Onsdag

-4 grader och strålande sol, perfekt att rida på ridbanan, sjukt skönt att slippa ha jacka på sig för första gången i år! Och humöret blev då inte sämre när Iris gick som en GUD! I samtliga gångarter dessutom! Började med övergångar skritt-trav-skritt och skritt till trav gick sjukt bra direkt, åt andra håller gick det lite sämre i början för att Iris trodde hon skulle få chilla. :P  Jag travade åttor så hon fick byta varv och fonkuserade på att behålla formen trots varvbyte och hon gick så stadigt och fint, helt otroligt roligt! I galoppen i vänster varv var hon så sjukt fint och gick superbra! Underlaget var inte perfekt, men när banan tinat fram ska det finslipas! Högervarvet var också jättebra mot hur det brukar vara, så jag sitter här och ler!

När vi kom hem släppte jag lös Iris och stretchade lite och lyckades dessutom löslongera för första gången! Visserligen bara i skritt och ett halvvarv på volten åt gången, men ändå! Tills slut tappade hon intresset och promenerade iväg en stund. :) Mitt bootcamp gick sådär, började tidigare än jag trodde på måndagen och det var så jävla kallt igår kväll. :P Men på fredag morgon ska jag och Pia köra ett pass och sen ska hon gå lördag och söndag också! Stackars Iris kommer bli vältränad! ;)


Saknar <3


<3

Jag är inte duktig på att uppdatera men men :P

Jag red i alla fall Iris på ridbanan i det supermysiga vädret idag, barbacka faktiskt! Jag var nog lite förvirrad, hann rida några hundra meter innan jag insåg att man kanske skulle ha hjälm på sig också, så det var bara att vända och rida hem igen!

På ridbanan gick så så OTROLIGT bra! I traven i vänster varv var hon helt gudomlig, gick så sjuuukt bra! Jag satt bara och log, behövde inte göra något alls, perfekta häst! I höger varv hade hon lite problem, men inte lika mycket problem som jag. xD Jag har lite fel i höger höft har jag kommit på, så jag får inte ner benet ordentligt på den sidan, så jag hade som svårt att hålla fast mig och så hamnade jag alldeles för långt ut åt vänster så jag ptroade och tog i högertygeln, men eftersom jag höll fast mig allt jag kunde med benen började hon typ galoppera på en superliten volt, haha sötnosen!

Sen galopperade vi först i vänster varv och efter en stund gick hon ner i form och gick två varv i form i galoppen fast underlaget var lite jobbigt för henne!! Det har hon typ aldrig gjort, hon var så sjukt fin! Sen gick hon ur formen några språng innan hon gick ner två varv till! Då var jag så sjukt nöjd så jag skulle sakta av, och hon gick ner till en lugn trav direkt men jag tappade balansen igen och föll av! xD Haha, det var som inte så farligt då jag landade på fötter bredvid henne och höll i henne, men blicken jag fick av henne var oslagbar..! "varför ska du kliva av i farten sådär? Konstiga människa, suck.." Bara att klättra upp igen och ta högergaloppen! Den gick sådär, jag nöjde mig rätt fort och skulle sakta av. Vad gör inte hästen då? Jo kortar sig hur mycket som helst och går ner i form! Det blev en väldigt liten volt men ungefär 1½ varv i form! Så mycket beröm tror jag Iris aldrig har varit med om, sötfia! <3

Sen promenerade vi hem, jag tog av tränset och så fick hon gå lös bredvid mig hem, hade visserligen tyglarna runt halsen på henne, men det behövs då inte! Väl henna skulle jag träna lite löst med henne och hon smet två gånger, JÄTTEGLAD verkligen! Haha, kan inte annat än skratta åt henne, hon far som aldrig någonstans. :P Sen ställde jag henne i gången och Thomas for ut med Berra med tungvagn och traktordäcket efter. Efter bara några minuter mötte jag dock dom i stallgången, Berra var sjukt upprörd och traktordäcket var fastkilat under vagnen.. Dom hade mött en tokig skoterförare som kört som en galning och som ni vet så är Berra absolut LIVRÄDD! Så han hade bara rest och vänt hemåt! Tur att han är klok och inte gör några dumheter trots att han typ fick släpa hem vagnen.. Jag gullade lite med honom och gav honom några morötter under tiden Thomas trasslade lös däcket så dom kunde fara ut igen..

Ingen som har en skoter man kan få låna en dag så man kan vänja stackars Berra så han slipper bli så rädd?

Till veckan önskar jag mig bra väder så Iris kan få gå mycket! Funderar på att gå upp riktigt tidigt imorgon och fara en sväng på ridbanan innan jobbet. Tisdag blir det en sväng efter jobbet och på onsdag ska kanske Pia rida en sväng. fredag-lördag ska jag ut innan jobbet, nu jäklar blir det boot-camp för stackars Iris!


<3


RSS 2.0