Fredag

Fredag då! Började dagen med att ta ut lastvagnen för första gången i år! Iris var lite småtaggad i början men lugnade sig och gick till och med i form en liten stund! Att iris skulle kunna gå i form i vagn trodde jag aldrig att skulle hända! Så jag är bara lycklig! Sen flyttade jag en hel massa höbalar till rätt plats, jag tror jag gav upp när det endast var tolv balar kvar! ;) nu sitter jag och väntar på tåget till Upplands Väsby, jag var duktig och åkte åt fel håll till att börja med, tur att det är ganska varmt ute! När jag kommer fram (om jag kommer fram..) då blir det elitloppsauktion! Spännande med välstammade, säkert dyra unghästar och dessutom ett gäng kända tränare att tjuvlyssna lite på.. Sen är det dags att släpa vidare på min tunga väska och förhoppningsvis hitta till centralen! Wish me luck! (jag saknar redan iris förresten! <3 )

Torsdag!

Idag blev sadeln utprovad på Berra, klart godkänt! Liiiite ojämn i stoppningen men det löser vi med en fårskinnspad då det var så pass marginellt! Men den blev nerprutad till 2500 kr i alla fall, tur för Thomas!

När Andrea liks var och provade sadeln på Berra så fick hon kontrollera mina sadlar! Hoppsadeln låg superbra men "lutade" lite bakåt och det fanns någon pad som lyfte upp bakvalvet lite, så ska investera i en sån.
Dressyrsadeln däremot var tydligen för smal! Så nu blev jag helt plötsligt på jakt efter en dressyrsadel! Så alla som vet av någon, hör av er! (Absolut maxpris är nog 3500 kr för mig, men hemsk gärna i 1500 krs-klassen). Lädersadel är kravet också.

När sadelutprovningen var klar for jag ut på heden, en annan väg denna gång! Jag for och klättrade i "lilla" sandtaget fyra svängar och en gång i stora, vilket Iris tyckte var jättejobbigt! Vi travade dessutom på en lååång stund utan att hon tjafsade och skulle tjuvöka! Sen hade jag tänkt att få en lika underbar galopp som igår, men först mötte vi en fyrhjuling, sen en hemsk parkerad bil, skulle över vägen, mötte en enorm skogsmaskin, mötte en till hemsk parkerad bil, så det blev korta galopper och ny fattning hela tiden så Iris blev som taggad men gick helt okej! Efter det kunde vi faktiskt trava på lugnt och avslappnat! Så jag är jättenöjd med henne idag!

Efter det fick hon gå på gräsmattan och jag tog ut Berra som skulle få äta lite gräs och den jäveln stämplade min fot! Det gick bra, men jag blev lite sur.. :P

Mitt nya objektiv kom förresten idag! DAGEN innan jag far till stockholm för elitloppet, vadå TUR!? :D Kickass att få fota som förra året!!

Ikväll blir det grillat och jag älskar livet!


Längtar! <3


ONSDAG

Lina red Iris igår på banan, markarbete. Iris var tydligen pigg och lite besvärlig i högervarvet.

Idag har jag jobbat på travet i kylan, klantade mig lite och orsakade omstart i ett kvallopp.. Hehe, inte sådär jättebra men nu gör jag nog aldrig om det misstaget!

Efter det for jag till Iris och ut på heden för första gången idag! Det är ett virrvarr av sandvägar och jag har aldrig någon aning om var jag är, hehe! Hamnade på en underbar sandväg som jag galopperade på länge och långsamt. Och Iris hade inte huvet i värdet, utan hon hade rund och fin hals och galopperade visserligen på i god fart, men det var så kontrollerat och fint! Vägen tog dock slut lite för fort så jag red till e4an, öppnade bägge viltstängsel-grindarna från ryggen på Iris, trots det var senast förra sommaren så var hon jätteduktig!
Därefter red jag lite på ridbanan! Väldigt kravlöst då vi trots allt hade varit ute på en lång galopp och hon var lite taggad, så jag fokuserade på att hon skulle gå lugnt och fint, red lite serpentiner, snett igenom osv, vilket är bra för MIG då jag lätt fastnar på volterna.. Sen galopperade jag på i bägge varven på stora mittvolten och jobbade med att öka och korta galoppen och i höger varv var hon så jävla duktig!!! Jag är så stolt!

Efter vi kom hem fick hon gå på gräsmattan under tiden jag mockade och gjorde fint i stallet, vilket resulterade i en jätteglad häst!

Sen kom Thomas med Berra, dom hade varit ute på promenad! Imorgon ska sadeln äntligen provas ut ordentligt så jag hoppas att den får godkänt! Vore helt underbart då sadeln är så fruktansvärt skön! :)

Stor nyhet förresten!
Både Kicki och Karina ska flytta från stallet, så en box ska plockas ner och preliminärt så söker vi en ny häst till stallet! Anledningen att vi ska plocka ner en box är att Thomas byggde en extra när jag flyttade hem från bollnäs så jag skulle få plats och stallet är egentligen inte byggt för fem hästar. :)

Dessutom fick jag veta att Vidar inte ska till betet i sommar, så nu söker jag minst en häst, gärna två till vårat bete i sommar då jag vill att det blir en liten flock! Just nu har vi nämligen "bara" fyra hästar där! Fem-sex är ganska lagom och lite roligare! Det är 6 hektar hage, en bäck med friskt vatten och daglig tillsyn som ingår!

Berra skulle då bli själv i sommar i stallet, vilket är en absolut omöjlighet, bara det att jag ska jobba och ge honom mat tre gånger om dagen är ohållbart, så han ska kanske bli inackorderad i Innervik hos Ella och Bert så får jag svänga förbi när det ska köras och ridas istället! Vilket gör att jag får lite mer frihet också!

Så det hände en del idag kan man säga!

Imorgon blir det som sagt sadelutprovning och så kanske jag far och klättrar i grusgropen med Iris?


<3


Kärlek! <3

Började dagen med att kolla på Tove och Nessa som debuterade lokal dressyrtävling! Dom var jätteduktiga tycker jag! Nessa var lite spänd första klassen men såg mycket bättre ut andra klassen! Jätteroligt att se så många fina ponnysar! Dessutom träffade jag Angelina som lovade att tävla Iris i dressyr nästa tävling.. Vad hon ska få äta upp det! ;) Mli kom och gjorde mig sällskap och vi åt pizza, det var underbart!

Efter dressyrtävlingen for jag en sväng till Boden under dagen och skjutsade hem Sandra! :)

Blev en kort dressyrrunda på torpet med Iris, barbacka! Och hon är helt enkelt förlåten för i fredags! Vi övade bakdels och framdelsvändningar i skritt och flyttade mycket sidledes, skänkelvikningar, öppnor och slutor, lyckades till och med en skänkelvikning i trav! Bara åt ett håll visserligen, men hon var så duktig! Galoppen ska vi inte ens tala om, UNDERBARA häst! ♥

Hon ska alltid jävlas allt hon kan och nästa gång kompensera för det hela, älskade! Som belöning släppte jag ut henne på gräsmattan när jag mockade och fixade stallet, då blev hon så glad!


Fina Nessa!


Fredag

Idag var min sista "lediga" dag sen i måndags! Vilket har varit helt underbart! Började dagen med att fara med Iris till ridbanan.

Det gick sådär, jag skyller på bettet och tänker byta tillbaka till vanligt tvådelat tränsbett och se om det är någon skillnad. När jag kom åt henne var traven bra och galoppen var superfin, men däremellan, nja. Så var var ganska sur, när jag dessutom såg att hon tramat skon så den var lite skev, men det räddade Thomas, han ska fixa det imorgon!

Imorgon jobbar jag hela dagen, eller till halv sex och börjar om halv tio, så Iris får stå. På söndag ska jag först fota ponny-dressyr i Ersmark, om vädret är bra! Sen blir det dressyr eller markarbete/hoppning på ridbanan med Iris på kvällen.

Hon ska dessutom gå tisdag-fredag nästa vecka, två dressyrpass och två konditionspass hade jag tänkt, så sticker jag till sthlm på fredag och Lina rider henne under tiden. :)

Nu ska jag hitta på något, innan jag börjar jobba imorgon!


SOMMAR!


Sol, sol, sol!

Underbara ledighet, underbara SOMMAR! Forsätter det i den här takten kan vi snart släppa hästarna på bete! Blir i alla fall tidigast om 2,5 veckor, då jag och Iris har tävlat lokalt i Ersmark!

Idag har jag solat lite, sen for jag till stallet och borstade Iris innan jag hoppade upp barbacka med grimma och grimskaft och red dom 300(?) metrarna till statoil där jag satt mig på en stol och Iris fick beta lite! Pappa kom förbi så vi fick äta glass! (Inte Iris dock..) Det gick så bra tills Loa (äger Hjogglycka) kom med sopbilen och började jävlas. :P Så jag hoppade upp och skrittade hem igen!

Nu vet jag inte om jag ska sola lite till, är lite röd så borde kanske låta bli? Äh, en stund blir nog bra!

Förresten! Någon som vet någon som har några bommar till salu? Mina är så himla veka och små..


Herman & Sussi


Bilder från hoppkursen!

Höll nästan på att glömma bilderna från hoppkursen, men här kommer ett gäng! Nina Löfgren som är fotograf!


Framridning


In i kombination


Trippelbarr!


Oxer med vattenmatta


Ut ur kombination


Min älskade bästa! <3


Årets sommarprojekt!

Nu till sommaren ska jag ha några projekt att genomföra, lagomt höga mål ska jag ha så jag kan uppnå allt!

CAMILLA:
Jag ska lova mig själv att sola och fara till stranden oftare än förra året! (Antal gånger på stranden 2009: 1 gång, inte svårslaget..)
Fota i mängder ska jag göra också!

IRIS:
Jag ska köra mycket bomövningar för hoppningen, små kombinationer och så vidare. Mycket dressyr med fokus på galoppen och mycket uteritter för konditionen!

BERRA:
Thomas kommer nog tillbringa hela sommaren i sin stuga i fjällen och jag kommer nog att ha ansvar för Berras träning, Berra ska inte med till betet i sommar så jag lär ha att göra med Berras träning + att han ska ha mat tre gånger om dagen!

AK:
Ak ska med på betet och Thomas ska ta ställning till om han ska få fortsätta vara travhäst till hösten, så jag ska rida in honom lite mer seriöst och kanske köra lite dressyr?

RIST:
LYDNAD(!) och bort med mage och in med kondition! Dessutom ska jag lära honom hoppa lite har jag tänkt!

LYSINGÜR:
Ska longeras och tömköras och skaffa sig lite mer respekt för mig. Skrittas runt gården med ryttare skulle nog inte vara något problem, om det går så kanske man kan trava honom också? Den som lever får se!


Så jag lär ha att göra, men jag älskar det!


Dessutom ska det fotas! :D


ledig!

En helt ledig dag, nästan i alla fall!

Började dagen med att fara ut och tukta Rist! Vilket verkligen behövs! Men han var i alla fall inte så sjukligt fet som förra gången jag red honom, fast det är en bit kvar! Även konditionsmässigt, men det styr vi upp i sommar på betet! Vi travade i alla fall nästan hela tiden, for på terrängbanan och var lite osams och avslutade med galoppintervaller!

I övrigt har jag inte gjort något alls idag, bara solat.. Så otroligt underbart! Jag är alldeles röd på bröstet och höll å att skratta ihjäl mig när jag såg att mitt namnhalsband hade legat på samma ställe hela tiden, så jag har alltså mitt namn fastsolat på kroppen, bra ifall någon skulle missa vad jag heter!

Eftersom hästarna vaccinerades igår har jag tänkt att jag borde kunna rida ett lugnt dressyrpass på fredag och kanske vara med på markarbetet på söndag? Skulle vara perfekt! Eftersom jag far till stockholm nästa fredag så har jag tänkt att hon ska få gå tisdag, onsdag, torsdag ordentligt! I stockholm blir jag sex dagar, elitloppet inräknat, oj så spännande det ska bli! Men troligtvis kommer jag sakna ordentligt zoomobjektiv och det känns lite tråkigt, men jag har dubbla batterier och två minneskort så den delen kan jag vara lugn på!

Ikväll blir det att jobba på provloppen och det känns riktigt roligt!

vad ska jag göra imorgon, ledig en hel dag till? Smörja utrustning kanske? Sola ryggen? Det får morgondagen utvisa!


Rist i somras, jävligt fin i kroppen och i jättebra kondition, det fixar vi igen!


Produktiv dag!

Började dagen med att 09.45 vara i stan och hjälpa jenny med Lysingür. Idag satt jag på honom för första gången och det gick super! Vi longerade lite och övade flytta i sidled och det gick finfint! Han är så snäll, lillpojken!

Sen blev det direkt hem och ut på promenad med Berra! Körde lite miljöträning på plaströr som vi hittade och han var så duktig!

Sen blev det hem en stund och tvätta bilen innan jag longerade Iris en stund! Hon gick otroligt lugnt och fint faktiskt och galoppen gjorde hon jättebra, så jag är så nöjd! sen tvingade jag henne att hoppa över ett dika med vatten i TVÅ gånger, Iris tyckte jag var en hemsk människa! Så som kompensation så fick hon gå på gräsmattan och njuta av livet under tiden jag mockade! :)

Strax efter jag var klart kom Alba och vaccinerade alla hästarna, inga större bekymmer där, mest AK som blev förbannad EFTER han var utsläppt i hagen igen.. :P

Efter det så blev det årligt funktionärsmöte på travet med matbjudning! Jättegod kyckling, jag är fortfarande mätt! Sen så skulle vi köra en tävling, vi skulle göra en V5a till en gammal travdag och döm till min förvåning att Iris var med i programmet! Här snackar vi ett tio år gamalt travprogram.. :P Pluttan var visserligen struken men ändå, hon var bara fyra år och hade redan tjänat 100 000kr, duktig tös!

Det roliga med det hela är att jag ska få låna hem ett gäng gamla band så jag kan få se några av Iris lopp!!! Åh så spännande!

Imorgon och torsdag blir det lugna dagar då jag inte ens kan rida! Får se om jag får abstines och kidnappar Rist.. Kan behöva tuktas lite! Men nu är det dags för mig att lägga mig i soffan och njuta av lite serier!


Miss Snowball


Wow!

Den här snubben är heeeelt jävla galen! Och rätt grym.. :P


Måndag

Jobbet gick sjukt bra idag så jag fick sluta en timme tidigare, rätt chill :D

När jag kom hem städade jag bilen sjukt noga invändigt! Vad jag inte förstår bara är varför jag har skaffat mig en bil med ljus inredning och så många rutor? Tog en halv evighet att få rent!

Därefter for jag ut på konditionsträning på Iris! Nu jäklar ska det styras upp! Hon var så lugn och fin så vi skulle galoppera lika lugnt och fint hade jag tänkt.. Det gick ju bra! Haha, hon hoppade typ jämfota och dessutom eldade dom typ en halv majbrasa bredvid vägen så det gick sådär. :P Sen lät jag henne flyga fritt på rakbanan, o herregud säger jag bara! Knasfia! Sen for vi på terrängbanan och hoppade hindren! Visserligen hade dom rasat så dom var typ 20-40 cm höga så det gick lite för fort men det var roligt!

Sen tog vi en sista galopp på hästkroken och den var ändå lugn en liiiiten stund innan det spårade lite, haha, hon var så taggad! Travade av henne lite på en lägda så hon fick chilla lite efteråt i alla fall :)

Det blir troligtvis vaccination på torsdag så jag ska försöka rida henne ordentligt imorgon, onsdag och torsdag så får hon vila ett par dagar då :)

Lycka mår sådär, är opererad igen idag, men jag vågar inte hoppas något än..


Valle


Löshoppning!

Bilder från löshoppningen förra veckan (Iris fick inte vara med). På grund av regn och moln så blev det inte mycket att ha egentligen, men enjoy!

Contessa:
(från stillastående..)
"Hallå, maaaten?!"

Nessa:
Floyd:Fullt ös!

Verkligen varit fullt upp på alla fronter ett tag, så kommer en snabb uppdate:

CAMILLA:
Jag har sagt upp mig från Xzakt, ska ta en lugn månad i Juni med en vecka i stockholm och semester! Därefter blir det sommarjobb på Coop i Skellefteå innan jag börjar mitt nya jobb som skolfoto-fotograf! Spännande!

BERRA:
Var inte alls bra i senaste starten, så fick besöka veterinären och fick ett framknä behandlat, så han är just nu i sjukghage med 20 minuter skritt om dagen.

AK:
Var värdelös i senaste jobbet, så han ska få chilla och gå på sommarbete och sen kanske han får en chans till...

LYCKA:
Är jättesjuk! :( Opererade bort livmodern i förra veckan och det bara sprutar var ur såret, så vi ser hur detta slutar..

Hoppträning!

Idag var det då hoppträning för Erica Sjöström som gällde! Så på med brunt-Iris (suck, hon stod och gned sig mot finkväggen HELA vägen...) på finkan och mot ersmark!

Väl där så var hon först väldigt taggad, hallå, tävlingsbana?! Vi har ju bara tävlat där, men uppvärmningen var riktigt bra, trav på stora serpentiner och därefter galopp på en stor volt över bommar, Iris blev jätteavslappnad och fin!

Efter det hoppade vi några oxrar med vattenmattor och murdelar med bommar både före OCH efter hindret, vilket vi aldrig har gjort förut och iris skötte det galant! Därefter blev det en liten bana med studs, oxrarna med bommar, räcke med bommar och en trippelbarr (även den helt ny för oss!) Iris skötte sig riktigt bra, var bara lite slö och hade lite mycket med att hålla koll på alla bommarna, men vi tog oss runt! Därefter gjorde studsen om till en kompination och hela banan höjdes till 90-95 och även alla bommar togs bort. Så upp till bevis, vi började på kombinationen, som Iris tyckte var liiite konstig, hallå, två hinder direkt efter varandra? Gick bra tills vi tog kombinationen andra gången, ur en tvär högerkurva (Iris har ju så svårt för höger varv) och sen direkt på en ganska stor oxer, så den rev vi rätt ordentligt, men hon är så sjukt ärlig ändå! Trippeln hoppade hon som en gud!

Sista grejen vi gjorde var att jag tog oxern som jag rev en gång till och avslutade med kombinationen, vilket blev mycket bättre!

Vi gjorde så sjukt mycket nya grejer och jag är så stolt över min tös som verkligen gjorde sitt bästa hela tiden! Saker som vi ska öva på är:
• HÖGERVARVET! Hehe, som jag inte visste det? :P
• Bommar! Studs, markbommar osv osv!
• Jag ska räta på mig.. :P (visste det också)

Jag är verkligen toknöjd med dagen och Iris är min lilla pärla! (Hur skulle jag överleva utan dig?)


<3


Hopptävlingen!

Idag var det alltså hopptävling i Ersmark och här kommer en snabb sammanfattning!

70 cm: 
Iris var tokpigg på framhoppningen (vilket är bara bra, jag vill att hon ska tycka att det är jätteroligt!) Väl på banan var hon lite vinglig men jättefin, så vi gick vidare till omhoppning! I själva omhoppningen var hon otroligt lättsvängd så det resulterade i att... 
VI VANN!!! :D

Jag är så otroligt stolt och glad över min lilla stjärna, det trodde jag inte om henne!

80 cm: Jättepigg på framhoppningen, trots hon fått vänta ganska länge sen förra klassen utan att riktigt vila, så jag hoppade bara två skutt och nöjde mig sen! Väl ute på banan kändes hon lite tröttare och la in lite travsteg här och där, men vi tog oss till omhoppning igen! Då var flickan jättetrött så jag bara svängde och hon tog "jättefina" kurvor och vi slutade TVÅA! Helt otrolig dag av Iris alltså, hon överträffade verkligen alla förväntningar! :D


Ignorera Iris lilla vänsterställning i högergaloppen, hehe. Kolla noga i ärevarvet i 70 cm, en ryttare är på väg av.. :P
Favoritbilden för dagen!


<3


Snygging! <3


Världens bästa, alla kategorier! <3

Alla bilderna är fotade av Tove, TACK! :DFredag!

Helt sjukt underbart med en helt ledig fredag!

Dagen började med att fara till stan och möta upp Kicki för lite shopping! Det jag faktiskt hittade var snygga pikér att rida i! Svindyra på en ridsportsaffär? Nix, 99kr på Gina Tricot! Snygga och jättesköna, blev en vit och en röd, strålande!Efter det for jag och Kicki på max, en sväng till Kåge och sen hem till hästarna! Kicki red Iris och jag Berrabus! Denna gång med stigläder i en vettig längd! Berra skötte sig hyfsat bra, tills han blev livrädd för att Kicki hängde ifrån sig jackan på tråden till ridbanan.. Men det slutade emd att jag red fram honom dit och plockade upp jackan igen, så han var jätteduktig!

Iris däremot, hon lekte seeeeeeg men gick helt okej! Jag och Berra fick agera draghjälp en stund så gick det bättre, hoppade upp på henne och galopperade en sväng, sötälsk!

Jag måste styra upp en planering för veckan, annars blir det svårt för mig att få till det hela!

Lördag: Iris får vila, jag ska jobba & fest
Söndag: Jobb, hoppning på kvällen blir det tyvärr då jag jobbar 12-16..
Måndag: Rida Iris, Berra och Ak start i Umeå.
Tisdag: Upp tidigt och rida dressyr, jobba.
Onsdag:Iris vila, jobba och klippa mig!
Torsdag: Träningstävling!
Fredag: Iris vila.
Lördag: Hoppkurs i Ersmark?
Söndag: Hoppkurs i Ersmark?

Min fråga, NÅGON som vill/kan/har lust att hoppa med mig söndag kväll??

Måndag!

Började dagen med trav och lite fotografering, kan detta bli den första gången jag faktiskt får en slant? Sjukt roligt i så fall!

Därefter blev det royal och jag fick med mig ett 3-delat eggbett hem till Iris, vill som ha ett extra bett att variera med!

Väl hemma dikade jag i hagen.. Vi har en lång hade, säkert 60 meter, jag gjorde ett dike heeeela vägen.. Tog en jädra stund men det forsade på bra med vatten så det blir super! Därefter kom Lina och vi plockade in Berra och Iris och jag la på nysadeln! (som jag bara ska få thomas att betala.. :P ) Superfin, men stiglädren jag satt på var väldigt långa (typ dressyrläder + ett hål eller något) och jag orkade inte göra fler hål just då och vi skulle ju liks bara till ridbanan...


Stiligt va?

Självklart så skulle ju Berra ha en massa knas för sig, när vi kom fram till Torpet och stannade bredvid stalletför att  pratade med lite folk så bad jag Lina att rida till ridbanan och börja för att Berra skulle få stå där "själv". (fanns en häst i gången 2 meter från Berra..) Men vad tror ni Berra gör då Iris försvinner utom synhåll? Jo han reser sig rakt upp! Tre gånger! Ganska högt, men ganska stabilt ändå, jag fick rya till honom lite och så gav han sig. :P Första gången han reste var det rätt rejält, blev som förvånad! Efter han lugnat sig lite red jag till banan (60-70 meter bort?)och då for han iväg i fullt ös och bockade som en tok, heeeelt förtvivlad! :P Lätt att sitta ordentligt med sjukt långa läder, INTE! xD

När vi sen red på banan (typ halva banan, på en stor volt) blev han förtvivlad då Iris råkade vara på andra sidan volten och ville dra iväg då också. Så det gick inte alls lika bra som förra gången men han blev lite härdad stackars Berra! :)

För Lina och Iris gick det för övrigt tokbra! hade det nya tredelade eggbettet och aachennosgrimma för första gången på typ 1,5-2 år och det passade så jäkla bra och hon trivdes suveränt på det vad det såg ut som från sidan! Galoppen var GULD! Se bara!


Hjälm!

Jag skulle ju styra en bättre hjälm nämnde jag igår, så jag var på Royal och blev lite kär i en GPA för 6000 kr. Lär INTE hända! Men skön var den! Så jag provade varenda hjälm och hittade ingen som satt ordentligt tills dom i butiken kom på att det hade kommit nya hjälmar som dom inte plockat upp än, märket hette Uvex, jag slänger in en text om dom som jag hittade på nätet: (stryker under det jag verkligen älskade med den!)

Tyska UVEX som är en känd tillverkare av skyddsutrustning för skidsport, cykling och motorsport har nu även gett sig in i ridsporten och börjat tillverka ridhjälmar.

UVEX har satsat på både säkerhet och komfort. Alla modeller är lätta och väger mellan 330 och 390 gram. I nacken finns ett anpassningsbart storlekssystem som ska ge perfekt passform oavsett huvudstorlek. Ridhjälmarna har integrerade ventilationskanaler ska hålla huvudet svalt i varmt väder, de har även avtagbart och tvättbart foder. Hjälmarna ska enligt företaget tillhöra de säkraste hjälmarna på marknaden. Ridhjälmarnas ytterskal och EPS innerfoder absorberar stötar och ger maximalt huvudskydd.

Jacson är generalagent för märket i Sverige, Danmark och Norge. Priserna ligger mellan 1299 kr och hisnande 7499 kr. Många av modellerna finns i flera färger.

I varje fall så fastnade jag för modellen Uvex Classic (1300 kr), men dom hade en modell för över 3500 kr och hette Paisley och var så sjukt jävla cool!


Uvex Classic


Uvex Paisle, så jädra cool! Hade jag varit rik så hade jag tagit denna direkt!

I varje fall så hade jag inte med mig börsen och skulle fundera på saken, men när jag kom hem och satt på mig min egen hjälm ville jag bara kräkas, så jag ska fara dit och belasta kortet imorgon!


TO DO!

Jag har en liten to do-lista som jag måste komma ihåg!
• Enligt Pia rider jag med för långa tyglar, måste styra upp det!
• Träna avstånd med Iris! Hon hoppar gärna av en kilometer innan hindren och det är nog lika mycket mitt fel som hennes.
• Fixa en ridhjälm som INTE trillar ner för ögonen på mig.. Suck.
• Så snart det är ordentligt varmt och skönt ute så ska det smörjas tills fingrarna blöder! Iris har väl en 5-6 träns (vääärt, jag vet!) och en sadel men pojkarna har 6-8 selar, ett gäng huvudlag, skydd, grimmor osv... Det lär ta minst en dag att få ordning på allt, men jag smörjer bara igenom Thomas vardagsselar max två gånger per år så då ska det göras riktigt noga!
• Min sits är hemsk tycker jag, räta upp mig meeeeeer!!! Får försöka styra upp det.

Pia kom och hjälpte mig med sadelutprovning idag för övrigt. hade med mig tre sadlar från Kusen & Co och tror ni inte den dyraste passade bäst? ;) Det var en GLOBUS Esperanza, normal/vid & 17,5" 3.500:- En hoppsadel av flatbacksmodell.

Den är jättefräsh och huuur skön som helst och jag har bara lite dåligt samvete, men Berra har faktiskt sprungit in 185 000 kr och ska ridas mycket i sommar så jag tror att det är välinvesterade pengar då han trots alls bara är sex år och säkert kommer ha den sadeln i många år!


Hopptävlingen!Upp klockan sju efter valborgs är inte helt populärt från min sida, jag lovar.. men i varje fall så putsade jag och Mli lite på raggbollen Iris så hon såg hyfsad ut, sen lasta och fram till SRK. Vi fick en spilta nära utgången och Iris var helt sär, stod och gnäggade som en idiot när dom andra gnäggade! Jag har seriöst aldrig hört henne gnägga så mycket i hela sitt liv..
Vi kikade på lite ponnysar i regnet innan jag gjorde iordning henne för framhoppning.

70 cm 
- Framhoppningen var en katastrof! Det var för mycket hästar och ryttare som inte följde reglerna med att skritta innanför spåret, hålla åt höger osv.. Dessutom var det bråkiga/orutinerade hästar med ryttare som smackade som tokar, Iris blev tokförvirrad och jag försökte verkligen få henne att slappna av vilket var helt omöjligt så hon ville inte ens hoppa framhoppningshindret... Tror vi vägrade säkert sju gånger och tog oss över tre innan jag helt enkelt struntade i det, var inte lönt. Väl på banan satt det kvar lite och hon stannade på första hindret och hoppade från stillastående,(utan att riva bör tilläggas!) andra hindret blev det en vägring på, men sen kom hon igång lite hyfsat i alla fall! :) Efter att ha studerat filmen lite så är hon lite osäker på vart hon ska ta vägen och är lite "vinglig". Så 4 fel i 70 cm och jag var riktigt nöjd!

80 cm - Beeeetydligt lugnare framhoppning, så jag hoppade framhoppningshindret två gånger och hon kom in med självförtroende på banan och det gjorde enorm skillnad! Hon var liiite tveksam på första hindret men sen jävlar satt hon av och det var bara att styra! Vi gick till omhoppning och jag drabbades av lite panik och var tvungen att tänka en stund innan jag kom på banan. :P Men jag kom ihåg rätt och det gick fullt ös och vi gick felfria vilket resulterade i EN TREDJEPLATS! Cirka 15-20 startande bara, men ÄNDÅ! Jag var så sjukt lycklig och stolt över min älskling!!SNYGGING!

Haha, jag och Iris, ja vi klättrar över hindren! ;D

Och vi har ett utomordentligt sammarbete! xD

<3

Världens bästa! <3 Vad skulle jag göra utan dig?


Berra

I fredags hade jag och Mli sadelutprovning på Berra, fler bilder finns på hennes blogg: http://emeliebystedt.blogg.se/
Värda att se, jag lovar! :P

Sadeln vi provade passade inte alls, tyvärr. Men Berra är söt som vanligt!
Berra tyckte att jag var jobbig när jag longerade honom så han tyckte han stog bra precis där... :P


29/4

Dålig uppdatering igen!
I torsdags hjälpte Pia mig hoppa Iris! Det innebär att Pia säger allt jag gör fel och hittar på jobbiga saker för Iris att göra! Haha!
Blev lite kombination och bom före hinder för att Iris skulle lära sig att inte hoppa ifrån så långt före. När Pia byggde en liten trippelbarr för att bevisa att hon inte kunde hoppa ifrån så långt ifrån hindren överbevisade Iris henne vill jag lova... :P

Casper fick också rida!


Nästa mästarryttare?


RSS 2.0