TISDAG

-17 grader och pappa sköt upp skottningen av ridbanan till imorgon.. Jag struntade i att rida idag helt enkelt, med tanke på att det ska vara betydligt varmare resten av veckan tydligen! I stället pussade jag lite extra på Ak, sötnosen! <3

Imorgon ska jag då rida Lukas på ridbanan, blir så skönt att få rida lite ordentligt! Dock kommer nog underlaget inte vara någon höjdare när det är precis nyplogat, men det ska väl gå att jobba igenom honom i alla fall! Efter det ska jag ut med berrabus och plumsa lite i djupsnön! Jag har saknat att rida honom kan jag säga!

I helgen blir det då hoppkurs, lördag kväll och söndag morgon! Eftersom jag har fyra mil till ridhuset kändes det sjukt jobbigt att vara hemma typ 22.00 på lördag och fara igen typ 8.00 på söndag morgon.. Så jag ringde och kollade om jag fick låna en box över natten, vilket jag också fick! GUD SÅ SKÖNT! Har jag tur kanske jag till och med kan sova i Kåge, vore guld! Nu taggar vi järnet!

Jag har kommit fram till att jag har blivit lite hyptrokondriker när det kommer till hästarna! Efter både Iris och AK skadat sig allvarligt så är jag livrädd att det ska hända Lukas eller Berra något liknande. (Mest Lukas faktiskt, Berra är så "hård" och alltid frisk!) Så fort det är någon liten svullnad i ett ben eller liknande blir jag hur rädd som helst att det ska vara något allvarligt. Sjukt jobbigt är det faktiskt, det lovar jag!

Fick förresten en otroligt rolig kommentar angående ett inlägg jag kommenterade om att ha föräldrar som hjälper till och ställer upp och mockar, kör till träningar, bidrar pengamässigt osv. Då jag skrev att jag alltid har skött allt själv (men något få undantag om hö-hämtning eller liknande). Till svar fick jag den här kommentaren:

Jag måste säga att jisses vad jag beundrar dig! Jag hade aldrig klarat av att inte ha någon "back-up" från min föräldrar. Men ni som alltid har skött allt själva -ni är otroligt drivkraftiga människor. Det är sånna som er alla får akta för sen. För ni har kämpat med något ni vill från en tidig ålder av ert liv och då vet ni hur man är riktigt målinriktad vilket ni kan ta med er vidare sen.

otroligt bra jobbat Camilla :)

Information:
Alias/namn warnmark -hästblogg (www.warnmark.blogg.se)

Jag kan säga att jag blev sjukt glad och faktiskt lite stolt! Idag hoppas jag att alla ger någon lite extra beröm, man är för dålig på det! Dessutom fick jag det av en av mina favoritbloggar i hästvärlden, gå in och kolla om ni inte redan gjort det, otroligt välskriven och bra blogg!

Nu ska jag duscha och fara till Umeå, jobbar nämligen där imorgon!

Lukas
AK
Iris <3

YES!

Imorgon blir ridbanan plogad, bara så att alla burebor vet,, wiiiie! :D

MÅNDAG

Efter snöstormen vi hade så gick det först att göra något med hästarna igår. Då hade vi fått närmare en meter snö på tre dagar. :P

Igår for jag och Johanna med Lukas till Dag för att påbörja inkörning med släpskaklar. Lukas var inte mycket brydd, men han gillade dock inte när skakeln tog mot bakbenen i svängarna, men det löste han med att snabbt flytta rumpan ur vägen, haha! Dock blev han jättetaggad när vi gick mot stallet och inte i riktigt rätt sinnesstämning för inkörning, men när vi körde bortåt var han jättelugn, så vi ska göra om det ett par gånger till innan vi provar föra framstötting med honom, spännande! När vi var klara hoppade jag upp och skulle rida hem, han var så sjukt taggad då! Så jag tänkte rida lägdorna hem.. Stort misstag. Han fick plumsa ordentligt men det hade drivit så mycket så jag missade bron över diket. Så vi hamnade alltså i diket med snö halvvägs upp till mina knän. Men Lukas suckade och klättrade vidare och jag höll i mig i lokselen, haha sötnos!

Jag red också Iris igår, i byn. Barbacka med hackamore och sjukt välklädd var jag! Frös gjorde jag alltså inte, trots att det var 16 grader kallt. Iris skötte sig exemplariskt, dock blev det typ ökad trav i form sista biten hem, knasfia! Hon taggade till lite, men gick fortfarande i form, det är något nytt kan jag säga!

Idag hade jag tänkt rida ett ordentligt pass på Lukas! 2 dagars vila och ett väldigt lugnt pass igår, så jag hade helst ridit ett ordentligt dressyrpass, men ridbanan är ju insnöad.. Så jag red i byn (på jaktkandar och med graman), vägarna var helt underbara. Utanför vårat hus finns en vändplats, så jag red en liten stund på en volt och tyckte att Lukas kändes helt okej, men jag höll på att frysa ihjäl, så jag gav fort upp och travade några kvarter och galopperade en bit och for sen hem. Hela ridturen gick på endast 30 minuter, men jag frös som sagt så sjukt mycket!

Dock ska det bli lite mildare och jag hoppas att ridbanan blir skottad så jag kan rida några ordentliga pass innan helgen då det är hoppkurs både lördag och söndag i Ersmark för Erica Sjöström! Tagga järnet!

Snödjupet på den här platsen just nu: Upp till magen på Lukas!

Tradera..

Fick just hem en outfit till Lukas som jag köpt på tradera.. Ni ska dock inte få se den än! När jag har raggat något fotograf så kanske! ;D

Dock ska jag nog sälja den, jag har för mycket prylar jag inte kommer att använda och det var lite impuls.. Dock är den grymt cool!

Nu blir det lite ostkrokar och tv innan det är dags att fara på krogen och jobba!

<3

FREDAG

Ingen idag, ingen hopptävling imorgon. Vi är helt enkelt för insnöade! :P Får se om jag ens rider imorgon, när det blåser såhär mycket tycker inte hästarna om att vara ute över huvud taget!


Bilen och finkan. xD

Tog in hästarna vid lunch och gav dom inte, iris var dock bråkig och smet fyra gånger ur boxen, dumma häst xD Bjuder på en film från det. Dock är det inte alls så dramatiskt som det låter, haha!


SNÖ!

Önskade mig någon centimeter snö för ett par dagar sen.. Just nu kommer snön i enorma mängder sen snart två dagar tillbaka, dessutom blåser det så mycket att den kommer vågrätt. Två decimeter har vi säkert fått, får ta någon bild sen idag! Det verkar dessutom ska snöa och blåsa såhär mycket hela dagen! Och blåsten och lite snöfall har vi imorgon också.. Alltså får vi se imorgon bitti om det blir någon hopptävling imorgon eller inte, kör inte om det är för jävligt helt enkelt!

Rida idag då? Nja. Det blåser helt enkelt för mycket, "lite" snö gör ju inget men blåsten är inte rolig! Jag är i alla fall ledig idag, eller jag jobbar natt på krogen, men det räknas inte riktigt. Var på vårdcentralen imorse och fick remiss ivägskickad till kirurgiavdelningen om min handled, så jag ska få en kallelse inom tre månader för operation.

Dock har jag ingen som helst aning om vad jag ska göra idag! Känns som att jag kommer att behöva stryka mig från tävlingen så packa grejer känns ganska ovärt. Får helt enkelt sträck-se lite NCIS!

Inte riktigt såhär mycket snö än dock! :P

ONSDAG

Idag snöar det! Om någon missat det? Jobbade i stan och där snöade det bara lite, men i Bureå vräker det ner! Och har typ aldrig tänkt sluta tror jag.. Hehe.

Idag funderade jag på vad jag skulle göra med Lukas.. Eftersom det snöar så mycket blir det styltor när man rider, så jag funderade på att plumsa i djupsnö men det kändes så jobbigt, eftersom det blåste så mycket. Då funderade jag på att tömköra på lägdan men var inte sugen på det heller. Så jag valde att sätta på Lukas loksele och tungvagn och prova köra. Vilken stjärna han är! ♥ Fick gå i djupsnö ganska mycket och dra tungt, men vi travade lite på lite bättre väg och han var jättelätt och fin att köra. Dock lite piggare hem men det kan man ju räkna med. Dock mötte jag en buss, som kom med vääärldens  snömoln efter sig och vägen var ganska smal när jag mötte den så jag höll andan en sekund. Och Lukas skrittade bara vidare! Jag är sjukt imponerad alltså!

När vi kom hem bytte jag till ett varmare täcke med hals och han fick innetäcket under, stackarn är ju så frusen av sig!

Efter det kom Alba och kikade på Berra, böjde igenom honom lite och friskförklarade honom, precis som jag trodde. Så han är i alla fall helt fräsh, då har han troligtvis galopperat för att han har blivit för ivrig. Så han ska få sluta helt med kraftfoder(!) och vi ska även byta till ett skarpare bett, till ett cresendobett. Det är ett ganska skarpt bett, så far Berra i galopp kan kusken i alla fall få stopp på honom och slippa bli diskad i onödan.Fick lite lönebesked och sånt idag och såhär lite lön har jag inte fått på väldigt länge. Kul inför jul! Dessutom har jag valt att betala dubbla stallhyror den här månaden då jag inte vet när jag får pengar nästa gång.. Plus att jag har betalat medlemsavgift och anläggningskort till KDRF. Det är nästan fyra tusen bara det! Så jag får helt enkelt vara lite snål den här månaden. Bara tränset jag har beställt från hööks och ett schabrak jag har beställt får det bli!

Förhoppningsvis ska jag ju på hoppkurs också och ska köpa bil också.. Hehe. Plus att jag ska försöka åka upp till kdrf varje/varannan vecka hela vintern och kommer betala transporthyra till Tomas för det.. Billigt! Tur att jag bor hemma i alla fall.

På tak om det hoppas jag att vi inte snöar in helt så att jag inte kan fara på tävlingen på lördag, det skulle suga. Dessutom kommer jag nog inte kunna rida på ridbanan då den är oskottad heller. Oj så bra förberedd jag kommer att vara!

Cool on Track

For på Royal och bytte in bettet jag hade köpt fel och köpte kylspray till Lukas ben. Jag valde att köpa "Cool on Track", en produkt som Back on Track har tagit fram. Såhär står det om produkten:

Cool on Track kyler huden och ökar blodcirkulationen. Svullnad och inflammation avtar och muskler, senor och ledband får hjälp till självläkning. Sprayas eller stryks på hästens ben.
Cool on Track har en karenstid på 96 timmar.

Kyler inom någon minut

Verkar i ca 30 minuter , upp till en timme

Ger snabb återhämtning efter träning och skada

Förebygger svullnad, muskelspänning och inflammation


Kunde dock inte använda den idag då det är 96 timmars karens och jag ska "tävla" på lördag. Dock ska jag återkomma med en utvärdering senare!


Hiss!

Jag fixade manegekort och medlemsskap i Ersmark idag, på KDRF. 
För två år sen blev jag medlem i Gummark, mest för att dom hade en hopptävling på höjderna 50 och 70 cm som jag och Iris debuterade i, så jag blev medlem där och fortsatte vara det förra året också, nu har dom dock lagt ner så då hade jag två klubbar att välja på, SRK eller KDRF. Inget snack om att det skulle bli KDRF. Nu har jag dessutom bestämt att jag ska åka och träna på ridhuset minst två gånger i månaden, så jag ringde och pratade med en tjej på kontoret om manegekort.

Första frågan jag hade var hur jag skulle göra med medlemsavgiften, skulle jag betala full avgift för i år, fast det bara var en månad kvar? "Neejdå, du behöver inte betala något alls för i år, betala in för nästa år så blir det bra!"
Nästa fråga var om jag kunde göra inbetalningen på torsdag (kanske inte kommer in innan helgen då jag ska tävla = måste vara medlem) och det var då absolut lugnt!

Så jag måste helt enkelt HISSA KDRF! Ska bli jättekul att tävla för dom nästa år och fara dit på träningar och så vidare!

Idag valde jag att rida ut Lukas, tänkte att han skulle få springa av sig lite.. Så sjuuukt taggad, det var inte ens galopp, det var typ fyrsprång! Sen taktade han halva vägen hem ungefär. -.- Red genom byn hem, det går faktiskt att börja rida i byn nu! Bara någon centimeter snö till och vi har obegränsat med nya ridvägar! Jag har en kortare och en längre vända jag brukar rida i byn, det är alltid jättebra underlag och dessutom belysta ridturer när det är mörkt. Att Lukas är typ 300% trafiksäker är ju bra också, vi blev omkörda av en lastbil på våran smala väg idag, hade typ en meter till lastbilen och Lukas skrittade vidare på lång tygel! Jag blev sjukt imponerad måste jag säga!

Dessutom har mitt Rambotäcke kommit idag så jag gjorde en liten inventering och kom fram till att Iris ska få ha det när det blir riktigt kallt eller dåligt väder, då det är 370 gram fyllning. Lukas ska få ha mitt supertjocka Finn Tack-täcke med hals. Det är "bara" 300 gram, men han får ha ett innetäcke under så blir det super!

Täcket Iris har på sig nu är typ ett Thermo Master, dock sitter det inte bra på henne och hon får skav så jag har satt på henne ett bogskydd, dock drar täcket det snett.. Skulle inte vara helt fel med ett typ 200 gram rambo-täcke till henne.. Hm, får kanske bli nästa år! Synd att man inte är gjord av pengar! ;D

Regntäcken kommer jag dock få inhandla till våren.. Skulle ha haft något vettigt övergångstäcke också.. Aja, det blir ett senare problem! Jag ska dock försöka köpa täcken av modell bättre kvalité i fortsättningen, Rambotäckerna är helt suveräna, hejdå bogskav kan jag säga!

När jag rensade insåg jag att jag hade ett vintertäcke som inte passade någon av hästarna, så är det någon som vill köpa ett tjockt vintertäcke med hals (matchar dock inte, men är samma modell) för 250 kr, hojta till!

Imorgon ska jag fara förbi Royal och köpa någon typ av kylande medel som jag kan använda på Lukas ben efter hård ansträngning. Har surfat runt lite och det verkar vara en vettig idé! Allt liniment eller liknande jag har är antingen bara värmande eller kylande först och sen värmande.


MÅNDAG

Idag har varit en bra dag! Började med att prova mitt nya träns(80 kr) på Lukas och det satt perfekt, förutom att käkremmen(?) var för lång. Lite udda storlek på den kan jag säga!

Helt nytt, lite bling saknas bara! Blev awesome!

Sen for jag på banan och red och Lukas var TOK-fin! Jag märker enorm skillnad på hur lång tid jag måste värma upp mot före Ingemar knäckte till nacke och hals på honom! Dessutom har jag helt plockat bort havren så han var precis lagom pigg! Red med jaktkandaret idag och han var huuur lyhörd som helst! Galoppen var underbart fin, så jag galopperade rätt mycket, provade på lite galoppombyten men det gick skitdåligt, lyckades bara med två av typ 12? xD Men allt annat gick hur bra som helst!

Efter det for jag och Lina ut i mörkret på Berra och Iris, vi skrittade mest, men travade en lång bit faktiskt. Iris var så fantastisk fin, klockren form och såg jätteglad ut! Berra tyckte dock hon travade för sakta. Berra är för övrigt en stjärna! Jag har inte ridit honom på en månad och inte ridit dressyr på kanske två? Dessutom kan han ingenting när det kommer till dressyr, bara dyka ner i form några steg. Idag blev han inspirerad av Iris och på lång tygel gick han i vääärsta låga formen och jag berömde massor. xD Dessutom gick han LÄNGE i "form" (ingen korrekt form måste jag påpeka) på bara beröm och härma Iris, han är för söt! <3

Mina hästar är världens finaste <3

Bilen som jag ska köpa besiktades idag, dock med anmärkningar, men bilägaren ska reparera det och jag får den för samma pris, awesome! Dröjer dock lite längre, men jag får stå ut! På lördag fick jag låna Tomas bil, har jag det inte hur bra som helst!?

Världens bästa Berra!
Den här formen gick Berra i och tyckte att han var jättesnygg. ;D

Pannband!

Kommer ni ihåg att jag bad om hjälp med att hitta något häftigt pannband till Lukas? Jag har beställt ett flätat pannband av en privatperson som gör dom själv i färgerna Rött/svart/silver, för endast 200 kr! Blir som superfint på lilla Lukas! Tjejen som tillverkar dom heter Elin Wiberg och har mailadress: elinwiberg107@hotmail.com
Förutom Swarowski-pannabanden hittade jag fejkade på ponnyprakt.se, men det är inte riktigt vad jag är ute efter, så det får vara! (Detta är dock rosa typ?)


Magi!

Gick inte att bädda in den här videon, men jag fick nästan ont i magen, så fantastiskt är det!
http://www.youtube.com/watch?v=MlYFORInlQ4

SÖNDAG

Idag blev det vila för hästarna då dom behandlades igår. Jag jobbade natt igår på statt/calles/allstar igår så det blev min längsta sovmorgon på väldigt länge! Klev upp klockan elva och får till Kåge och var med Kicki en stund!

I övrigt har jag inte fått mycket gjort idag, dock två väldigt bra saker!
* Jag har hittat en ny bil! Går den igenom besiktningen som ska göras i veckan har jag en ny volvo! Wounderful! En stor sten lättade från mitt hjärta nu!

* Jag har anmält mig och Lukas till våran första hopptävling! Men vänta nu.. Jag har aldrig hoppat mer än ett rättuppstående på ridbanan..? Tävlingen är en maskeradhoppning, 70 cm i Ersmark. Troligtvis är jag dessutom med utom tävlan, så det är inte så allvarligt. Ska bara bli kul att få åka iväg och visa upp min nya stjärna och få rida lite i ridhus. Dessutom är jag sjukt hoppsugen också.. ;D

Saker jag måste försöka fixa i veckan är dock:
* Ringa om att lösa manegekort!
* Skicka in en kopia på veterinärbesiktningen till Agria

Förresten har jag köpt ett nytt träns + en lädergrimma på tradera! Tränset har pullarnosgrimma och bling, dock saknades några stenar, men jag betalade 80 kr för det och det var nästan nytt, så det blir nog super! Nosgrimman verkade inte så rackarns stor heller, plus på det! Lädergrimman var också nästan helt ny och kostade 50 kr, perfekt att ha som slit och släng!
Dock ska jag sälja en massa grejer snart har jag tänkt.. Har överdrivet mycket tycker jag. xD

Peppad!


Flickorna på klitteholm, del 5


Lina har gjort en så SJUKT fin film på Iris, jag grinar typ ihjäl mig! Vackraste ♥

Equiterapibesök!

Morgonen började med att Ingemar kom till stallet och körde den vanliga behandlingen på Iris och även kollade igenom Lukas.

Iris är så sjuuukt brunstig så hon stod och tryckte sig mot väggen och såg ut att ha det väldigt jobbigt. ;D Dock njöööt hon när Ingemar kom och satt nålar, hon blir alldeles dimmig i ögonen så fort han kommer nära, det kan inte vara annat än ett bra tecken!

Lukas däremot fick frispel varje gång Ingemar satt en nål i honom, han typ stod och bockade på gången för att komma undan. :P Det som var med Lukas var att han hade en låsning eller liknande i nacken (och halsen) som Ingemar knäckte till, dessutom var han lite "kort" i frambenen som Ingemar formulerade sig. Vilket jag själv har märkt när jag har strechat, han är hur smidig som helst i bakdelen men inte in framdelen. Detta kan bero på att han är "ridhästskodd" och inte tar ett så långt steg med frambenen. Dock tyckte Ingemar att han skulle få fortsätta vara det då han är van vid det. Ingemar manipulerade även ryggen lite, men det var inte så farligt dock.

Jag ska helt enkelt fortsätta med att strecha och även massera halsen mot nacken också och Ingemar tror att jag kommer märka skillnad på honom, blir jättekul!

Jag frågade Ingemar om vad han trodde om Iris, kommer hon att bli helt återställd? Svaret jag fick var: "Jadå, det tror jag absolut, det kommer dock ta ganska lång tid." Det svaret gjorde min dag och fick mitt hopp att växa ordentligt! Till helgen ska jag prova longera och kolla hur hon ser ut, och förmodligen bli besviken igen. Ser det dock inte bra ut ska jag prova rida och se om det är någon skillnad när hon går i form, bara en teori jag har! Håll alla tummar!

Så hästarna får stå i helgen, men på måndag ska Lina rida Iris och jag Lukas på banan, blir super!

Efter Ingemar var klar for jag med Eva och red Floyd på banan. Det var bara -2 grader så det klibbade lite. Vi red på den delen av ridbanan jag inte lyckades sladda med bilen för att snön var för djup och jag körde fast, så Floyd fick plumsa lite! Idag var han dock sjukt fin, han gick i en väldigt djup men väldigt stadig form! Det enda jag behövde göra var att behålla drivning och hålla upp huvudet lite för att han inte skulle dyka för djupt ner, jätteroligt! Dock får vi se hur det blir med fortsatt ridning på honom, har tänkt börja fara till ridhuset och rida ibland och dessutom ska jag börja rida berra igen, wiiieho! Ska bli så OTROLIGT kul, jag längtar redan! :D Berra är ju underbarast <3

Nä, nu blir det pizza och chilla till 21.30, då blir det mot schtaan och jobba natt på krogen!

Du är allt! <3

Min högsta önskan, min dröm

Är att du och jag ska kunna göra om det där, du är min ängel, du är mitt allt!

FREDAG

Igår blev det en sjukt jobbig dag..
Klockan halv två rullade finkan mot Umeå och då hade jag redan hunnit jobba både i Lövånger och Bureå. Bra jobbat!

Vi var i väldigt god till till travet, så jag promenerade lite med Berrabus, för han var själv i sitt stall och det är det absolut värsta han vet! Dock kom det så småningom lite snygga kallblod (Farmbaron och en 4-åring efter Järvsöfaks, mumma!) och då lugnade Berra ner sig så jag flätade och snyggade till honom. Fortfarande massor av tid. Så jag stod med boxen helt öppen, Berra hade frambenen precis inne i boxen och huvudet utanför och var sååå nöjd över att ha full koll på hela stallet. Vi stod säkert 15-20 minuter utan att jag behövde hålla i honom, han chillade helt enkelt! Och detta i ett stall med 15 boxar, hästar for ut och in, folk sprang hela tiden förbi, hästar passerade och Berra njöt av livet!

Sen for Tomas ut och värmde, Berra såg så SJUKT fin ut, typ världens gladaste! Jag kunde inte låta bli att stå och le, Berra är så lycklig när han får springa! Sen var det då dags för start, Örjan Kihlström i sulkyn.. Starten går, alla hästarna går iväg jämsides, Berra ger ALLT och galopperar. Jävla skit! :/ Berra vill SÅ gärna vara först att han tar i mer än han klarar av. Sjukt irriterande och tråkigt, för galopperar han så får han inte ens vara med och strida, vilket han så gärna vill! 

Så det var lasta, hemma efter tio, slänga in hästarna, hoppa in i bilen, köra 15 mil till Malå, framme 00.30, sova på hotell. KUL DAG..

Idag jobbade jag i gargnäs (Malå + 5 mil till), 20 grader kallt var det där.. inte ball. Sen blev det till Malå och tömma volvon <3 RIP. Ankan. 

Hem, tog det lugnt ett tag, åt middag innan jag for till stallet.

Plockade in Lukas, på med utrustning, idag blev det mitt nya bett som kom från Hööks igår! Tredelat d-ringsbett med en kopparrulle i mitten.
Lukas var ganska pigg eftersom han fick stå igår, så jag red på ridbanan och gjorde mycket öppna/sluta, skänkelvikningar, åttavolter, tempoväxlingar och mjukgörande övningar. Jag höll nog på ganska länge och på slutet blev han jättefin! Jobbade lite extra på galoppen i slutet av passet, känner att jag inte riktigt har fått kläm på den på honom än, så nötte lite extra! I slutet av passet gick han superbra i traven och jag jobbade lite nedsittning!

Det som är kul är att jag inbillar mig att jag håller på att bli lite rakare i kroppen! Vi kör vidare på det här och håller tummarna helt enkelt!

Imorgon bitti (säkert sjukt tidigt) kommer Ingemar och behandlar Iris och kollar igenom Lukas, blir spännande att höra vad han har att säga! Sen ska jag rida Floyd tillsammans med Eva Färhm och dessutom jobba på krogen imorgon natt!

4-5 december blir det hoppkurs för Erica Sjöström på kdrf! Ska bli sjukt spännande med tanke på att jag bara har markarbetat honom en gång.. Men det går nog vägen!

Ber om ursäkt för detta maratoninlägg, men jag tyckte att jag hade så mycket att skriva!

Jag älskar dig, <3

Shopaholic

Det har blivit mycket traderashoppig på slutet.. En outfit som ni kommer få se någon gång... hehe! Ett träns och en tävlingsgrimma till Berrabus! Som för övrigt blev superfin efter sin rakning! Slänger in en mobilbild på sötnosen!


Igår blev det ett superfint schockemöhles dressyrschabrak på Royal, blev tokfint!


Idag blev det ett Rambo orginal med 370 gram fodring. Behövde ett tjockt vintertäcke till Lukas, han är så tunnhårig stackarn och fryser väl ihjäl när det börjar bli ner mot -20 grader.. Som tur är har Lukas och Iris 145 bägge två, så i övrigt har jag täcken så jag klarar mig när det kommer till innetäcken, fleece och vintertäcken just nu! Regntäckerna får vi se över till våren.


I varje fall så blev jag lite pank nu. Och jag har lite stora utgifter på g, försäkring, betala för ägarbytet på Lukas, köpa bil(billigt!?). Jag hade i alla fall helförsäkrat och fick ut 24 000kr för bilen efter självrisken på 6000kr var betald, då ska man bara hitta en bra v70 för dom pengarna. LÄTT. Jag kommer säkert behöva lägga till lite, vilket jag inte alls känner för.. Morr.

Vi har hängt in hinkar med vatten till alla hästar nu när det är lite kallare, ifall vattenkopparna fryser. För att bibehålla god ventilation och bra luft i stallet stänger vi nämligen inte åt ordentligt, utan vädrar lite hela tiden, så vattnet fryser ganska lätt. Berra går dock inte att sätta in en hink till, då har jag hällt ut allt vatten på två minuter, så Tomas har skrivat fast en diskho i hans box. xD Haha, tycker det ser så sjukt roligt ut! Funkar jättebra och den går att öppna och tömma, awesome!


Men åter till det viktiga! Red Lukas idag på banan! Igår hade Lina ridit och han hade tydligen betett sig ganska knasigt, men idag var han jättefin! Vi fick vara själv på ridbanan i början och det gick huuur bra som helst! Sen kom det dock två hästar och med bara en volt att vara på blev det ganska trångt.. Så Lukas blev lite taggad och okoncentrerad men han var jättefin ändå! 

Imorgon får han dock vila, då är det nämligen trav med bus i Umeå! Håll alla tummar!

MÅNDAG

Nu har jag precis kommit hem från stallet.

Jag började med att ta in Iris och Berra och borsta upp båda ordentligt! Iris är inte borstad ordentligt på snart en månad tror jag? Nu löste hon bara liiite hår så jag kan kalla henne frisk nu tror jag! I varje fall så var hon inte ren, men efter min genomgång såg hon mycket bättre ut!
Berra dränkte jag i glansspray och redde ut man och svans ordentligt och ryktade det klippa området ordentligt. Sen tog jag och klippte lite runt huvudet och vecken runt frambenen för hand, så nu är han riktigt snygg!
Fick en kommentar angående rakning runt frambenen som jag inte lyckades svara på, så jag svarar här istället!
Hur lyckas man klippa hästen där? Har aldrig klippt hål på nån häst, oavsett om dom stått still eller varit besvärliga. Har du dåliga skär som behöver slipning?
- Detta har jag lyckats med flera gånger, med nya och äldre maskiner och på hästar som stått helt stilla. Iris och AK är väl dom jag har lyckats med. Iris har otroligt tunn hud mellan frambenen och många "mjuka" rynkor och GÅR inte att klippa där utan att göra sår med maskinen. :S AK gick betydligt bättre men lyckades ändå. Berra vågade jag inte prova ordentligt på, då det finns en risk att han aldrig glömmer det och tycker att rakningen är läskig nog ändå.


Trots jag är lite öm i ryggen fixade jag hela stallet innan Lina kom och skulle rida Lukas. Dock tog jag bilen till ridbanan, kände att jag skulle dö om jag var tvungen att gå.. hehe.

Jag började i alla fall longera Lukas tio minuter - en kvart kanske för att han skulle få trava i ett lite högre tempo och sträcka ut lite. Dessutom bli av med lite energi! Sen fick Lina rida och jag fick leka ridlärare. Eftersom jag bara har sladdat upp en volt var det lite begränsat med övningar, men det blev mycket flytta rumpa och skänkelvikningar för att mjuka upp sidorna ordentligt. Det tog ett tag, men GUD så fin Lukas blev i slutet! Jag var tvungen att prova rida några minuter bara för att känna och han var jättefin! Dock passade jag ryggen ganska mycket kan jag lova.. :P Längtar efter att slippa ha ont i ryggen så jag kan rida ordentligt! Men jag ska vila imorgon och rida på onsdag har jag tänkt!

Förhoppningsvis hinner Lina rida en stund imorgon, är iväg och jobbar och kan inte ens komma förbi och pussa på mina älskade hästar. :/

Lina & Lukas

Iris ♥

Bjuder på lite bilder då Saga red Iris i somras! ♥
Tror ni Iris var i fin form här eller? :D
underbar! ♥

Kiropraktikern!

Efter ett besök på ryggakuten har jag fått veta orsaken till min snea höft, rygg, onda knä, nacke, snea axlar är... min FOT! som jag personligen aldrig har haft ont i eller några som helst problem med? Helt sjukt. Men när jag går far tydligen min fot iväg som ni ser på bilden, vilket påverkar hela kroppen. Så jag har ingen som helst stabilitet i min högra höft, vilket märks MÄNGDER då jag rider! Jag ser alltså ut som den vänstra gubben på bilden nedan. LÄTT att rida? Nja. Lösningen? Ett par sulor! Sjukt. Haha, vi får se om jag blir bättre om ett par veckor! Besök + sulor gick på 950 kr. KUL!  Dock så kanske jag kan få lite kroppskontroll och jag får rida hur mycket jag vill! :D


I varje fall så blev jag klar med alla julklappar idag utom en. SÅ SKÖNT! Och den sista är väldigt enkel att ordna, härligt!

När jag gick på stan ringde Ingemar, han kommer nämligen förbi i helgen! Så Iris får sin vanliga behandling, dessutom ska han få kolla igenom Lukas då han liks är här. Blir awesome och väldigt gratis. xD

Andra utgifter är min lilla hööks-beställning och dessutom kanske jag lyckas köpa en liten hinderpark på sex hinder, inte gratis dock. Blir i så fall awesome till sommaren!

Berrabus startar i Umeå på torsdag! Hoppas vi kan fara direkt efter loppet, jag ska nämligen till malå på kvällen.. Jag måste helt enkelt gulla med Tomas lite! Örjan Kihlström ska köra, DET kan bli väldigt intressant!

Ikväll ska Lina rida Lukas, jag tänkte longera lite innan och se om han inte har sååå mycket energi över efter det!


SÖNDAG

Idag har det varit en intensiv dag!

Började med projektet att raka Berra..  Jag hade planerat att det skulle ta lååång tid då han är lite speciell och det var första gången! Jag tror jag aldrig har rakat en häst som stått så stilla. Dock blev inte det supersnyggt runt huvudet då han är livrädd om öronen. :P Hade velat raka lite mellan ganascherna och precis bakom öronen men det fick jag glömma. Det blev inte så supersnyggt mellan frambenen då jag hatar att klippa där för att jag alltid lyckas nypa hästarna, stackars Iris är alltid blodig innan jag är klar! Så med Berra var jag överförsiktig och lämnade lite istället. Dessutom tyckte Tomas att jag skulle lämna lite på magen och så lämnade jag ryggen. Jag brukar alltid lämna ryggen för att hästarna svettas extremt lite där och mår bra av lite extra skydd vid snö och blåst. 

Kass mobilbild på berrabus

Efter det så for Tomas ut och körde och jag for på ridbanan med Lukas. Gårdagens sladdning var faktiskt riktigt bra! Jag är lätt stolt! Dock är jag sååå sne just nu att jag inte ens kan rida ordentligt. Tur att jag har en kiropraktikertid på ryggakuten imorgon! Tror dock det finns en risk att jag blir utdömd. ;D Lägger upp en bild för att demonstrera hur mina höfter ser ut.. Johanna var en stjärna och fotade lite när jag red, så bjuder på en bild därifrån också!

Hehe...
Fina Lukas <3

Efter det så for jag till mamma och pysslade lite, ska sy fast min back on track- ryggplatta i ett av mina täcken så Lukas får ha den hela tiden som extra skydd, kommer bli hur bra som helst!

Resten av kvällen har jag städat både datorn och rummet. Johanna var här igår och tyckte att det såg förjävligt ut nämligen. Men nu är det helt okej! Ska bara dammsuga någon dag.. Jag har också skickat iväg en beställning till hööks, på bett, pullarträns och en sadelhängare. Det blir också hur bra som helst, jag är peppad!

Flickorna på klitteholm, del 4


Önskelista

Jag orkar inte göra något snyggt kollage, detta vill jag dock ha i julklapp! ;D

Eskadronschabrak <3 Finns inte i sverige.. Beställa med frakt kanske kostar 1200 kr?
Back On Track-täcke till Lukas... Kostar strax över 2000 kr


Klippmaskin! Den jag ska få köpa begagnad kostar 1500 kr.. 
Reflextäcke från horze, cirka 350 kr. Man måste synas hur bra som helst med det där!

Typ ett gäng amigo/rambo-täcken till både Iris och Lukas. Dom är så sjukt jävla bra passform på! Hejdå bogskav! Lukas har ett amigo innetäcke och ett rambo vintertäcke som jag fick med, love it!
Reflexer från sadelpia! Hon har en modell länge som räcker runt benskydd/lindor, behöver det till Lukas! Och hur häftiga färger är det inte? :D

LÖRDAG

Började dagen med att handla lite foderhinkar! Iris fick rosa och Lukas gula! Köpte en hammare som jag ska använda till att slå ut snöstyltorna med och även ett bett! Men insåg först när jag kom hem att det inte var rätt. Men ska beställa från hööks nu i helgen, så ni som ville vara med, skriv vad ni ska ha! :D

För mig blir det ett tredelat "galoppbett", ett nytt pullarträns(svart med vita sömmar) och säkert något mer.

Efter det for jag och red Lukas! Jag vann ett par Back on Track-paddar på tradera som jag fick i veckan, modell mindre, så jag använde dom på frambenen, blev superbra! Sen så red jag med pelham idag, på dubbla tyglar. Jag red ut, mycket flytta rumpan, skänkelvikningar och så vidare, men han var jättetung i högerhanden och fick inte det att släppa. Tills jag hittade en "volt" och Loella gav mig ett tips att höja innerhanden några gånger och DÅ lossnade han och blev jättefin!

Efter det kom Royal-Andréa förbi och provade mina sadlar.. Jag var sjukt nervös att Stübben-sadeln inte skulle passa.. Inte roligt att leta sadel! Men den PASSADE! SÅ sjukt lättat jag blev. Dock ska den stoppas om så småningom, men tills dess ska jag rida med min fårskinnspad. Så jag provade dressyrsadeln också.. Den passade också! Dock var den lite låg bak, men jag köpte en sån pad som höjer sadeln bak till Iris precis innan hon blev halt, så det var ju superbra! Så jag har faktiskt två sadlar som ligger bra! Om Iris blir bra sen så är det lugnt det också!

Helt perfekt att Iris och Lukas har samma storlek på ALLT, sadlar, bett, träns, täcken.. (Pullartränsen i stl full har nästan för stor nosgrimma på bägge, sjukt jobbigt! :P ) 

Efter middagen blev jag less på att ridbanan är så sjukt ojämn och det är för mycket snö för att kunna rida seriöst, så jag tog pappas bil och sladdade den! Eller en del av den, det blev en stor volt. jag körde fast typ 10-15 gånger innan jag fick till det. Så imorgon ska jag försöka rida ett seriöst pass på ridbanan! TACK för idén Loella!

Imorgon ska även Berra rakas.. Det blir spännande minst sagt! Och så ska mamma sy fast min Back on Track ryggplatta i Lukas täcke då han är lite känslig i ryggen.

Lukas äter så sakta på morgonen så han får frukost i en stor hink ute i hagen istället.
AWESOME!

Video

Här kommer en video från igår. Det gick som sagt dåligt, Lukas tar inte halvhalterna eller förhållningarna, slår i från och drar tyglarna ur händerna på mig. Provade rida med vanligt tvådelat men verkade som sagt inte funka alls...
Sätt igång musiken samtidigt, annars är det så jäkla tråkigt, youtube stängde nämligen av ljudet i filmen...


ONSDAG

Jag gjorde en väldigt klok sak idag. Jag ringde till jobbet och sa att jag inte körde till Umeå i det här väglaget. Så det blev bara cirka 45 minuters jobb i Gummark. Vägen dit var inte kul, men tre mil kan man överleva!

Till lunch for jag till stallet och plockade in alla hästarna. Stackars Lukas frös, så la på ett innetäcke och Iris supertjocka vintertäcke med hals. AK fick också ett nytt täcke. Iris och Berra frös faktiskt inte, helt otroligt. Dom fick lunch inne och fick värma sig lite under tiden jag mockade. Men sen åkte alla ut igen och fick ännu mer hö, hehe. Lite bortskämda hästar bara! Berra fick dock stå inne för Tomas skulle ut och köra. Hurtigt! Men Berra har grön-sulor fram så han klarar sig utan styltor! Jag hade faktiskt planerat in  en vilodag för Lukas idag och det passade utmärkt helt enkelt! Bara hoppas att det är lite minusgrader imorgon så det går att rida! 

Jag avskyr nämligen snösulor.. Så det blir inga såna för min del! Tycker risken för röta och tappskor ökar för mycket för att det ska vara värt det. Så dom dagarna det är klibbsnö får hästarna faktiskt vila. Det brukar inte vara så många såna dagar här uppe ändå så!

Imorgon ska jag jobba i Bureå, cirka 200 meter från mitt hus kanske? Slå det om ni kan!

På tal om snygga saker till Lukas.. Ett svart pullarträns med vita sömmar borde väl funka? Letar fortfarande efter ett snyggt fejk-swarowski med röda stenar. Tips mottages tacksamt! "Pannbandone" verkar dock ha skum färg på sina pärlor, så letar vidare! I värsta fall får jag ge upp och kolla om man hittar något snyggt flätat..


TISDAG

Första motgången med Lukas kom idag! Det gick inte alls! Han var stel och hängde i högerhanden och det vääägrade släppa. Dessutom lyssnade han inte alls på mina halvhalter och förhållningar. Blä! Dock provade jag ett tvådelat bett och vanlig nosgrimma och det är troligtvis bettet han inte gillade. Det blev bara värre och värre så det blir ingen film idag! Jag vägrar ens kolla på det mamma filmade, fy. :P Blev dock några bra bilder från uppvärmingen i alla fall.

Imorgon får Lukas stå för det blir en lång jobbdag + att jag ska till Burträsk på kvällen. Så på torsdag kommer han att vara pigg, så det blir jaktkandaret oavsett vad vi hittar på! Bättre ett skarpare bett då man kan lägga en ordentlig halvhalt om det behövs, än ett snällt bett som man måste slita med hela tiden.

Loella tyckte jag skulle skaffa ett rött strass-pannband och jag nappade på idén direkt! Så nu är jag ute efter ett fejk-swarowski! Någon som kan tipsa om någon bra sida?

LUKAS ♥
Finis <3
Precis innan galoppen blev lite okontrollerad.. -.-

Hiss eller Diss?

Behöver hjälp här!

Hiss eller Diss på bred nosgrimma på Lukas?
Hiss eller Diss på svart läder på svart häst?

Sandra sa att vitt foder på nosgrimman skulle passa Lukas, håller ni med?
Bred nosgrimma/ svart läder
Smal nosgrimma (bortse ifrån att det är olika sorters nosgrimmor) / brunt läder

MÅNDAG

Jobbade i Hjoggböle idag, var hemma klockan tio. xD Det är en helt okej längd på en jobbardag! 

Lukas fick bli riden på ute idag också! Jag skulle möte upp Johanna och Loella med Gulden och Zeb nämligen! På vägen dit jobbade jag mycket övergångar mellan skritt, trav och halt. Dessutom mycket flytta för skänkeln och så vidare. Galopperade lite också och vilken stjärna Lukas är! Vänstergaloppen är en dröm! Högergaloppen är helt okej den också visserligen! När vi mötte dom andra blev Lukas jättetaggad och kunde nästan inte trava ordentligt, än mindre galoppera, sötnosen! Väl tillbaka i stallet stretchade jag lite. Dock verkar Lukas inte ha gjort det tidigare så jag kör bara frambenen tills han vänjer sig. 

Efter det skulle Tomas ut med Berrabus, så jag hakade på barbacka på Iris. Hon kändes lite stel i början, men det är hon ursäktad, hon har ju faktiskt stått i fyra hela månader. :P I varje fall så for jag och Iris inte en så lång vända, utan bara hästkroken fram och tillbaka. jag travade henne lite idag också för att testa hur hon kändes och hon var typ "all over the place", flyttade rumpan hit och dit och skuttade och drog iväg i slängtrav och höll på. Det jag dock inte var beredd på var när hon drog iväg i full galopp och slet tyglarna ur händerna på mig, typ FYRA gånger! Hon vet att jag inte har en chans med hackamoret så hon tyckte att det var roligt att passa på? Jag var dock livrädd och trodde att jag skulle dö, hade hon bockat så hade jag flygit jäävlar kan jag säga! Knasfian var då väldigt lycklig över sitt lilla påhitt och jag kunde inte annat än att skratta när hon skrittade i ultra-mega-fart med spetsade öron efteråt. Hoppet finns just i dag kan man helt enkelt säga! Jag ska dock vänta en månad till med att longera henne på böjt spår så jag slipper bli besviken!

Imorgon blir det en kort-dag till i Hjoggböle, sen har mamma lovat att filma mig och Lukas! Ska även tvinga henne att ta något kort. För varje ridtur lär vi känna varandra lite bättre och jag har börjat lära mig att hänga med i Lukas rörelser lite bättre. Att han är så sjukt känslig för skänklarna är helt underbart!


Flickorna på klitteholm, del 3


Helgen

Fullt ös i helgen! Dessutom gick min dator sönder igår.. Som tur var det bara grafikkortet och bör väl kosta typ 500-600 att fixa. Det har jag ju råd med nu nej...

LÖRDAG:
Började med att släppa ut hästarna och fixa i stallet. Sen for jag och red Floyd på banan. Tyvärr var underlaget urkasst och efter 20 minuter hade han fått styltor så jag begav mig hem igen. Jag fick då till en hyfsad form ett tag så fick helt enkelt nöja mig med det!

Sen for jag och Lina och red Lukas på lägdan ovanför statoil. Lukas var PIGG! Han hade stått på fredagen så han hade sjuuukt mycket energi. Dock blev han riktigt fin på slutet!

SÖNDAG:
Släppte ut hästarna, mockade och plockade sen in en väldigt missnöjd Iris, hon hade ju inte hunnit äta upp allt hö! I varje fall så for jag ut en sväng barbacka med hackamoret. Iris har blivit så sjukt känslig för alla hjälper under tiden hon stått! Bara att nudda henne med ena knät resulterade i skänkelvikning! Och hon gick i klockren form bara jag kortade tyglarna, hon nästan frustade i skritten för att hon jobbade så ordentligt, sötnos! Jag travade faktiskt några bitar också! På rakt spår är hon ohalt så jag tänkte prova om hon gick att rida i trav. Och jääävlar vad hon laddade, i världens form med otroligt rundad rygg och ordentligt påsjukt! Och så fort jag tappade balansen lite och knep med knäna gick hon skänkelvikning och flyttade bakdelen. Haha, knasfian min! <3 Aldrig har man tråkigt med henne! <3

Efter det mötte jag upp Tove och Nessa med Lukas och for ut en liten tur och red i skogen! Jag red Lukas på jaktkandaret och hade i alla fall hyfsad koll förutom när vi galopperade i bredd på en liten stig i skogen.. Hehe! Lukas taggade järnet och det blev en kortare tur som vi avslutade med lite  dressyr och bus på lägdan. Lyckades faktiskt göra ett galoppombyte, mina andra försök blev det lite katastrof av.. Buspålle! I varje fall så testade Lukas mig lite genom att skjuta ut baken jääärnet i galoppen och typ galoppera på stället, men det var inte så svårt att korrigera, bara lägga på ytterskänkeln ordentligt! Lukas är så sjukt lätt att flytta för skänkeln, det blir nästan FÖR lätt ibland, men bara att njuta när man kan!

Efter jag hade strechat och masserat Lukas lite for jag och pappa och hämtade en ny höbal, så nu klarar sig Lukas och AK ett par veckor till! Iris och Berra har nämligen en egen bal att dela på. 

Imorgon blir det uteritt med Johanna och Loella, kanske avslutar med lite dressyr, Lukas verkar nämligen behöva en hel del stimulering! På tisdag ska jag rida dressyr på lägdan och om vädret är okej ska mamma få filma lite! Spännande!

Finis <3

<3

Jag är lite kär <3
Galoppera över travbommar är nemas problemas!
<3

jävla skit-fredag

Bodde på hotell inatt, kunde typ inte somna för att jag hostade så mycket, vaknade flera gånger och frös och mådde inte bra. På morgonen fick jag världens hostattack och mitt ena öga ser inte alls bra, är lite ljuskänslig osv. Hopaps det går över inatt, annars måste jag typ på akuten? :/

Jobbar, är faktiskt ute i god tid, börjar köra hem. Dom första tre milen är vägen över-jävlig så jag kör sjukt försiktigt. Sen kommer jag ut på en bred, fin 100-väg (dock kör jag 85-90). Mitt på en raksträcka tappar jag fästet helt och får sladd åt vänster, lyckas häva den men får en motsladd åt höger och far ner i diket med en jävla fart. Bilen stoppade som tur var mot en dikeskant och jag får inte ens ont i nacken, fattar inte hur det kan ha blivit så mjukt stopp. Dock knäckte jag bakaxeln på bilen och fick stå och vänta en timme på bärgning.. Jag var inte klädd för det vill jag lova! Dock vänta två timmar på pappa också. Dessutom är nog bilen lite ramsne= skrot. Dock är det faktiskt helförsäkrad så det är skit samma egentligen. Bara så jäääävla drygt!!!

Det här gjorde att jag inte hann hem till Berra, då vi skulle till Ume och kvala, så jag fick ringa Tomas som hade typ 3 timmars bilfärd hem.. Så han körde hem, till Ume(ytterligare 1,5 timmar), Berra har kvalat på 35,0(som, planerat, Tomas kör hem Berra och tillbaka till stugan. Så Tomas fick typ köra bil i nio timmar idag för att kvala Berra för att jag hamnade i diket. INTE bra.

Nu ska jag bara ta det jävligt lugnt ikväll tills hästarna ska in ikväll och hoppas på hyfsat ridunderlag imorgon då jag ska rida både Floyd och Lukas. Skulle vara mysigt att hinna ut med Iris-hjärtat också <3 Fast jag ska undersöka hur mycket päls hon tappar först.. Inte kul att rida om hon typ blir kal på köpet. :/

Tack till er underbara som har hört av sig <3


Fina Lukas <3

Markarbete!

Det blev faktiskt lite markarbete idag! Lina och Brautesönn, Johanna, Sandra och Gulden var där så jag hakade på! Redan i uppvärmingen var Lukas superfin, betydligt mer avslappnad än tidigare. I Galoppen kunde jag korta honom betydligt mer än jag har gjort tidigare. Kanske delvis på grund av att vi lärt känna varandra lite, men även på grund av att han har börjat slappna av lite mer!

En fjärdedel av banan var frusen, så vi hade lite begränsat utrymme och det låg bara uppe 4 upphöjda travbommar och tre upphöjda bommar på ganska stort avstånd, dock blev det lite tight att galoppera där, så jag travade där också. travbommarna tog dock Lukas i galopp typ alla gånger utom två-tre. Men jag tar på mig det!

I alla fall så lekte jag lite instruktör mest och bad tjejerna lägga upp ett hinder på cirka 70 cm som jag hoppade några gånger. Det gick jättebra, dock "stack" han lite typ ett galoppsprång innan hindret när jag inte riktigt var med, så det blir mer träning för mig där! I alla fall höjde vi till cirka 90 cm och tog några språng, han var jättefin! Dock liiite stark på det tredelade just innan hindret, så jag får fundera på vad jag ska ha för bett i hoppningen.. Tror det lutar mot att testa jaktkandaret till att börja med i alla fall!

Förresten mötte jag en traktor med släp igår och Lukas är nog 100% trafiksäker skulle jag vilja påstå! Otroligt skönt faktiskt, om man jämför med Iris som är livrädd för lastbilar och gula bilar!

När jag kom tillbaka till stallet så hade jag Lukas lös i stallgången! Inga problem förrän jag gick iväg till sadelkammaren. Då smög han (jag lovar, han smög!) iväg till Berras hink och tjuvade sig en tugga!

Ett litet problem med Lukas (just nu) är att han inte äter sin frukost förrän efter jag har ridit. Och då ligger det morötter och grejer i maten också! Tomas bär nämligen ut frukosten i hagen åt honom, men han verkar inte ha ro att äta förränn vi har motionerat lite. Hoppas att det kommer med tiden bara!

Fler bilder från Lina kommer! :D

ONSDAG

Ska börja med att tacka för alla tips på bandageunderlägg! Blev till slut ett par cellgummi-underlägg som jag invigde tillsammans med mina "tävlingsbandage", dvs stetchlindor. Den ena satt jättebra och den andra hade farit iväg lite, helt klart ett tecken på att jag måste öva på att linda bandage. :P Köpte även liniment på Royal, ska göra så mycket likt som Lukas förra ägare och bara ändra successivt på vissa grejer.

I varje fall så red jag ut idag! Jag for inte en så lång runda, dock verkar Lukas vara lite av en arbetsnarkoman som inte gillar att skritta, så det blev ganska intensivt. Vi galopperade på rakbanan och gudarns så stark han var! Efter ungefär halva rakbanan gav jag upp och släppte iväg honom! Det tyckte han var superroligt och det var nästan så att jag inte fick stopp på honom när vägen tog slut. Skarpare bett än tredelat är nog att satsa på när vi ska rida ut nästa gång! Men allt ska provas! Dock funderar jag om jag ska rida med pelham på dubbla tyglar eller jaktkandaret? Får fundera vidare tills nästa gång vi ska ut! Sen får jag på terrängbanan och upptäckte till min förskräckelse att någon hade rivit ALLA hinder och kört cross där istället. :( Jag blev så sjuuukt besviken. Men jag får styra upp det till våren och bygga, IGEN. Jag hatar att jag varje vår fixar så det blir bra och andra kommer och förstör.. :/

När jag kom hem igen pysslade jag med Lukas och stretchade honom! Jag ska ta tag i det och stretcha efter varje ridpass, alla hästar. Sen tog jag in Iris och dränkte henne i jod. Det absolut värsta hon vet är kallt vatten i ansiktet, men man gör ju vad man måste för att få henne fin i pälsen igen!

Nu sitter jag och kollar vädret hela tiden, för att det plus i helgen och fin bana tänkte jag prova markarbeta! Man måste ju passa på när man kan! Dock ser det inte så lovande ut just nu..

I övrigt så måste jag nog beställa från höök, igen! Jag är nämligen ute efter en lädergrimma att ha i hagen och ett d-ringsbett och inget av det finns på royal. (lädergrimmorna går på 600 spänn..) dessutom fick jag syn på ett fint pullarträns jag blev sugen på.. Så, vem är med och beställer denna gång? 


Fina, fina häst!

Hjälp!

Jag sitter och funderar lite. Lukas brukar ridas med lindor bak så jag tänkte fortsätta med det och se om det behövs och sådär. Någon som har tips på ett par bra ridpaddar? Jag har "massor" av bra stallbandage-paddar men Care Fore-paddarna gled lite under ridningen och Back on Tracken är så stora. Dessutom måste jag skaffa bättre lindor. Dom jag har är så långa och blir så klumpiga och dom jag red med igår var superstrechiga och då låg inte paddarna bra.. 
Tips mottages tacksamt!

Förresten hade jag besöksrekord med 90 unika besökare igår, jätteroligt!

Jag har inte nämnt Iris på ett par dagar på grund av allt annat, men jodbehandligen verkar fungera så jag ska köra på det ungefär varannan dag har jag tänkt, hon har nästan helt slutat lösa hår på halsen och bogen i alla fall! Jag köpte också en flaska b-vitamin på apoteket åt henne idag. Snart kanske jag kan börja skritta ut på henne igen! 

Världens finaste! <3

Presentation

Tänkte presentera mig, mina hästar och hästar som har lite extra stor plats i mitt liv!

Camilla, 21 år
Jag heter Camilla, bor i Bureå, en liten by utanför Skellefteå i västerbotten. Jag är lite av en arbetsnarkoman och jobbar som funktionär på travet, dealer på krogarna i Skellefteå och är skolfotograf för tillfället! När jag inte jobbar och håller på med hästarna älskar jag att fotografera, då hästar förstås. När det kommer till min ridning har jag bara ridit på ridskola som nybörjare, resten har jag lärt mig själv samtidigt som jag har lärt Iris det hon kan. Så jag har ganska många brister i min ridning och min sits som jag håller på att jobba bort. Mina positiva sidor inom ridningen är min balans, oräddhet och hantering. Jag brukar hjälpa till med hantering, lastträning och inridning, men när det kommer till mer utbildning så säger jag ifrån. Har nämligen ingen aning hur jag har lyckats lära Iris det hon kan. Nackdelar är min sits och dressyr. Men jag ska försöka börja rida mer för tränare och våga be om hjälp. Min klubb ska efter årsskiftet bli KDRF i Ersmark, dock är det 4 mil dit så det blir inte så ofta jag kommer att fara dit och rida tyvärr.Iris (Irish Khan)
Varmblodssto, 14 år
Mitt allt! Skött henne sen hon var 6 år och starthäst på travet. Hon var en riktig talang som 3- och 4-åring. Tyvärr blev hon förstörd i träning och skulle annars sprungit in åtminstonde en halv miljon, helt klart den värsta travaren jag kört!
Nu går hon som min ridhäst och är en riktigt allroundhäst. Hon har haft ett föl som nu är 5 år, Lili. Hon går dessutom att använda i brukskörning. Hon är otroligt stabil och har aldrig någonsin skenat eller stuckit under dessa år jag haft henne. Anmärkningsvärt nog så har jag aldrig flygit av henne heller. Hon är sjukt het när man rider eller kör ute, för springa fort är det absolut bästa som finns! Hon älskar också att hoppa och vi har varit med i några klubbtävlingar upp till 90 cm och har även startat lokalt 80 + 90 cm. Hon är en väldigt speciell dam som är den bästa människokännaren jag vet. Tycker hon inte om en person så kommer det alltid fram förr eller senare att personen i fråga inte är någon man vill bekanta sig med. Dom hon inte tycker om får det bevisat, då hon kan stegra, slå, hugga och vara allmänt hemsk. Men, som sagt, dessa personer förtjänar det!
Hon skadade bogen i sommarhagen i juni och är halt. Hon ska få ett helt år på sig att läka ut ordentligt och jag hoppas att hon ska kunna gå att rida ut på och klara av lättare dressyrpass!Lukas (Dominate Crown)
Vamblodsvalack, 14 år
Min andra häst! Köpte honom den 31/10 2010, så han är helt ny hos mig! I stallet och all hantering är han väldigt lugn och trevlig, en riktig gentleman! Det jag har planerat i vinter är att träna och lära känna varandra. Till våren ska jag satsa på att träna så mycket det går och även tävla lite.
Lukas är aldrig startad på travet, dock travtränad tills han var tre. Sen gjorde han ingenting tills han var 11 år då han blev inriden. Lukas är tävlad upp till 110 cm hoppning och hoppad bana på 125-130 cm. Han är utbildad LB/LA dressyr.
Mer info kommer när vi lärt känna varandra bättre!Berra (Gräft Berra)
Kallblodstravare, 6 år
Min sköthäst skulle man kunna säga. Jag får betalt för att hjälpa till att träna honom av Tomas, ägaren till stallet där jag har Iris och Lukas. Berra har varit otroligt vek i psyket och om han blir riktigt rädd så får han tilt i huvudet och går inte att nå fram till. Men tack vare att jag har miljötränat intensivt har han blivit otroligt mycket fin! Det finns tillfällen då han stressar upp sig, men det kommer allt mer sällan. Berras bästa kompis är Iris och han springer i hagen tills vi kommer tillbaka om vi är ute. I ridningen har det hänt mycket i år, han kan gå ner i form i skritt och trav, dock kräver det en lång stund på ridbanan och han behöver gott om tid att slappna av och lugna ner sig. Berra är travhäst till vardagen och är riktigt grym när allt stämmer! Han har sex vinster och har snart sprungit in 250 000 på två år. Dock har det strulat massor för honom och han skulle ha haft betydligt mer pengar på kontot egentligen. 
Berra är en otrolig personlighet som är grymt givande att jobba med!Rist
Bruksnordis, 4 år
Min kära vän Dags bruksnordis, som han haft sen han var ett år. Jag har varit väldigt involverad i Rists uppfostran & inkörning och har även ridit in honom. Han är en väldigt dominant typ av häst som tar över om han får och kan protestera ganska våldsamt. Jag har varit nere i diken, backat över mindre träd och varit så otroligt osams med honom! Dock beror detta på att så många olika personer har hanterat honom, när jag får chansen att ha honom själv ett par veckor förändras han och blir otroligt arbetsvillig och glad! En dröm att vara ute och galoppera barbacka på!Floyd
Halvblod, 7 år
Min medryttarhäst för tillfället. Han är inte så välutbildad, men väldigt snäll och trevlig att rida och hålla på med. Jag rider honom för att han är en helt annan typ än mina hästar och tror att jag kan utveckla min ridning på ett bra sätt genom att rida honom. Han är väldigt högrest och gör helst allt för att slippa arbeta.


TISDAG

Fick en kommentar utan hemsida eller mailadress och ja, Berra heter Gräft Berra. :) Dessutom har Jenny hittat hit(ägare till Lysingür), verkligen jätteroligt!

Jag måste säga att det är otroligt skönt att jobba 7-11.30! :D Man hinner rida när det är ljust! Dock tjänar man inte så bra.. Hehe. 

I varje fall så for jag och Lina på ridbanan med Lukas. Han var lugnare idag och hade ätit upp sin mat. Tyvärr var ridbanan lite hård, men dock inte asfalts-hård. Lukas var betydligt lugnare än igår och var helt enkelt jättefin! Jag behöver fortfarande tid att lära mig hans rörelser, han har en lite jobbig trav att sitta i, så jag stör honom mest. Så jag håller mig till lättridning ett tag till, tills vi lärt känna varandra lite bättre! 
Sen fick Lina prova rida lite också, och det gick bara bra!

Om banan skulle vara bättre i helgen vore det faktiskt väldigt roligt att prova markarbeta lite. Någon annan i bure som är sugen på lördag eller söndag?

Bjuder på lite bilder på prinsen!

DAGENS

DAGENS KLÄDER: 1. Jobbkläder 2. Ridkläder 3. Leggins och oversizetisha
DAGENS FRISYR: Svans
DAGENS SMINK: Inget, bara min svindyra hudkräm. Eller gårdagens partysmink är kvar förresten.
DAGENS VILL HA: Typ inget! Helt otroligt. Eller bra ridbandage kanske..
DAGENS KÖP: Tankat bilen, köpt ost.
DAGENS PLANER: Jobba, rida, tandläkaren (check!)
DAGENS BÄSTA: Lukas <3
DAGENS SÄMSTA: Att det blir mörkt så tidigt.
DAGENS ROLIGASTE: Lukas! Att han är så jädra fin!
DAGENS TRÅKIGASTE: Att jag först hostade så tårarna sprutade, sen att jag hostade så jag fick världens huvudvärk!
DAGENS MISSLYCKANDE: Glömde lite jobbpapper = en liten omväg imorgon.
DAGENS HUMÖR: Sjuk som tusan, annars glad över varmt väder och fina hästar!
DAGENS SJUKA: Förkylning, feber, hosta, huvudvärk.
DAGENS LÄNGTAN: Jag vill rida mera! :D
DAGENS FUNDERING: Massa småsaker om Lukas bara :)
DAGENS BEROENDE: Nässpray för en gångs skull!
DAGENS SAKNAD: Inget faktiskt!
DAGENS LÅT: Nickelbacks senaste typ?
DAGENS FILM/PROGRAM/SERIE: Nöta NCIS snart! :D
DAGENS MÅSTEN: Jobb
DAGENS MOTION: Ridning :)
DAGENS VÄDER: 10 grader, grått, stilla. (=awesome!)
DAGENS GODIS: Cola +läkerol

Dominate Crown <3


Bara för att Lukas är så fin!

Berrabus

Berra har fått börja skritta i vagn så han inte ska få frispel, han är nämligen arbetsnarkoman!

I varje fall så ska jag jobba i Malå på fredag, så jag bor på hotell där natten mot fredag. Jobbar till lunch, kör hem, lastar Berra och far till Umeå med Mli på trav för att kvala! Tomas ska nämligen bort så jag får köra dit honom själv. :) Det är dock inte första gången jag hjälper Tomas på trav, när AK var tre år och hingst (och jag 15-16 år) så fick jag starta honom i Skellefteå. Dock var det ett helvete då han hamnade bredvid ett brunstigt sto och skrek och slog så fort man rörde i honom. :P

I varje fall så kaaaaanske jag måste värma. Inte så svårt, Berra brukar mest busa omkring och galoppera lite och vara rädd för allt. Dock Har han stått (förutom skritturer) i en MÅNAD, han kommer fan vara den gladaste hästen på jorden, så jag lär ha fulla tömmar. xD Haha, det kan bli spännande! OM jag nu ens ska värma. :)

Berra, när han gör det bästa han vet, springer! :D

Första ridturen på Lukas!

Jobbade till halv tolv i Kåge idag, jag lovar att jag hade bråttom hem!

När jag kom till stallet stod Lukas mitt i hagen och välkomnade mig med världens gnäggning. Dock hade han inte ätit upp frukost-kraften eller höet, och han stod och såg sig omkring med stooora ögon. Så jag plockade in honom i stallet. Trots att det syns på honom att han är stressad och orolig är han väldigt väluppfostrad och jag tog honom i bara grimma (jävligt smart, jag vet. xD ) I stallet hade han fortfarande världens största ögon men han stod blickstilla när jag borstade och fixade i ordning alla grejer, skydd, lindor, sadel, bett och så vidare. Jag tyckte att han kunde ha min sadel faktiskt, dock ska detta provas ut mer noga av proffs senare!

Sen var det dags att rida! Jag fick sällskap av Tomas och Berra en liten bit och Lukas var så pigg så! Fortfarande hade han världens största ögon och var lite stressad. Jag for på ridbanan och red kanske 20 minuter i skritt, trav och galopp. Han är otroligt känslig för skänkel och vikthjälper, det är otroligt skönt faktiskt! Han är lite mer okänslig i munnen, men dock inte alls hård eller tung! Han är lite stressad i skritten (just nu i alla fall) och vill gärna tjuvöka i både skritt och trav. Men så fort man får ner honom i tempo har han en jättetrevlig form! I galoppen handlar det också om att han inte får smygöka, vilket han verkar gilla! Det var väldigt svårt att få honom att stå still, så vi får öva på mycket halter och att helt enkelt stå still! Dock kan det bero på att han är alldeles ny, så jag ska vänta ett tag innan jag börjar bråka.

När vi var hemma stod han dock blickstilla tills jag hade satt upp stigbyglarna och var en ängel i stallet. När jag släppte ut honom började han genast att äta upp resterna från sin frukost och såg betydligt mer avslappnad ut! Det kändes skönt att han kunde slappna av lite. Så verkar han ha blivit lite kär i sin nya boxgranne Iris också.. Men vem blir inte det? ;D

Imorgon ska Lina med och ta en massa ridbilder så ska ni få se! Hon ska även få provrida honom. :)
Onsdag tror jag att det blir en liten uteritt runt byn så han får se lite nya omgivningar!
Torsdag hoppas jag att jag hinner rida mellan jobbet och min tandläkartid, måste nämligen fara till Malå på kvällen.
Fredag blir det vila.

Fina Lukas! Förresten är Iris gamla box borttagen och har blivit stallgång istället, snyggt va?

Så jävla vacker häst jag har skaffat mig! ♥

Flickorna på klitteholm, del 2


RSS 2.0