MEN VAFAN

Bra dag.
Vaknade till -5 och ÄNTLIGEN perfekt underlag, tjoho! Ut på heden och rida ordentligt och köra Berra med både fram och bakstötting var planen, hur roligt?!

Men vi började med att vi skulle in med en ensilagebal i stallet och planen var att Lukas skulle få prova dra in den.

Vi hade två balar ovanpå varandra och skulle dra ner den översta. Dock hade balarna frysit ihop, så jag lämnade Lukas till Tomas och klättrade upp ovanpå dom två balarna och hjälpte till att knuffa lös den. Gick bra så jag skulle då ta mig ner och hjälpa till att få in balen i stallet. Dumjävel som jag är tänker jag inte utan hoppar ner från typ 3meter, faller lite framåt, landar åt helvete på foten och vill sen dö.

Kunde inte stödja på foten och for in på vårdcentralen som konstaterade en rejäl stukning. Så jag hoppar på ett ben och är helt jävla handikappad. Ska få låna en krycka imorgon i alla fall! Just nu hoppar jag på rumpan när jag ska upp och ner för trappen. Och tar mig ingenstans då det inte finns en chans i helvetet att jag ska kunna köra bil.

Jättekul när det är hoppträning på onsdag som jag redan har betalt för.. DÖDA MIG. Ska försöka hitta någon som vill rida Lukas åt mig så åtminstonde han får skutta lite. Vore kul att sitta på läktaren iaf.. 

Men det postitiva i det hela är att så fort jag kan gå(och köra bil-.-) så kan jag i alla fall köra Lukas. Måste väl glädjas åt något.
Hästarna har iaf blivit ridna ändå idag, Iris hade tydligen varit helt knäpp, haha.

Berra

Rakade nyss Berra. Han skötte sig så bra så och stod alldeles stilla och var riktigt snäll när jag rakade nära huvudet(det tycker han att är lite läskigt, särskilt på vänster sida av någon anledning). Dessutom fick jag raka honom under huvudet utan minsta protest! Duktig kille! Nästa år kanske jag får raka halva ansiktet på honom, who knows? Haha, inte lätt att vara Berra.

Har faktiskt två rakningstips att komma med!
1. Ha på dig regnkläder så slipper du få hår överallt!
2. På bild 2 ser ni en pall. Är man själv tycker jag att det är ett helvete att raka mellan frambenen, mjuk sladdrig hud som man lätt kan skära sönder (tro mig, Iris vet...). Har man sällskap kan någon hålla i frambenen åt olika håll, men är man själv kan man ta en pall, och helt enkelt ställa upp ett framben åt gången!

Det här fungerar kanske inte på så många hästar men på Berra är det klockrent! Lukas fick jag vara lite arg på, men det gick där också!
FÖRE:

EFTER:

Hurra!

Minst till 2014 gäller nu dom här reglerna angående loggor!

TR I Mom 151:1.1.1 > 1.6.2.2*
På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller logotyp endast exponeras på en maximal area av:
Hoppning
1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² på varje sida
1.1.2 Ridjacka 80 cm² på varje sida av jackan i höjd med bröstfickan
1.1.3 Ridbyxor 80 cm² en gång längstgående på vänstra benet
1.1.4 Skjortkrage 16 cm² på varje sida eller i mitten på kragen på en ridblus
1.1.5 Ridhjälm 125 cm² mitt på hjälmen (max 25 cm lång och 5 cm bred) *
1.1.6 Insektsluva 75 cm² endast en gång

WOOP WOOP! :D Länk till hela artikeln: http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/12/TillfalligfrysningavMom1512/

Visserligen är inte det här schabraket okej ändå men vafan. ;D

Nyårslöften

Jag är ute i god tid men kände att jag behöver styra upp livet lite!

* Börja träna! Är faktiskt äntligen frisk så nu vill jag komma igång lite!
* Gå till kotknäckaren ett par gånger så min snea höft går till sig ordentligt så jag kan börja löpa i vår!
* Sammanhörande med dom övriga är att jag måste gå ner 4-5 kilo som jag gått upp i höst, annars kan jag nog inte ha mina ridbyxor i sommar, haha!
* Styr upp något vettigt jobb eller liknande
* Sen har jag en liten skuld till pappa pga. lite bilreperationer som jag ska nolla, är även skyldig mig själv några tusen som jag skulle vilja få in på sparkontot.
* Styra en ögonlaseroperation i början på året!

* Det vore awesome om man kunde fara till falsterbo i sommar, det vore absolut en dröm!

Vi ser väl vad det blir av det hela, men några grejer borde jag ju klara av i alla fall!


TORSDAG

Igår var inte en bra dag.
Lastade Lukas och for på ridhuset. Lukas var pigg och totalignorerade mina försök till halvhalter men jag jobbade på i alla gångarter och det gick väl okej tills vi skulle galoppera över en stackars bom. Han stack efter den varje gång.. Efter sisådär 17204 försök höll jag på att bli galen.  Så jag la till slut ner det efter några okej passeringar och skrittade en stund innan jag red några varv i varje gångart. DÅ var han såklart jättefin, men det känns mindre kul att behöva ha ett mindre krig före. Kan bero på att vi bara skrittar hemma men. 

För att göra det hela värre så hade jag noll balans av att rida i sadel, det kändes som jag satt ovanför Lukas och vinglade. Men efter 1,5 månad utan sadel kanske jag måste lära om mig att rida.. 

Idag vaknade jag upp till 5 cm nysnö, dock 1 grad varmt så klibbsnö såklart! Men eftersom ingen plogbil hade hunnit vara ute nästan så blev det risslan, en av mina favoritvändor genom byn. Halvvägs ungefär började Lukas trava, lugnt och fint! Ingen tendens till tjuvökning eller 400 kg häst i tömmarna, så vi travade en lång bit längs gatorna. HUR mysigt som helst! Fantastiskt underbart och gjorde att jag glömde gårdagen!

Imorgon tror jag nästan att det blir risslan igen om det inte är så många minus att man slipper klibbsnö, då tror jag tametusan att det blir en uteritt på heden! :D

På lördag funderar jag på ridhuset igen, vore nyttigt! Känns som att jag måste nollställa det förra passet och ersätta det med något trevligare.

Marre & primo i vännes, temperatur, cirka 30 grader.

Crap

Jag beställde en ny telefon igår, en iphone 4s, wiie!

Så jag tänkte att jag skulle sälja min gamla iphone och la ut den på blocket. På ett par timmar hade det ringt typ 5-7 personer och jag hade fått ett gäng mail! Så jag sålde den för 150 kr mer än jag la ut den för. Hur ofta händer det!? I alla fall så kommer jag nog få min nya telefon i mitten av veckan så nu får jag ha en skräptelefon till dess, hur ska jag överleva det? Haha, bra jobbat.

Idag så har jag i alla fall varit till vårdcentralen och konstaterat ögoninflammation, sen red jag Lukas. Kände ingen motivation så jag red barbacka. På med ett skrittäcke och iväg. Insåg efter en stund att det blåste som fan och Lukas stod igår. Bra tänkt! For iaf på ridbanan och gjorde lite skrittövningar, halter och sådär. 

Sen så körde vi Berra med framstöttingen igen, han var riktigt duktig! Nästa gång fäster vi bakstöttingen också!

Imorgon ska vi(jag och en eventuell ny medryttare) till ridhuset med båda odjuren för lite dressyr!

Söt-Berra

Berra!

Berra startade ju igår. Och imponerade som vanligt!

Han har aldrig gått bra på brodd, men jag insisterade på boots runt om så han skulle kunna slappna av och inte bli spänd och vara på sig. Och nog var han avslappnad!

Skötte sig tokfint, rundade ledaren och såg ut att gå mot vinst, men då kom det en rackare bakifrån och hann förbi! Inte lätt när man har helstängt och är dövad, han märker ju inte att dom kommer, haha!

I alla fall så har Berra gjort ett kanonår! 200 200 kr har han tjänat!!!!

Han har fyra andraplatser i rad, varav tre i uttagningslopp till en dubbelcupenfinal, vilket innebär att nästa start blir mest troligt startar i slutet av januari på Bergsåker på v75!!! Helt sinnessjukt, förstapriset är 200 000 kr!

Berra fick en ny vagn igår, en svart Finntack med röda stripes, så han kommer vara toksnygg på v75! Sen fick han en ny brösta också, duktiga killen förtjänar nya fina saker! ;D

SÖNDAG

Ikväll är det utgång, en välplanerad sådan! Jag provade kläder för flera dagar sen och biljetterna är köpta! Vad händer då? jo, igår kväll fick jag ögoninflammation.. Bara att stanna hemma helt enkelt! Dock ska jag på förfesten och umgås i alla fall, det kändes tragiskt att sitta hemma själv.

Fick lite trevliga julklappar igår, två byråer som jag ska ha om jag någon gång flyttar hemifrån(hehe), 1000 kr som jag direkt satt in på tävlingsdatabasen, en säsong vänner och lite smågrejer. Av Berra fick jag 500 kr presentkort på Royal och ett fyrpack blåa benlindor! Duktiga Berra som handlat alldeles själv! ;)

Idag gick jag upp hyfsat tidigt, och var i stallet klockan tio. Måste skärpa mig med hemska sovmornar hela tiden. I alla fall fixade jag stallet, sadlade (när ska jag vänja mig med att rida med sadel igen?!) och for ut och red. fasen så jobbigt det är att rida lätt i en sadel när man inte gjort det på typ 1,5 månader, haha! I alla fall så var han riktigt lugn och fin i skritten och traven, men spårade ur lite när vi galopperade på rakbanan. Underlaget är inte riktigt okej, lite för tunn is, men Lukas hade tokroligt!

Skulle raka Iris sen men orkade inte.. Ska raka henne senast imorgon!! 

Jag ska lätt lära Lukas galoppera sådär.

Min nya tävlingsutrustning...

http://www.namnlista.se/alla-vi-som-ar-emot-ridsportsforbundets-nya-regel-om-loggor-pa-utrustning/

Alla som är emot ridsportsförbundets nya regler om loggor på utrustningen SKRIV UNDER!

För er som inte vet så får loggorna inte överskrida 3 kvadratcentimeter = 1x3 cm. Vilket gör att extremt mycket utrustning inte längre får användas på tävling.

Exempel: GPA-, JW-, Uxex-hjälmar, veredus, eskadron-skydd, dyonträns, dom flesta sadlar har loggor som är för stora, i princip alla schabrak med loggor.. Jag kan fortsätta i all evighet, så skriv under!

Jag vet inte om min kavaj klarar sig.. Knapparna är det en "mountain horse" på, rätt storlek men många knappar.. Alltså klarar den sig inte.

Tur att jag har ett hööksträns och en märkeslös sadelgjord. Så min tävlingsutrustning i fortsättning blir underkläder, sporrar(inga stövlar), sadelgjord och träns(dock utan pannband). Det ser ni fram emot va!?

LÖRDAG

Nej, jag tänker inte säga god jul. Jag gillar inte julen och skulle helst inte fira den alls, men man har tydligen inget val.. Ser mer fram emot imorgon då det är utgång och måndag när Berra startar igen, wiie!

I alla fall så har Berra fått prova dra framstöttingen idag. Först drog jag in skaklarna i stallgången när han stod där och han höll på att kissa ner sig, skitläskigt var det ju! Dock lugnade han sig ganska fort. Tomas for ut en halvtimme i vanlig vagn först så han inte skulle vara så pigg. Sen dövade vi ordentligt med gummitutor och luva då Berra är både ljuskänslig och lite bakrädd.

Sen skulle jag hålla i ett grimskaft och Tomas skulle köra, det tog ett tag innan han var på plats mellan skaklarna, det var ju lite läskigt! Men när jag hämtade en muta(morötter) så var det inte så läskigt längre. Att köra gick finemang! For tre varv runt gården och gav oss sen. Duktig kille!

Sen gjorde jag fint i stallet och smorde Iris dressyrsadel. Hann inte ut med någon häst då det var dags för lunch så dom fick vila idag. Hade tänkt raka Iris, men gör det kanske imorgon istället!


Det hade inte varit dumt med lite stöttingföre! Haha, jag gillar den här bilden. Iris har gett upp och jag sitter och skrattar. Snö hade vi iaf!

Iris ♥

Idag blev det ridhuset för Iris! Det var några plusgrader och regnade, inte så fantastiskt kul direkt.

I alla fall så skrittade jag på ordentligt i början så hon fick upp lite tempo. Sen gjorde jag lite halter och igångsättningar innan jag gick över till övergångar mellan skritt och trav och hon kändes ganska framme för hjälperna. Sen övergick jag till trav.

Red på graman, vilket är ganska intressant på Iris, den hänger mest där och jag använder den i princip inte alls, men trots det så jobbar hon mycket bättre. Jag undrar hur det hänger ihop? Haha!

I början gäller det bara att åka häst, hålla tempot och bara forma lite lätt. Det tar några minuter innan hon går att börja jobba med. Rullade mest på en åtta och mot slutet blev hon riktigt trevlig, bitvis var hon riktigt fin! Dock långt ifrån hur fin hon var i somras, men vi får börja om lite från början, hon har ju haft några lugna veckor.

Sen i galoppen har hon tappat en del, men jag lät henne rulla på ordentligt och fick några små glimtar då hon var riktigt trevlig och får nöja mig med det. Sen schamponerade jag henne och for hem, rakning ska ske inom ett par dagar! Hon ser verkligen ut som en nallebjörn! Ska dock bara raka halva henne då hon mest rids ute.

TORSDAG

Bra att jag har koll, missade min tandläkartid idag.  Shame on me.

I alla fall så invigde jag min fina rissla med Lukas! Det fick finemang, men som Dag säger, det är nog det jävligaste att köra. Det är trång mellan skacklarna och ute på vägen sladdade risslan jävligt mycket när vi skrittade rakt fram. Den var nästan nere i diket när Lukas gick mitt i vägen, kändes kontrollerat, hehe. En stötting är väl tusen gånger tyngre men den kan man i alla fall styra! Men där det var lite mer snö gick det bättre! På hemvägen passerade vi en annan häst och då fick Lukas hjärnsläpp och drog iväg i värsta traven, tokes!  Han är rätt taggad just nu vill jag lova.

Efter det så fick Iris komma ut på en riktig ridtur för första gången på evigheter! I början när vi travade försökte hon bara slita tyglarna ur händerna på mig, men efter en stund så släppte det och hon slappnade av fint bitvis. När vi kom till rakbanan skulle Iris få galoppera för första gången på typ tre veckor? Hon var inte tokhet som jag trodde, men lite taggad var hon i alla fall, tillräckligt för att bjuda på en bakutspark! När vi hade kommit till slutet på rakbanan var det en traktor som höll på med något som Iris låtsades bli rädd för, så hon drog såklart iväg och jag lät henne göra det. Hon var något taggad kan jag berätta! Underlaget var väl inte optimalt och hon saknade en brodd i en baksko så jag höll i mig och hoppades på det bästa. Dock stannar Iris av sig själv när rakbanan tar slut så vi överlevde. Tog en till galopp efter det och hon kändes fin!

Nästa uppgift, prova dra fram timmer! Jag gillar allround-hästar!

Kvar till salu

Det sista jag har kvar till fyndpriser!

Sadelväska i nyskick, 100 kr!
Röd kortärmad tävlingstop stl M, 100 kr!


Pannbandet längst till höger stl full, 100 kr inklusive frakt!

Önskelista

Jag önskar mig först och främst rika föräldrar och vänner

En broddnyckel-tjoller
En dressyrsadel till Lukas
En fyrhjulsdriven bil som drar under 0,5
En boogiefinka med fronturlastning
Hoppkurs för 1600 kr
Massor av pengar på tdb att tävla för.
Gratis bensin i resten av livet (då ger jag fan i vad min nya fyrhjulsdrivna bil drar)

Och i stallet vill jag ha..
Större sadelkammare, duschspilta, varmvatten i stallet, termobar i hagen, vindskydd i Iris och Berras hage, och helst också ett ridhus.

Jag tror jag kommer köpa en broddnyckel själv efter jul om jag ska vara helt ärlig.


Men mest av allt önskar jag mig sommar och värme!

Imorgon!

Hämtade min rissla från dag nyss, den gick ju sönder i transporten hem som ni kanske minns. Herregud så fint den är lagad! I sommar ska jag måla upp den ordentligt och den kommer vara så snygg!

I alla fall så ska jag inviga den med Lukas! Den gock hemskt lätt att knuffa så det borde gå lätt för honom, han ska fortfarande ta det lite lugnt från behandlingen igår.

Jag hade köpt en bjällerkrans som kom på posten i förra veckan förresten. Superfint gjord! Kostade bara 365 kr. Dock blev jag lätt besviken när jag hörde hur den lät. Typ som en ringklocka på en cykel. Har dock en GAMMAL bjällerkrans i garaget, så gammal att den falle sönder, men bjällrorna låter helt undebart. Så jag ska till en skomakare och byta ut bjällrorna har jag tänkt! Synd bara att jag inte hinner innan jul, hade varit mysigt att vara ute med den på julafton!


Rakning

Idag var jag ute barbacka en sväng med Iris, underlaget är inte katastrofalt längre i alla fall! Skittade mestadels men travade en bit på hemvägen, pigg och glad var hon!

Sen rakade jag Lukas. Jag sparade hela ryggen, vilket jag alltid gör. Rakade halva ansiktet också, vilket jag tycker ofta blir tokfult, men det blev helt okej!
Före

Efter

YEY!

Nu har Lukas fått sig en översyn av equiterapeuten som blev GLATT överraskad över hur fint han musklat sig i högerbogen, så jag får börja rida med sadel igen! Det kommer ärligt talat att kännas ganska konstigt.

Han hade spänningar i princip överallt sist han blev kollad, men nu var det bara lite låsningar i ryggen och lite spända muskler runt bogen så det är fixar och nu är det bara att tuta och köra, känns asbra!
Iris fick vara med på bild, lite omotiverat.

Dressyr!

For till ridhuset med Lukas med inställningen att han skulle vara helt galen då han vilat två dagar. Förvånansvärt nog var han riktigt trevlig!

I traven jobbade jag en del med öppna/sluta och red skänkelvikningar fram och tillbaka, han var dock inte så snabb på att byta riktning, så vi får jobba lite på det! Men han skötte travarbetet klart godkänt!

Sen över till galoppen! Han har galopperat hemskt lite dom senaste veckorna så jag räknade med att han skulle vara lite laddad. Dock skötte han högergaloppen riktigt bra, men hade lite väl högt tempo i vänstergaloppen. Jag red på en fyrkant så vi hade fyra "hörn" då han fick sätta sig lite extra på inner bakben. Sen provade jag lite förvänd galopp i höger varv och det gick hyfsat, klarade några hörnpasseringar i alla fall. 

När vi hade ridit klart var Lukas hyfsat svettig så han fick sig en ordentlig dusch så ska jag försöka raka honom imorgon! Eftersom det börjar med kurser i januari så har jag inget val längre.

Klockan 18.00 är det equiterapeutbesök så håll alla tummar för att jag får börja rida Lukas i sadel igen! :)
STEK

MÅNDAG

Motivationsbristen fortsätter. Så imorgon blir det ridhuset och dressyr för Lukas. Kommer att gå åt helvete då han har vilat två dagar, men jag ska i alla fall göra ett försök att rida ordentligt!

Idag har jag städat lite i sadelkammaren så att det inte är fullständigt kaos i alla fall!

Dessutom kommer equiterapeuten imorgon kväll, så det blir lugnt avslut på veckan för Lukas!

Det var allt för idag, roligare än så blir det inte!

Tjock-Lukas

Tävlingsresultat, Berra!

Start i Boden idag då. Tomas var på teneriffa så jag fick styra allt själv som sagt! Var så lycklig när jag vaknade och det var skitväder ute. Som tur var hämtade jag upp Sören i stan som fick köra. 70 gick det. I 1 dm slask. Ball väder..
Banan i Boden var förjävlig så det var brodd som gällde. Berra har aldrig någonsin gått på brodd, han har slagit sig, hoppat och trampat sig. Så jag hade bestämt att det var boots runt om som gällde. Sören höll inte med men det struntade jag i, han fick bestämma vilka brodd vi skulle ha så det jämnade ut sig. Haha!

I alla fall så värmde han helt okej och det var dags för lopp. Han fick äntligen det perfekta loppet! Tog ledningen i 500 meter tills det kom en bra rygg som han låg i till cirka 500 kvar. Gick upp utvändigt och fightade hela vägen in i mål! Att han förlorade med en längd mot en v75-häst kändes helt okej!

Berra har alltså blivit tvåa dom senaste tre starterna och tjänat 50 000kr på det! Över 180 000kr i år! DUKTIGA POA!

Sen körde vi hem i 70 km i timmen också. Kul.

Filmen från glögghoppet!

Såg inte alls så farligt ut, kändes kaosartat dock! ;)

Galen

Igår körde jag Lukas i lastvagnen. Han blev halvgalen på hemvägen och travade i extremt kort trav när vagnen gick i snön = tungt. På helt långa tömmar dessutom, taggad som tusan.

Idag var det då glögghoppning. Redan när jag red fram var jag helt slut, herregud så pigg Lukas var! Det var dessutom poäng/stil-bedömning så jag kände att det skulle gå åt skogen och det hade jag rätt i! Fullt ös och tog inga förhållningar, vinglade och laddade jäklar! Dessutom låtsades han vara rädd för ett par lådor och stannade. Några bommar på marken var också fantastiskt skrämmande! Haha, kan inte annat än skratta, kommer film på spektaklet så småningom!

Slutsats på en icke optimal uppladdning:
Inte hoppat 1,5 månader.
Galopperat sammanlagt 200 meter på två veckor.
Stod två dagar innan.
Skrittade dagen innan.

Good to know!

Men det var inte slut på dagen för det, bara hem och förbereda för nästa tävling, Berra startar imorgon och eftersom Tomas är i Teneriffa så är det jag som ska fara och komma ihåg allt! Så tankade Tomas bil(som han verkar ha missat), skottade taket på finkan(det var rätt spännande), lyckades vända på finkan, trots det innebar en brant backe med glansis, packat, broddad och även skrittat Berrabus. Han blev bara rädd tre gånger under våran 45-50 minuters skritt.

Det finns ett hus som har en hundgård precis vid vägen, med två-tre golvmoppar i (alltså, små håriga hundar). Dom är fan livsfarliga. Dom syns inte och hörs inte föränn man har passerat hälften. Då kommer dom flygandes och skäller som idioter. Berra höll på att kissa i brallan. För ett par dagar sen så skrämde dom ihjäl Lukas när vi körde stötting för första gången. Med livet som insats varje dag,

Okej, håll tummarna för att jag kommer ihåg allt imorgon, nu har jag inte någon annan att skylla på nämligen. Hrm. Och att vi överlever. osv. Nu ska odjuren in för natten, adios.
Ungefär såhär kändes Lukas att rida idag, om man slänger in lite mentala svårigheter också.

ALL IN


En gång i livet!


Halkigt

Idag har jag ridit Berrabus i nästan 1,5 timmar. Vi skrittade till 95% tror jag. Just nu är underlaget blankis, ganska ojämt dessutom. Berra har dom kortaste broddarna och startar på söndag, så jag ville inte riskera att han skulle råka halka och sträcka sig. Dock fanns det en kilometer sandväg i skogen med cirka 1 dm snö, där fick Berra galoppera! Jätteroligt tyckte han! Lycka var med och sladdade omkring i halkan, säkert helt slut sen. Förresten så har jag typ inte ridit med sadel på en månad, så jag fick ärligt talat ont i rumpan. ORUTINERAT. Skärpning.

Efter det så chillade jag lite innan jag for in till stan och gjorde lite viktiga saker. Styrde upp sista julklappen och for på arbetsförmedlingen och skrev in mig, så nu har jag då rätt till lite a-kassa. Kommer nog behövas!

Avslutade dagen med att käka och sen gå och se Magnus Betnér. GILLA! Så jävla klockren kille! Efter det plockade jag in odjuren. När jag tog in Iris och Berra höll jag Iris i manen och åkte halvvägs in på skorna, inte riktigt okej, haha! Tur att dom är snälla, hade dom velat springa iväg hade jag åkt på mage efter kan jag lova!

Imorgon ska jag släppa ut pållarna och sen halka runt med Lukas en sväng!


När Lukas var alldeles ny hos mig, november förra året!

Motivationsbrist

Skrev rubriken för flera timmar sen men orkade aldrig börja skriva inlägget, hehe. Så motiverad är jag. Tror dock att jag har feber och jag är hur trött som helst hela tiden.

Imorse släppte jag ut hästarna och jag är rätt säker på att någon varit på gården under natten. Kändes inte så kul, men jag satt upp lite hänglås på några dörrar, då kändes det bättre sen, hehe.

Lukas fick komma ut en sväng idag. Fanns egentligen bara ett alternativ, rida ut. Ridbanan är inte bra, 2 dm blötsnö. Vägarna är bara blankis så stöttingen skulle sladda som tusan, lastvagnen är i princip insnöad, så rida blev det! Lycka var med och hon gled mest omkring, så jag tog det lugnt så att hon inte skulle slå ihjäl sig. Det var alltså så halt överallt att jag var tvungen att hålla i mig när jag gick in och ut ur bilen, annars skulle jag ha halkat omkull. Inte coolt.

I skritten gjorde jag några simpla övningar. Plockade upp tyglarna -> Lukas laddade -> väntade tills han slappnade av = långa tyglar till Lukas! Han fattade väldigt snabbt vad det hela handlade om och gick i en djup form hela tiden, WIN! Sen plockade jag upp stigbyglarna som bara hängt och gjorde samma sak igen. Lukas är så känslig att han känner direkt man tar stigbyglarna och börjar då ladda. Men han gav sig ganska fort i alla fall. Så travade jag korta bitar och Lukas var superfin! Skrittarbetet verkar ha gjort något positivt i alla fall.

Körningen har hjälp massor med halterna också. Nu lyssnar han på röstkommando, stannar och väntar på kommando fram igen betydligt bättre! Jag får inte ens tänka framåt, då går han iväg. Så jag får använda en smackning istället, då blev han faktiskt ännu mer avslappnad!

Hittade ett ställe med liiite djupsnö/slask som vi kunde galoppera i! Jag har inte ridit Lukas i galopp på minst två veckor och tyvärr kände jag verkligen av det i vänstergaloppen, där har han tappat lite tyvärr.

Jag & Mli är häftiga i öknen på Gran Canaria

Bus

Idag har jag ridit Berrabus, med en eventuellt ny medryttare som red Iris. Det började lite spännande med ett möte med en lastbil, jag klev av och höll i både Berra och Iris då Iris är rädd för lastbilar. Så all fokus på Iris! Såklart blev Berra, som inte är rädd för lastbilar rädd och slet sig.. Dock stod lastbilen i princip stilla och slog av motorn direkt Berra for iväg, så snäll förare!

Berra lämnar aldrig Iris så efter lite gulli-gull fick jag tag på honom och så red vi vidare. Med Berra har man aldrig tråkigt! ;D Det blev iaf en lugn tur med mest skritt och lite trav!

Är sugen på att fara på ridhuset typ onsdag-torsdag, vi får väl se! Jag är toksugen på att rida ett riktigt pass, var en hel evighet sen!

HAHAHAHAHA(osv..) kommer aldrig sluta skratta. xD

Vissa julklappar är coolare än andra

Fått julklapp från photomic. Har jobbar hela hösten med en canon 5d bör tilläggas.


Söt, eller hur? Scrolla ner...

.
.
.
.
.
HAHA JAG DOG!

Bjuder på den

Fick en fråga om hur flaket på min stötting ser ut.
Det är rektangulärt och inga konstigheter. Järnpinnen i mitten är galet störande och jag borde ta bort den..
Längst fram är det en liten "låda" och precis bakom den hår en kedja som sitter fast i framstöttingen. en bit på varje sida som man fäster i mitten.

I varje hörn finns en liten "träpinne" som håller flaket på plats, enkelt!

Förutom att jag alltid tappar dom.. Ser någon i bure en sån, säg till! Tappade den i förrgår, mest troligt mot skjutbanan, haha.
Pappa & Stöttingen!

Jag lever!

Jag kom faktiskt hem från utlandet i fredags. Men landade med feber och huvudvärk och har inte mått som en prinsessa direkt. Vi har typ 15 cm snö förresten.

På lördag hade jag dessutom stalljour på SRK, själv. mockade 400 spiltor och packade 2 miljoner höpåsar. Minst. Sen for jag till stallet och mockade lite mer. Jag var galet ridsugen så jag for ut och skrittade Lukas barbacka en sväng. MYS.

Igår körde jag Lukas med stöttingen för första gången! Gick hur bra som helst, kloka häst! Dock upptäckte jag att flaket inte satt fast alls när jag kom hem, hehe. Har beställt en bjällerkrans som kommer i veckan, då blir det mysigt! Sen skulle jag jobba på luciashowen, men fick världens huvudvärk och for hem och som mellan fyra och åtta. Blä.

Idag vaknade jag till det underbara vädret, -15. Yey. Var dock hurtig och for ut men Lukas och barbackagjorden. Blev bara skritt och trav då jag valde fel väg, var lite hårt under snön. Han var tokstel i halsen och ville bara springa fort. Tokes. Sen mockade jag och fixade i stallet, och insåg att jag hade varit effektiv. Så jag hämtade in nallebjörn-Iris. Hon är hårig. Så hårig att pälsen på halsen pekar framåt istället för bakåt. Försökte ta kort på det, men lyckades dåligt.

I alla fall så for jag ut bara en kort sväng barbacka med hacket. Travade lite och hon kändes fin, trots att hon har haft nästan två veckors semester.

På lördag är det glögghoppet på SRK med Lukas. Vi tävlar 100 cm. Sist jag hoppade var förra gången vi tävlade, vilket är en halv evighet sen, så jag känner peppen! På söndag skulle jag egentligen rida hoppkurs för Erica, vilket jag har taggat i minst en månad, men Berra startar i Boden och Tomas är på teneriffa från och med imorgon, så det är bara att pallra sig dit istället!

Har dock anmält mig till en hoppkurs på två helger i januari och februari för Erik Berggren. Vet inte vem det är eller om han är duktig, men vafan, man måste ju prova!

Någon som tränat för honom tidigare?

Piggelin!

Halloj! Tove här igen... :D Blev så att jag for ut en sväng. Red till skjutbanan och tillbaka och stannade hos Maja på Hällagården påvägen tillbaka. Lukas var riktigt fin idag, han var galet pigg i början men på hemvägen började han tagga ner lite, haha, fick typ inte äns röra han men skänklarna innan utan att han skulle bli som en studsboll som bara väntade på att jag skulle släppa iväg honom... ;)

Men på hemvägen slappande han av riktigt bra och vilade på steget och hade en låg form. Måste påstå att det är inte lätt att rida i en barbacka padd! Det går inte att stå upp i galoppen osv för då tappar man balansen... Rida lätt går just och pass! Men är nöjd med ridpasset i alla fall! :)

Har inte så mycket mer att berätta tänkte att ni skulle få lite mer bilder från de gånger då jag ridit finaste Lukas tidigare! Så se och njut! :D

Hoppning i westernsadel...


Dressyr i sommras...

Har så många fina bilder på Lukas så kunde knappt välja... :'D
Kramar//Tove

Tove här nu då! :)

Som Camilla berättade innan hon for så är planen att jag ska rida Lukas idag! Tänkte rida lite dressyr om underlaget tillåter, annars far jag nog ut en sväng på sandvägarna. :)

Kan ju berätta lite om mig själv. Jag heter Tove Söderström och driver en egen blogg tillsammans med två kompisar. Ni kan ju gärna checka in våran blogg på http://vinterponnyer.blogg.se/! Men jag är i alla fall 15år, har en D-ponny på foder som heter Baronessa som jag tävlar i både dressyr och hoppning. Planen är att debutera LB hoppning och tävla mer LA dressyr. :)

Vill ni veta mer om mig eller så kan ni ju alltid läsa våran blogg och följa våran träning dagligen! :D

Aja, nu ska jag gå och äta något sen ska jag ta och fara till Lukas. Vi hörs väl senare om hur det har gått och vad jag har gjort! - Kram Tove :D

En bild från när jag red Lukas i sommras...

Adios!

Sitter i bilen mot flyget, imorgon vid den här tiden ligger jag förhoppningsvis på stranden på gran canaria och steker!

Igår var det trav i Boden, berra var tokbra, slutade tvåa och tjänade 12,5k! Så nu har han passerat 160k i år. Bästa bus!!

Hörs om en vecka! Ska be Tove gästblogga tror jag, hon ska rida Lukas på söndag! :)


Månadsmål december

IRIS
- Hon ska rakas när jag kommer hem från utlandet, en eventuell medrytatre ska provrida.
- Beroende på underlag får vi se vad hon får göra. Främst uteritter om det går. 
- När jag rider dressyr ska fokus ligga på att hon bjuder framåt och VILL jobba. Ska ha ett spö med som hjälp. (då hon respekterar spöet så bra att man inte ens behöver använda det)

LUKAS
- Boka in ett equiterapeutbesök och se vad som säjs. Förhoppningsvis få börja rida i sadel igen..
- Eventuellt raka honom..
- Två klubbhoppningar är inbokade. Poänghoppning 1m på SRK och KM på KDRF(då jag tävlar för dom året ut). Dock är höjden 90 cm men det är stilbedömning i omhoppningen så det skadar inte att prova.
- Dressyra mera! Vill få Lukas mer avspänd och att han ska vänta mer på mig, inte bara springa på.
- Galoppera mera! Galoppen håller på att bli bättre men ännu bättre kan vi! Om jag får rida i sadel vill jag rida en lektion eller liknande.

Utvärdering novembermål

IRIS
- Tror hon ska få ha en lite lugnare månad utan större krav, underlaget kommer nog att svika också. Men så gott det går så ska fokus ligga på att galoppera mycket ute och kanske klättra en del!
LUKAS
- Inom dressyren ska fokus ligga på att han blir mer lydig och uppmärksam på mina hjälper. Ska försöka mjukgöra så mycket det går så han blir mer liksidig.
- Ska jobba mycket med galoppen, särskilt vänster!
- Försöka rida dressyr för någon, behöver en knuff i rätt riktning och lite inspiration!
- Försöka hoppa några gånger, mest för att det är det roligaste som finns!
Skriver upp förra månadens mål och utvärderar i kursiv stil!

IRIS
- Tror hon ska få ha en lite lugnare månad utan större krav, underlaget kommer nog att svika också. Men så gott det går så ska fokus ligga på att galoppera mycket ute och kanske klättra en del! Har blivit rätt lugnt och tyvärr få uteritter på grund av underlaget.
Pia & Iris typ 2007?
LUKAS
- Inom dressyren ska fokus ligga på att han blir mer lydig och uppmärksam på mina hjälper. Ska försöka mjukgöra så mycket det går så han blir mer liksidig. Han är betydligt finare i dressyren men det är en bra bit kvar!
- Ska jobba mycket med galoppen, särskilt vänster! galoppen har börjat lossna mer och mer, bara att nöta vidare!
- Försöka rida dressyr för någon, behöver en knuff i rätt riktning och lite inspiration! Har inte blivit av, mest för att jag inte har ridit i sadel på nästan en månad..
- Försöka hoppa några gånger, mest för att det är det roligaste som finns! Innan jag blev "sadellös" markarbetade jag en gång och har gjort det en gång i barbackagjord också, gått riktigt bra!

TORSDAG

Körde Lukas med lastvagnen en sväng idag, men först efter att han hittat på lite bus.. 

Han stod lös i gången, preciiis innanför kanten ut mot gården. Han såg extremt nyfiken ut och när jag vände ryggen till promenerade han iväg. Jaja, han stannar väl på gräsmattan tänkte jag. Men icket! Han gick med spetsade öron med bestämda steg mot vägen, svängde höger och började glatt trava med svansen i vädret. Hästjävel. Hämtade lite foder och gick efter, han joggade kanske 100 meter innan han vände och kom gåendes tillbaka. Otroligt lycklig över sitt lilla påhitt.

Jag kunde inte bli arg då han var så nöjd över sitt påhitt. Dessutom är det roligt att han tar lite egna initiativ och inte är rädd för att göra fel. I början var han hemskt sluten och vågade inte göra fel.

I alla fall så körde vi en lite kortare vända och när vi kom hem strechade vi. Det har hänt massor på bara någon vecka. I början vägrade han strecha längre än till sadelgjorden ungefär och idag så tog han godisen mellan bakbenen för första gången! Superkul att han har blivit så mjuk och att det är så stora resultat!

När jag kommer hem från Kanarieöarna ska jag boka in ett nytt equiterapeutbesök och se vad som hänt sen förra gången.

Hittade några bra beskrivande bilder!


Såhär långt var max han gick med på att strecha åt höger för cirka 3-4 veckor sen. Vänster var lite bättre.


Nu gör han såhär, fast faktiskt snäppet bättre! Duktiga Lukas!


RSS 2.0