MÅNDAG

Igår blev det att raka Lukas, så nu jävlar är han naken! Blir superbra då jag ska hoppa i ridhuset på SRK ikväll, tagga! Dock var han inte så smart, jag släppte ut honom och räknade med att han skulle gå till hagen som vanligt, istället gick han in i Guldens hage, genom tråden. Sen var han jätteledsen och hade ont i ett ben, fjollan där!

Idag har det varit fantastiskt att jobba! For ut och red Lillis det första jag gjorde imorse, for ut och travade i skogen i kanske 40 minuter, jag höll fasen på att svettas ihjäl! För övrigt så var det andra gången han blev riden, han var så duktig så! 
Sen for jag till falmark också. Gulalde lite med Shore, hon var så söt! Hon kom och pussades jätteförsiktigt med mulen och la sen huvudet på min axel och blundade, snuttan! Det tyckte inte Nice var rättvist, så hon högg mig i höften, fuxjävel! :P

Sen blev det att rida Missbo, oj så duktig hon var, travade nästan hela tiden, la bara in några pass-steg ibland! Jag hade nästan tänkt ta med henne hem! 

Men nu blir det att leta fram ridkläder och sen fara och lasta Lukas och bege sig mot SRK, jag är i alla fall ute i god tid, bara 2 timmar tills jag ska rida ;DJag & Lukas

Tove fotade lite på markarbetet idag! Inget gnäll på min sits, prio ett var att inte bli steriliserad av hornet.. xD

Upphöjda galoppbommar på böjt spår
Haha, söta framben!

Gulle
PUSS

Tove & Nessa

Fotade också Tove och Nessa. Dom var jätteduktiga och kom trea i 80 cm och vann 90 cm!Team Prio

Fotade lite av Team Prio på klubbtävlingen på SRK, mest Cissi med Uzo och Sandra med Valle dock.
Måste tillägga att bilderna inte är fantastiska och jag hatar fota i ridhus! Längtar ihjäl mig till utomhussäsongen, då jävlar!
Valle kan ju inte bli dålig när det är dags för porträtt. Mums!
Cissi & Uzo
Men Valle har fel färg, jag röstar för att vi målar honom vit så det går att ta kort på honom inomhus!
Uzo
Team Prio!


Helgen!

Oj så less jag är på att rida i westernsadel.. Igår så blev det en uteritt på Lukas med Johanna och Gulden. Lukas var ganska stum i högertygeln så jag jobbade mycket med att ställa honom åt höger och flytta rumpan för skänklarna. Han blev jättemjuk i sidorna med släppte aldrig helt i högersidan.

Idag blev det markarbete som gällde. Var lite handikappad på grund av sadeln, var rädd att slå i hornet och glömde bort att rida ordentligt. Och till slut började underlaget släppa så man får väl ta passet lite oseriöst. 

Så nu ska det vara plus hela veckan, det blev bestämt att banan inte skulle plogas så den kommer vara oridbar. Känns ju helt fantastiskt! Vad ska man hitta på då? Jag anmälde mig till hoppkurs på SRK imorgon, då ska jag dock slänga på dressyrsadeln, den ligger inte optimalt då han rör sig men ett pass får det fungera!

På tisdag startar Berra i Umeå så det är bara att hoppas på bra väder så det inte är isbana på väg till Umeå.. Och hoppas att Berra travar hela loppet, håll alla tummar!

Dom här plusgraderna är fantastiska och efterlängtade men det är inte så bra för underlaget direkt. Jag tycker att det ska bli +15 nu så all snö smälter rekordsnabbt!

Berra <3

Rakning!

Omgång 2 av Iris avlarad! Gjorde ett fruktansvärt misstag i att raka framknäna, inte snyggt! Men vi får helt enkelt härda ut! xD
Hon är lite fet, men jag hoppas hon ska vara snyggare i kroppen i slutet av april eller något! Mer muskler, mindre mage! Nu kör vi gumman!

FÖRE &
EFTER

Tjockis <3

Berrabus

När jag for till stallet hade jag med mig Lycka, jag mockade och gjorde fint i stallet, gick och kollade hagarna, Iris och Berra har lyckas gnaga av en stolpe helt så jag slängde in lite pinnar i deras hage och spände tråden lite så vi klarar oss till tjälen går ur i alla fall!

Sen plockade jag in Berra och bortade honom lite, sen åkte duallygrimman på och så körde jag lite lättare NH på gården, bara så han fick använda hjärnan och slappna av, perfekt att Lycka var med och sprang runt och distraherade honom lite! Vi körde lite simpla "följa john"-övningar i skritt och trav, stå still, longering osv. Sen provade vi något nytt, jag gick bredvid hans manke i skritt (redan där tyckte Berra att det var fel, han vill så gärna gå bakom som kan ska!) och samtidigt flyttade jag honom för tryck, så han ska lära sig skänkelvikning från ryggen och sådär. Ska köra en sån övning på Iris också så hon blir mer lättflyttad från ryggen.

Berra skötte sig i alla fall jättebra och stod helt lös på gången när vi var klara, duktig kille!

Fina Berra! <3

Fyndat!

Idag kom en fårskinnspad på posten. Har känt ett tag att jag behöver två då jag använder en på alla hästarna. Vilket går utmärkt så länge man inte ska ut med två samtidigt. Det blev en exakt likadan som den jag har, Genuine Sherpa. 700 kr kostar dom nya, den jag köpte ser splitterny ut och jag betalade 400 kr, inklusive frakt! Det kallar jag ett fynd! Nu inväntar jag ett bett jag köpte, för 30 kr! Håller man utkik och inte har bråttom så kan man hitta begagnade grejer för grymt bra priser! Fårskinnspaden hittade jag på hästnet och bettet i en bloppis.

Tyvärr måste jag "dissa" tradera lite. För nu har för många insett det smarta med tradera så man fyndar inte lika lätt.. Defenitift inte märkesprylar! Men ska man sälja så är tradera oslagbart! Man kan få sålt grejerna för mer än man köpt dom för från början.. Tro mig, det har hänt mig flera gånger, särskilt med gamla hööks-schabrak!

Bara för att Berra är supersöt på den här bilden, lilla hopp-ponnyn!

FREDAG

Åt helvete med denna dag och mitt liv. Ungefär så känns det.

Sov jävligt dåligt inatt då Johanna sov över och hennes hundj*vel (hata mig inte johanna xD ) började vandra och gnälla klockan 2-3 inatt. Jätteball när jag skulle upp klockan sex!

På måndag ska jag styra upp lite jobb, skriva in mig på arbetsförmedlingen för första gången i mitt liv och dessutom skriva upp mig på Coops ring-lista. Jag vägrar jobba såhär lite!

Igår blev det en sväng till ridbanan, precis efter vi tagit in pållarna kom Alba och vaccinerade Gulden så hon fick rida Lukas istället och så red jag Irisgumman. Det blev ett ganska kort pass för att det blåste så jävla kallt! Iris var fin, dock inte lika fin som förra gången, men det kan inte vara perfektion alla gånger. Lukas såg fin ut med Johanna på ryggen!

Idag blir det ingenting, -4 grader och strålande ridväder men jag är så negativ att jag inte ska rida. Det skulle aldrig gå bra.

Imorgon ska jag plåga mig med att fara och titta på hopptävling jag inte kan vara med på, klubbtävling på SRK. Varför i helvete kunde dom inte göra en träningstävling så jag också kunde få vara med?! Jag är så jävla sur. Jag skulle lätt ha kunnat hoppa 80-90 cm i westernsadel, den hade jag bjudit på! Så istället ska jag stå bredvid och vara avundsjuk. SUG.

Men nu har jag varit negativ klart.

Saknar dig AK <3

HISS!

Jävligt dåliga bilder, men i alla fall så rasade alla mina tyglar och bett och remmar ner på golvet hela tiden, så jag blev galen! Dessutom har vi extremt begränsat utrymme i våran sadelkammare så jag köpte såna här "ringar" att hänga grejerna på och dom är fantastiska! Kostar dessutom 10-15 kr på royal så dom är i princip gratis!

FÖRE & EFTER

ONSDAG

Lyckades styra upp mina pengarproblem, sålde hästprylar för 1400 kr idag! Stallhyran till mars är därmed fixad, känns ju bra då jag blev av med grejer som jag liks inte använde! Med andra grejer jag sålt får jag in 2800 kr, helt fantastiskt! Och jag har fortfarande 4 täcken, 2 schabrak och en mängd småsaker kvar bland annat :)

Red sen Lukas på ridbanan, satt på graman då han har gått emot hjälperna lite dom sista gångerna. Haha, jag hade gramanen helt löst och han blev klockren, jävla fuskare till häst! Nejmen han skötte sig helt okej och det blev ett kortare pass, kände mig ganska frusen.

Imorgon blir det trav och lite bilder, wiieho! Jag håller alla tummar för att temperaturen ute blir bättre också..

Snygg bild som var med i tidningen i måndags också xD

Seriöst det sötaste jag har sett i hela mitt liv!


UTLÅNAS PÅ FODER!

Om någon är intresserad av att ta min älskade Lili på foder, hör av er till mig! Hon står i Sundsvall, men jag kan ordna så hon kommer upp till skellefteå. Tar ni henne på foder får nu hjälp av mig på köpet, hon är helt fantastisk!
Dock ej utbildad, men hon har en otrolig vilja till att jobba och lära sig och tycker det är superskoj att hoppa, dock har hon inte riktigt kläm på det. Världens snällaste och finaste!
http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=450064&inriktning=&typ=

Lycka!

Jag sitter här och är lite lycklig. Fast jag råkade sova två timmar i soffan och förstörde alla möjligheter till att kunna somna ikväll. Och jag har en massa saker som INTE är kul just nu också.

◊ Jag har bara en westernsadel och jag vill vara med på Erica-träningar.
◊ Jag kommer inte få ut några pengar alls i februari så jag har inte råd att vara med på någon träning egentligen.
◊ Min biljävel har något fel eftersom den drar 1,35 liter bensin per mil. Den ska dra 1 liter. Jag har INTE råd att kolla upp vad som är åt helvete..
◊ Eftersom jag har jobbat så lite så mår arbetsnarkomanen inom mig skitdåligt. Jag MÅSTE jobba hela dagar för att må bra. Helst vara igång från 7 på morgonen till 9 på kvällen, vilket jag inte är nu. Då känner jag mig offektiv och lat. Stressa och ha alldeles för mycket planerat är mer min stil.
◊ Fick en operationstid till min handled, men jag avbokade den då jag kände att jag inte hade råd att inte jobba i minst tre veckor. Väldigt klokt beslut.

Jamen och så vidare typ.

Men ändå är jag glad. Och såklart är det Iris fel! Att hon skulle vara såhär jävla fin idag trodde jag inte. Dessutom hade Lina slängt upp någon bild från när hon red Iris i söndags och hon såg jättefin ut då också! Ett tag var jag övertygad om att hon aldrig skulle bli bra, och skulle hon inte bli det hade jag bestämt att hon skulle få njuta av sommarbetet och inte behöva komma hem.. Dock fick jag panik så fort jag tänkte på det, så jag sköt undan det och ni kanske förstår min lycka!? Som hon kändes idag skulle jag kunna anmäla vilken dressyrtävling som helst, bara för att jag ville att alla skulle se hur underbar min häst är!

Du är ALLT, jag älskar dig! ♥

Världens finaste Iris <3

När jag vaknade imorse så visade termometern - 19, awesome! Så kommer jag till stan och det är -26! Första körturen var det inte varmt..

När jag kom till stallet så plocakde jag in Iris, pysslade lite med henne, slängde på sadeln och red till banan. Eller, först ställde jag upp henne utanför stallet och tog en bild på henne.

Ungefär två sekunder senare bestämde sig Iris för att gå iväg. Jag insåg att det var lönlöst att jaga henne, så jag gick in i stallet och hämtade lite kraftfoder. Iris hade kanske gått iväg 30-40 meter innan jag lockade på henne. Herregud säger jag bara, hon kom i full galopp och bockade som en idiot, pallnitade två centimeter framför mig och tyckte hon var superduktig, haha! Men sånt beteende uppmuntrar jag, så det blev godis!

Väl på ridbanan tänkte jag ta det ganska lugnt då underlaget var sisådär. Dock var hon en riktig stjärna idag! Höll mig mest på nedre volten som är lite upptrampad i alla fall, skrittade i en åtta, med lite flytta rumpa och något steg skänkelvikning, hon har blivit lite mer vaken för sidförande skänkel i alla fall!

I traven gjorde jag ungefär samma sak, i traven försökte hon ställa sig utåt och tappa bogen men det krävdes inte så mycket korrigering innan hon gick rakt och fint! Nästa steg är att få till högerställningen, men det orkar hon inte riktigt just nu, så vi kör mest på rakställning även på volten. Hon var för övrigt klockren i formen hela tiden!

Sen skulle jag galoppera, gjorde faktiskt den första "seriösa" galoppen och krävde lite av henne. Hon var lite studsig första, blev mer uppåt än framåt, men det ser jag som positivt istället för expresslok framåt som hon brukar vara! Högergaloppen var jag riktigt imponerad över, hon "föll" inte innåt alls faktiskt! Det blev två galopper i varje varv och jag är så sjukt stolt! Ingenting i handen, i form hela tiden, dock inte korrekt form, hon går bakom lod för att hon inte riktigt orkar, men det går bort i och med muskler och kondition. Dessutom lämpligt tempo och allt perfekt!

Jag älskar dig! ♥
(Pia & Iris 2008?)

MÅNDAG

Helgen har passerat. Lördag var jag på funktionärsutbildning, åt smörgåstårta till lunch, oxfile på O´learys till middag med värsta chokladefterätten! Mums!

Söndag började med att jag for med Lukas till banan och markarbetade lite i westernsadeln. Små studs, galoppbom-räcke-galoppbom och lite småhinder. När han inte riktigt orkar försöker han flänga runt lite istället, men på det stora hela gick det bra, förutom när jag fastnade med jackan i "knoppen" på sadeln. xD Sen så hängde jag resten av dagen med Johanna, vi gjorde absolut ingenting, jävligt värt!

Idag jobbade jag halvdag, fick köra Bones och Tilly, fina grabbar det! Sen ringde jag och väckte Johanna, vi skulle mötas i stallet på 15-20 minuter. Mockade tre boxar, borstade upp Lukas, klippte lite skägg och lindade benen innan jag ringde igen, jo hon sov fortfarande! Så jag for på banan själv och red lite dressyr. Mycker skritt och trav med fokus på att han skulle vara lugn, flyttade mycket för skänklarna och gjorde tempoväxlingar. Han var lite stel i högersidan, men han har inte gått riktigt ordentligt på ett tag på grund av kylan, fick aldrig riktigt loss honom, ska prova ha gramanen nästa gång och se om det går bättre! Dock var han superfin när jag kom till galoppen! Fast underlaget på banan inte var så bra, det har snöat ganska mycket i helgen, så var han sjukt fin! Så jag red hem, mötte dock Johanna på vägen, så jag tog bilen till ridbanan och lekte lite ridlärare.

Gulden krullar ihop sig något så sjukt och går typ en meter bakom lod, någon som har ett bra tips? Förutom få med bakdelen ordentligt och höja handen, funkar inte riktigt på honom.. Alla tips mottages tacksamt! 
Jag fick provrida och herregud så tung i handen! Ser inte ut så från sidan men det var helt galet! Blev faktiskt lite imponerad av Johanna där.. ;) Tog båda galopperna på honom också, rackarns vad det behövs muskler och styrka, varje steg var asjobbigt tyckte han! Tror jag ska lägga up 5-6 galoppbommar åt Johanna så han får jobba lite till helgen..

På tal om helgen har jag INGET planerat! Kommer inte ihåg när det var så sist.. Skulle jag råka hinna få tillbaka min sadel så blir det jävlart ridhuset om det inte är upptaget!

Imorgon blir det Iris som ska få gå lite på ridbanan, längtar redan, hihi!

Världens finaste Iris <3

FREDAG

Fredag. Jag är så uttråkad!

Idag vaknade jag 8.30 av mig själv. Värt. I alla fall for jag till stallet vid lunch då tempen sjunkit från -29 till -19 på ett par timmar. Vädret är inte riktigt friskt helt enkelt! I varje fall så mockade jag hela stallet och tog sen in Lukas och for på ridbanan. Eftersom han har stått ett par dagar på grund av vädret var han inte så kul att rida, stel och ovillig. Så jag orkade inte bråka utan släppte lös honom på ridbanan och löslongerade lite. Skulle behöva rida honom igen imorgon men då har jag utbildning på travet.. Hoppas Lina kan rida en sväng så kan jag rida igen på söndag under lite bättre förutsättningar.

Sen rullade jag och Tomas in två nya balar i stallet. HELVETET vad dom inte sammarbetade med oss idag! Men är man tjurig så går det.

Insåg att jag inte hade mycket vettigt att säga, väntar på att klockan ska bli cirka 18.45, då startar To Cool For You på bergåker, blir att hänga framför liven och se hur lilldamen beter sig! Var för övrigt hon som bet mig i ryggen för några veckor sen och såg sjukt oskyldigt ut då jag vände mig om, rackare! Hoppas på varmare väder till veckan så kameran äntligen kan få följa med!

Söta Berra 2009? Det var iaf 25 grader kallt denna dagen, kom ihåg att bilen inte startade och däcken på finkan fryst fast. Dessutom glömde jag jackan i stallet! Jävligt intelligent.

TORSDAG

Kylan fortsätter, idag är det minus 23 ungefär.. Suck!

Haha, det var lite knasigt i stallet idag.. Jag kom dit före Johanna och började mocka och fixa, då kommer Johanna och frågar: "varför står Gulden där borta?" Haha, då står Gulden och Berra i samma hage? Precis innan Tomas for till Thailand bytte vi boxar på hästarna, och han måste ju ha varit ovanligt morgontrött, så han tog Gulden i ett grimskaft och Berra i det andra och gick och släppte ut dom i hagen? xD När vi frågade Tomas hur han hade tänkt så var det som att det gick upp ett ljus för honom. "Jahaaa! Det var därför Berra sprang och skrek istället för att äta!" Haha, Iris stod ju i en egen hage! Gulden hade dock blivit lite jagad, han var lite svettig och det var en del tuggmärken på hans täcke, dumma Berra! Fast jag och Johanna skrattade bara! Dock hade Gulden böjt till skon, så det var bara för Tomas att fixa! 

I alla fall så var det riktigt jävla kallt så jag bestämde mig för att rida Iris barbacka och på hackamore. Vi skulle ju bara rida i byn och Iris har bara stått en vecka, borde ju gå strålande? Förutom att hon bockade, kickade, gick i konstant sluta och försökte springa iväg så gick det väl bra, hehe. Hon jobbade så otroligt med ryggen ett tag, skitkul att hon anstränger sig lite! Jag var sjukt sugen att galoppera, men med den energin hade det blivit mer studs än galopp ändå så. Hon är ändå finast, min älskling! ♥

Ikväll kanske jag ska hänga med Carro till SARF och markarbeta/hoppa lite, hoppas jag ryms i finkan, vore guld!

Världens vackraste <3

ONSDAG

Igår var det lite kallt ute. -31 när jag for till jobbet. Köra häst(Söt-Nemo som dock har flyttat hem till bure igen) i den kylan var inte så coolt. Inte för att jag frös, för det gjorde jag inte speciellt mycket, bara lite om händerna. Dock förfrös jag ena kinden och mina körglasögon immade igen totalt så jag såg INGENTING! Sen for jag ut och red en häst och frös bara lite i ansiktet av motvinden. Pine var dock på bushumör och sprang och varningsblåste och hon bockade till och med en gång, knasfia!

Idag var jag ledig, så jag och Johanna for ut med Berra och Gulden, stackars Berra frös, jag hade nämligen inte på honom något ländtäcke!? Det var ju "bara" -20 grader kallt, haha! Han var halvknasig första halvan av ridturen, sen var han ordentligt uppvärmd och var jätteduktig, stackars Berra som har en matte som inte tänker! Han var iaf jättefin i slutet, finBerra!

Imorgon ska jag och Johanna ut och rida, eventuellt ska jag följa med Carro till Gummark på kvällen och hoppa lite i ridhuset, blir awesome!

Berra har btw blivit omskolad helt under tiden Tomas har varit i Thailand..

FÖRE: Travhäst.


EFTER: Hopponny!


Dåligt virke

Jag är gjord av dåligt virke. Började jobba efter lunch, det var cirka 21-23 minus och jag pallade bara köra två hästar, sen var mina fötter isklumpar. Trots dubbla ullstrumpor och ett par raggsockar i powerboots. Det GÅR inte att ha mer på fötterna! Så nu mår jag dåligt över att den tredje hästen inte fick jobba idag.. Mina odjur vilar. Dock ska herr bus ut imorgon! Lukas och Iris får klara sig någon dag. Jag fungerar dåligt i kyla helt enkelt!

Vattnet i stallet och Tomas hus har frysigt så jag var i en jordkällare, under altanen igårkväll klockan 23.00 och försökte fixa en värmefläkt, sen fick jag köra hem och ta dunkar i bilen till hästarna.. Ball! Vattnet fungerar fortfarande inte så det blir att köra dunkar ikväll också..

Fick veta en sak igår kväll också.. Lili, alltså Iris dotter, är till salu. Min bäbis. Den nya ägaren har tappat intresse, antar att det har samband med att hon fick barn i höstas. Vilket är sjukt tråkigt då hon är en superbra tjej som jag har hållit kontakten med. Om hon bara hade ringt i höstas hade jag hämtat hem henne direkt utan att tveka.. Hon ligger ute för 8000:- men hemmet är viktigare än priset. Sanna ringde och erbjöd mig att köpa henne för 3000kr.. Hjärtat ♥
Iris & Lili ♥
Pluttan ♥

Just ja!

Glömde säga att hästarna på jobbet sköter sig förträffligt bra! Rich´n Famous aka. Ricke startade idag på Umeå och blev tvåa! Duktig häst! Stallets två starter har resulterat i en första och en andraplats! Tjoho!!

Bara för att Berra är söt! ♥


Såhär såg jag ut på travgalan förresten!

Helgen!

Haft lite fullt upp i helgen kan jag säga.. Eller idag har jag bara legat i soffan nästan hela dan innan jag orkade till stallet och mocka, hehe.

Igår började dagen med att Tove kom till Bureå och red Lukas! Jag red Berrabus och Johanna Gulden och vi skulle markarbeta! Jessica var också med på sin ponny! Det var väldigt simpla grejer, 4 travbommar och tre studs. Dels för att Tove aldrig hoppat Lukas och han hade westernsadel och dels för att Berra aldrig hoppat på ridbanan och sådär!

Tove hade nog lite jobbigt på Lukas på grund av westernsadeln men han såg glad och pigg ut i alla fall och Tove gjorde det bra! :)
Berra var superduktig! Han är livrädd att vara på övre delen av ridbanan själv, han tror att dom andra hästarna ska lämna honom! Så jag tog rygg på Johanna och Gulden när vi travade bommarna och då var Berra superlugn så jag bestämde att jag skulle ta rygg över studsen också! Berra gjorde det sjukt bra, han hoppar så otroligt mycket med ryggen! Dock drog han lite mot dom andra hästarna så någon gång missade vi den sista studsen, hehe! Efter några gånger blev han så sjukt taggad att jag fick skritta till kanske 15 meter ifrån studsen innan jag började trava och ställa honom sjukt mycket vänster för att han inte skulle dra iväg, så jag rätade ut honom typ 2-3 meter innan första studsen, inte så pedagogiskt kanske! Men han var i alla fall sjukt duktig, han har aldrig hoppat studs tidigare kan jag lova!

Duktig Berra!
Duktiga Tove & Lukas!
Inte dålig frambensteknik där inte!

Johanna var dagens glänsare och föll av två gånger, hahaha! Och ännu mer underbart? Tove filmade alltihop! Haha, jag dör! I alla fall så var Toves mamma en stjärna, hon byggde fram, byggde om, byggde bort OCH fotade! Vilken lyx vi hade!

Haha, hon hade hängt sådär över halva ridbanan! Helt otroligt xD

 

Men lika glad ändå! ;D
Ett superkul ridpass! Mer bilder finns på min bilddagbok, sök på CamR! Filmen har ni här nere, Tove har filmat och klippt ihop, helt klart sevärd! ;D

Sen blev det förfest med "innervikarna", det fanns en kamera, dock inte min så blir inga bilder! Jag fixade i alla fall håret på både Sanna och Ella, dom blev så fina! Sen blev det travgala, satt bredvid Helena och Sofia vid middagen men hamnade bredvid innervikarna senare. Ellas häst Face The Evil vann årets äldre varmblod och Ella blev årets b-tränare så vi hade en supertrevlig kväll! Sen blev det krogen, både Calles och Allstar och jag träffade en massa folk, hur roligt som helst!

Allra roligast var nog när jag mötte Cissi.. Hon kände inte igen mig och blev helt förskräckt, hoppade typ en meter bakåt och skrek "Herregud! Jag kände inte igen dig, du har ju inga kläder på dig!" Haha, så går det när det är vinter och man har 5-6 lager kläder på sig i stallet varje dag.. ;D

Jag lyckades köpa en cider, en drink och mat på subway och bara spendera 200 kr, det är fasen ekonomiskt!

Jag sov sen i stan och pappa skjutsade hem mig idag, iklädd galaklänning, höga klackar och stumpbyxor, vi skulle svänga förbi stallet för att jag skulle visa pappa en sak, då ser jag att Gulden står lös i stallgången och äter hö! Så ut i -15 och leda ut Gulden i hagen, lånade Tomas skor och gick iväg och lagade tråden. I galaklänning och strumpbyxor som sagt.. Dock var dom sista 5-6 metrarna i djupsnö så jag struntade i tråden där och lagade den senare, för annars skulle jag ha haft snö överallt kan jag lova!

Nu på kvällen har jag hämtat en kisse! Det är våran nya stallkatt, ni kan aldrig gissa vad han heter? Jo, Tomas! xD Precis som våran stallägare.. Jag tänkte döpa om honom, men han får helt enkelt heta Tompa! Haha! Han ligger i alla fall på en stol bredvid mig och sover, sötnosen! Han ska få bo hos mig tills Tomas kommer hem från Thailand!

Visst är han söt?!

FREDAG

Vaknade före sju och kollade termometern.. -25! Det var bara att fara till stallet, slänga på massor med täcken och ut med odjuren innan jobbet...

Jag och Cissi har varit så duktiga idag, kört tre vändor var, jag fick köra grabbarna, fina Bones, Lillis och Nemo. Nemo? Var har ni hört det förut? Jo, det är inte Mickes häst utan Peter Wikströms! Han var en riktig stjärna att köra! När vi hade motionerat alla så klädde vi först på Nemo och sen Lillis sadel och träns, här skulle det ridas in!

Nemo skrittade och travade jag på, först med grimskaft och sedan utan, inga problem! Jag tror jag ska ta med honom hem till mig.. Lillis skrittade jag bara på för att han hade så sjukt dålig balans! Vinglade som jag vet inte vad! Men snäll var han också! Så på måndag rider jag och Cissi en sväng i skogen tror jag vi hade tänkt, blir awesome! Det kallar jag inridning! ;D

Nu sitter jag här och väntar på Johanna, jag har bestämt att jag ska låta mina odjur vila idag. Berra har gått tre dagar i rad, Lukas hade jag "lovat" en vilovecka (dock är han crazy fast jag ändå har ridit två dagar) och Iris får jag vara hurtig och rida imorgon, Tove ska nämligen rida Lukas och jag Berra, vi ska markarbeta på torpet, Berra kommer att dö, jag svär.

Längtar efter imorgon, travgala, få klä upp sig och ha min nya fina klänning! Och förtära lite alkohol är inte helt fel det heller, det är långt mellan gångerna!

Men, men! Här kommer några bilder på fina Nemo från i somras, han ser inte exakt ut såhär just nu dock. Lite hårigare typ.

 

HOTHOTHOT!
Nemo & Tjock-Iris
Rabies-nemo

Vill-ha!

Jag har faktiskt två bett på vill-ha-listan! Först ett "häst-hackamore" med längre skänklar. Jag har just nu ett så kallat "ponny-hack" men tycker inte riktigt om att sidstyckerna åker fram när man tar i tyglarna.. Och tydligen så existerar inte det problemet med ett häst-hack. Så det funderar jag på att skaffa!


Det här är ju visserligen ett alternativ, men nja. Dyon har en bra lösning, men ingen annan som jag vet om och SÅ ofta rider jag inte med hack.

Ett tredelat pelham. Hittar dock inte något perfekt bett, jag vill ha ett smalare, tycker att det på bilden ser lite klumpigt ut. Jag tror Lukas skulle kunna trivas på ett tredelat pelham, jag har då inbillat mig det i alla fall..

Det här schabraket är ju sjukt coolt också... 


TORSDAG

Oj så skönt att inte jobba idag, var -23 när jag vaknade imorse.. Väntade några timmar tills det blev -17, då for jag och Johanna ut och red Berra och Gulden.

Berra hade inte riktigt lika mycket damp som igår, bara lite av sina ryck, som vanligt. Fick springa på i lite högre tempo i trav en sväng, det tyckte Berra var mycket roligt! :D

För övrigt har han börjat vara irriterad vid sadling/selning, bara av att man lägger på sadeln eller selen, och det har han inte gjort tidigare.. Han har inte ont i ryggen, jag har klämt rätt ordentligt, är det någon som har en bra teori om vad det kan vara? Han verkar väldigt irriterad över något i alla fall..

Nu har jag ställt in resten av dagens planer (raka klart Iris + markarbete Lukas ikväll). Delvis på grund av kylan och delvis för att belysningen på banan inte fungerar. Så det blir serier i soffan helt enkelt! Nu ska jag stjäla lite godis av pappa! På tal om pappa så lämnade han in min nya bil på rep, kylaren hade farit. Värt att punga ut 3400 kr för det va!?

Förresten, ni kan aldrig gissa vad jag nyss hämtade på posten!? Wiiie! Det var mina allra sista pengar i januari och SÅ värt det! :D

ONSDAG

Så jädra hurtig!
Började dagen med att släppa ut pållarna, befann mig i Falmark 8.00 och körde första hästen! Sen blev det att köra en till och sen rida Pine! Jag är lite kär, hon är så fin! Men samtidigt är jag lite rädd, hon håller på att falla hela tiden när man rider! I alla fall så var latmasken så pigg att hon for iväg i galopp. Lite spännande när man rider en treåring ute som börjar galoppera, men tur dom är snälla! Sen skulle vi plumsa lite djupsnö, då föll hon omkull på framknäna och stod med mulen i djupsnön i säkert 30-40 sekunder innan jag smackade åt henne, då reste hon sig och gick vidare som inget hänt, haha!

Jag frös dock så jag trodde fötterna skulle trilla av, inte coolt.

Sen mötte jag upp med Johanna i stallet, tog herr galning, även kallad Berrabus och hängde med till ridbanan. Förutom att han hade både en släng av ADHD och damp så var han faktiskt riktigt fin, poletten har börjat trilla ner i skritten nu och han går faktiskt i form när jag "rider" och inte bara när jag åker häst och väntar in honom, framsteg här, wihoo!

Sen så frös jag ännu mer, så när Lina kom fick hon rida Lukas i westernsadeln så red jag Iris barbacka för att få upp värmen. Iris var faktiskt superfin idag, hjärtat mitt! ♥ krävde inte mer än att hon skulle gå rakt hela tiden och efter att ha börjat med att vara överallt så skötte hon sig och hade en supertrevlig trav också!

Imorgon ska jag köre Berra till skjutbanan och tillbaka så han får göra av med lite energi och Johanna ska rida Gulden, blir perfekt! Funderar på att raka Iris klart och sen så hörde jag rykten om eventuellt markarbete/hoppning på torpet på kvällen, nu jävlar ska jag härdas i westernsadel! Lukas "ledigvecka" blir det nog inget av med, han kan få några lugnare pass istället.


Kanske dags att ta med kameran till jobbet någon dag så jag kan visa snyggingarna jag tar hand om?

Tävlingsdebut 2011?

Jag fick en fråga i helgen, "När ska du tävlingsdebutera då?" Så långt har jag inte ens tänkt, tydligen är den första tävlingen första helgen i mars.. Det är ju typ snart! Och lägsta klassen var en meter.. En meter! Jag har aldrig tävlat så "högt", ska jag verkligen debutera det, redan?! Men det hela löste sig ganska fort när jag insåg att det var en inplanerad klassåterträff från högstadiet den helgen, det finns inte en chans att jag ska missa det!
Problem solved! ;D Sen börjar det väl med tävlingar i Maj, så då kör vi!

Dessutom lämnade jag in sadeln på omstoppning igår. Eller, jag tog med den till Royal så ska Andrea skicka iväg den någonstans, jag har faktiskt ingen aning om vart, bra koll här! Jag håller alla tummar för att den kommer tillbaka snart, imorgon ska jag nämligen ta med mig westernsadeln så jag i alla fall kan rida.. Lukas har nämligen inte den roligaste manken kan jag lova, så jag vägrar helt enkelt rida barbacka! Så kan ju vara bra att få igen den före jag ska börja tävla också!

Men jag taggar våren och sommaren 2011, jag ska ha SÅ kul! :D Ska försöka tävla ganska mycket, bara för att ha roligt, klubbtävlingar eller lokala spelar ingen roll, vi ska då i alla fall ha roligast av alla har jag bestämt!

Nu taggar vi travgalan på lördag, har faktiskt köpt en klänning som hänger på garderoben som jag sitter och suktar efter... Jag ska försöka bjuda på en bild när jag har den på mig!

Vi kommer alltid vara bäst, <3

TISDAG

Igår var ingen bra dag. Jag var sjukt slö efter jobbet, satt i alla fall igång med att raka Iris men insåg att oljan var slut så jag raknade bara halva Iris = framdelen. Ska införskaffa mer olja och göra resten en annan dag! Sen for jag hem och la mig under täcket och somnade. (i tre underställ + mjukisdress!? Att jag inte dog av värmeslag är ju ett mirakel) 
Fick veta att kylaren på min bil som jag inte ens haft en månad har farit och det kommer kosta 4000 kr + att laga. Jävligt roligt!!!!

Sen var det Bureå Hästklubb-möte och efter det tog jag in odjuren.

Idag har jag jobbat, slöat och sen for jag ut med Berrabus. Jag skrittade 45 minuter i byn som miljöträning på en väldigt spänd pålle. Han gick i sjukt samlad trav/passage i typ fem minuter och laddade jävlar uppåt. Hej energi! Till slut svämmade det över och han reste och hoppade framåt samtidigt? Haha, inte alls taggad! 

Dock hade sadeln åkt bak igen, och inte lite heller! Varför har jag ingen aning om, i somras låg den riktigt bra, kan det vara så att han är mindre riden nu och saknar samma ryggmuskler? Jag ska dock sätta brösta på honom och se om den börjar ligga kvar sen? För den sadeln måste han bara ha, den är så underbart skön! ;D

Efter ridturen så tömde jag brevlådan från ryggen på Berra, vilket han tyckte var läskigt! Sen red jag några varv på gården för att jag ville att han skulle slappna av och gå i form och det gjorde han direkt! Duktig kille!

Imorgon blir det ridbanan för Berra med Johanna & Gulden! Tror jag hade bestämt att jag skulle rida med Lina, så då blir det en liten uteritt på Lukas (i westernsadel..) och Lina på Iris!

Den här förbygeln beställde jag just från hööks, tillsammans med ett pannband och ett viktmåttband!

Iris ♥

Mitt fina hjärta fick följa med till KDRF idag, red henne ett kort pass på kanske 20 minuter efter hoppkursen, bara kände igenom gångarterna lite och travade på.

Jag tyckte inte att hon svarade på sidförande skänklar så jag höll i ett spö ett varv på volten. Alltså, bara höll i. Jädrar så pigg hon blev efter det, svarade tokbra på hjälperna och ville springa fort, haha galning! Traven i höger varv var helt okej, hon försökte fuska och gå vänsterställd men när jag rätade ut henne försökte hon öka istället, men mot slutet lyssnade hon på mina hjälper och var jättefin! Traven i vänster varv var riktigt bra! Provade båda galopperna också och hon föll inåt ganska mycket men kändes bara bra i övrigt!

Jag hade inga mer krav på henne än att hon skulle gå i ett vettigt tempo, vara rätt ställd och lyssna på skänklarna, så jag red på halvlånga tyglar och hon gick i form lite när hon ville, vilket hon oftast gör när tempot och ställningen är rätt!

Lina fick skritta henne från marken när jag fixade med lite andra saker. Då kommer någon och säger att dom ska ta in ridskolehästarna så jag flyttar Lukas från spiltan han stod i och sa att dom kunde säga till Lina att komma in. Men vad gör dom? Jo, dom släpper in ALLA ridskolehästar i manegen innan Lina har hunnit ut med Iris! Kan säga att Lina hade mycket häst att hålla i och Iris såg ungefär ut som en arabhingst när Lina kom in i stallet!
Helt jävla livsfarligt!!! Iris slår om någon kommer nära så det var en jävla tur att det inte hände! Dessutom är kanske inte alla ridskolehästarna snälla mot främlingar? Och Lina hade ju kunnat hamna mitt emellan någonting, fy! Hade det varit Berra hade man inte klarat hålla honom i den situationen kan jag säga, förstå vilket kaos det hade kunnat bli! Jag är lite upprörd just nu kan jag säga.. Hur var det med säkerheten i första hand?

I varje fall fick både Lukas och Iris duscha så det ska rakas lite hästar i veckan! Ska bli intressant att se hur Iris ser ut under all päls.. ;D

Jag skulle behöva beställa en förbygel till Berra, hittade en på hööks som jag vill ha, så ska någon beställa därifrån är jag gärna med! Skydden från Börjes ska jag få beställa tillsammans med Helena, guld att slippa betala en massa frakt i onödan!

här kommer en liten film på hjärtat också, min fina! ♥


Hoppkurs dag 2!

Blev lite "dramatiskt" imorse. Skulle möta upp Johanna klockan nio på ridbanan för att vara lite ridlärare/skrika lite. Då var jag helt övertygad om att jag fick ett SMS där hon skrev att hon inte orkade och vi skulle skita i det, så jag sov vidare. Till klockan tio då Johanna ringde och undrade vad jag gjorde. Hon hade inte alls SMS:at att vi skulle skita i det, utan hon var och red på torpet klockan nio! Och hon var ledig!

Så jag kom till stallet kvart över tio, mockat och klart, Johanna hade till och med lindat upp mina benlindor! Vilken stjärna!

Sen kom Lina till stallet och vi lastade och for. Trodde jag. Jag fick mig nästan ut från gården innan det blev stopp i våran lilla backe och bilen bara gled så bilen och finkan stod i vinkel. Framåt kom jag inte och bakåt hade jag en snödriva. Så jag fick lasta av hästarna i djupsnön (typ en meter snö..) och Lina fick hålla i dom medan jag jobbade på att få ekipaget upp på vägen. Jag lyckades till slut, så då var det bara att lasta hästarna på vägen och fara till Ersmark! Tur att jag har snälla hästar...

Kursen gick faktiskt riktigt bra! Eller, det första vi gjorde tyckte Lukas var superkonstigt, travbom, räcke, galoppbom! Haha, vi fick till det hyfsat en gång i alla fall! Sen hoppade vi ett hinder mot väggen, några galoppsprång och en oxer ut från väggen. Sen blev det bana! Dock tappade jag innertygeln efter två hinder första gången så jag började om, haha! Några språng blev lite stora och lite långt ifrån, när jag inte riktigt väntade ut honom. Och så hade jag för dålig eftergift, svårt att hålla koll på två saker samtidigt ju! Haha, nä men jag ska träna in det där! Avslutade på en bana på 90-100 cm och Lukas var jätteduktig!

Här kommer filmerna från igår och idag, lyckades inte få ihop det till en film? Bilder kommer när min slav Lina skickat dom till mig! (hon var också en stjärna idag!)

LÖRDAG

Hade utsläpp imorse, sen fixade jag lite med min utrustning och kom fram till att jag har ett träns till salu! (Se bild nedan). Storlek full, har dock bytt ut pannbandet till ett annat med bling! Tyglar ingår ej, pris 240 kr, någon intresserad? Det är använt endast 3-4 gånger och är alltså inte nött det minsta! Bred fodring bakom öronen och väldigt mjukt och fint läder!Sen kom i alla fall Johanna, Alex och Sandra till stallet. Johanna skulle hålla ridlektion för Sandra på Gulden så jag och Berra tänkte hänga på!

Berra är ju för rolig.. När Gulden skrittade på lång tygel travade Berra långsammare än honom, i världens form! På lång tygel för övrigt. Det är så roligt, han gör alltid saker som ingen har lärt honom spontant och jag bara lser beröm över honom! Är vi själv på banan går han inte i form. Punkt. Har vi sällskap så går han i form ute på lång tygel. Fråga mig inte varför!

I alla fall så körde Johanna en massa övningar men jag ville inte haka på då Gulden travar ganska fort och jag vill få Berra att trava så långsamt det bara går, då han slappnar av och går i form. Det går inte att ta i tyglarna och driva för att han ska gå i form, man måste i princip rida på långa tyglar och prata lugnt med honom så han slappnar av, då går han själv i form. Dock är den alldeles för låg, men än så länge får han bara massor med beröm tills han går att rida dit. Det är en metod som verkar fungera, då han går ner i form oftare för varje gång!

I skritten börjar han vara riktigt duktig faktiskt! Och ibland får han för sig att göra skänkelvikning helt själv, då lägger jag bara på skänkeln och berömmer, tacksamt då hästen lär sig skänkelvikning själv! ;D Vi jobbade mest i skritt, lite rakriktning och lite volter, han var lite spänd i traven, särskilt efterom det hände en del spännande saker!

Gulden protesterade nämligen med att gå ut från ridbanan och då fick Berra panik. "VADÅ, HALLÅ LÄMNA MIG INTE HÄÄÄÄÄR!" Och backade och reste två gånger och försökte verkligen följa med. Det ger absolut ingenting att bli arg eller ens försöka korrigera, han är helt blockerad tills Gulden kom in på banan igen. Då behövde han en minut för att lugna sig och då blev allt bra. Tills Gulden lämnade banan igen, Johanna blev arg på Gulden och blev därmed superläskig! Sen kom det en TILL häst till ridbanan att hålla reda på! Trots allt det mycket spännande avslutade han med att gå i form i kanske 1/2 varv i trav, duktig kille! Jag har inte direkt enorma krav på honom, utan är supernöjd över dagens insats!

Lång utläggning, men Berra är så otroligt speciell och unik att jag kände att det behövdes!
Förresten hade Berras sadel glidit bak MASSOR insåg jag när jag kom in! Har ingen aning om varför dock! Men jag ska införskaffa en förbygel som förhindrar det.. Får ta en körbrösta tills vidare!

Han går gärna i en sån här låg form och tror att han är supercool när jag öser beröm över honom! ;D

Hoppkurs dag 1!

Hoppkurs med Lukas idag för Erica Sjöström! Vi hoppade mycket småhinder, stod fyra placerade runt fyrkanten, två stycken på böjt spår på kortsidan med 4 galoppsprång mellan och två till utspridda. Vi galopperade mycket som uppvärming,  och det gick sådär tyckte jag.

Lukas kändes väldigt "styv" i kroppen och det släppte nästan inte förrän på slutet, han gick emot skänklarna och "hängde" lite i högerhanden. Han kändes lite som ett ånglok som bara drog på när vi galopperade och när jag satt ihop honom bröt han av till slängtrav istället.

Det sista vi gjorde var en liten serie, typ cavaletti, studs till ett cavaletti, ett galoppsprång till en oxer på kanske 60-70 cm? och tre galoppsprång till en oxer som slutade på en meter. Första gången vi kom till första oxern stannade Lukas och tycke att den var skitläskig? Så Erica gjorde om den till ett räcke och då fungerade det utmärkt sen. Jag tyckte att han gjorde serien bra, det är bara jag som måste träna, jag blir så förvirrad då det är så många hinder efter varandra, haha!

Det var för övrigt sjukt varmt i ridhuset! Jag red säkert halva passet i linne! Lukas var hyfsat genomblöt i svett.. Fick dock höra att det var någon fläkt som inte fungerade, så det lär vara varmt imorgon med, Iris kommer att dö när jag ska rida henne, stackarn! xD

Film kommer imorgon, jag lyckades gulla med både deltagare och mammor så allt hamnade på film, perfekt!
Imorgon ska jag INTE hoppa före Lukas, utan vänta in honom och dessutom tänka på eftergiften hela tiden! Jag ska i alla fall göra ett försök, vi får se om jag glömmer bort det när det är dags för en hel bana! ;D


Rakning!

Resultatet av fredag-kvällens underhållning finns nedan på bild!
Haha, jag dör lite när jag ser hur han framben ser ut, tror ni Tomas kommer bli överraskad när han kommer hem från Thailand och Berra har o-håriga ben eller? xD

Jag har inte rakat bakbenen för att jag inte hann, hästarna väntade på middag och Berra var ganska less, så jag tar det imorgon eller något!

Jag brukar ha stora problem att raka hästarna mellan frambenen, jag är livrädd att lugga dom med skären, tro mig, jag har lyckats ett antal gånger.. Och nu var jag själv och kunde inte be någon hjälpa mig hålla upp frambenen.. Så jag tog helt enkelt fram en pall och ställde Berras ena framben på den! Berra stod så snällt med benet på pallen under tiden jag rakade så det blev super mellan frambenen! 

Vad tycks, blev det bra? Jag kan inte raka mer runt huvudet, Berra tycker att maskinen är superläskig när jag har den i närheten av hans huvud, lillbäbisen!

Före (har bara rakat lite på bogen)
Haha, lite skillnad kanske? xD
Efter! Vad tycks?

Hinder!

Jag är så glad, har just packat in ett gäng bommar och plank i våran vedbod, tillsammans med ett gäng hinderstöd och tillbehör! Det är rätt trångt där just nu kan jag lova! Det blir dock att skrapa hela skiten och måla i sommar, helvete vad jag kommer att få jobba!

Nu ska jag och raka Berrabus, Tomas ringde från Thailand och jag bad så snällt, nu är fredagskvällen räddad!

Jag har förresten kommit på den optimala utrustningen för Berra nästa gång. Han blir ju rädd för jävlar allting, farliga pinnar på innerplan, andra hästar, sig själv osv. Rädd Berra = Galopperande Berra. Så vad är min supersmarta lösning måtro? Ögonbindel! Nästa gång tar vi dom!


Prins Berra försvarar prinsessan(?) Iris!

FREDAG

Jobbar 8-11.30 idag. 3,5 timmar. Det är alldeles för lite i och med att jag har varit ledig två dagar och nu är det helg och jag är ledig två dagar till. Jag är nämligen arbetsnarkoman. Och är lat. Så jag mår dåligt över att inte få arbeta och är för lat för att ta tag i det och göra något produktivt. Ännu värre är det att ingen häst ska ridas idag.. Så jag sitter nu och väntar på att hästarna ska ha eftermiddagshö vid fem så jag kan fara dit och göra ingenting.

Som tur är så har jag tänkt rida Berra imorgon på morgonen, sen ska det packas och beges mot ridhuset. Och söndag ska båda odjuren med till ridhuset, så då har jag iaf något att göra.

Nu ska jag väl göra en macka och vänta på att klockan ska gå.

Travgaleklänning är beställd för övrigt, om den nu hinner komma!


Världens gladaste Berra,


Tävlingsresultat, Berra!

Trav i Boden igår då, jag och Berra liftade med Hjogglycka och husse. Tack gode gud för det, snöstormen var ett faktum! Fast bara halvvägs, sista biten var det bra väg.

I varje fall så började jag med att värma på rakbanan, Berra startade med att bli "rädd" för något och snodde och for iväg i galopp några språng innan jag fick stopp på honom, knashäst! Jag värmde i alla fall i över en halvtimme och körde väldigt lugnt och sa en massa snälla saker till berrabus så att han blev väldigt lugn och fin! Sen for Sören och värmde en sväng på rakbanan också, fortfarande var Berra hemskt lugn! I stallet var han som en nallebjörn och även ut på banan..

Han gick iväg felfritt från start men i första kurvan blev han troligtvis rädd för något, hoppade ett spår rätt ut och galopperade. Sen galopperade han på nytt ganska fort efter det.. Men Sören hade i alla fall lyssnat på våra körorder och körde på när det var ett varv kvar, så Berra slutade femma, 5000 kr in. Och med det motståndet gjorde han det grymt bra! Bara tråkigt att han förlorar 40-50 meter på att galoppera.. Han skulle ju vara med i slutstriden jämt annars!

Jaja, det är bara att vara tacksam för att han är med och tjänar pengar i alla fall! Nu har jag för mig att han inte ska starta förrän i Mars, och fram till dess att Tomas kommer hem ska jag bara rida, vi får väl se om han är samarbetsvillig!

nallebjörnen ♥


Markarbete!

Jag och Johanna har varit duktiga och markarbetat på morgonen. Vi satt upp tre studs + 5,5:an efter varandra. Dock var Lukas på jättekonstigt humör och totalvägrade att hoppa studsen, dom var ju skitläskiga!!! Haha, efter typ fem försök så gav han sig i alla fall, knaspoa! Dock kändes han inte lika bra som han har gjort, men jag litade inte helt 100 på underlaget och dessutom pausade vi typ hela tiden för att coacha Johanna och hennes vingel-Gulden! Men dom var också duktiga!

Nu väntar jag på att klockan ska bli halv två, då ska jag till stallet och ta in Berra och putsa upp honom lite, sen liftar vi med Hjogglycka till Boden! Håll alla tummar!

Dom sista två skutten (lägg märke till experkommentaren av Johannas boyfriend)

ONSDAG (kväll)

Det blev en hurtig dag till slut!

När jag väl fick mig iväg till stallet plockade jag in Berra och for ut och finkörde lite en timme. Så otroligt skönt med en pålle som travar på i samma tempo hela tiden på långa tömmar, annat än om man jämför med vissa tjoller på jobbet som är all over the place, när dom inte bits fram och sparkas bak. (hörde rykten om att fuxarna var på dåligt humör idag)
Lycka var i alla fall med idag, så hon är jävlart välmotionerad! Hela hunden blev helt vit av frost, såg lite tokigt ut måste jag säga!

Sen städade jag i mina sprängfyllda förvaringslådor och hittade typ fem-sex schabrak jag tänkte sälja. Två köpte Johanna, guld! Har även sålt (troligtvis, om dom passar) 2 täcken och dessutom ett innetäcke idag också! 900 kr in, det tackar vi för! Måste justera min stallbudget med att jag säljer prylar också!

Sen for jag hem och tänkte vara lat, men då skulle Lina rida Iris så jag tog med Lukas till ridbanan. Dock har belysningen slutat funka och det var lite skumt, dessutom var Lukas lite rädd för Iris och vågade inte galoppera förbi henne, töntpoa! Red mycket trav utan stigbyglar och tyckte att han flyttade bra för skänklar men han var dock lite "slö" och arbetade inte så bra som han har gjort vissa gånger, men det är väl skitsamma ibland!

Lina fick order av mig att rida mycket skänkelvikningar och liknade för att få henne att svara lite bättre för sidförande hjälper och bli mer alert. Hon var ungefär lika alert som en sköldpadda idag. Dock så är hon inte riktigt van att gå två dagar i rad, så hon ska få chilla tills på söndag, då ska hon få följa med till ridhuset!

SEN skulle jag hem och slöa. Men istället tvingade jag pappa att följa med mig till Yttervik och hämta hindren jag köpte i december.. Hehe. Dom är i akut behov av att målas, så jag lär ha ett projekt i sommar. Men sen jävlar har jag värsta hinderparken! Ska bara fixa en hemmabyggd vattenmatta så är det super!

SEN skulle jag slöa. Då fick jag agera chaufför och fara till Kusmark och hämta Sandra, till hennes häst och mocka, sen hem och ta in pållarna i stallet. Och nu är det för sent för att chilla, nu måste jag sova.

Det har förresten blivit lite omflyttning i stallet. Gulden började med att flytta in bredvid Berra, som tydligen blev så rabiat att Tomas var rädd att han skulle skada sig. Så Iris fick flytta in bredvid honom. Då blev Berra världens lyckligaste!
Han är så töntig om sin älskade Iris att jag inte kan ta in henne och fara och rida, han springer som en galning i hagen tills vi är tillbaka. Det syndromet har han även på sommarbetet då han har 6 andra hästar att hålla reda på. Inte helt lätt när Iris är värsta superflörtaren. Så i och med att vi red Iris & Lukas samtidigt idag så var svartsjuka (han blir tio resor värre om han ser att Iris går iväg med en annan KILLE!) Berra tvungen att komma in. Då blir Gulden ledsen för att han blir själv ute, så han måste också in. Så vi rider två hästar och har två i stallet, mycket värt.

Imorgon börjar dagen med markarbete om inte vädrets krafter är emot oss. Sen blir det att putsa upp Berra och bege oss mot Boden. En häst struken i loppet = en mindre att springa ifrån. Det gillar vi!

Okej, nu ska jag ge mig med mitt maraton-inlägg, skulle bara vilja avsluta med att höra om någon vill hänga med till KDRF på lördag mellan cirka klockan 14-18.30 för att vara SLAV/PROFFSFILMARE? Intresseanmälningar mottages tacksamt i en kommentar.

Oj så vackra vi är, PUSS på er då.

ONSDAG (morgon)

Fan också. Johanna har ont i ryggen så det blir inget markarbete för att jag är för lat för att släpa fram grejerna själv. xD Men jag ska ta och rida ett ordentligt uppmjukande pass istället, inför helgens hoppkurs, få igenom sidorna ordentligt och få upp lyhördheten! 

Jag ska bara orka gå från datorn.. Äh, jag chillar en stund till, jag har ju hela dagen på mig! Berra ska köras också, egentligen helt perfekt väder, det är väl cirka -3 grader ute, dock dimma men det gör ju inte mycket.

Så, då är frågan vad jag ska göra resten av dagen? Igår hittade jag för övrigt fem täcken till som ska säljas.. Ett stalltäcke, ett ofodrat regntäcke stl 125-135 typ, två vintertäcken och ett övergångstäcke/vintertäcke med halvhals, alla 145. Om någon är intresserad? Tror faktiskt jag har ytterligare ett regntäcke nere i garaget också.. Men nästa måndag ska Bureå Hästklubb planera en hästloppis, jag ska då garanterat boka ett bord kan jag lova! Förutom täcken har jag miljoner småsaker som jag skulle kunna sälja också, bett i mängder, säkert lite läderprylar osv!

Gammal bild på Iris-tjockisen (hon stod på bete här)

Lika som bär!


Blä!

Haha, jag fick just reda på att jag är ledig imorgon, alla hästarna på jobbet vaccinerades nämligen idag. Fan också! Jag är så sjukt uttråkad och arbetsnarkoman ut i fingerspetsarna så jag blir helt frusterad! :P

Men jag har styrt upp med Johanna så vi ska markarbeta imorgon på morgonen om det är någon minusgrad, annars ska vi i alla fall rida! Och sen ska jag ut och köra Berra 1-1,5 timmar, blir awesome som uppladdning inför torsdagens start i Boden!

Kom på att jag kanske inte kan ha med Iris på lördag heller.. För jag rider i sista gruppen och hinner visserligen rida Iris efter och duscha, men då är hon ju genomblöt när vi ska åka hem? Och så hinner det bli rätt sent.. På söndag blir det visserligen också ridning efter och dusch men då passar tiderna lite bättre.. Aja, vi får se närmare helgen hur det blir, Iris ska i alla fall med och badas!

<3

Februarimål

Stal den här idén av Helena!
Tanken är att jag ska skriva ner månadens mål med hästarna och sen utvärdera det i slutet av månaden, mycket för att JAG ska se om det händer något med våra "problem" och bli peppad på att fortsätta!

IRIS:
Svårt att sätta mål då jag håller på att sätta igång henne, och även börja om från början, men jag ska göra ett försök i alla fall!
- Hon ska rakas!
- Jag ska trappa upp ridningen till 3-4 dagar i veckan, dock lugna pass.
- Hon är så stum i sidorna så jag ska försöka få henne lättare för sidförande hjälper.
- Mycket övergångar mellan skritt, halt och trav för att börja bygga upp styrka, muskler och kondition.
Galoppen sparar vi tills nästa månad, dock galopperar jag oftast lite varje pass för det är Iris favoritdel i ridningen! (Och även min, hehe!)

LUKAS:
Jag vet inte om jag ska sätta upp några mål den här månaden. På måndag ska jag nämligen skicka in sadeln på omstoppning och ge Lukas en veckas semester(minst). Så vi tar en lite chill månad, får jag tillbaka sadeln snabbt så hoppas vi på bra underlag på banan så jag kan markarbeta lite!

BERRA:
Berra kommer jag nog att utelämna andra månader för att det är mest nu när Tomas är borta som jag ska rida honom!
-  Först och främst ska vi vinna lopp på torsdag! Skämt åsido så vill jag verkligen att han travar hela vägen!
- Vi ska försöka rida lite dressyr, helst med sällskap och jag vill att han bär sig ordentligt i båda varven, och är avslappnad!

TISDAG

Jag jobbar ganska lite dom kommande två veckorna, vad tusan ska jag göra med all ledig tid? Klockan är tre och jag har hunnit jobba, båda hästarna är motionerade, stallet är klart.. Vad gör folk som har fritid?

I alla fall så slutade jag tidigt idag så jag ringde Johanna och frågade om hon ville rida ut med mig på mina pållar och till min stora glädje sa hon ja! :D Så Johanna fick rida Lukas och så red jag galenpannan Iris. Johanna hade lite svårt att komma på Lukas, men mot slutet blev han riktigt fin!

Iris var fin hon också, bytte till pullarnosgrimma och det blev en helt annan häst, helt otroligt hur det fungerar ibland! I alla fall så ska jag inte gnälla på något mer än att hon är stel och försöker fuska och gå i en höger-sluta hela tiden, men det måste vi ju börja om från början och träna massor på! I varje fall så galopperade vi hela rakbanan i lugnt tempo utan bockningar, det var ett litet steg i rätt riktning! Dock kände jag verkligen att hon blev trött på slutet, vi har mycket att bygga upp igen från början! Men det känns bara kul just nu även om det är en lååång väg till dit vi var i våras. Men jag ska försöka vara superkonsekvent och träna stenhårt på alla små detaljer så ser vi hur långt vi har kommit om några månader!

I helgen blir det hoppkurs igen och på lördag ska jag ta med mig Iris in och rida ett kort dressyrpass(hon kommer att svettas ihjäl så jag ska inte rida länge) och sen så ska hon få bada för jag har tänkt raka henne på söndag! Efter det ska jag hoppa Lukas för Erica och hoppas vi har lärt oss något sen sist, ska bli intressant att höra! Dock skulle jag behöva sällskap på lördag, vem vill följa med som hästskötare/filmare? :D

Finis, den formen ska vi ha i sommar igen!

RSS 2.0