Jag dör lite inombords! xD

Jag lyckas inte hitta någon inbäddningskod, men jag håller tamefan på att DÖ av skratt, möt Cissi, min gamla jobbarkompis som spekulerar i myggors fortplantningscykel! xD SEVÄRD!!

http://www.youtube.com/watch?v=Ha_NCojOkbg

Mindre bra dag..

Den här dagen kommer att gå till historien som "the day from hell". Fyfan vad dåligt allt jag har försökt göra har gått. Tusen miljoner småsaker som började med att Gulden var jävlig imorse så jag fick hoppa ut i djupsnön..

Sen red jag Iris på banan, hon var halvslö från början, och lite jävlig när jag skulle hänga av mig jackan.. Inte okej, hon vet så väl att hon gör tvärt emot vad jag säger.. I alla fall så jobbade jag lite på volten, varvbyten och lite övergångar, fungerade väl hysat. Red igenom LC1an en gång och skulle bara rida en gång till. Jag galopperade fast banan inte var helt fantastisk. I alla fall så tror jag att hon halkade/snubblade på samma gång i galoppen så hon for helt enkelt i backen och gick omkull! Dock så blev det lite enligt Johanna en slidestop med crash, hon gled tydligen rätt mycket framåt och inte pang ner i backen. Hon föll dock över på mitt ben, jag satt fast i stigbygeln så jag hängde kvar i manen fast hon reste sig upp, insåg dock min begränsning och släppte, Iris står nämligen still i en sån situation. Kollade igenom benen på henne, skrittade lite, hoppade sedan upp och tog alla gångarter på volten, hon kändes som vanligt. Skrittade hela vägen hem och strechade alla muskler enligt konstens alla regler och hoppas att hon inte ska behöva ha ont i någon muskel. På fredag blir det uteritt på schemat.

Jag tror dock jag ska stryka mig från dressyrtävlingen, det känns lite stressat och hon behöver bygga upp mer styrka och vi behöver rida lite för instruktör före vi ska ge oss ut tror jag, men vi har ju hela sommaren på oss!

Sen blev det att sitta och vänta på veterinär-alba som skulle komma 11.30 så vi skulle hinna vaccinera hästarna i lugn och ro och jag skulle hinna göra mig iordning för att börja fara till jobbet 12.30. Klockan 12.15 dök han upp.. Snabb-vaccinera hästarna. Lukas såg förskräckt ut, Iris tyckte det var jättemysigt med en nål, blev lätt besviken när hon insåg att det inte var dags för akupunktur och hon bara fick ett stick.. Haha så söt! Berra tog det hela med ro. Alba skulle även gå igenom Berra lite snabbt för att jag tycker att det är konstigt att han har gått lite snett, på "två spår" när jag ridit. Yes, jag hade rätt. Bägge framknäna behandlade. Och tänk på att Berra vann lopp i fredags med känningar i framknäna.. Ja, han är ju helt otrolig!

På jobbet lyckades jag tappa telefonen från typ 40 cm ner i en mjuk matta, stor spricka tvärs över skärmen som jag inte har råd att laga. Wounderful.

Så nu sitter jag här, sur och less. Varför ska man inte få vara lite glad utan att allt ska gå åt helvete?

Fina, fina Berra!

Film på Iris!

Kommer en filmsnutt på när Mli red Iris igår, i det sjukt jobbiga högervarvet!

Vilken underbar dag!

Strålande vackert väder idag!
Inledde dagen med att rida Berra på banan. vi fuskade i början och red jäms med Johanna och Gulden. När vi gör det kan Berra slappna av helt och oj så duktig han var! I skritten var han klockren i formen, till och med så jag kan börja pilla upp honom ur den jättelåga formen han går i. I traven var han faktiskt klockren i flera varv, det känns helt otroligt! Sen övergav vi Johanna och provade själv och då spände han sig lite och i vänstervarvet gick det nästan inte alls. Men i högervarven blev traven så pass lugn och avslappnad att jag kunde sitta ner och bara berömma honom!

Sen red vi lite mer med Johanna bara så han skulle få glänsa lite och så avslutade vi själva och Johanna filmade en snutt. Visst är han duktig? :D

Sen blev det hoppkurs för Erica Sjöström i Gummark. Ridhuset var lite litet, men det var väldigt nyttigt för oss! Framridningen var mycket galopp, små-små galoppvolter och temporegleringar. Superjobbigt! 
Sen blev det tre studs - 12 meter - travbommar, gick faktiskt helt okej, förutom en gång då jag satt tillbaka honom när vi inte ens var över sista studsen, klantigt av mig!
Sen gjorde vi om studsen till ett räcke och hoppade bägge håll, gick riktigt bra. Jag läste att Angelica hade skrivit att det låg på 110 cm! :O Haha, det trodde jag inte, i så fall blev det höjdrekord för mig på Lukas! Han hoppade i alla fall jättefint över dom! Sen blev det en liten 8-volt med två hinder och två små cavaletti, det gick halvdåligt första svängen men mycket bättre andra och jag är HUR nöjd som helst! Nästa onsdag kör vi nästa gång, tagga järnet!

MÅNDAG

Bra dag, tidig i stallet och gjorde fint!
Sen kom Mli och jag, Mli & Johanna for på ridbanan med Lukas, Iris & Gulden.

Mli började rida Lukas som såg jättefin ut, lugn och fin i formen. Sen hoppade jag upp på honom och red lite, fick lite tips som jag ska tänka på! Han blev jättefin i traven, lugn och stadig!

Jag började rida Iris, hon gick emot skänklarna och kändes inte så sugen, tror hon hade träningsvärk eller något från igår. I alla fall red Mli lite och Iris var så duktig så! Jag ska dra in henne till ridhuset någon mer dag och rida ordentligt så ska Mli få leka ridlärare!

När vi red hem fick Iris leka barnhäst också, hon är så stabil så det passar henne utmärkt att gå omkring med någon leende småtjej på ryggen!

Imorgon ska jag rida Berra på förmiddagen, det blir dressyr, mycket ställa och böja och jobba i skritt mestadels då han har en lugnare vecka! Tomas är dessutom borta så det blir några pass i veckan! På kvällen ska jag in på Sarf och hoppträna med Lukas för Erica, blir super!

Längtar <3

Shopaholic

Amigo stalltäcke 150 gr, ett pyttehål som inte ens syns, i övrigt i nyskick. 200 kr!
Jag har inga bra övergångstäcken så istället för att köpa utegångstäcken ska jag ha stalltäcken med ett ofodrat regntäcke över, blir super!
Rambo sommar-/transporttäcke, helt nytt. 400 kr! Tequila tyckte det var jättefint!

Bilder från travet!

Bjuder på några bilder från travet i alla fall!
Berra med den fantastiska utstrålningen!
Lugn och avslappnad innan loppet!
Sista kurvan!!
Älskar att han bara glider ifrån dom övriga!
Direkt efter loppet, inte ens svettig!!! Där snackar vi kondis!
Qim Tabac
Rich'n'Famous
Akira! (som stod hos mig på bete i somras, nu har hon blivit stor!)
Lana Frontline
The Light in Space

Film på Berra!

Hittade en mobilfilm som jag bjuder på! Dock var Berra sjukt mycket finare fem minuter före, men jag tycker att han har blivit jätteduktig! :D


Ridhuset idag!

Var hurtig och var i stallet strax efter klockan nio(egentligen åtta vintertid men ;) och lastade båda hästarna och for till Ersmark för att rida!

LUKAS:
Tog fram två hinder för att skutta över för att få en hyfsad hoppkänsla. Kändes att det var en månad sen jag hoppade, herregud! I början hade han tjurat ihop totalt, gick i världens kortaste galopp och bara stannade och tittade på hindret som att han undrade vad fan som var ivägen! Då tog jag en pisk och bara höll i, jädrar vilken galopp och bjudning han fick direkt, slöis! I alla fall kändes en del hopp superbra, dock var han lite vinglig och tryckte mot skänklarna men jag får nöja mig med det för dagen!


IRIS:
Ja.. Dressyrtävlingen kommer gå fantastiskt bra! xD Behöver bara ha en Iris som går i ett bra, jämt tempo, som går rakt på uppridningen på medellinjen, som gör raka halter, inte slängtravs-avsaktningar från galoppen, inte ställer sig utåt och ser rabiat ut.. 
Haha, vi måste verkligen träna på LC-programmet vill jag lova! Men vad tusan, bara jag kommer ihåg vägarna får vi väl skämma ut oss helt enkelt!
Dock var hon superfin i slutet på passet, så orkar ni inte se 4 minuter dressyr, se slutet! När jag red programmet är inte med på filmen dock, det var helt enkelt för hemskt för att visa upp! Nejmen känslan var superfin efteråt, min älskling! ♥

LÖRDAG

Jobbade, sen hämtade jag Tove på SRK, vi skulle rida ut Lukas och Iris! Dock blev planerna något ändrade då jag möttes av en sko liggandes i hagen, Iris hade en tappsko! Det hör inte till vanligheterna vill jag lova! Så då fick Berra hänga med ut istället!

Det blev en väldigt lugn tur, mycket långsam trav, jag red Berra som var så lugn och snäll, hehe. Får rida honom dagen efter start jämt i fortsättningen, det var så härligt med en helt avslappnad häst! Dock var han lite tung i högertygeln och ville gå på två spår, jättestörande.

Tove red då Lukas som såg jättefin ut! Planen är att hon ska rida honom på dom lokala tävlingarna och kanske även SRK:s klubbdressyr! :) Ska dra in honom till SRK så ska hon få prova rida honom där också så ser vi hur det blir!

Morgondagens plan är att i alla fall Lukas ska få åka till ridhuset och trimmas lite!

Fina AK </3

FREDAG

Fredag var en bra dag! Att Berra vann lopp på ett överlägset sätt vet ni redan, men att Iris var en stjärna tänkte jag berätta!

For på ridbanan med henne och jobbade typ 15-20 minuter på den delen av ridbanan som inte var helt värdelös. Mest övergångar från skritt-trav-skritt och lite sidförande hjälper och rakriktande övningar och hon var sååå fin!!! Hon slog ifrån ibland, men otroligt lite! Hom behöll formen när jag ställde om och även i en fel av övergångarna! Små steg i rätt riktning! Hon gick ovanligt rakt på de raka spåren, dock slog hon helt ifrån där så vi får väl nöta vidare!

Men känslan när jag hade ridit klart var fruktansvärt bra, duktig tjej! ♥

Iris för exakt ett år sen!

Tävlingsresultat, Berra!

Ja, vet inte ens vad jag ska säga. Berra var superduktig! Lugn och fin i värmningen.

Väl i loppet så kom han iväg i trav och såg stabil ut så Sören körde mot ledningen och kom dit efter 600-700 meter. Öppnade varvet på 32,5. Fick lite press på sista bortre långsidan, men gick enkelt iväg två längder och VANN! :D Totaltiden blev 28,8, så han måste ha gått riktigt fort sista varvet! Duktiga Berra!!! 20 000 kr in och sammanlagt insprunget nästan 45 000 kr i år! :D

Jag spelade en hundring och vann 750kr! Awesome!!!


TORSDAG

Den här veckan går fort!

Började med att rida Berra i halv storm, Lycka var med. Dock har hon blivit jävlig och börjat skälla när jag rider.. Svårt att ruska om henne när jag sitter på hästen, dock lyssnar hon om jag skriker ligg eller liknande.. Ska få tag i ett skällhalsband så ska hon få se på fan!

I alla fall så var Berra inte riktigt med på noterna, ridbanan var dålig i Berras favorithörn, så vi var tvungna att hålla till bredvid det läskiga hinderskjulet. Gick jävligt dåligt och Berra ville nästan resa så jag red på det jättekassa underlaget istället. Där var han dock riktigt fin med tanke på att jag höll på att blåsa ur sadeln..

När vi red hem gick han dock på två spår i både skritt och trav så Tomas fick komma ut och kika. Gick dock bättre när jag hopapde av och sprang med honom? Jag dör om det är sadeln! Den är så sjukt skön nämligen...! I alla fall ska Andrea från Royal komma förbi på torsdag och kolla alla mina sadlar på både Lukas, Iris och Berra. Bara så dom ligger bra fortfarande, Iris rygg bör ju sakna lite ryggmuskler kan man tycka, bara sadlarna ligger bra! Jag fick tillbaka hoppsadeln idag också, äntligen kan jag rida med en sadel på Lukas!!

Efter det bliev det att fara och hälsa på Mli i Fällfors! Vi gjord einte så mycket, var ute med vovvarna och så red vi ut en barbackatur på hennes pållar Hubbe och Fari! Hubbe är en haflinger med universums bredaste rygg, supermysig är han! Fick även dressyra lite på Fari sen. Bara det att jag är dålig och förstör när Fari är så duktig och bjuder på passage/piaff! Inte illa för en islänning/nordis-korsning!

Nu har jag fullt planerat närmaste veckan!
Fredag: Rida lite dressyr på Iris. Mest skritt och lite trav pga. dålig bana. Jobba på travet, Berra startar! FOTA! :D
Lördag: Jobba på coop, Tove kommer förhoppningsvis och rider med mig! :)
Söndag: Dra Lukas till ersmark och rida lite i ridhuset! Eventuellt får Iris följa med och gå lite dressyr, annars blir det att rida henne hemma! Rida Berra.
Måndag: Mli kommer hit och hälsar på! Ska få provrida Lukas och hjälpa mig lite med Iris, så vi blir fit for fight till dressyrtävlingen!
Tisdag: Hoppträning på Lukas i Gummark!
Onsdag: Försöka rida Iris & Berra, dom blir vaccinerade någon gång under dagen (+ Lukas)
Torsdag: Andrea kommer och provar sadlar på hästarna.

Ska bara komma ihåg allt och hoppas jag får jobba lite under tiden också!

snyggaste stolsitsen!

Galenpanna!

Blev att fara ut med Iris då solen kom fram och det blev så fint väder! Dock hann jag inte ens rida tio minuter innan det började snöa och blåsa som fan! Red i alla fall den enda rundan som går just nu, i skritten och traven jobbade jag så mycket det gick med att få henne rak, men hon försökte fuska hela tiden. När jag använde gramanen gick det lite bättre i alla fall.

Vi galopperade också mycket, gjorde säkert 10 galoppfattningar! Lite fusk där också, Iris försökte antingen springa ifrån mig eller bryta av eller springa på snedden, men vissa bitar blev hon riktigt fin faktiskt! Dock är det låååångt kvar till där vi var förra våren! Jag ska försöka få in en dressyrträning snart, det kan behövas lite uppfräshning och tips!

Vårvintern 2010

ONSDAG

Vilken SKIT-dag!
Började med att fara på banan med Lukas för att tömköra. Dock sög underlaget, hästarna gick igenom på vissa delar så vi gav upp och for hem efter typ 15-20 min.

Så det blev ingen ridbana för Iris, jag som skulle ordna nya bilder :/ Så istället hade jag tänkt rida ut nu, men jag fryser och så började det snöa, så det får tametusan vara! Eller, jag ska se ett avsnitt av en serie och se om peppen återvänder..

Imorgon ska jag rida Berra på morgonen, få se om jag hinner med Iris, sen far jag till storbränna och umgås med Mli för första gången på hur länge som helst! Ska bli jätteroligt!

På fredag startar Berra i Skellefteå, så hoppas på sol så det blir många fina bilder!Bloggtävlingar!

Jag är med och tävlar i två tävlingar hos http://onceagaiiin.blogg.se/!

17 APRIL!

Haha, nu har jag gjort något dumt! Jag har anmält mig och Iris till en lokal dressyr den 17 April på SRK..
Jag tror vi ska sikta på att komma sist, Iris vet tametusan inte ens hur man går rakt fram och orkar absolut inte hålla formen men det blir väl intressant. xD


JAG VILL HA SOMMAR

Jag vill ha vår/sommar så jag kan göra en massa saker!

* Dika undan smältvatten i hagarna. Bara en meter snö kvar till dess!
* Mocka ur hagarna! Bara några månader till hagarna tokat upp..
* Fixa upp hagarna, en del stolpar ska bytas, lite tråd ska bytas och det ska in med material!
* Måla klart insidan av stallet/ kanske börja måla utvändigt?
* Måla om alla mina nya hinder!
* Försöka få iordning en ridbana i Ljusvattnet, är dock osäkert om det blir för tungt underlag.
* Sitta i solen och smörja allt läder och storstäda sadelkammaren!

* Öva på att göra knoppar i manen
* Träna hoppning!
* Att ridbanan ska tina så dressyrlektioner kan börja träna där med båda hästarna!
* Galoppera, hoppa terräng och klättra på heden!
* Släppa hästarna på sommarbete så jag kan ha lite hästprojekt på gång!
* TÄVLA HOPPNING UTE!

TAGGA JÄRNET!

TISDAG

Blev lite fel i planeringen idag, for nämligen och jobbade till klockan två. Så det blev bara att rida Iris ute med Johanna. På med graman för kontrollens skull i galoppen. Sammanfattningsvis så var hon superfin! I traven skötte hon sig superfint, försökte bara fuska någon gång, hade gramanen väldigt löst spänd. I galoppen gjorde hon dock allt för att få öka, galopperade jättenära diket, studsade, bröt av, låtsades vara rädd för saket och kickade mot Lycka som var med, men jag hade övertaget med gramanen och satt bara emot så jag vann! 1-0 till mig, hehe! Hon kändes faktiskt lite slö från början, men har ökat på havren lite och börjat ge b-vitamin om det är det att hon har börjat fälla. Dock tycker jag att det är fantastiskt att hon inte ens är lite varm ens under sadeln efter en ridtur!

Imorgon blir det att rida bägge på banan om ingen ringer och vill att jag ska jobba, fanns tydligen en chans att jag skulle få ta en körning till Kiruna (50 mil enkel väg), så vi ser väl!

Haha, hittade lite bilder från i somras då jag och Rist hjälpte till på en svensexa, vi hade fantastiskt roligt!
HAHAHAHA <3

Då var det måndag igen..

Det har varit fullt upp hela helgen! Jag har jobbar och varit ut och stått i! Drar ridpassen lite kort!

LÖRDAG:
Försov mig för första gången på hundra år, var 40 minuter sen till jobbet då jag egentligen började sju.. Bra jobbat!
Slutade fyra, hem, kastade på mig stallkläder, fort iväg till stallet, in med Iris, på med grejerna och iväg! Uteritt hade jag bestämt, så det blev den vanliga rundan, som brukar ta cirka en timme. Jag red dock väldigt effektivt och var hemma på 40 minuter! I alla fall så var Iris bara fin! I traven försökte hon fuska genom att gå på snedden men jag korrigerade hela tiden och till slut skärpte hon sig.

På rakbanan fattade jag galopp och Iris var sjukt laddad! Jag satt emot så gott jag kunde men hon studsade mig ur stigbyglarna och sen var det ganska kört. Fick tag i stigbyglarna precis med tårna och satt och höll emot så gott jag kunde 3/4 av rakbanan. Sen reste jag mig i sadeln och gav henne fria tyglar för första gången sen hon skadade sig för 9 månader sen.. Herregud vad GLAD hon blev! Öronen framåt och full fart! Dock bara ett par hundra meter, sen ptroade jag och hon saktade av. Guld att ha en häst som saktar av på röstkomando! Galopperade en sväng till efteråt, dock betydligt mer kontrollerad, Iris var laddad och tyckte det var jättekul! Trots att det blev ett intensivt pass var hon inte nästan svettig, bra grundkondis i den hästen!

Att det blev en snabb galopp var inte alls planerat och jag ska fortsätta ta det lugnt, dock är det inte så bra att sitta och ha dragkamp och kämpa emot varandra heller, så i fortsättningen åker gramanen på vid uteritter så det blir mer kontroll på läget. Dock ler jag fortfarande när jag tänker på hur otroligt lycklig Iris blev av att få löpa lite!

Lina red ut Lukas.

SÖNDAG:
Samma sak idag, jobbade till fyra, sen direkt till stallet och rida Iris på banan. Ville känna på henne lite extra eftersom hon gick ett "hårt" pass dagen innan. Skitten var hon superfin i! Lätt att flytta för skänklarna och bra driv i steget, uppmärksam och fin! I traven var hon lite slö och fuskade lite, så jag red lite ökad trav två svängar på långsidorna för att väcka upp henne. Då piggnade hon till betydligt och mot slutet av ridpasset skötte hon sig riktigt fint! I början, innan hon är helt varm, så märks bristerna betydligt mer kan jag säga..
Galoppen var helt okej, kändes mer energisk än tidigare, dock orkade hon inte länge och underlaget var lite tungt. 

Efter avskrittningen fick hon stå på torpet då vi hade klubbmöte. Många roliga grejer blev planerade! Hästloppis på påsklovet, hopptävling(!!!!!!) förhoppningsvis i maj, dressyrträningar en gång i veckan när banan har tinat fram! Förhoppningsvis kommer det att kosta cirka 100 kr/gång, så då ska jag absolut försöka vara med en gång i veckan och bara variera häst!

Efter mötet var slut satt jag på Iris grimma och ett grimskaft, på med reflextäcke och rida barbacka hem. Lite spännande i mörket tyckte dock Iris.. Vore det ingen bilväg hem skulle jag dock lätt kunna rida hem henne helt lös, hon är säker min dam! ♥

Fick dessutom mail av Erica Sjöström att dom ska försöka anordna vecko-hoppträningar i Gummark, jag har cirka 3 mil dit, så det funkar bara bra! Dessutom skulle det kosta cirka 150 kr/gång, så det är bra pris på det!

MÅNDAG
Red Lukas på banan innan jobbet. Är SÅ less på att rida barbacka/ i barbacka-gjord.. Har inte kommit åt honom alls i traven då han bara har ökat så jag har hamnat i obalans.. Så satt på gramanen. Gud så fin han var när jag skrittade fram, lång och låg form! Superfin i skritten, gjorde alla flyttningar jättefint då han inte kunde komma undan genom att ta upp huvudet och öka farten istället för att flytta! I traven var han också jättefin, flyttade för skänklarna utan att fuska och lyssnade jättebra på halvhalterna! I galoppen fuskade han lite och höll ett lite för högt tempo, men det skyller jag på underlaget!

Imorgon blir det uteritt för Iris och Lukas, Johanna stället upp och rider en av dom!
Travsugen, elitloppssugen, SOMMARSUGEN!
(Sandvångens Ligist & Malin Viklund, elitloppsdagen 2010)

TORSDAG

Igår var en intensiv dag!

Började med att fara och rida Lukas på banan i barbackagjorden. Han har blivit väldigt fin i skritten, betydligt mer avslappnad, har helt slutat trippa och tar ut framsteget mycket mer! Superkul! :D Red på det tredelade eggbettet och det funkade super i skritten och traven men i galoppen tar han det som en ursäkt och låtsas typ att han inte har någon bra galopp alls? Jag förstår ärligt ingenting, haha! Men jag tog det med en nypa salt och såg bara till att han hela tiden var avslappnad och gjorde det jag ville, dock saknar jag min sadel som en galning och vet inte vad jag gör om den inte kommer idag!!

Efter det ringde min photomic-chef så jag lunchade med henne. Sen snabbt tillbaka till stallet och fara med Iris på ridbanan. Jag red med sporrar för första gången på henne! Tyckte att hon svarade betydligt bättre på sidförande hjälper och gick inte emot skänklarna så mycket, ska dock prova rida utan sporrar nästa gång och se om hon har blivit mer uppmärksam! Jag jobbade henne ganska ordentligt för första gången, galopperade mycket, även på rakt spår, vilket inte har gått tidigare då hon tjuvökat som fan! Nu var hon dock slö som jag-vet-inte-vad så det var bara att passa på! Jag märker att det är massor kvar till dit vi var innan hon skadade sig. Hon är inte stabil i formen i traven, slår ifrån vid varvbyte och övergångar hela tiden.. Så massor att jobba på!

Efter ridningen blev det hem fort som fan, byta om, iväg på travet och plocka in hästar, sen på coop och jobba. Dagen avslutades dock med en helkroppsmassage! Det var inte helt fel!

Nu ska jag äta frukost och sen röra på Lukas!

Längtar!

ONSDAG

Helt värdelös på att uppdatera märker jag! Det beror nog på att det börjar vara vår och jag har många bollar i luften och sitter helt enkelt inte vid datorn så mycket :)

Iaf körde jag Lukas i måndags, dock laddade han bara och var stressad så det kände lite onödigt.. Ska nog försöka bara köra lastvagn (när den har tinat fram) eller dra däck och sådär i fortsättningen! Haha, förstår dock att han inte blivit en travhäst, fy fasen så dåligt han travade bak när han fick springa lite fortare! xD

Igår red jag Iris på banan, ett kortare ridpass i alla gångarter med lite övergångar mellan skritt-trav-halt med eftersträvan att hon skulle gå korrekt. Jag var riktigt nöjd med henne! Avslutade med att försöka trava lugnt runt ridbanan utan tempoökningar och det är fan inte lätt på henne kan jag säga! Jag måste förändra uppbyggnaden av mina ridpass när jag rider henne, hon vet så väl när jag har tänkt galoppera och så vidare, inte bra! Ska kanske föröska lära mig ett dressyrprogram eller två att rida och trimma på?

Idag så blev det lite sovmorgon, sen till stallet och lasta Berra och Lukas och fara till travet! Till travet med Lukas?? I alla fall så skulle Tomas köra Berra så under tiden fick Sören sko Lukas, riktigt praktiskt! Berra testades det lite ny utrustning på och jag är ledsen för att jag inte hade med kameran och tog några bilder på Berra, han såg ut som en ponny! Iaf blev det en billig skoning, tidigare har Sören tagit 400 kr om han skor på travet, men han hade tydligen höjt till 500 kr, men jag fick det för 400 kr för att han inte hade sagt det till mig. Dessutom lovade jag att ta in hans fyra hästar innan jobbet imorgon, så då fick jag 50 kr rabatt! Så en skoning för 350 kr är helt okej!

När vi kom hem så for jag och Johanna ut och red, hon lånade min westernsadel och jag hade barbackagjorden. Lukas var faktiskt jättelugn och fin när han inte blev superrädd för en liten vit golvmopp(dvs hund) eller en väderkvarn.. Tjollerhäst! Han var lugn i skritten och traven och det blev två galopper som var supertrevliga, han försökte inte tjuvöka och hade ett lugnt tempo och fin takt! Han blev lite taggad när vi travade på slutet men det kan jag ha överseende med!

Imorgon blir det upp tidigt, ska rida båda hästarna på banan! Jag känner mig taggad, vet inte riktigt vad jag ska hitta på med Iris. Lukas ska i alla fall jobbas i ett lugnt tempo så han får en fin takt, dessutom ska jag mjukgöra sidorna. Iris kanske jag tar sporrar på och övar att hon ska flytta lättare för skänkeln? Vi får se hur det blir helt enkelt!

Saknar att hoppa min älskling!

Helgen!

LÖRDAG:
Började med att fara med Johanna på ridbanan, Lukas fick gå barbacka! I och med att hans trav inte är särskilt bekväm och hans manke inte är så trevlig blev det ingen trav! Och jag litade inte helt på underlaget, så jag galopperade inte heller. Så det blev ett uppmjukande ridpass i skritt! Jobbade mycket på tempo, överböjde lite för att stretcha ut ordentligt och gjorde mycket 8-or, serpentiner, öpnna, sluta, skänkelvikningar osv. I slutet av ridpasset var han jättefin och extremt lyhörd!

Efter det sadlade jag Iris och for på banan. Johanna följde med som fotograf! :D
I alla fall så red jag inte så långt pass, underlaget på ridbanan var lite halvtungt, vilket märktes främst i galoppen, dessutom hade hon styltor bak på slutet.
I högervarvet gick hon emot högerskänkeln rätt mycket och vickade huvudet åt vänster vilket hon alltid har tendenser att göra men hon var lite värre än vanligt idag. I galoppen föll hon innåt och ställde åt vänster men det skyller jag på underlaget. I vänstervarvet var hon dock ganska fin, försökte bara överböja sig och fuska genom att ha ett övertempo. Galoppen var riktigt fin faktiskt! Men sammanfattningsvis så är jag nöjd över ridpasset trots att hon var ganska överladdad och försökte springa ifrån arbetet! Dessutom fick Johanna provrida lite! 


Mer bilder längst ner!

SÖNDAG:
Jag for med Lukas på ridbanan idag, dock med Johannas barbackagjord! Lycka hängde med som sällskap. Det som jag tyckte var bäst var att Lukas var väldigt avslappnad, långa steg på lång tygel i skritten utan att stressa både till och från ridbanan! Han vill gärna spänna sig och trippa fram, så jag jobbar på att han ska bli mer och mer avslappnad!

Väl på ridbanan jobbade jag lite i skritten på 8-volter, serpentiner, flytt för skänklarna och så vidare. I traven fick jag mest koncentrera mig på sitsen i barbackagjorden och att få en lugn och avslappnad trav, vilket gick perfekt i vänster varv och i lite för högt tempo i höger varv. Flyttade lite för skänklarna också. I galoppen fokuserade jag på ett lugnt tempo och en avslappnad häst och fick till det tillslut i båda varven. Sammanfattningsvis var han lite stel i höger varv men jättefin och lyhörd i övrigt!

När jag var klar i stallet for jag förbi Rågär(Iris gamla ägare) och Peter Wikström. Jag skulle hjälpa till att "rida in"(tydligen var hon riden tidigare?) Elektea, en liten nordis-dam på sex år! I alla fall blev det på med sadel och hoppa upp! I början var hon ganska stressad med efter 5-10 minuter lugnade hon sig så Rågär knäppte lös grimskaftet och så red vi en kortsväng med skritt och lite trav. Duktig tjej helt enkelt!
Finaste!
Jag älskar dig!
Duktig älskling ♥
Johanna med sina tre tjocktröjor ;)

Tillbaka!

Det har varit en intensiv vecka!
Tisdag 07.00 - Onsdag 22.00 så var jag tur och retur till Finland, över 70 mil dit och sen samma sträcka hem. Jag hann vara vilse, ha problem med både GPS och betalkort och dessutom grina över att dom inte sålde någon vettig mat!? I alla fall var jag till en veterinärstation och tjuvkikade lite på olika hästar som behandlades, sövdes och undersöktes. Bara synd att jag inte kunde finska! Det var i varje fall jättekul och lärorikt!

Igår red jag Berrabus på banan! Han var faktiskt jättefin! Han problem är att han överböjer sig som en idiot i vänster varv och är stel och vill inte böja i höger, så jag jobbade honom ordentligt i skritten och han var jätteduktig. Sen gjorde jag samma sak i traven och tillslut gick han i form i ett helt varv i höger varv! Jätteduktig! Johanna skulle filma med min mobil, men just då hade all energi tagit slut så han var inte alls lika fin, han blev riktigt trött stackarn! Han gick sjuuukt sakta hem och var så trött, jättekul att man kommer åt honom lite!

På morgonen var dessutom mig Equiterapeut, Ingemar förbi och behandlade både Iris och Lukas med både kiropraktik och akupunktur. Han sa att jag skulle känna stor skillnad på Lukas så jag är jättetaggad på att rida!

Idag red jag Iris ute med Johanna och Gulden men underlaget släppte hela tiden för Gulden så Johanna hoppade av och gick bredvis istället, så det blev en skrittpromenad istället. Plockade upp Iris i form några gånger och när hon slutade fuska så var hon bara fin!

Jag har förresten inte fått tillbaka min sadel än! Helt sjukt, jag saknar den!!! Så blir väl barbacka i helgen också.. Jag vill iväg och hoppträna lite i ridhuset!

Förresten var det någon anonym som kommenterat och ville att jag skulle lägga upp allt som jag har till salu, men jag ska nog avvakta till hästloppisen som ska hållas i bureå i slutet av april, har lite täcken, schabrak, träns och en massa småsaker till salu!


MÅNDAG

Suck. Börjar bli frisk men saknar helt energi, sjukt jobbigt. Har dock varit i stallet idag och mockat och pussat på mina älskade hästar, vad skulle jag göra utan dom? Det känns som att allt går i en lång uppförsbacke just nu och jag är så jävla less..... Tappat helt motivationen till allt.

Aja, blir att dra till finland tis-ons så det blir ingen ridning då, Lina tar hand om mina hästar. 


Fy tusan!

I fredags var jag och Johanna och hälsade på en fest och det var supertrevligt, men jag fick tokont i magen! Räknade ut att jag bara hade ätit onyttigt hela dagen men vi for ändå hem och det blev värre och värre.. Direkt jag kom hem gick jag och spydde och det fortsatte en gång i timmen hela natten.. Fyfan för vinterkräksjuka!

Igår mådde jag visserligen bättre men jag låg i soffan hela dagen, fick i mig en halvliter sockerdricka och en skorpa på hela dagen. Sen hade jag jävligt ont i ryggen för att jag hade legat så dåligt.. Men trots att jag sov hela dagen så lyckades jag sova hela natten! Oj så skönt!
Haha, jag ahr för övrigt gått ner 4 kilo på en dag, det kan inte vara nyttigt! Dock kan jag ha ett par jeans jag inte har kunnat ha på typ 5-6 år, så jag passar på idag! ;D

Idag mår jag fantastiskt mycket bättre, dock har jag inte extremt mycket energi men. Dagens planer är bara att fara och mocka och pussa på mina älsklingar, så får jag se travet från tv-soffan.. Vilket suger för jag behöver verkligen pengarna! Dessutom hade vi klassåterträff från högstadiet igår, vilket jag har sett fram emot i fler veckor, men det blev inget av. Dessutom hörde jag att det var fantastiskt roligt, vilket suger ännu mer för min del!

Som tur har jag världens bästa medryttare som red både Iris & Lukas igår plus mockade och fixade mat! Lukas var tydligen superfin också! Lina skulle kanske rida honom idag också, sen har hon "bokat" både Iris och Lukas på måndag och tisdag och onsdag är jag i finland, så nästa dag jag kan rida mina pållar är på torsdag! Är ju en evighet dit! Men jag ska nog kidnappa Berra på måndag så jag har något att göra..

Men nu ska jag invänta att klockan blir 12.15 för trav, sen blir det stallet!


FREDAG

Jag var duktig idag! Var i stallet vid nio, plockade in Lukas och klädde på honom barbackagjorden! Jag har nämligen tänkt köra med den tills jag får tillbaka min sadel så Lukas rygg får vila lite, det kan inte skada. Jag for i alla fall i byn, misstänkte att det skulle bli sista gången då vi hade +7 grader och strålande sol! Det tackar jag inte nej till!

I alla fall så jobbade jag först i skritten och Lukas kändes fin i sidorna efter gårdagens pass, kortade upp skritten och ville att han skulle vila på steget. I traven jobbade jag ingenting, hade fullt upp med att hålla balansen, helvete vilket schwung han har! Han kändes i alla fall taggad och efter en stund fick jag till balansen i alla fall, dock var det helt omöjligt att sitta emot och bromsa med sätet så han fick jogga på i lite högre tempo lite kravlöst. Sen skulle vi svänga ut på en gata men det kom en lastbil som jag beslutade mig att vänta på, så fort den passerade skulle jag följa efter och trava lite, men Lukas fattade galopp istället. Och vilken galopp! Supermysig och bra ryggverksamhet så han fick jobba vidare, lastbilen höll perfekt fart så Lukas låg typ en meter bakom? xD Haha, det måste ha sett helt sjukt ut! Det gick jättebra tills vi kom till en korsning, lastbilen bromsade in lite och Lukas började slängtrava samtidigt som jag tappade båda stigbyglarna. Haha, inte bekvämt! Fick tag på dom och galopperade vidare tills nästa korsning, där hände samma sak igen, duktigt av mig!

Tog i alla fall en till galopp, lite mer beredd och då gick avsaktningen bra också. xD Lukas var SUPERTAGGAD, haha så söt! Han tyckte nog det var jättekul att jag hade noll kontroll!
I alla fall var det tur att jag for ut imorse för redan vid tolv var det slask överallt och nu är det nästan svårt att ta sig fram! Så ingen mer ridning i byn förrän nästa vinter antar jag. Nu längtar jag efter barmark!

Haft fullt upp resten av dagen också, så Iris får komma ut imorgon istället!

Finaste lurvörat!

TORSDAG

Imorse ringde dom före nio från Coop och frågade om jag ville jobba 12-19 och det ville jag gärna! Mer pengar till mig tack! :D

Dock var jag hurtig och for och red innan jobbet! Jag red Lukas barbacka till torpet och jobbade i skritten, tror att det var välbehövligt faktiskt! Man kommer ju åt dom så bra när man rider barabacka så jag flytatde mycket för skänklarna, ökade och minskade skritten väldigt mycket (sjukt nyttigt för övertaggade arbetsnarkomanen Lukas) och böjde och ställde. Provade trava lite men det går tamefan inte att sitta på den där hästen! Så jag provade galoppera men det gick inte heller då underlaget släppte. Jävla skit att banan är oplogad och ojämnast i världen.

Så jag hoppade av och körde lite horsemanship, han verkar dock inte fundera så mycket, han gör mer som han blir tillsagd. :P Provade backa när jag stod bakom honom men ärthjärnan fattade inte vad jag menade trots att han mycket väl förstod kommandot "Back" när jag stod framför eller bredvid. Knaspoa!

Hem, mocka fort som fan det jag hann och iväg till jobbet, hem och göra klart höet eftersom jag inte hann det innan. Nu tror jag att jag ska sova och invänta morgondagen. Blir att rida ut på Lukas i alla fall. Borde nästan aktivera Iris också, hon är fan laddad! Kanske köra för första gången sen förra våren eller något? Bara att hålla i sig och hoppas på det bästa!

Förresten så satt jag och kikade i en hingstkatalog för kallbloden och på Berras pappa Skaffer Brunens sida stod det "Flera andra avkommor som inlett kariären lovande är bla bla bla, Gräft Berra"
Jag blev allt lite stolt! Dessutom har han tjänat 4:e mest av alla hans avkommor, duktig kille!

En annan sak ska jag också berätta! Häromdagen fick jag en jättefin röd bling-bling klocka av Tomas, den skulle jag tydligen ha på travgalan 2012 då Berra ska vinna årets äldre kallblod, haha! Men Sören har ju lovat att köra in 200 000 kr med honom, så who knows? ;D

vackra pojke, <3

ONSDAG

Nuså är jag 2000 kr fattigare och inväntar min älskade sadel!

For ut och red Iris en sväng idag, jäklar så pigg! Funderar på om hon ska få börja gå varannan dag istället för var tredje om om ska vara såhär laddad! Vi for en sväng i byn när snön fortfarande är kvar, man vet inte hur vägarna ser ut om en vecka! I traven försökte hon slänga iväg i ett lite väl högt tempo och så sköt hon rumpan åt vänster så i traven jobbade jag med att hon skulle flytta rumpan för skänkeln och i skritten gjorde jag både det och skänkelvikning, tyckte hon svarade hyfsat på det, energin blev lite mer koncentrerad.

Vi galopperade på en sträcka där vi brukar ta en, max två längre galopper och tog istället 5-6 stycken, för det är fattningarna som bygger upp och tempoväxlingar som är jobbiga och hon skötte sig fint, låg på lite bitvis, men inga bockningar eller tjuvrusningar. Travade lite mer på hemvägen och hon kändes fortfarande pigg, men dock kontrollerad! Sista biten hoppade jag av och tog av henne tränset och så fick hon promenera lös hem.

Imorgon blir det ut en sväng på Lukas, försöka göra lite liknade övningar med honom tror jag!

Blogg.se verkar inte vilja ladda upp någon bild, så ni får klara er utan!

GRÄFT BERRA

Världens vackraste ♥

Hoppträning

Här kommer en film från gårdagens hoppträning för Erica Sjöström på Lukas.
Haha, det ser betydligt bättre ut än det kändes, red i dressyrsadel och hade NOLL stöd och ingen kontroll alls kändes det som. :P Men jag får tillbaka hoppsadeln till veckan, dock 2000 kr fattigare, men då är den nyomstoppad så då kör vi! :D

Men den som gnäller på min sits får fan stryk. Och jag vet, EFTERGIFT för fan. Tror jag ska sätta på mig en elektrisk väst eller något och så får någon ge mig en elstöt varje gång jag glömmer det så det går in i min tröga hjärna! :P

Nästa gång ska jag ha hoppsadel och då ska det se bättre ut, jag lovar!

Tävlingsresultat, Berra!

Berra var väldigt lugn och fin i värmningen, först for Tomas på rakbanan en sväng och sen ett par varv runt banan. Sen värmde Sören med jordbländaren vi skulle prova, gick inte alls, Berra var sjukt irriterad, så av med den och prova utan, det såg genast ut som vanligt! :)

I loppet då.. Sjukt spännande! Han har inte gått ett felfritt lopp sen i juni! Det är för fan en hel evighet sen! I varje fall så gick han iväg utan att galoppera, klarade sig genom första kurvan också! Dock tog Sören det väldigt lugnt och backade bak honom sist tills 1300 kvar ungefär, då avancerade han upp utvändingt ledaren. Fösta varvet gick sjukt långsamt, 36 första 500 och 33 varvet. Att loppet avslutades på 31 innebär att sista varvet måste ha gått typ 27, och då sprang Berra förbi allihopa i tredjespår. Han måste helt enkelt ha sprungit på rätt fort! 

I varje fall tog Sören det lugnt över upploppet också och kom in på en tredjeplats på tiden 31,1. DUKTIG BERRA! :D Man kan inte vara mer nöjd! Han tjänade 8000 kr också, så hittils i år har han tjänat 25000 kr. Sören lovade att han skulle köra in 200 000 kr med honom i år, hoppas att han håller det löftet.. ;DMarsmål

IRIS:
- Jag ska fortsätta rida henne 3-4 dagar i veckan, dock öka arbetet lite succesivt.
- Hon är fortfarande lite stum i sidorna och går emot skänkeln så jag ska försöka få henne lättare för sidförande hjälper. Tänkte prova rida henne med sporrar och se om det hjälper!
- Mycket övergångar mellan skritt, halt, trav och även galopp för att börja bygga upp styrka, muskler och kondition.
- Galoppen ska vi fortsätta med, dock fortfarande lite försiktigt, i början av månaden blir det väldigt lite, men tänkte börja göra lite fler galoppfattningar och kräva lite mer mot slutet av mars.
LUKAS:
- Beroende på underlag på banan ska jag försöka rida ganska mycket dressyr, men fokus på att få honom mjuk i sidorna, att inte gå emot skänklarna och vara lyhörd.
- Jag ska försöka fara på 2-3 veckoträningar på SRK om dom fortsätter att anordnas. Där ska jag jobba på att ha ett bra tempo, försöka komma lite närmare hindren, noggranna vägar och komma ihåg eftergiften!


BERRA:
- Vi får se hur mycket jag kommer rida honom i Mars, men om det blir något dressyrpass fokuserar vi på att han är lugn och slappnar av. I skritten ska han bli ännu mer klockren i formen. I traven vill jag att han ska söka en form lite mer.
- Han ska starta i slutet av månaden, han ska tametusan gå felfritt igen!


Utvärdering februarimål

Jag satt upp mål i början på februari för hästarna, jag har inte ens läst igenom dom sen dess, så jag tänkte utvärdera dom nu!

IRIS:
- Hon ska rakas! Fixat!
- Jag ska trappa upp ridningen till 3-4 dagar i veckan, dock lugna pass.Fixat!
- Hon är så stum i sidorna så jag ska försöka få henne lättare för sidförande hjälper. Fixat! Eller i alla fall påbörjat, hon har blivit bättre, men jag ska jobba vidare för att få henne känsligare under mars också!
- Mycket övergångar mellan skritt, halt och trav för att börja bygga upp styrka, muskler och kondition. Fixat! Samma sak där, vi har påbörjat det men ska fortsätta i mars, vi har en lång bit kvar att komma!
Galoppen sparar vi tills nästa månad, dock galopperar jag oftast lite varje pass för det är Iris favoritdel i ridningen. - Vi har faktiskt börjat jobba lite i galoppen.. Och hon är tokfin!


LUKAS:
Vi hade inga mål då jag hade sadeln borta och inta har kunnit rida så seriöst.


BERRA:
-  Först och främst ska vi vinna lopp på torsdag! Skämt åsido så vill jag verkligen att han travar hela vägen! Fixat! Eller, han galopperade två gånger i det loppet, men jag räknar dagens lopp fast det är 1:a mars.. Han travade hela vägen och kom trea!
- Vi ska försöka rida lite dressyr, helst med sällskap och jag vill att han bär sig ordentligt i båda varven, och är avslappnad! Fixat! Han har faktiskt varit jättefin vissa pass och markarbetespasset med studs gör att jag är så stolt över honom!


RSS 2.0