Nosgrimmor

Ni kommer ihåg att jag red Lukas med vanlig nosgrimma förra veckan typ och det gick SÅ dåligt? Snacka om att försöka slita i en tegelvägg. Idag hade jag pullargrimman som vanligt, men spände den så löst att den hängde fritt i princip, satt där som prydnad. Och Lukas var galet fin. Red på nästan lösa tyglar och gav minimala hjälper genom att typ krama tyglarna.
Ska prova och rida helt utan nosgrimma och se vad som händer någon dag, expriment fortsätter..

Jag är lite tveksam hur det blir med att tävla den 2 Juli som jag hade tänkt. Är det värt att åka till luleå, 15 mil enkel väg, för att tävla en klass, 95 cm? Om jag hittar någon att samåka med kanske... Någon som ska dit?


Fina hästar!

Inledde dagen med att skicka iväg lite fler paket, nu börjar det försvinna lite prylar! Dock har jag fortfarande så det räcker och blir över!

När jag plockade in Iris så borstade jag henne lite extra noga, planen var att rida ett dressyrpass men jag kände mig lite slö. Så tog fram hackamoret och red barbacka istället! Hon skrittade på i frisk fart till ridbanan, kändes inte alls stel trots gårdagens mördarpass! Väl på ridbanan jobbade jag inte mycket i skritten, det är lite svårt att få henne gå bra i skritten på hack och dessutom var hon pigg och ville trava, så vi inledde med travarbete. Herregud så fin hon var! Hon travade riktigt sakta, fast med energi! Dock gick det så sakta att hon la in skrittsteg några gånger i början, sen gick hon klockrent! Dock i en väldigt djup form, så fick fiska upp henne lite, men sen var hon hur fin som helst! Höll till och med formen på rakt spår, duktig tjej! När jag började galoppera var hon precis lika fin! Gick i klockren form, det enda jag behövde göra var att ge lite ledande tygeltag och ställa henne inåt. Gick precis lika bra att galoppera på fyrkanten! FINA IRIS!

Sen for jag och Johanna på ridbanan med Lukas & Gulden. Var lika lat igen, så jag lånade barbackagjorden och red Lukas med den. Började med skrittarbete och Lukas var superfin, lika lugn och avslappnad var han i travarbetet! Han till och med saktade av när jag sa "braaa!" vilket nog aldrig har hänt! Har nog aldrig ridit honom i en sån låg form tidigare!
I galopepn var han också jättefin, rann iväg lite men det var för att jag inte kunde sitta emot riktigt. Fina häst!

Sen släppte vi ihop Lukas och Gulden. Det hände absolut ingenting, dom var skittråkiga! Men nu börjar det ösregna, mot stallet och på med täcken!

Anonyma kommentarer!

Dykt upp fler nu, gillar att jag bara får anonyma kommentarer när folk vill säga något taskigt, förstår inte varför folk inte vågar lämna en mailadress så man kan svara? Fegisar bakom dataskärmarna finns det gott om! Nog kommenterar dom flesta som inte skriver mailadress eller blogg och är "anonyma" vettiga saker, men tyvärr är det ju dom som bara ska vara "elaka" som man kommer ihåg :)

Exempel:
"det är otroligt respektlöst både mot andra deltagare på ärevarvet, banpersonal och framförallt hästen att flårida på ärevarvet. Ett ärevarv innebär inte fullt sken!"

Hur kan det vara respektlöst mot hästen att dra på? Lukas tyckte det var skitkul! Det var inte direkt så att jag piskade fram honom, jag reste mig i sadeln och gav honom fria tyglar och smackade till. Och sken? Det handlar oftast om att hästarna blir rädda och sticker helt okontrollerat, inte stannar på några galoppsprång när man säger "ptroo"..
Jag skulle aldrig dra på om jag inte hade full kontroll på min häst eller riskera att rida över någon. Jag håller mig till en fart då jag behärskar mina hästar och jag gör det i full fart!

Dock ska jag ta det lugnare i fortsättningen då ridhuschefen bad mig snällt att göra det. :) Jag vill inte försöka säga att jag har rätt, inte alls, jag inser att man kan ta det lugnare, alla kanske inte kan behärska en situation i hög fart till exempel. Ur säkerhetssynpunkt tar jag ner farten om jag får leda något ärevarv igen. Det allt handlade om var att jag tyckte det var väldigt onödigt av en person att komma och skrika "OM DU GÖR OM DET DÄR EN GÅNG TILL ÄR DU INTE VÄLKOMMEN TILLBAKA HIT!" 
Behöver jag nämna att jag inte bara är medlem, innehar manegekort, tävlar för klubben, utan även ingår i deras Div. 3-lag i hoppning. Ska jag ta det som att dom vill att jag ska byta klubb? Eller? Ska man behöva tänka så efter en tävling som man egentligen är JÄTTENÖJD med då jag tog en vinst med varje häst?
Det förstörde dagen lite faktisk.
Jag har pratat med några, som säger att hade det hänt dom hade dom övervägt att byta klubb, alternativt aldrig kommit tillbaka och tävlat på den klubben igen. Jag kan säga att jag förstår dom och är glad att min personlighet kan tåla det då jag verkligen trivs på KDRF och gillar alla(okej, nu är det bara dom flesta...) på klubben, ansvariga, ryttare, ridlärare, hästar och lagkamrater!

Dock finns det bra människor också! Kan inte annat än att hålla med samtliga kommentarer här nere!

"Men jag håller med om att dom överdrev ärevarvet. Visst det gick fort men du hade ju kontroll. Liksom hur många gånger har man inte sett små ponnyungar som knappt kan hålla sina hästar och nästan skenar runt???"
"Ja, det var otroligt onödigt att ta i så mycket. Gillas inte!! Sen är det ju en "risk" men allt som rör hästar mer eller mindre. Dina ärevarv var det som bjöd på den bästa showen :-D STORT GRATTIS till segrarna"

"jag tycker det på filmen ser ut att gå lite väl fort, men va tusan, man kan väl ändå tänka på hur man uttrycker sig?! Man behöver inte låta på det viset!"

"Visst, det kanske gick för fort, det får du acceptera. Anledningen varför de sa till var för att de höll på att bygga om banan och för säkerhetens skull. Som man brukar säga, Safety first!"

Det blev ett betydligt längre inlägg än jag hade tänkt, men kände att jag behövde skriva av mig lite. Vad är eran åsikt om det här? 

Ärevarvet börjar vid 1.27 När filmen slutar tar vi exakt 7 galoppsprång senare tar vi fyra travsteg och gör sedan halt. Är det okontrollerbart sken utan kontroll tycker ni?

Shopaholic

Fått tag i detta i dressyrmodell på tradera, GILLA!

TILL SALU!

SÅLT

Schockemöhle schabrak i färgen latte!

Junimål

IRIS
- Fortsätta jobba med ställningen i bägge varven så hon går mer perfekt och utan att fuska.
- Fortsätta stärka galoppen mera genom att göra mycket galoppfattningar. 
- Träna mer kondition! Ut i skogen och galoppera!
- Ta det lugnt med hoppningen, hon ska tävla 80 cm och eventuellt 90 cm den 6 juni. Sen är det lite semester och betessläpp den 12e!
LUKAS
- Fortsätta med lite galoppövningar för att stärka galoppen ytterligare.
- I dressyren ska jag försöka få honom ännu mera avslappnad och i en stadigare form.
- Hopptävling den 6:e på KDRF, dubbelnolla lagklassen känns som ett bra mål! Sen är det helgen efter i vännäs, bara få fina rundor!
- Betessläpp den 12e! Eventuellt tävling helgen efter i Nordmaling, har inte bestämt mig än..
BERRA
- Att han fortsätter vara lika lugn och fin på tävling och fortsätter gå felfritt.
- Att han ska vara lika lugn och fin som han varit dom senaste dressyrpassen.
Detta stående mål med Berra, att han helt enkelt fortsätter vara lugn och avslappnad!

Utvärdering majmål

Skriver upp förra månadens mål och utvärderar i kursiv stil!

IRIS
- Jobba med ställningen i bägge varven så hon går mer perfekt och utan att fuska. - Har egentligen inte ridit så mycket dressyr men tycker hon har blivit mycket bättre!
- Fortsätta stärka galoppen mera genom att göra mycket galoppfattningar. - Har blivit mycket bättre, dock en lång bit kvar!
- Fortsätta hoppa en gång i veckan och se om hon kan vara med i hopptävlingen på torpet den 21a och på kdrf den 28e. Typ 70-80 cm om Iris vill det! - Hon har varit slö på träning, men två blågula på torpet och en på kdrf säger nog att hon gillar att tävla!?
LUKAS
- Jobba mer på galoppen inom dressyren, få den mer avslappnad och lugnare. - Så fixat!!
- I dressyren ska jag försöka mjukgöra sidorna mer och få honom att vara mer lyhörd. - Fixat!
- Inom hoppningen vill jag ha honom lite mer reglerbar, ännu bättre galopp och att vi blir mer samspelta - Jättefixat!
BERRA
- Att han fortsätter vara lika lugn och fin på tävling och fortsätter gå felfritt. - Startade 1 lopp, gick felfritt på nytt rekord och slutade trea!
- Att han ska vara lika lugn och fin som han varit dom senaste dressyrpassen. Bara ridit ett dressyrpass, han var nog lugnast hittils! Helt klart fixat!

Berra!

På fredag är det dags, denna gång i Boden! Håll tummarna för att Farmbaron har en dålig dag bara! ;D

Iris ♥

Jag blev jätteglad över att se filmerna imorse, fina hästar! Jag är så stolt! Fått in en betalning efter mina påminnelsemail också, super! 

Blev inga galoppintervaller i backe för Iris, Tomas skulle nämligen ut och köra intervaller på heden med Berra så jag hakade på! Först gick Berra ett uppvärmningsvarv på sandvägarna, Iris travade ganska fort halva vägen ocg galopperade halva, precis lagom taggad!

Både hon och jag var trötta när vi hade värmt upp klart, ingen superkondis där inte! Sen blev det två längre intervaller på sand-rakbanan i galopp. Iris fick gå head-to-head (dvs. hästarna låg precis bredvid varandra) med Berra, men mot slutet rann hon iväg lite, buse! Andra intervallen skulle jag vända upp till vänster, men Iris totalvägrade fast Berra for iväg, så jag släppte tyglarna och hon gjorde en 200 graders högersväng och så iväg i fullt ös! Så jäkla kul hon är, hon vet precis vad intervaller är och på travet vänder man ALLTID upp åt höger, så rätt ska vara rätt sa Iris! Så söt hon är! Berra gick två intervaller till och vi gick hem, hon var ordentligt trött men taggade och ville hänga med en vända till, fina häst!

Jag håller på att bli förkyld tror jag, har ont i halsen och känner mig lite trång i halsen, så jag ska ta det lugnt till typ klockan fyra, då ska jag rida ett lättare dressyrpass på Lukas och sen är det styrelsemöte ikväll :)

Frustrerad

Jag har haft lite otur när jag sålde saker på tradera denna gång, första gången jag sålde ridbyxor fick jag aldrig betalt, nu har jag sålt dom igen, och inte fått betalt. Tillsammans med fyra andra grejer värda nästan 1500 kr tillsammans. Jag behöver dom pengarna nu tack! Det har gått över en vecka och nu har jag skickat påminnesmail också.. suck!

Skulle ha sovmorgon idag också, men det slår aldrig fel, blev väckt klockan åtta av att någon ringde! Dock måste jag ha telefonen på ifall någon vill att jag ska jobba!

Vädret verkar dock vara fantastiskt idag, så jag och Iris ska ut och galoppera! Så blir det dressyr för Lukas ikväll :) Fast först ska jag titta på filmerna från i helgen och få upp humöret lite!

HAHA fail! Behöver jag ens säga att det var nästa hinder vi stannade på? ;D

Veckoplanering

Måndag: Lukas lugn dressyr. Iris galoppintervaller i backe.
Tisdag: Lukas dressyr, eller klättring i skogen. Iris vila.
Onsdag: Iris dressyrkurs. Lukas dressyrkurs med Lina?
Torsdag: Lukas hoppning, Iris dressyr på banan.
Fredag: Lukas uteritt, lugnt pass. Iris står.
Lördag: Lukas dressyr. Iris dressyr på lägdan.
Söndag: Lukas dressyr, lugnt pass. Iris stå. Berra startar i Boden!
Måndag: Lokal hopptävling på KDRF. Iris 80 cm (+ eventuellt 90 cm) Lukas 95 cm (lagklass) + 100 cm

Ska rida några lugnare pass med Lukas, han ska dock inte få någon vilodag då det försämrar honom rejält. Iris ska inte hoppas något, förutom löshoppas en dag, då hon har varit så slö på träning. Lite hårdare kondispass i början av veckan och ett lugnare dressyr, förhoppningsvis är det torrt och vi kan hålla till på lägdan så hon är pigg och framåt!

Anledningen att jag skriver det här på bloggen är för att jag skulle glömma hur jag har tänkt annars, tveklöst!

Tävlingsresultat!

Sandgärdan, 95 cm + 100 cm stod på agendan idag!

95 cm:
Väldigt liten framridning, typ en stor volt. Lukas kändes dock fin, så jag travade lite, kollade att han var mjuk och uppmärksam. Framhoppningen var jag inte så förtjust i, väldigt djupt underlag. Så jag galoppade och hoppade så lite som möjligt.

Ute på banan hittade jag inte avstånden alls, det kändes fel och orytmiskt hela tiden! Dock gick vi vidare till omhoppning, fick bara hjärnsläpp och hittade inte sista hindret! Dock såg jag det i tid och dubbelnollade! Tiden räckte till en tredjeplats! Duktig kille!

100 cm:
Han var så jäkla fin! Lätt i handen och väldigt lyhörd! Dock var jag inte riktigt med överallt, men vi nollade grunden, fick dock ett onödigt pet på första hindret i omhoppningen, så då gav jag all in och red så tight som jag kunde. Hade jag inte haft den där rivningen hade jag vunnit med min tid. DUKTIG Lukas!!

Jag är helt enkelt galet nöjd! :D Vill ni veta en sak? Jag har fått in sex rosetter i år, varav fyra blå-gula! Vilka fina hästar jag har!

Klass 95 cm avklarad!

img_5494 (MMS)

Klass 95 cm avklarad!


Befinner mig på tävlingsplatsen nu, blåser...

Befinner mig på tävlingsplatsen nu, blåser hur kallt som helst!! Banan såg ganska liten ut men jag taggar! Regnar ju inte i alla fall ;D


Jävla cissi!

Jag lovade alla jag träffade idag att jag aldrig  mer i mitt liv ska rida fyra klasser på samma dag.
Så kommer Cissi och tycker jag ska starta lokalt på Iris, men jo det ska jag ju, nästa måndag. 80 cm clear round. Men nu blev jag ju taggad att tävla henne 90 cm också eftersom hon gick som en klocka idag! Och då blir det fyra klasser igen... Dumma Cissi helt enkelt, ställa till det sådär för mig!

Om jag ska tävla henne 90 cm så efteranmäler jag på plats om hon känns bra, jag ska inte hoppa något hemma alls, för hon är så slö hemma på ridbanan men taggar till som fan på tävlingsplats! Så vi ser hur vi gör, är det lokalt är det mer startande så då har jag mer tid att pausa! Dessutom, om jag efteranmäler kommer Iris att starta först i 90 cm, så då lär jag ha tid att ladda.

Stackars min hjärna dock, HUR I HELVETE ska jag lära mig fyra olika banor på EN dag?! Tips mottages tacksamt.

Förra året <3

Tävlingsbilder på Lukas!

Tävlingsbilder på Iris!Älskar den här bilden!!


Ser ni att jag har blingat nosgrimman? ;)


RESULTAT HOPPTÄVLING!

IRIS
70 cm:
Var så galet laddad! Jag tävlade i dressyrsadeln igen, en större utmaning denna gång! Inne på banan studsade hon mig ur sadeln 3 gånger så jag bara stod på tå i ena stigbygeln, så jag bara styrde och höll i mig, vilket resulterade i en hemskt dålig väg i omhoppningen och ett stopp där. Trots det var jag första utanför placering! 

80 cm:
Kändes lite loj på framhoppningen, så gav mig vid ett okej språng på oxern och sen ut på banan. Hon var helt perfekt laddad! Hoppade lite konstigt på första hindret, sen flöt det på och vi dubbelnollade och vann! Duktiga tjej!

LUKAS
90 cm:
Jag var så galet trött att Lina red fram Lukas åt mig, TACK! Hoppade fram lite och det kändes helt okej, ut på banan och dubbelnolla, vinst! SÅ jäkla duktig häst! Dock var jag så sjukt trött så jag orkade inte rida ihop honom, så han fick ta halva grunden i trav, shame on me! Haha!

100 cm:
Fick ett skitpet på en oxer i grunden, så fyra fel men jag är så galet nöjd!! Han var jättefin och det var första gången jag hoppade kombination på tävling, gick hur bra som helst!

Det som drar ner dagens nöjdhet är att efter Lukas ärevarv, som jag självklart drog järnet, fick världens utskällning, jag citerar "Om du gör om det där så är du inte välkommen tillbaka hit!" Men vafan? Okej, man kan ju säga typ "Vi vill inte att du rider ärevarv i den farten igen, håll dig till arbetsgalopp" eller whatever, det finns ingen anledning att vara otrevlig? :S Ridhuschefen sa också till mig, men på ett normalt sätt..

Men vad tycker ni? Visst kör man all in på ärevarv?

Klockan är sju, jag ligger under täcket oc...

Klockan är sju, jag ligger under täcket och är inte taggad på att gå upp! Orkar verkligen inte stå i regnet i flera timmar och vara funktionär.. Hade kanske varit värt om det var bra väder! Dessutom känner jag av min hals lite, är garanterat sjuk innan dagen är slut! Äh, får väl klä mig offentligt och härda!


FREDAG

Det blev lite annars än jag hade tänkt ikväll, fick jobba en extratimme så hästarna blev inte borstade! Dock var dom riktigt blöta då det regnat i flera timmar, så får borsta på dom imorgon bitti istället!

Packade allt som skulle packas, smorde dock inget då det är ganska nysmort + att det ska regna imorgon, kändes inte så värt helt enkelt. Tvättade bara mina ridstövlar, dom var inte så rena! Istället för att smörja grejer så blingade jag mitt träns istället.. Ni ska få se imorgon! Fixade även det röda swarovski-pannbandet, blev inte perfekt, men det duger! När jag väl höll på så blingade jag Johannas träns också, blev riktigt snyggt ändå!

Kom dessutom precis på att jag inte har någon tävlingsskjorta att ha på söndag.. Sålde min i veckan och har inte köpt en ny än, smart där! Men lite hjälp-rop på facebook så löste det sig, underbart!

Imorgon ska jag vara funktionär på ponnyhoppningen innan jag ska tävla hästarna, blir kul att stå typ tre timmar i regnet, bör dock lära mig banan på så sätt kan man tycka!

Taggar imorgon, Loella och Alva följer med som sällskap, filmare och slavar!

Träningstävlingen förra året, vi vann 70 cm och kom tvåa i 80 cm! Svårslaget i år tror jag! :)

Just ridit Lukas, gick tusen gånger bättre...

Just ridit Lukas, gick tusen gånger bättre än igår! Det enda jag kan anmärka på är att han inte riktigt lossnade i högersidan. Nu står jag och låter honom beta på gräsmattan. Han är jättejobbig och ska typ ta en tugga, sen måste han gå en bit, så jag släppte lös honom. Iris är också lös och betar. Jag gillar att jag har koll på mina hästar! :) nu blir det jobb, ikväll ska jag packa och putsa! Borsta upp hästarna lite också!


Dyón

Iris gillar sitt nya träns, visst syns det?
Köpte det från tophorse.se, var dock tvungen att byta storlek till cob, då full var på tok för stort. Tyvärr var jag tvungen att betala både frakt tillbaka och ny frakt hem.. Kändes jäkligt snålt faktiskt!

VILL HA

Först och främst, ett par lädertyglar, helst med stoppar, annars flätade med snabbknäppe i silver! Verkar dock inte existera...

Iris vill ha ett snyggt pullarträns i bra kvalla. Med ett swarovskipannband i silver..

(snyggt, men vet hur höökstränsen är i kvalla..)

Alternativt bara en nosgrimma till dyóntränset, men det är ju såklart spännen i mässing..!

(och hur snygg är inte repnosgrimman!? Också mässingspännen såklart...)

Jag vill ha en vit tävlingsskjorta, kan ju vara bra att ha.. I något superhärligt material!


Horseware fleecetäcke.. MUMS!


Back on track nättäcke och arbetsdamasker..


Orange scapaschabrak..


Det enda som jag SKA köpa är dock en skjorta och ett par tyglar om jag någon gång hittar några..! Tips mottages tacksamt!

TORSDAG

Jag är duktig idag! Har igång min fjärde maskin tvätt just nu! Och sitter i shorts och BH för att alla mina kläder är blöta... Dessutom har jag påbörjat rensningen av min dator! Inget litet projekt, men nu har jag kommit en bit på väg!

Jobbade förmiddag, sen hem och rida Lukas. Tänkte prova byta nosgrimma, från pullar till vanlig. Vilket jag har gjort en gång förut och det gick jävligt dåligt. Det gick minst lika dåligt idag. USCH! Har någon av er någon häst som bara går att rida i en typ av nosgrimma? Iris går bäst i pullar när man rider ut, men på ridbanan är skillnaden inte så stor. Lukas blir inte ens ridbar. Jag hade kramp i armarna för han var helt död i munnen, lyssnade INGENTING och jag red max en halvtimme.. Sista gången jag bytte nosgrimma, nu glömmer vi den här dagen och tar nya tag imorgon!

Red Iris på banan sen, hoppning stod på schemat! Först hade vi fyra små studs, vi kom stort på dom varje gång tills jag red an i trav. Det kändes långt mellan hand och skänkel hela tiden, fick som inte den rätta känslan. Hon höll på att krasha i en oxer, men det var helt mitt fel, då jag släppte av henne för tidigt, skäms! Hoppade sen en solfjäder i vänster varv och fick lite bättre bjudning i alla fall. Tror vi hoppade båda hindren på 90 cm? Jag hoppas på bättre bjudning på tävlingen på lördag!

Tror jag ska löshoppa Iris en sväng nästa vecka, typ på tisdag-onsdag och se om hon får igång lite bjudning! Hon var för övrigt superfin på framridningen, värsta dressyrhästen, klockren form i alla gångarter! Gilla!

Imorgon står Iris och Lukas ska få gå ett dressyrpass på banan!
Februari

Maj.
Måste verkligen be någon fota oss när vi rider dressyr! Siktar på kurs på onsdag, någon som kan ställa upp? :)

Anonyma kommentarer!

Alla som skriver anonyma kommentarer, jag kan inte ta er seriöst utan skrattar bara :) Vågar ni inte stå för era åsikter så räknas dom inte i min värld :)

Ska strax till stallet och rida Lukas, fortsätta med min hemskt osäkra hästhantering och ha honom lös på gången hela tiden! ;D

Igår kväll var jag riktigt duktig och redigerade ett gäng bilder jag tagit på tävlingar, kan bjuda på några stycken!
Rich'n Famous
Erica Sjöström och "Ville"
Carro & Miss Snowball

Micke & Shore of Gold

Iris bortskänkes!

For och red Iris på lägdan, gjorde lite galoppfattningar från skritt som hon gjorde jättebra! Dessutom är hon klockren i formen i skritten och nästan i traven nu, så kul! :D Galopperade på volt och krävde att hon skulle gå ordentligt oå volten utan att skjuta bogarna och ställa sig åt vänster i högervarvet och det gjorde hon bara bra! Sen var jag lite kaxig, valde att galoppera rakt fram på lägdan. Iris brukar tycka att det är väldigt kul att springa fort då, men idag var hon galet fin! Hon gick i form i galoppen på rakt spår i vänster galopp ute!!!!! Det är en mindre sensation! Det hade vi precis börjat klara av innan hon skadade sig förra året! I höger varv sökte hon sig ner några gånger men orkade inte riktigt bära sig. DUKTIGA häst! Red inte alls länge innan jag for hem.

Tomas selade Berra i gången så jag stod utanför stallet, tog av tränset men lämnade tyglarna runt halsen så hon fick äta lite när vi väntade, hon hade ju varit sååååå duktig så hon förtjänade det. Helt plötsligt bestämmer sig Iris för att ladda mot gräsmattan och jag är inte alls beredd, så jag tappar tränset... Så Iris travar iväg, trampar flera gånger på tränset och fastnar tillslut med ena bakhoven i hennes NYA SWAROVSKIPANNBAND....! Som tur var gjorde Iris tvärnit när hon satt fast, så jag får gå fram och ta lös henne..... Tar in henne i stallet och inspekterar tränset. Nackstycket är lite trampat på, men det är inget som syns, dessutom är det typ 179 kr jag betalade för tränset. Pannbandet är trampat på på baksidan, inte så det syns men tre pärlor är borta från det heeeeeelt nya pannbandet. :( Det syns hur bra som helst och är INTE fint. :(

Så jag ställde Iris i gången och skällde på henne, vände ryggen till och hon drog IGEN! HÄSTJÄVEL!! Tog första spöet jag hittade och gav henne en jävel när jag kom fram till henne (eller, jag slog till henne lite på bogen med ett hoppspö för att markera att jag var tokförbannad...), så hon drog såklart igen (det skulle jag också ha gjort, så arg som jag var.. :P ), men sen hämtade jag henne och ställde henne på gången igen och då jävlar stod hon still, dumma häst! Hade hon bara varit snäll från början var planen att hon skulle få gå på gräsmattan och njuta en timme, nu åkte hon raka vägen ut i hagen och jag ger bort henne till första personen som kommer och hämtar henne!

Skämt åsido, måste hon förstöra att jag är superglad över att hon var så fin att rida genom att förstöra mina saker? :( Jag har hittat en sida som jag beställt lite stenar ifrån, hoppas dom är samma färg och storlek bara så det inte ser så fult ut.. :/

Ska snart tillbaka till stallet, samla ny energi och fara med Lukas på hoppträning!

Var det tredje gången jag använde det...?

TISDAG

råkade just radera hela inlägget... SUCK!

Jobbade iaf från 6-17 idag, körde dessutom 37 mil under den tiden, inte pigg!

Red Lukas en kort sväng på ridbanan, väldigt simpelt pass då jag inte orkade rida ordentligt, bara kände igenom honom helt enkelt. Tyckte inte atthan var superfin, han försökte springa lite i galoppen, men det var nog min ridnings fel, blir nog bättre imorgon!

Imorgon ska jag rida dressyr på Iris på förmiddagen, och hoppträna Lukas för Erica på kvällen, hoppas på att vi får rida lite omhoppningsövningar! Dessutom ska jag skicka ett gäng traderapaket!
Söte!

TAGGA!!!

Lördag blir en sån där krävande dag igen. VARFÖR måste jag ha två hästar som jag ska tävla samtidigt så jag måste rida 4 klasser? xD
Men det ska bli superkul i alla fall! KDRF har träningstävling så Iris ska få tävla 70 + 80 cm och Lukas 90 + 100 cm. Som tur är kommer Lina vara på plats, så jag kommer troligtvis be henne rida fram Lukas.. Annars kommer jag inte att orka. Tror jag gör som på våran tävling och tävlar Iris i dressyrsadeln.. Det är tametusan enklast! 

Jag hoppar i alla fall Iris i 70, är 3-4 startanden efter, hoppar henne i 80 cm. Sen är det 25 ekipage tills det är min och Lukas tur i 90 cm. Sen är det två ekipage mellan och så startar vi 100 cm. Jag har som önskemål att starta tätt med hästarna nämligen. Iris ska gärna vara igång och jag pallar inte pausa med Lukas, då lär jag ge upp och dö mellan klasserna.. 

Har jag nämt att jag ska tävla Lukas lokalt två klasser dagen efter? xD

Jag måste börja träna!

MÅNDAG


Lukas är härmed skodd! Fina guldskor runt om!

Jag, Lina & Maja for ut i skogen idag. Jag på Berra, Lina på Iris och Maja på Lukas! Berra hade fullt upp med att skydda Iris, en gång backade han mot Lukas lagomt hotfullt.. Vi klättrade i alla fall i sandtaget, 6 gånger i lilla sandtaget och en gång i stora fick Lukas och Berra gå. Iris är inte riktigt lika fit så hon fick klara sig med 5 gånger i lilla. 

Första vändan upp i lilla blev dock lite spännande, Lukas kom för nära och Berra reste sig mot honom.. Under tiden vi klättrade! Det var fasen hästar överallt, men som tur var stack Berra iväg i galopp mitt i backen i typ 40 meter innan jag fick tag på honom och klättrade vidare. Det är inte helt lätt för Berra att vakta Iris helt enkelt! I övrigt gick det bara bra och alla hästar fick sig ett ordentligt jobb-pass idag. Någon borde dock tala om det för Berra, han har helt enkelt FÖR bra kondis... Andades inte ens när han klättrade.. oförskämt! ;D

Ska dock göra någon macka och lägga mig och se på tv. Ska nämligen upp 5 imorgon och fara till Boden och jobba.. KUL! Ska dock luncha med en polare jag inte träffat på över ett år, ska bli kul!

Kommer vara galet trött imorgon när jag kommer hem, men ska ändå rida ett kort dressyrpass på Lukas!
Älskling <3

Berra har en ny flickvän! (över sommaren)

Jag och Tomas har tänkt och tänkt.. Var får man tag i ett sto som ska aggera enbart sällskap?

Så fick jag en snilleblixt och ringde Micke!
Camilla: "Du, står LG kvar i falmark?"
Micke: "Nix, hon far på slakt på torsdag"
Camilla: "Jamen så bra, får vi låna henne i sommar?"

Så lilla LG, världens sötaste lilla svarta treåring ska få några mysiga månader till som flickvän till Berra! Micke tyckte jag skulle rida in henne och sen köra igång henne som travhäst. TROR INTE det nej då jag har sett henne slå Peter Wikström ur vagn och sen skena som en idiot. Och enligt Cissi är hon värsta rodeohästen. Men känner jag mig själv rätt kommer jag ge mig fan på att rida henne.. xD HAHA, vi ser om jag överlever sommaren!

Snedhet

Någon mer än jag som är sne? Har problem med höger höft så min fot är lite sned.. Bara lite xD
Det är dock bättre än det var på bilderna som tur är!

Tävlingsbilder på Lukas!

Ärevarvet! Iris vann och Lukas var tvåa, så båda var ju tvugna att vara med! xD


Tävlingsbilder på Iris!

Anneli har tagit alla kvällen bilder, sjukt mycket tack!
Tävlade förresten i dressyrsadel på Iris också, men det gick bara bra! xD


En av mina nya favoritbilder!

Älskar dig! ♥

Målgång omhoppning <3


Bilder på Berra

Älskade häst ♥SÖNDAG

14 auktioner sålda, 2000 kr in! Inte helt fel att rensa lite, har fortfarande ett gäng aktiva auktioner som jag hoppas få in minst 600 kr till! Jag ska inte köpa något, men hur frän skulle inte Lukas vara i det här schabraket..?

Scapaschabraken har så grym passform dessutom, ligger perfekt under sadeln!
Jag har ju beställt ett par ridstövlar så jag får helt enkelt klara mig. Dessutom kostar träningar och tävlingar också, det ska man inte glömma!

Idag har jag tagit det ganska lugnt, for till stallet vid lunch och red Berra på banan. Det är säkert en månad sen jag red sist och han gick i form i både skritt och trav och gjorde jättefina skänkelvikningar! Hur fin får man vara!? Jag blev så sugen på att rida så imorgon ska jag rida honom i skogen med Lina på Iris och Maja på Lukas! Vi ska till sandtagen och klättra, hoppas på fint och varmt väder som idag! :D

Det blev ingen skoning av Lukas idag, så vi tar det imorgon. Perfekt inplanerad vilodag alltså!

Jag mockade vidare i Lukas hage, nu är i alla fall hälften klart. Resten kan jag inte göra förän det har torkat helt, så jag ska ta tag i Iris och Berras hage härnäst! På tal om deras hage ska Berra inte gå på bete i år, så han letar kompis..

När jag kom hem tog jag på mig bikini och satt mig i solen med en cola och en bok. Hur underbart!? Sen lagade jag tacos till mig och Johanna, supergott! Efter det for vi till Ljusvattnet och satt ner hälften av sommarstolparna. Det går faktiskt att släppa hästarna på bete redan nu, men för att hinna tävla ordentligt med Lukas så ska vi släppa först den 12 juni. Fast jag är galet sugen på att släppa dom redan nu!!

Nu ska jag duscha, sen iväg till stallet och rulla in en ny höbal! Iris och Berra sover ute på nätterna nu, så det är bara 1 box att mocka, skönt!

Ändrad planering!

Det blir inte Luleå för min del! Det blir Vännäs istället, Lukas ska få samåka lastbil ner dit, vilket passar mig utmärkt då jag jobbar i Borlänge, 70 mil bort på fredagen och ska tävla på lördag. BRA planering där! xD Som tur är så blir Lukas upphämtad på vägen och jag behöver bara köra 55 mil till tävlingsplatsen istället för att fara hem, gå upp snortidigt, lasta häst och köra 15 mil. TACK! Dessutom är planen att sova i lastbilen med team Prio!

När man ska börja övernatta på tävling börjar det kosta pengar har jag insett, det är fasen inte billigt med övernattning! Men det är så jädra kul att det är värt det! :D

TAGGA!
Gårdagens skörd!

PLANERING

Ska försöka planera veckan då det är tävling nästa helg för bägge hästar igen! :)

Söndag: Bägge hästarna får en välförtjänt vilodag. Lukas skos. Rider Berra på banan istället! Galet länge sen, ska bli jätteroligt!
Måndag: Klättra hästarna i skogen, Lina rider Iris.
Tisdag: Iris vilar
Onsdag: Förhoppningsvis hoppkurs för Erica på kvällen med Lukas. Eventuellt dressyrkurs på dagen för Iris.
Torsdag: Dressyr Lukas + Iris?
Fredag: Lugn dressyr för Lukas, Iris vilar.
Lördag: Träningstävling på KDRF. Iris hoppar 80 cm och Lukas 90 cm + 100 cm.
Söndag: Lokal hoppning i Sandgärdan. Lukas hoppar 95 cm + 100 cm

Nästa tävling efter det är 6 juni, sen är det 11-12 juni, kan dock inte bestämma om jag ska tävla en eller två dagar.. Om Lukas ska övernatta kostar det 350 kr och jag kände mig lite snål faktiskt.. Dessutom har ju jag ingenstans att bo heller, hotell eller liknade är heeeeelt uteslutet, där går gränsen för vad jag har råd med! :P Jag skulle typ vara galen nog att övernatta i finkan.. xD Haha, vi får väl se!
Glad Iris i 70 cm!

RESULTAT HOPPTÄVLING!

Började dagen med att vara funktionär i första klassen, sen till stallet och klä på hästarna fort som fan! Hade Johanna som slav så jag skulle hinne, ingen häst blev flätad eller något, bara på med grejerna! Sen så hoppade jag upp på Lukas och tog Iris i grimskaft och red till torpet, det är också ett sätt att ta sig till tävling på! Iris skötte sig snyggt och det gick bra att trava sista biten trots det var massor av hästar och transporter och grejer, duktiga hästar!

Sen red jag fram Iris, eller jag galopperade fram och tillbaka på den stora lägdan som var framridning två gånger, det fick räcka! Sen hoppade jag fram henne på hinder nummer ett på banan en gång och sen startade vi 70 cm! Iris var galet slö men tog sig runt felfri, så vi kom till omhoppning och var felfria där också. Det gick inte så fort, men jag red så snävt jag kunde och det resulterade i en förstaplats! Duktig tjej!!

Sen var det 80 cm ganska omgående, hade planerat att bara rida grunden om hon kändes slö, men hon tände till ordentligt, och vi gjorde en dubbelnolla igen, med bättre fart den här gången och vi vann igen! :D Världens bästa Iris! 

Sen var det Lukas tur i 80 cm. Lina hade varit världens bästa och ridit fram honom åt mig så jag kollade bara galoppen och han var superfin, så in på banan, hoppa fram en gång och sen körde vi! Dubbelnolla där också, men Iris var snabbare i omhoppningen så vi blev 2:a! Så jag vann klassen med Iris och var tvåa med Lukas. Hur duktiga hästar!?

Efter det så red vi 90 cm. Jag var lite dum som valde att inte hoppa fram, tror Lukas hade missat att det var högre så vi rev första hindret, lite klantigt. Men jag satsade på en lugn och stabil runda och kom i mål på 4 fel. Vi var bara två startande så jag slutade på en andraplats. Duktig kille!

Sen var det då prisutdelning i 80 cm, Lina tog in Iris på banan i grimma och hon fick en rosett och så fick Lukas en. Sen red jag ärevarv på Lukas med Iris som handhäst. xD DENI! Se på filmen och njut!


Iris outfit!
Iris hoppar vattenmatta! <3
Fina Lukas!
<3
Lukas vattenmatta!


Gissa vilken häst som ska få stå på mitt b...

Gissa vilken häst som ska få stå på mitt bete i sommar? Skellefteås vinstrikaste häst genom tiderna, regent Royal! Inte illa :)


Första mobilbloggningen! Jag är på travet ...

Första mobilbloggningen! Jag är på travet och jobbar men är så arg att jag inte kan koncentrera mig.. Inför tävlingen imorgon ska alla jävlar förstöra.. Rida på stängd nysladdad bana så jag ska dit inatt efter jobbet och göra om allt, riva hagar som vi har byggt i flera timmar, strula med utlåning av boxar, vägra hjälpa till och städa och så vidare....... Kan då säga att det är sista gången jag hjälper till och fixar något!! Synd för klubben då alla som försöker göra något blir så motarbetade att dom ger upp...


Shopaholic

Åter igen, jag gillar tradera! Sålde mina förra transportskydd på loppisen för att jag inte gillade att det var så många spännen på. Här är det bara tre per skydd, perfekt! Dessutom är dom i så rätt färg!

Vad hände?

Klockan är sex, jag har jobbat, kört Lukas, byggt fram hinder, hoppat Iris och gjort klart stallet. Nu är jag eldig ikväll alltså?! Helt otroligt. Får väl passa på att vila upp mig, imorgon kommer bli en intensiv dag!

I alla fall jobbade jag i Bureå idag, rätt nice att ha 2 minuter till jobbet en dag! Sen for jag ut och körde Lukas. En kort vända, mest skritt och lite trav. Typ istället för vilodag! Han tyckte nog att det var mysigt att chilla lite! När vi kom hem började det spöregna och han stod och deppade i hagen, så jag gick och hämtade honom och ställde honom under taket i hagen. Då blev han jätteglad! Intelligent häst eller så inte! 

For och byggde upp lite hinder när det var uppehåll, sen blev det spöregn igen, värsta aprilvädret!

I alla fall så skrittade jag dit Iris i friskt tempo, travade och galopperade sista biten för att få igång henne lite! Red lite tempoväxlingar i galoppen på ridbanan och började på tre upphöjda galoppbommar för att få henne lite snabb i benen. Hon kom i lite undertempo i början, insåg att det blev jobbigt över sista och skärpte sig sen!

Efter det hoppade vi ett litet räcke med galoppbom före och efter. Men jag hoppade inte det så många gånger, bara så det funkade. Sen hade jag ställt upp en oxer i hennes lätta varv mot utgången för att uppmuntra bjudningen lite. Hon kom lite fel någon gång, men taggade till lite och vi höjde den till 90 cm och breddade den lite och hon hoppade riktigt fint så jag är nöjd! Det enda som saknas är lite mer energi, men det kommer nog. :)

Imorgon ska hon stå och chilla och så hoppas vi att hon är laddad på lördag så ser vi då om jag rider 70 cm eller både 70 cm och 80 cm.

Imorgon ska jag rida Lukas på banan, lite dressyr, mjukgörande och lite lydnad. Sen så blir det att sladda ridbanan och bygga hindren till tävlingen!
Jag är sugen på att rida Berra!

Dressyrbilder från igår!

En stor fördel att rida för en tränare tycker jag är att man får läxa! "Gör den här övningen!" Jag har jättesvårt att hitta på bra grejer när man rider själv och kör lätt fast i att bara jobba på volt eller åttavolt och sen är det tomt. Förra veckan fick jag en jättebra halt-övning, den här veckan en bra skritt-trav-övining och dessutom en galoppövning! Så nu har jag fyra "nya" grejer att träna på när jag rider dressyr så att jag kan variera ridpassen lite mer!
I skritten och traven går han gärna oprovocerat ur formen men när jag red på en åtta och varierade ställningarna slappnade han av och blev superfin!

Travövning, gud så fin han är!

Vändningar i galopp

En till vändning, fina häst!

Älskar att han äntligen har börjat slappna av!

Dålig kvalité, men sluta i alla fall!

Och en öppna!

Test!

Test!


Shopaholic

Gilla Tradera! Hur fin kommer inte Iris bli i det här?!

Fina häst!

Nu måste ni väl ändå snart lessna på att jag är så jävla nöjd och glad efter VARJE ridpass? ;D

Iaf så red jag dressyrlektion. När jag stod och klädde på Lukas i gången så tittade jag på det tredelade eggbettet länge innan jag bestämde mig för att prova.. Tidigare har han varit fin i skritt och trav men helt omöjlig i galoppen, fyrtaktig, stark och hemsk! Men vafan. Har han varit superfin i två veckor var det värt ett försök!

I alla fall anlände jag till torpet med ett leende på läpparna! Vi hade slagit vårat långsamhets-rekord till ridbanan! Från att jag satt upp skrittade Lukas lugnt och SAKTA hela vägen till ridbanan! Wiiie, seger!! Han stressar och taktar eller går superfort JÄMT. Men inte idag, äntligen tog han ut stegen och gick sakta!

Sen värmde jag upp självständigt, mycket halter, lite övergångar och han var superfin(tjat, tjat!) och så skulle jag prova galoppen. Visste att det aldrig hade funkat med det tredelade och gjorde en galoppfattning på prov och han var så fin direkt! Galopperade så sakta att det nästan inte gick galoppera, finis! <3 Jag hade kunnat ge mig redan då och det var innan lektionen ens hade börjat..

Vi började lektionen med att rida på en åttavolt i skritt och trav då han gärna slår ifrån i formen utan någon riktig anledning. Men med lite hjälp på traven blev han jättelyhörd och fick en så lugn och fin trav att det inte var några som helst problem att sitta i den, duktig kille! Efter det så red jag på en "fyrkant" i galopp, med ena hörnet mitt på ena kortsidan, alltså inte på spåret utan på hörnlinjerna om jag säger rätt, förstår ni?
I varje fall så skulle jag rida rakställd, utom i vändningarna då jag skulle vända med hjälp av ytterhjälper och bara ett ledande tygeltag. Vilket var en jättebra övnining för det inre bakbenet tydligen. Gick också galet bra!! Efter det red vi lite öppna och sluta i trav. Sluta var betydligt svårare då vi gled ut lite, men jag tror det har att göra med att jag inte riktigt har lärt mig hur jag ska utföra rörelsen, Lukas var jätteduktig!

Kan inte vara mer nöjd! Släppte ut Lukas, Iris och Berra i gången mellan hagarna så dom fick gå på grönbete, då blev dom så glada så! Lyfte bara på tråden i Iris och Berras hage, Iris var sjukt skeptisk, men kröp ut då hon insåg att hon skulle få gå till gräset! Haha, så matgalen! Berra hakade på, går Iris före är det OK!

Imorgon ska jag köra Lukas en lugn och kravlös körtur, vill inte ställa av honom helt då vi ska hoppetävla på lördag och han verkar må bäst av att gå rejält! :)

Lina red dressyr på Iris också, det gick tydligen bra! Imorgon ska jag hoppa henne lite, ställa upp en oxer typ och värma upp på galoppbommar, inget avancerat, bara kolla läget!

Duktiga kille ♥

Längtar!

Jag längtar efter så mycket just nu! :D
Dressyrkurs imorgon med Lukas..
Hoppa lite smågrejer med Iris på torsdag..
Hopptävlingen på lördag! :D

Det är bara den här veckan, nästa helg blir ännu roligare, träningstävling på KDRF och lokal hopptävling i Sandgärdan! :D


Hoppträning

Eller, skulle nog kalla det markarbetsträning!

Det som gick sämst var nog det första vi gjorde, upphöjda travbommar. Lukas tyckte det gick jättebra att galoppera över dom.. Söte! I alla fall så tog det några försök, sen satt det! Efter det red vi tre studs, i vänster varv, båge till höger och tre studs till. Trodde Lukas skulle bryta av på båge, men tror bara han gjorde det en gång? Duktig kille! Efter det var det upphöjd galoppbom-tre galoppsprång - galoppbom, tre galoppsprång- galoppbom. Kommer inte ihåg distanserna riktigt men det var meningen att man skulle sitta tillbaka så dom inte tog det på två. Tror jag och lukas fick sluta först, han var tokfin! Blev nästan långt på tre galoppsprång en gång också, duktig kille!

Efter det hade vi en kombination med två längre galoppsprång, först en oxer med jätteäckliga lådor under.  Så det var lite "svårare" då han tvekade lite och gasade samtidigt, men sista svängen gjorde han det bra! Sista saken vi gjorde var att vi satt ihop allt till en bana. Då var han lite mer taggad, men var fortfarande lyhörd och fin! Duktiga Lukas!

Ska bli helkul att rida dressyr imorgon! 

Bloggtävling!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Dressyr

Började med att fara på torpet och kratta lite mer, fortfarande en del att göra innan tävlingen! När jag hade städat i 40 minuter så for jag till stallet och hämtade Lukas för lite dressyr. Vi började på att träna halter och han har blivit mycket bättre! Jobbade lite i skritt och trav och allt kändes bra, han var lugn och uppmärksam. Sen då till galoppen.. Så jävla fin han var!! Gjorde några galoppfattningar från halt och dom var klockrena. Rullade på i en kort, lugn galopp i båda varven hur länge som helst. Kan man vara annat än supernöjd!? Dessutom var han så lugn och fin på både vägen dit och hem! Fina häst!

Hur mycket som helst har lossnat dom senaste veckorna, jag har nått mina mål för den här månaden med råge! Gud så roligt det är ibland! :D

Efter jag hade ridit skottade jag ur lite jord under vindskyddet. Jord + vatten = lera och det vill jag inte ha i vindskyddet. Det ska så småningom in sand där men ju mer jord man får bort, desto bättre! När det är helt torrt i marken är det omöjligt att få bort, så det är bara att passa på nu! Efter det for jag till Loella och snickrade ihop en funktionärslista till helgen, kul att allt faller på plats mer och mer!

Bjuder på bild och film som jag snott från Loella! Iris och Lycka i havet alltså! Jag är så snygg i höstjacka + väst, eller hur? ;) Men det var bara +5 grader och regnade när jag for från stallet! 

MÅNDAG

Suck. Hade några viktiga samtal att ringa idag, tror ni inte att jag väntar till efter klockan fyra med att ringa dom, så ingen svarar över huvud taget.. Det blir jättekul att jobba imorgon, heeeelt oförberedd, hurra...

Jag red ut på förmiddan med Loella och Alva. Det blev Iris som fick fara ner på danielsten och plaska i vattnet, hon vevar ordentligt medframbenen och skvätter vatten. Sista vändan in mot land blev det full galopp, det tyckte Iris var kul, haha! Vi var i alla fall ute i nästan två timmar, Iris kändes riktigt fin på hemvägen! Högergaloppen ute är ändå helt okej, går bara lite för fort än så länge, men hon går långsammare för varje gång! Imorgon får hon vila. Jag ska inte rida dressyrkursen på henne på onsdag tror jag, hon är så brunstig nu och då blir hon lite skänkeldöv och lat.

Jag har slängt upp ännu fler annonser på tradera nu, sök på unafraid om ni är nyfikna! Hoppas jag får allt sålt så jag får in lite kontanter! Vissa saker slänger jag om jag inte får det sålt, jag är alldeles för duktig på att spara gamla grejer som ändå inte ska användas!

Jag ska strax fara och rida dressyr på Lukas, kanske ska skotta lite i hagen också om jag orkar. Borde fara på torpet och städa lite mer inför tävlingen också, så det är snyggt och fint när det ska komma massor av gäster! Men det behövdes också en uppfräshning av gården och ridbanan så lika bra att vi arrangerade en tävling så alla hjälps åt att städa lite!

Säljer bland annat det här på tradera... Iris rosa träns!

Paket! :D

Vad kan det vara här..?
Wiiiie! :D Hur snygg kommer inte Lukas vara på lördag?! :D

Tävlingsfilmen!!!!

Världens duktigaste Lukas!

Klättring!

Jag är så arg så jag hyperventilerar nästan.. Hatar när folk bara gnäller och inte kan lyfta ett finger för att hjälpa till och ställa upp lite. Nog om det!

For och red Lukas i skogen, dressyrade lite med kort galopp, öppna och sluta(dock troligtvis inte korrekt men xD ) i trav och lite halter. Sen for vi och klättrade i "lilla" sandtaget först, 6 backar. Gjorde halt på vägen ner för att det ska vara jättebra att träna halter i brant nedförsbacke, varför kommer jag dock inte ihåg, haha! Varannan backe upp blev bra, han räser-skrittade några gånger men sista vändan så gick han med välvd hals och tog det steg för steg, duktig! Skrittade till stora sandtaget och red en backe där också, sen tog vi en lång lugn galopp till, jobbade med att ställa åt höger och vänster och få honom lyhörd, gick bara bra! Travade lugnt och avslappnat en lång bit sen, superduktig har han alltså varit idag! Masserade rumpa och rygg med arnika och strechade lite sen.

Först tyckte jag att det kändes tråkigt att fara själv men man arbetar hästarna på ett helt annorlunda sätt och med en helt annan koncentration när man är själv och det här passet gav verkligen så mycket så jag är galet nöjd!

Efter ridturen jobbade jag vidare med att städa hagarna, snart har jag kommit kanske halvvägs med båda hagarna, bara den jobbiga delen kvar, men det sparar vi till sist, kändes jobbigt.. Haha! Har en del projekt i stallet som ska genomföras, bara att börja någonstans helt enkelt!

Imorgon ska jag dock få sällskap tror jag! Ska rida med Loella och gänget till havet och plaska lite! Så Iris får busa istället för att gå dressyr, jag tror inte att hon klagar!

Ska försöka få ihop en liten veckoplanering:
Måndag: Uteritt Iris, dressyr Lukas
Tisdag: Vila Iris, förhoppningsvis hoppträning Lukas
Onsdag: Dressyrkurs på..? Hoppas jag hinner rida båda.
Torsdag: Bägge hästarna ska ridas, Iris hoppa något skutt? Lukas uteritt?
Fredag: Rida Lukas dressyr, Iris vila. Ska sladda ridbanan efteråt och bygga bana inför hopptävlingen så det är tiptop!
Lördag: Hopptävling! Lukas 80cm + 90cm. Iris 70cm + eventuellt 80cm om hon känns laddad!
Jag och Iris idag, jag frös så jag hade dubbla jackor. Lycka hakade på hon med!

Tradera!

Varit sjukt duktig och lagt in 26 annonser idag! Säljer jag allt (vilket jag inte tror) så får jag in 2000 kr, vilket behövs den här månaden! Dock ser jag inte fram emot när allt ska packas och skickas, är så galet jobbigt! Dessutom har jag inte fotat något av alla täcken än heller..

Tyvärr har jag lagt ut mina röda John Whitaker ridbyxor igen då jag aldrig fått betalt från den förra som köpte dom.. Jäkligt tråkigt, men som tur är så kan man ju lämna negativt på en sån köpare, vilket jag upptäckte att tre andra gjort också.. Aja, här kommer i alla fall en länk till alla mina auktioner! http://www.tradera.com/auktioner/unafraid
I alla all började dagen med städdag på torpet, jag sladdade banan igen, det blir verkligen bra när man gör det! Sen krattade vi och städade lite, bara småfix som ska göras till tävlingen! Det ska verkligen bli roligt!
Efter vi hade städat ställde vi upp tre hinder på medellinjen som vi hoppade. Jag for och hämtade Iris, trodde inte hon skulle gå fram en meter, men jag galopperade igång henne rejält längs två långsidor och hon vaknade riktigt bra! Jag fokuserade på att hon inte skulle gena, gå emot skänklarna och bara böja sig till vänster och det tyckte jag gick hyfsat! Dock hade hon ingen extra energi alls! Vi hoppade på 70-80 cm och allt utom sprången kändes nog ganska bra, men det hade jag faktiskt räknat med! Vi får se om jag bara tävlar 70 cm till helgen om hon inte taggar till ordentligt!

Imorgon blir det nog lite dressyr på lägdan för henne!

Nu ska jag ut med Lukas, uteritt med klättring på heden står på schemat!

LÖRDAG

Jag har hunnit med mer än bara trav idag, tro det eller ej! Var i stallet kvart i sju och for hem typ klockan nio. Det var en lång dag.

Plockade i alla fall in tok-brunst-Iris (till och med Berra dög, DÅ är det illa!) och borstade upp henne, slängde på lite nya grejer, schockemöhle-schabrak och ett nytt träns, ett superfint Dyón working collection! Dock var det typ enormt mycket för stort. Pannbandet hamnade för långt ner och käkremmen var typ en kilometer lång. Hoppas det går att göra ett smidigt byte, men jag tvivlar inte. Beställde det nämligen från nyöppnade hemsidan tophorse.se och jag tror leveranstiden var typ två dagar!? Dessutom fick man ett supergulligt personligt kort med, hur bra?! Tror att ett träns i modell cob fungerar utmärkt, hade många hål kvar överallt. I värsta fall blir pannbandet för kort, men jag har nog ändå tänkt byta ut det mot ett bling.. Hehe!

I varje fall så insåg jag att dressyr på banan bara var att glömma då hon var så brunstig, så jag for ut på heden. Jobbade dressyr där istället. Fick jobba som ett djur i traven för att ha henne rak från svans till näsa och jag misslyckades mer än jag lyckades tror jag. Men jag kämpade tappert! For sen ner i sandtaget för att klättra några svängar. Första gången var det jävlar galopp, jag bara släppte tyglarna och höll mig runt halsen, tokfia! Sen skärpte hon sig och vi tog oss upp en gång till enligt skolboken. Sen for jag en vända i stora sandtaget också, jobba dit rump- och ryggmuskler! Sen blev jag glatt överraskad över hennes högergalopp! Det var inte studs-studs-hets-dragkamp! Utan lite för högt tempo, men fortfarande reglerbar! Jobbade med ställningen då hon gärna vänsterböjer sig tamefan. Men hon var duktigt och jag är supernöjd!

Imorgon ska hon hoppa lite, hon lär ha träningsvärk och vara brunstig. Lycka till! Men jag har tänkt ut en utmärkt styr-övning som jag ska jobba på! Funderar på att rida samma utevända med Lukas, dock klättra några fler gånger!

Sen frågade mamma om jag ville ha en häst. Enligt henne hade den "långa smala ben och var duktig på att hoppa". Haha, visst ska jag slå till? ;D

Här kommer mer bilder från igår som Loella fotade!

95 cm. Observera frambenet! xD

95 cm

Hur söt får man vara!?

105! Så duktig kille! ♥

Fina, fina Lukas! ♥

Tävlingsresultat, Berra!

Här tävlar vi för fullt!

Berra startade i solänget idag, dit har vi 25 mil. En skillnad på trav och ridning, jag skulle aldrig köra 25 mil för att hopptävla! Men Berra betalar oftast bensinen själv, så då blir det lite mera hållbart! xD

I varje fall så värmde han som vanligt, chillade i stallet och for då ut i loppet. Han öpnnade helt okej från bakspår och hamnade i andra utvändigt, perfekt!  Där låg han resten av loppet, dom öppnade varvet på 26 och sen drog dom två täthästarna iväg, med Berra någon längd efter, resten av hästarna försvann där bak. Det såg ut att gå så JÄVLA fort i sista kurvan så jag bara stod och hoppades att Sören bara finåkte så det inte skulle bli galopp. Det blev det inte heller, så Berra gick i mål som trea och med nya rekordtiden 25,4ak! Duktig kille! Ska tillägga att vinnaren, Farmbaron vann på nya banrekordet 24,9.. Inte dåligt! Jag räknade lite snabbt att fyran kom i mål tre sekunder efter Berra, det är mycket!

Fruktansvärt dålig bild, men som ni ser är fyran inte ens med i bild.. Duktiga Berra!

Så sammanfattningsvis, Berra är bäst! :D
Hur snygg?!

Fina Berra i loppet!

Tävlingsresultat!

Vilken jäkla bra dag!

Började med strul igår då SRK hade skrivit att första start var 16.00 på sin hemsida, rena turen att jag fick reda på att första start var 14.00. Men då kunde inte min ursprungliga hästskötare följa med, så som tur var ringde Loella 07.45 imorse och ställde upp, guld värt!

I alla fall var jag sjukt hurtig och knoppade Lukas man! Det tog cirka 25 minuter att göra och jag var galet nervös över att det skulle vara fult.. Men tyckte det blev helt okej och såg några sjukt fula knoppningar på tävlingsplatsen så jag var nöjd!


Sen så hämtade jag upp Loella och vi for in på SRK, parkerade. Öppnade fronten på finkan och chillade tills det var dags att gå banan och rida fram. Vi sadlade på och fixade utanför finkan och Lukas skötte sig exemplariskt. Det kom fram en karl och sa "Hej Lukas!" och jag undrade om han kände honom. Jodå, han hade ägt Lukas när han var 2-3 år och var travhäst! Hur kul var det inte att han kom och hälsade? Han berättade att Lukas hade kunnat bli en fin travhäst men han hade något som spökade som dom inte kunde komma på vad, dom hade gissat att det var något i ryggen eller korset, intressant att höra! :)

Sen red jag i alla fall fram och Lukas var bara fin, lyhörd och mjuk. Hoppade fram ute sen. Första språnget på lilla grinden var lite spännande, Lukas tyckte att det var superäckligt. xD Sen hoppade han as-stort på räcket två gånger, men sen blev han superfin. 

95 cm:
Felfri i grunden. På ett hinder i omhoppningen tappade jag dock ena stigbygeln, hoppade ett hinder till och tappade nästa också. Insåg att det var tre hinder kvar och ganska långa vägar, så jag gjorde halt, la en volt och red vidare. Galet klantigt av mig och ledde till 2 tidsfel och 4 fel för volten, men Lukas var felfri på hinder och superduktig!
Resultat: 0,6 fel

105 cm:
Bestämde mig för att rida 105 cm, för han var så jäkla fin på hinder i 95! I alla fall så tyckte han att hinder nummer tre var lite läskigt, en oxer med typ lackade lådor som blänkte i solen. Många hästar stannade på det! Så han var lite av och på innan han bestämde sig för att hoppa, vilket gjorde att han fick med sig bakbommen. Sen så var jag lite klantig igen, på näst sista hindret red jag vidare och insåg alldeles för sent att jag siktade på fel hinder och gjorde en galet snäv väg så Lukas stannade, men det var enbart mitt fel, så vi tog om och han hoppade jättefint! Så resultatet blev 8 fel och jag kan inte vara mer nöjd!
Resultat: 8 fel

Lukas fick vänta mycket idag men han stod så jävla snällt! Han har lugnat ner sig massor och det är så roligt! Vilken klippa han är, ställer upp till 100% och tycker att det är jätteroligt!
Superläskiga grinden! xD
Finis!
Hur snygg får man vara?
Dog lite här, så jävla snygg! <3
95 var väl lite väl lågt?

Fina, fina häst! Mer bilder kommer imorgon! Visst har han snygga senskydd förresten? ;D

TORSDAG

Jobbat en sväng på dagen, sen till stallet och ut med Lukas! Blev korta uterundan på heden, cirka 40 minuter tog den. Travade ganska mycket i en lugn, avslappnad trav och tog en lång avslappnad galopp. Övade lite halter sen också. Lukas kändes fin och genomjobbad och nu laddar vi inför morgondagen!

Iris fick stå idag, hon tittade nämligen på Lukas och bara lyfte på svansen och flörtade ihjäl sig. xD Så hennes hormoner får ta det lugnt i hagen idag, lika bra det! Blir en sväng dressyr imorgon, funderar på att hålla till på en lägda så får hon lite naturlig energi!

Efter ridturen var jag duktig och smorde alla grejer inför morgondagen. Så imorgon behöver jag bara packa och snygga till hästen. Klippte manen lite idag, tycker dom att den fortfarande är lite för lång, får kanske trimma lite mer imorgon! :)

Insåg att det var lite trångt på mina tränshängare så jag ska försöka rensa lite, så har två träns till salu till att börja med!
Träns stl full, bett ingår ej. 120 kr.

Populärt NYTT träns med lackad nosgrimma, använt max tio gånger, 350 kr. Snokrem finns! Bett ingår ej.

Gilla!

Jag gillar verkligen den här bilden på mig och Iris.
Jag tycker att Iris har en trevlig form och ser avslappnad ut. Jag har henne precis så mycket i handen som jag vill, det vill säga - nästan ingenting alls. Vilket både hon och jag trivs utmärkt med!
Jag tycker att jag har en hyfsad sits, bara blicken och en del smågrejer såklart! Min fina fina!

En viss skillnad va? 
Här ser hon lite mer stressad ut, går bakom lod, dock ser min sits hyfsad ut. 

ONSDAG

Jobbade till 17, var i stallet 17.25, Johanna hade borstat Lukas åt mig, så på med sadel och mot ridbanan! Skulle nämligen rida kurs 18.00 och ville värma upp först!

I alla fall fick jag lite tips på en bra "göra-halt-övning" som jag ska köra på ett tag, Lukas fuskar nämligen och gapar när han ska stå still för att slippa undan (detta hur lite jag är håller i tyglarna) så jag gjorde den ett par gånger och det var en klar förbättring direkt. Sen jobabde vi lite på öppnor och slutor. Jag ska vara helt ärligt och hade ingen aning om att man gjorde så som jag fick lära mig idag. Men det ska jag träna på så vi blir proffsiga på det också!

Sen jobbade jag lite i galoppen med att få honom mer avslappnad, ställde innåt fem galoppsprång, rakt fram fem galoppsprång, utåtställd fem galoppsprång och så vidare.. Lukas blev riktigt fin! Ska jag absolut träna mer på! Ska dessutom göra som Erica sa igår, rida mycket galoppbommar, nu jäklar ska vi få en fin galopp här!

I alla fall är jag supernöjd, det gick hur bra som helst! Nästa vecka ska jag nog rida Iris!

Nu har förresten startlistorna inför fredag kommit! Jag startar först(förutom eventuella efteranmälda) i 95 cm, det vill säga, klockan 16.00 cirka. Sen startar jag först i 105 cm också, dock cirka 50 starter senare. (2 timmar?) Nackdelen med att starta först är bara att jag säkert kommer att glömma banan, haha! Någon som har något bra tips om man är glömsk som jag? Synd att det säkert är olagligt med headset, det hade varit praktiskt om någon hade kunnat skrika i örat om man var på väg mot fel hinder!

Imorgon blir det en lugnare uteritt på Lukas. Får se vad tok-brunst-Iris får göra. Jag överväger vila imorgon och på lördag, hon brukar bli tämligen lat när hon är såhär brunstig!
Världens finaste! <3
Foto: Mye Nordlund

Bloggtävlingar!

Klicka på bilderna för att komma till tävlingarna!


Hoppträning

Var som sagt hoppträning hemma hos Erica i Kusmark idag.

Vi började på galoppbommar på rakt spår med ett galoppsprång mellan. Det tyckte Lukas var jättejobbigt och drog iväg lite för mycket på.
Sen red vi en linje, travbom, cavalettihinder, ett galoppsprång, räcke, två galoppsprång oxer och sen lite brutna linjer efter det. Vilket Lukas också tyckte var jobbigt och jag har lite svårt för mycket bommar på en gång tror jag och tappar lite balans så jag hade inte stenkoll själv heller, så vi red på lite för få språng och det blev lite konstiga hopp. Sen fick vi avsluta på oxer, skarp vänsterkurva, bruten linje på 8 galoppsprång och Lukas var galet fin! Tror det låg på 100-110 cm. Red bara en gång för att han var så fin. Så fort det blir lite högre blir han så otroligt mycket mer ridbar och kontrollerad, superkul!

Dessutom har jag sån tur så det blev filmat + taget kort! Dock inte på det sista som gick bra, men det är skitsamma, lär mig ju mer av att se mina egna misstag! :) Bara synd att man inte kan visa upp när det går som bäst!

Imorgon blir det dressykurs också, hoppas att han är lika fin då! :D

Förresten så har jag tur att folk läser min blogg! Både Evve och Carro informerade om att jag kunde göra ett klassbyte från lördag till fredag, så jag ska ordna det imorgon, så då ser vi väl om jag rider 105 eller inte!

Hmm.. Undrar vilken färg han ska få ha på fredag!?

Shopaholic

350 kr, cirka, på Royal Hästsport
Har beställt ett par Moutain Horse Supreme High Rider nu också. Hoppas att dom sitter snorbra!

Schabrak till salu!

Nu kör vi lite rea helt enkelt!
Mias hoppschabrak, helt nytt stl full, 200 kr! (nypris 600 kr cirka)
Mias dressyschabrak stl full, 150 kr!
Mark Todd allroundschabrak i marin med snygg guldpasspoal. Färgen blev tokkonstig på denna bild, den är mycket blåare. Använd 1-2 tvättar? 100 kr!
Fortfarande dålig bild, men schabraket på Berra iaf!

Snäll häst?

Såhär kan man tydligen också göra. Släppa ut hästen, fara hem och chilla, komma tillbaka till stallet och inse att man missat stänga hagen... Inte alls klantigt!

HELGEN

Min helgplanering verkar behöva smärre justeringar.
Tanken var:

Fredag: Hopptävla på SRK, 95 cm
Lördag: Hopptävla på SRK, 100 cm.

MEN, Berra var det tänkt att skulle starta på måndag, men det blir på lördag istället. Så jag ska vara på Solänget i ö-vik med Berra och tävla Lukas på SRK samtidigt alltså. xD Nejmen jag får tyvärr stryka på lördagen. Men då är frågan hur jag ska göra på fredagen. Ska jag efteranmäla till 105 så vi får rida två klasser? Jag har ingen aning och lär ta det beslutet på plats, men det kändes väldigt dyrt att efteranmäla också. :/ Dessutom har jag ingen boxplats utan ska ha Lukas i finkan.. Får fundera på det resten av veckan helt enkelt!

Berras lopp!

MÅNDAG

Det blev en lång dag igår!

Började med att vara i stan och klippa och färga håret klockan åtta. Det blev riktigt bra, dock känner jag mig alltid lika korthårig varje gång jag klipper mig, men det blir ju så fräsht!

Sen blev det hem och fara med Iris på ridbanan, 20 grader varmt i skuggan så linne var ett måste! Iris gick verkligen skitbra! Hon var lite seg, men det är en fördel i traven, fick en riktigt bra takt vissa bitar och hon höll formen i både övergångar och varvbyten! I galoppen var hon alldeles för slö för att gå att jobba på det sättet jag ville, men det var trots allt väldigt varmt! Jag är i alla fall supernöjd med ridpasset!

Sen blev det att fara och jobba på travet, tog en massa bilder, ska försöka slänga upp några ikväll. Ska även redigera några som ska säljas.

Direkt efter det blev det att fara till Kåge och hänga med Mli, käkade lite pizza och snackade skit! Sen så for vi till Ersmark och så kollade jag när hon red lektion och hoppade lite.

När jag kom hem var jag HELT slut och somnade riktigt fort! Idag har jag jobbar morgon, har långlunch nu innan jag ska iväg och jobba vidare, sen så ser vi hur dagen blir sen, vet inte riktigt vilken tid hoppträningen är, troligtvis får Iris vila idag. :)

Lycka & Moa hänger på ridbanan!

SÖNDAG

Trots utgång igår, var jag inte på torpet 10.30 för att hjälpa till på städdagen!? Hur hurtigt? Mådde faktiskt fantastiskt bra om man jämför med hur det brukar vara. :P Inte för att jag gjorde så mycket, sladdade ridbanan typ, det blev dock jävligt bra om jag får säga det själv!

Sen var jag på ridbanan igen och kolla när dom andra red, alltid intressant! Sen kom en tjej, Linn, och provred Lukas, funkar det så har jag kanske en medryttare. :) Lukas var rätt spänd i början, testade nog ganska mycket, när jag hoppade upp och red en bit var han i alla fall jättefin i galoppen, kul att det börjar släppa ordentligt!

Avslutade dagen på Sibylla med lite kebab, det satt jävligt bra!

Imorgon ska jag först upp till stan klockan åtta för att äntligen klippa mig och färga håret! Ska bli sjukt välbehövligt kan jag säga! Sen blir det hem och fara med Iris på ridbanan för lite dressyr, längtar! Insåg just att det typ var 1,5 veckor sen jag red dressyr på henne!? Vad hände där? Sen ska jag jobba på travet, får se om jag rider ut med Lukas sen eller om han får vila.

Måste bara slänga ihop en liten veckoplanering så jag kommer ihåg hur jag ska rida!

Måndag: Dressyr på Iris, eventuellt uteritt Lukas
Tisdag: Hoppträning Lukas, Iris vila?
Onsdag: Dressyrträning Lukas, Lina rider dressyrträning på Iris
Torsdag: Lukas ?, Iris uteritt
Fredag: Hopptävling på kvällen på SRK, 95 cm. Iris dressyr
Lördag: Hopptävling på morgonen på SRK, 100 cm. Iris vila?
Söndag: Lukas vila, Iris hoppning?

Insåg att Iris vecka är väldigt lätt att ändra på om något dyker upp! Jag är i alla fall supertaggad på att rida dressyr på Iris imorgon, veckans träningar och tävlingen till helgen!!

Duktiga Lukas!

Hoppade som sagt Lukas idag, samma hinder som igår, strömsholmsfållan med kombination. Han var så fin i uppvärmningen, lyhörd på avsaktningarna, gjorde fina skänkelvikningar i trav och var så otroligt reglerbar i galoppen! Värmde upp på ett räcke som stod lite tight, kändes bara fint så jag hoppade först banan på cirka 80 cm, men höjde rätt fort till 1 m på kombinationen och dom två oxrarna till 110 cm! Och Lukas var jättefin, fortfarande lika reglerbar i galoppen, jag tänkte på att få tillbaka honom så fort som möjligt efter hindren och han var riktigt fin. Så jag höjde den ena oxern till 120 cm.. hoppade fortfarande lika fint! Så vi höjde en gång till.. till 130 cm! Första språnget rev han, men andra så klarade han det. DUKTIG kille! Det kändes inte ens högt!? Helt ärligt trodde allihopa att alla hinder var 10 cm lägre än jag skrivit, men det såg så jäkla högt ut att jag hämtade mätstickan efteråt.. Duktiga Lukas alltså!! Gick hela vägen hem i mina ridstövlar så nu har jag två fina blåsor, grattis till mig!

Iris stod idag, så jag påbörjade mockningen av hagarna.. Det kommer ta ett par veckor innan jag är klar kan jag säga!

Nu blir det snart utgång, imorgon ska Lukas få provridas av en eventuell framtida medryttare. :)


100 cm

110 cm

120 cm

Inte vacker bild, men 130 cm iaf!

Ridstövlar!

Tryckte ner dubbla inlägg i mina ridstövlar idag. Dock är det fortfarande för mycket utrymme runt hälen OCH det blev galet varmt = kommer INTE att fungera i sommar.. Så tragiskt att jag måste köpa nya! Trivs hur bra som helst i dom jag har. Moutain Horse High Rider heter dom i alla fall och är sååå sköna!

I alla fall har jag letat lite snabbt och tycker utbudet är dåligt. Jag ska inte handla billiga på typ hööks. Jag vill såklart ha ett par med BRA passform och hittade något alternativ i alla fall.


Moutain Horse Supreme High Rider
Gillar Moutain Horse, dom här är snygga och går på 3500 kr cirka.


Jacson Pioneer
Ska tydligen vara supersköna, går väl på 3000-3500 kr. Vore kanske något? Dock har jag hört att dragkedjan är dålig...


Veredus Guarnieri
Nackdel: Kostar 7000 kr. Fördel: Måste ha en JÄVLA passform.. Inte helt fel.

Är det någon som har något tips på en ridstövel, typ max 4000 kr, som är snygg och har grym passform!?

FREDAG

Var i stan klockan sju idag och hjälpte Jenny lasta Lys. Han var så sjukt halt, satt inte ens ner ena frambenet.. Såg hemskt ut! Dock ringde Jenny när jag slutade jobbat och det var ingen fraktur som vi var livrädda för! Dock en rejäl blödning, vet inte exakt var den satt, men mot övre delen av benet/bogen antar jag. Jenny tror att han har gått omkull på en sten. Stackars Lys med all otur! Men boxvila en vecka är ingenting om man tänker på vad det kunde ha varit! 

For i alla fall med Lukas på banan för lite dressyr. Jag är inte bra i höften än, så jag har svårt att lägga på vänster skänkel, men jag kan i alla fall sitta i sadeln så det gör ju mycket! I alla fall fokuserade jag på halter, lugn och eftergiven häst, igångsättning. Slutade med tempoväxlingar halt-galopp och han var riktigt fin! Gjorde några 10-metersvolter i galopp, duktig kille! Ska bli kul att rida dressyrkurs på onsdag! Lina rider troligtvis Iris. Dessutom har Erica flyttat hoppkursen till tisdag, hurra! Det innebär att jag kan rida både hopp- och dressyrkurs varje vecka!

Efter det for jag och byggde upp strömsholmsfållan med kombination, innan jag red dit med Iris. Iris kändes så sjuuukt lång idag. Och hon gick emot skänklarna och körde värsta omhoppningssvängar i varje kurva och rev grovt en eller två gånger. Fick igång henne hyfsat och avslutade en runda på 80 cm. Hoppade bara två rundor + några enstaka hinder, hon hade nog träningsvärk sen igår tror jag! Hon skötte sig okej i kombinationen, svårt att säga då hon inte riktigt var ridbar. Hon fick galoppera på en lägda hem, DET orkade hon allt.. haha, knasfia!

Jag överlevde min första jobbdag(photomic) på sex månader också. Cred till mig!

Imorgon hoppar jag samma sak med Lukas, Iris vilar lördag-söndag. 


Duktig skrutta vid nedhoppning!

ONSDAG

Nu har jag varit sådär duktig igen!

For till stan 9.30 och solade en stund på Suntan, sjukt skönt!! Sen blev det att gå på Ica och köpa en sallad som jag satt i solen och åt. Sen blev det då dags för ryggakuten! Det såg tydligen inte så illa ut, bara några muskler som inte hade jobbat som dom skulle, blev tillknakad och tror nog att det blir bra! Gillar ryggakuten, jag får alltid rida hur mycket jag vill för dom, haha!

Blev sedan en sväng till Royal och en vända på travet, innan jag for på Scandic på möte med photomic. Dom ringe nämligen igår kväll och ville träffa mig, för igår i Umeå på mötet med dom sa jag att jag inte var intresserad av att jobba i höst, för jag ville hålla mig i Skellefteå-trakten enbart. Vilket är typ omöjligt. Men dom ville hemskt gärna ha kvar mig, så dom skulle försöka kompromissa med huvudkontoret så jag skulle slippa jobba flera veckor i Umeå till exempel (12 mil dit). I så fall har jag jobb till hösten! 
Dessutom ringde jag coop, typ två månader för sent och sa att jag ville sommarjobba där. Min handled klarar det egentligen inte, men jag får väl operera den i typ november och härda i sommar. Det går som tur är alltid bra att rida, det är till exempel dra åt sadelgjorden som är ett helvete. Men det gnäller vi om sen!

Sen blev det hem och ta med Johanna till ridbanan för att bygga fram löshoppningsprylar! Sen hem och hämta hästarna. Iris är så fantastisk, fast med ett grimskaft, upp och rida. Jag värmde upp henne på ridbanan i samtliga gångarter med bara grimma och grimskaft. Bara styrningen som var sådär ibland. Duktiga tjej!

Iris är så söt när man löshoppar. Ser ut som en segpropp, står mitt på ridbanan och hänger, tills dess att man släpper in henne i fållan, då blir det fullt ös! Efter hon hoppat, springer hon till mitten av ridbanan och chillar igen. Älskling! Hon rev en gång och då fick hon typ frispel! Och blev kolugn. Och fick frispel igen! Hon är ju för söt ibland! I alla fall så hoppade hon 120 innan jag gav mig, så duktig hon är!!

Hade tänkt rida Lukas också, men hann inte, var tvungen att gå igenom lite fotoprylar, har inte använt dom på 6 månader och har dessutom en helt annorlunda kamera. Om vädret inte är bra imorgon så dör jag dock lite. För då måste vi vara inomhus och har 742 prylar mer att hålla reda på.. Håll tummarna för mig! Som tur är så ska jag bara fota en klass..  Dessutom var det lite kaos då ingenting funkade ett tag, tur att jag är teknisk och löste det, hehe.

Börjar inte jobba förän klockan nio i stan, men klockan sju ska jag vara hos Jenny och hjälpa henne lasta Lys.. Han har troligtvis gått omkull i hagen och ska till Umeå och röntgas.. Håll tummarna för att det inte är något!!

110!

120!

ONSDAG

Började dagen med photomic-möte i Umeå. Höll på till cirka klockan tre. Ska nämligen fota lite avslut och student dom närmaste veckorna.
Gissa förresten var jag är bokad på studenten? I FALUN! Haha, bara 60 mil dit, undrar vad dom tänkte? Dock far jag hemskt gärna då brorsan bor i Borlänge, 2 mil bort, vore sjukt roligt att få hälsa på dom!

Sen blev det hem och stallet, skickade iväg Lina med Iris, hon fick rida dressyrkurs på henne idag, då jag skulle iväg och hoppträna. Hon var jättenöjd och det hade tydligen gått bara bra! Hon kanske rider nästa vecka också, vore nyttigt för Iris!

I alla fall så lastade jag Lukas och for till Kusmark, 4,5 mil. Där var det hopptäning hemma hos Erica Sjöström. Hon har en jättefin, nyanlagd utebana. Vi var i alla fall sex stycken i gruppen och trots det så var det inga problem att värma upp i samtliga gångarter. Kul när det fungerar! I alla fall så var Lukas superfin i upptvärminingen, lugn och fin, lyhörd och lyssnade hur bra som helst! Gjorde några skänkelvikningar i trav utan att han taggade eller slog ifrån och i galoppen var han väldigt lyhörd och lätt att reglera! Vi värme sen upp på två cavaletti på böjt spår med 1 galoppsprång mellan, i höger varv gick det bara bra, i vänster protesterade han dock lite, men slutade bra sen!

Hoppade sen fram på ett räcke och han fortsatte vara lugn och reglerbar! Han brukar annars tagga till rejält när han får börja hoppa. Sen hoppade vi räcket snett, en bruten linje mot ett till hinder vi hoppade lite snett och sen ut för innerskänkel mot en oxer. Svårt att förklara, men det var jättenyttigt och Lukas gjorde det bra!

Sen var det dags för bana. Först den linjen vi värmde upp på, sen en linje med räcke-oxer, några hinder till, avslut från en skarp högerkurva mot en oxer. Första svängen på lägre höjd sköte han JÄKLIGT bra. Supernöjd! Andra vändan höjdes en del hinder till en meter, dom andra låg kanske på 80-90. Det gick SKITBRA till sista hindret, då kände jag hur fel avståndet blev och i princip gav honom tyglarna helt, vilket gjorde att han typ dök genom hindret. Andra gången satt jag kvar och avvaktade trots det blev lika fel, men då fick han sig över i alla fall. Sista gången hoppade han riktigt fint! JAG ÄR SÅ NÖJD! Så jäkla synd att det inte hamnade på film! Duktiga, duktiga Lukas! Bara jag rider med ett spö i handen (som jag aldrig använder) och sporrar(som jag knappt heller använder) så sköter han sig så sjukt snyggt!

Pratade dessutom med Erica och förhoppningsvis ska hon köra en grupp tisdag och en onsdag så jag kan hoppträna på tisdagar och rida dressyrkurs på onsdagar. Jag har tagit ut lite pengar från mitt sparkonto som jag ska lägga på träningar och tävlingar så jag taggar järnet! GUD SÅ FINA HÄSTAR JAG HAR! ♥

Dock hade jag jävligt ont i höfterna så jag knappt kunde rida och ÄNDÅ gick det skitbra, duktiga Lukas! Ryggakuten imorgon säger jag, det blir bra att få tillbaka lite funktion i kroppen.. Ska dessutom på möte, på Royal, Granngården, travet med mera! När jag kommer hem ska Iris och Gulden få löshoppa, sen, om jag får för dom på ryggakuten, ska jag rida lite dressyr på Lukas!

Haha, jag kan inte sluta undra vad tusan han gör med bakbenen här? xD

Tips!

Hittade en hästsida om enbart hoppning, perfekt att hitta övningar, tips och artiklar!

http://hasthoppning.ifokus.se/

Snyggast?

Vilket av dom här schabraken är snyggast?! JAG KAN INTE BESTÄMMA MIG!  Det vita känns lite opraktiskt, men så jäkla snyggt.. Jag tror jag ska köpa en lott, bli rik och köpa båda!

Heden!

Oj så underbart, for ut med Iris på heden idag och NU JÄVLAR är det framtinat! I alla fall på dom flesta ställerna! I varje fall så travade jag först en ganska lång bit och försökte få henne helt rak, lättare sagt än gjort! Hon ställer gärna sig vänster och går i en sluta för att komma undan, att få både kroppen och huvudet rakt kräver lite jobb. Sen kom vi till våran galoppsträcka, tar man hela är den ruskigt lång, men jag red bara halva ungefär, det får räcka såhär i början. Var ute efter en lugn och samlad galopp, men det ligger nog några månader fram i tiden, hon har inte tillräckligt med muskler och styrka för det än. Men jag höll ihop hela tiden så det inte blev rally. Det tycker inte Iris är så roligt och studsar mig jävlar ur sadeln! Så det tar emot att sitta emot, för då flyger man rakt upp! Så jag fick sitta ner väldigt lätt och göra förhållningar hela tiden istället. Sen så hittade vi en kort liten stid med 3 nedfallna träd på, varav ett måste ha varit 60 cm i alla fall. Herregud så roligt hon hade!

Efter det så red jag över e4an, öppnade och stängde bägge älg-grindarna från ryggen. Höll på att bli galen på Iris som INTE kunde stå still.. Vi har trots allt inte gjort det på ett år, får helt enkelt öva lite mer! Sen red jag en kort sväng på ridbanan i skritt och trav, hon var så rabiat och gick emot skänklarna och bråkade så när jag fick henne lite lyhörd for vi vidare. Skulle hoppa över ett litet dike hem, som Iris VET att hon måste skutta över, kom i god trav, Iris pallnitade, och hoppade från stillastående. Diken är helt enkelt inte hennes grej. Klev över samma dike med Lukas och han skötte det som man ska, lugnt och sansat. I varje fall berömde jag Iris när hon hoppade över, så hon drog iväg världens bocksprång och fortsatte i galopp! Galenpanna!

Jag har för övrigt så ont i höften och ryggen att jag inte kan räta på mig, inte klarar av att stå i lätt sits(faller hela tiden ner i sadeln) och det gör sjukt ont att byta sittben, sitta ner i traven är det inte frågan om! Så det här går inte, ska försöka boka en tid på ryggakuten på torsdag! Det mesta brukar gå att avhjälpa med spikmatta och liniment, men det här måste vara något som ligger snett eller liknande. När hästarna "rycker till" för något gör det så ont i höften att jag bara viker mig framåt och stönar.. Inte coolt!

I varje fall så ska jag börja fara och klättra med hästarna nu! Lukas vill jag att ska få lite mer rumpa och Iris behöver verkligen mer ryggmuskler!

Imorgon: Lina rider Iris tror jag? Lukas hopptränar jag med i Kusmark hemma hos Erica Sjöström på hennes utebana!
Torsdag: Får se vad dom säger på ryggakuten (om jag nu får en tid), men funderar på att löshoppa Iris.. Eventuellt dressyr på Lukas om det hinns med.
Fredag: Eventuellt hoppa Iris med Jessica.. Rida ut Lukas, klättra!
Lördag: Om jag löshoppar + hoppar Iris så får hon stå, Dressyr på Lukas.
Söndag: Hoppa Lukas på torpet? Uteritt på Iris?

Mina schabrak!

Jag har ett par schabrak, min låda som jag förvarar dom i är FULL. Funderar på att köpa en till så jag rymmer några fler.. Haha, skämt åsido så måste jag skaffa ett dressyrschabrak till, äger faktiskt bara ett! (Mitt Eskadron räknas inte, ska använda det vid hoppning ändå så! Har faktiskt bestämt att det ska bli ett grått schockemöhle nästa gång. Dessutom är jag toksugen på Eskadrons nya blå/vita, supersnyggt är det!

Broderat ljusrosa från Exclusiv, önskar dock att färgen på brodyren var svart.. | Ljusbrunt dressyr från Schockemöhle, väldigt skitigt då det är dags att tvätta det nu!
Rött allround från Hansbo, köpte det på rea för 150 kr | Marinblått med guldpasspoal, märke kan jag inte komma på! Eventuellt till salu! Kom med bud!
Grått Lamicell hopp | Mitt älskade Eskadron! Visserligen dressyr, men använder det vid hoppning ändå!
Rosa Scapa, köpt från typ Holland? | Scapa i färgen pistage med luva, köpt begagnat
Grön Scapa, ev. till salu, kom med bud! | Iris tävlingschabrak, Specialbeställt rött från Mias
Blått hoppschabrak från Mias som jag specialbeställt, ska använda det imorgon tror jag! | Rött allroundschabrak från Mias, köpt på tradera.

Bra att veta - om bete!

Förra året var jag på en betesföreläsning och hittade anteckningarna jag hade gjort och tänkte dela med mig!

Lagomt stort bete = 0,75 hektar/häst
Foderbyten ska ske över 2-4 veckor när det gäller hö/bete och även korn. Vanligt kraftfoder kan man vänja in på 1 vecka.
Vid savstigning på videkissar kan dom innehålla acetylsalicylsyra(dopingklassat, antiinflammatoriskt)
I bete finns mycket e-vitamin, vilket ersätter selenbrist.

Efter fyra dygn på ett ordentligt bete har hästen gått upp 11-20 kg.
Om man ställer in hästen på box utan mat i 8 timmar har den dock gått ner 9-18 kg.
Efter fyra dygn hem från betet ska hästen vara redo för att prestera igen.

Gillar Iris hals måste jag säga! Längtar till nästa betessläpp!

Duktig Camilla!

Inte hästrelaterat, men måste få skryta lite! ;D

Förra veckan var sjukt jobbig. För att jag hade så otroligt mycket saker ogjorda! Rummet var kaos, man fick bokstavligen klättra fram. Listan på saker "att-göra" var galet lång och det var en massa viktiga saker som aldrig blev gjorda.. Men nu har jag varit galet duktig i två dagar och gjort bort massor av saker! Jag hade faktiskt problem att somna i förra veckan för jag hade panik över alls som skulle göras. Jag har fortfarande en ganska lång lista, men inget är galet viktigt, typ tvätta bilen. Det ska jag fixa så fort det blir lite varmare igen. 

Känns skitbra, ska ta lite av småsakerna jag har kvar dag för dag så jag kan få stryka dom från min lapp, nu taggar vi allt! :D

Bäbis-Lycka!

TISDAG

Kolla vad som kom med posten idag? Kan man annat än älska tradera där man kan få tag på helt nya grejer för halva priset? Iris ska få ha dom här bara på tävling har jag tänkt, hon kommer bli så fin så!


Var duktig och vaknade 8 idag, sen så for jag till stallet och gjorde klart innan jag plockade in Lukas. Det var så jäkla kallt! Blåste, + 2 grader och snöade. Så fast jag hade långkalsonger under ridbyxorna så frös jag. Fram med westernchapsen med fransar och på med dom också! Lukas fick faktiskt ha ridtäcke.. Och efter ridturen fick han på sig vintertäcke. Så kallt är det alltså idag!

I varje fall så for jag på ridbanan, hade med mig Lycka också. Lukas var superfin! Han kanske också tyckte det var kallt och skötte sig så bra han kunde för att få komma hem fort? Vem vet! ;) I varje fall så red jag ett kort pass i samtliga gångarter och han var lätt på handen, lyhörd och hade en väldigt trevlig galopp! Travade hem på torpetvägen, han var jättefin tills hästen(Toronto) som precis har flyttat till en hage bredvid vägen kommer som en galning, gnäggar och bockar som en idiot! Då blev han lite mer spänd, haha! Men han höll sig så fint i skinnet så! Lycka höll sig dessutom bakom oss hela passet, hon lärde sig att man inte ska vara framför hästarna efter Lukas råkade galoppera på hennes svans förra gången! Härligt att någonting går in!

Nu ska jag ta tag i att kolla upp all min fotoutrustning.. Kommer ta minst en timme, inte taggad! Sen ska jag rida ut på Iris, ser väl vart vi tar vägen!

Medryttare?

http://www.blocket.se/vasterbotten/Dressyrintresserad_medryttare_33619674.htm?ca=2&w=1


Klubbtävling 21/5 på torpet!

KOPIERA GÄRNA INLÄGGET OCH SPRID PÅ ERA BLOGGAR!

Inbjudan till klubbtävling i hoppning

Plats: Torpet Bureå

Datum: 21/5

Första start: 10.00
Banan öppen från klockan 9.00
Startanmälan och betalning från klockan 9.00
Kostnad: 50 :- /start
Medlem i Bureå hästklubb: 30 :- /start

Klasser:(häst och ponny startar i samma klass)
50, 70, 80, 90

Anmälan sker senaste den 16/5 och startlistor finns från 17/5 på hemsidan, http://torpetburea.webs.com/
Anmälan sker till camillarobertsson@msn.com

Ange häst/ponnys namn, ryttarens namn och vilka klasser du vill vara med i!

Alla är välkomna, det spelar ingen roll om du är medlem i någon klubb eller inte!
Tävlingsreglementet (TR) kommer följas angående säkerhet, utrustning, uppförande.

Häst/ponny får starta två gånger i samma klass med olika ryttare. (Tr 1)

Ingen licens eller grönt kort behövs.

Prisrosetter enligt TR

Framridning kommer ske på en äng i anslutning till gårdsplanen och framhoppning kommer att ske två gånger på hinder nummer 1 i anslutning till start!

Eventuella frågor mailas till: camillarobertsson@msn.com


Uppsala någon?

Någon som bor norr om uppsala och känner till det här stallet? Googlade efter Lili och hon står tydligen här, lillhjärtat! ♥ Saknar henne och skulle så gärna vilja veta hur hon har det.. Den här bloggen har hjälpt mig med mycket småsaker och vem vet? Kanske får jag veta hur det är med bäbis?


Världens finaste bäbis! ♥

Schabrak till salu!

Lagt ut tre Mias schabrak på tradera, utrop är endast 1 kr! Bjud på tradera, schabraken hittar ni här:
http://www.tradera.com/auktioner/unafraid
Grått allround, stl full, utrop 1 kr!
Lila dressyr, stl full, utrop 1 kr!
Gult hopp, stl full, utrop 1 kr!
Detta paket ligger ej ute än, paketpris 200 kr! (tyglar och extra nosgrimma ingår ej)

Oj så taggad!!

13 Maj - Lokal hopptävling SRK, Lukas 95 cm
14 Maj - Lokal hopptävling SRK, Lukas 100 cm
21 Maj - Klubbtävling torpet. Lukas 80 + 90 cm Iris 70 + 80 cm
28 Maj - Träningstävling KDRF. Vet ej klasser men Iris 70 + 80 cm, Lukas 90 + 100 cm?
29 Maj - Lokal hopptävling Sandgärdan, Lukas 95 + 100 cm
6 Juni - Lokal hopptävling KDRF, Iris 80 cm, Lukas 95 cm (lagomgång) + 100 cm.
11 Juni -  Lokal hopptävling Vännes eller Luleå, får se när propparna kommer!
12 Juni - BETESLÄPP!

KÄNN PEPPEN! Blir en intensiv tid nu, men så jävla KUL! Vi får se hur vi lägger upp sommaren sen!
Loella som tagit på fina älsklingen! ♥

MÅNDAG

Idag får båda hästarna vila. Dels för att jag håller på att fixa en massa småsaker och dels eftesom det är så jävla kallt! Blåset svinkallt, + 2 grader och nyss snöade det. Men bor man i norrland så gör man tydligen. Frestelsen att flytta söderut finns verkligen!

Jag har dock varit duktig idag, skickat iväg lite paket, skickat lite bilder som jag sålt, pantat burkar, tvättat, dragit alla mina hinderstöd till torpet, lagat hela staketet runt ridbanan och skrivit en propp till våran klubbtävling vi ska ha på Torpet den 21a maj! Spännande! Dessutom har jag påbörjat en städning i mitt rum som jag ska slutföra.. Bara dammsuga och dammtorka kvar! Något hurtig!

Imorgon blir det en sväng till Umeå på photomic-träff, sen ska jag rida dressyr på Iris på kvällen, Lina rider Lukas. På onsdag ska jag klippa och färga håret på morgonen, hänga i stan fram till klockan ett, då ska jag följa med Jenny till Lys! Ska bli superkul att se honom igen! Sen blev det hoppkurs med Lukas i kusmark på kvällen, får hoppas att hon börjar lägga det på tisdagar sen, annars krockar det med dressyrträningen på torpet!

Sen på torsdag ska jag vara hårmodell halva dagen, något proffs behövde någon långhårig, spännande! På fredag ska jag fota avslutningsfoto, det kommer gå åt helvete, har inte rört utrustningen sen i början av december.. Hemskt kommer det bli!

Får väl se om jag lyckas styra tjejkväll här hemma till helgen, beror på om någon vill komma. Tänkte mig tacos och lite alkoläsk på våran inglasade altan med eventuell utgång, vore superkul!

Okejdå, vi går väl upp en klass eller två till nästa gång då... xD

Fundering!

Totalt oviktigt egentligen, men jag funderade bara allmänt på en grej! Med Lukas i 80 cm red jag ju förbi det hindret jag skulle hoppa och siktade på ett annat, men kom på mitt misstag, red runt och hoppade rätt hinder. Klantarsel! Dock korsde jag aldrig min egen väg, visst borde jag i teorin kunnat fortsätta och rida omhoppning? Finns det något hopp-proffs som har ett bra svar?

Nu menar jag inte att jag är sur för att jag fick fyra fel eller något, jag avbröt ju som själv efter målgång, men om det skulle hända igen, hur räknas det?

Det är hinder nummer fyra som jag rider förbi, rider runt hindret och sen hoppar!

Resultat, hopptävling!

Blev en väldigt intressant dag, fick fara helt själv med båda hästarna nämligen, hade ingen hästskötare/medhjälpare, filmare eller fotograf. Som tur var så fanns det många på tävlingsplatsen som hjälpte till att leda hästar, filma och fota, tack till er, ni är guld!

Utvärdering tävlingsplats:
Framridning: Var lite rörigt, fanns ingen funktionär och höll koll och det var väldigt många hästar inne samtidigt, fungerade väl men när det var som mest gick det knappt att rida fram.
Framhoppning: Fanns inget max antal där heller, men som tur var så var det inte riktigt lika många där inne, men vissa stunder var det halvjobbigt.
Fika: När jag skulle fika när 1m-klassen skulle börja var det helt slut fika och dricka, det enda som fanns var varmkorv, och den var inte god. Blä!
Övrigt: Under tiden jag kikade på 1m-klassen ropade dom i högtalarna att ridskolehästarna skulle in omgående och vi var tvungen att flytta oss från spiltorna?! Det var alltså samtliga tävlanden som stod i spiltor.. Så jag missade dom sista tre klasserna, för jag hade ju två hästar, jag kunde inte direkt stå med dom i grimskaft.. Dåligt!
Sammanfattningsvis var det mycket störande moment, hoppas dom gör det bättre nästa gång!

Iris, 60 cm utom tävlan
Iris hade så galet kul! Hoppade ett hinder på 70 cm på framhoppningen, det var ju så jäkla lågt.. Haha! I alla fall så brukar hon inte kunna hoppa lägre än 70 cm, men idag flöt det på bra, jag gjorde ingenting på banan, bara styrde, hon bjöd så jäkla fint och det märks att det är det roligaste hon vet! Dubbelnollade också. Dock glömde jag vägen i grunden men kom på den innan det var för sent i alla fall, haha!
Resultat: 0,0


Lukas 80 cm
Galet pigg på framhoppningen, han tyckte det var lågt och drog på järnet, haha! I alla fall så hade jag glömt hjärnan hemma idag och glömde vägen IGEN, sjukt klantigt! Jag var i alla fall tvungen att lägga en volt så det blev 4 fel, dock var Lukas i alla fall felfri på hinder och jättefin!
Resultat: 4 fel


Lukas 90 cm
Ja, vad kan man säöga, superfin var han! Dock så red jag nog liite för fort i omhoppningen och fick inte med yttersidan så vi fick ett stopp på grund av min tokdåliga väg, Lukas var jätteduktig och vi hade skitkul båda två!
Resultat: 0, 4 fel

Ingen film från denna klass tyvärr

Jag är helnöjd med dagen, dom enda missarna tar jag på mig själv, vilka stjärnor till hästar jag har! ♥ Nu har jag så sjukt ont i benen, är helt slut! Måste träna upp mig lite tror jag! Ska avsluta dagen med en pizza, låter inte helt fel va?
90 cm
Visst är han söt i rosa?
Omhoppning!

Världens bästa Iris! ♥

Som sagt, världens finaste!

Haha, vad gör han med bakhovarna här!?

RSS 2.0