Planering

Får skriva en liten veckoplanering till mig själv då det är en liten speciell vecka med tävling till helgen!

Måndag: Jobba 9-15 cirka. Hoppträna med Lukas på SRK med Marre efter det.
Tisdag: Lugnt dressyr/utepass för Lukas
Onsdag: Provlopp för Berra, Uteritt Lukas
Torsdag: Dressyr Lukas, Bygga bana på SRK
Fredag: Rida Berra (dressyr), jobba på tävlingarna. Kort dressyr/utepass på Lukas.
Lördag: Tävling på srk!
Söndag: Tävling på srk!

Iris tar jag lite när det passar, hon ska i alla fall vila imorgon då hon gått tre dagar i rad. (Hon trivs bäst med att gå två dagar, vila en dag, gå två dagar osv.)

Sen måste jag inventera mina photomicprylar. Det ska göras varje månad och jag har nog inte gjort det sen i augusti. Pinsamt värre, hehe.

Efter helgen lär jag ha (förhoppningsvis!) MASSA nya tävlingsbilder, wiiiie!

Markarbete

Idag har Berra fått markarbeta!
Johanna var en ängel och "red" Iris. Dvs, stod i mitten och agerade psykiskt stöd åt Berra. När vi kom till ridbanan var Berra väldigt skeptisk mot hindren, dom såg nog ut som något monster som åt små ponnyhästar. Vi började med att skritta över bommarna när dom låg på marken. Då gick även Iris före. Berra hoppade ganska ordentligt över dom i början. Vi skittade nog över tio gånger. Sen travade vi över, sen la vi upp dom till mini-kryss och tills slut hade vi alla hindren på 50 cm. Vi hoppade ett räcke på 70 cm någon gång också.

Positivt är att han överkom sin rädsla för bommarna fort och inte blev rädd när han råkade riva eller när någon rörde i bommarna så det lät. Dessutom var han inte rädd för hinderskjulet och klarade av att vara själv på den övre delen av ridbanan! Tidigare har han stuckit i panik över att bli lämnad själv. Små, små steg framåt!

På filmen går han inte att svänga mot det rosa hindret, det är för att han är jätterädd för hästarna som är på nedre delen av banan, snutte! Märk också våran strategiska placering av Iris för maximalt stöd, haha!
Sen ställde jag in Berra och Lina markarbetade Iris lite. Hon var helt knäpp, haha! När det gick hyfsat så hoppade jag upp en vända också, hon studsade i sidled och var ganska rabiat, men bara man fick styrning så tyckte hon att det var fantastiskt roligt att skutta lite!

Sen blev det hem för hästbyte. Lukas fick gå ett kortare pass och skutta över några hinder på 50-70cm med fokus på att återfå en lugn galopp efter hindren, vilket gick hyfsat faktiskt! Sista högergaloppen var fantastiskt bra! Duktig kille! Ladda för hoppning på srks utebana imorgon!!!!

Halt på grund av skilsmässa?


Duktig Camilla

Idag har jag sprungit min femte löprunda. Det är läskigt så fort det syns resultat. Jag springer samma vända på endast 2,75 km. Jag vågar inte springa längre då jag har lite problem med min höft. Förlänger kanske sträckan sen om höften fortsätter samarbete. På dom här fem rundorna har jag sänkt tiden från 18 till 15 minuter. Fortfarande inget att skryta om, men det var i princip mitt mål jag hade när jag började. Så det känns jävligt kul att få sätta ett nytt mål! När jag har bloggat klart ska jag köra lite situps och rygglyft också, ska tydligen vara bra för hållningen och sitsen!

För övrigt så började jag dagen med en uteritt på Lukas, på det raka bettet och med graman. Tidigare har han INTE gått att galoppera ute på det, men idag gick det fantastiskt bra i högergaloppen och nästan lika bra i vänster. I sista (och typ femte galoppen) vänstergaloppen blev han dock tung, men han var säkert lite trött också. Men bitvis har jag nästan inget i handen och en perfekt form! I traven är han klockren ute nu, gilla!

Sen så pysslade jag på och tjollrade i hagarna tills jag insåg att det skulle börja regna. Tänkte skynda mig rida Iris innan det började ordentligt, men han inte mer än upp på hästen innan himlen öppnade sig. For på ridbanan och tänkte dressyra lite. Dock tror jag att regnet gjorde Iris lite ofokuserad, så hon var lite springig. Galopperade på ganska mycket i båda varven. Jag hade en bra galopp, dock lite mycket fart. Men hon hade en bra bjudning, så får jobba vidare med det i veckan!

Imorgon blir det markarbete/hoppning på Berrabus, vi ska för första gången hoppa lite "bana" då vi ska bygga strömsholmsfållan! Ska bli spännande att se om Berra kissar ner sig när han ser dom nya plastbommarna. Målet för morgondagen är väl inte att hoppa bana, utan att inte vara rädd för bommarna. Dock ska Lina rida Iris, så vi får leka "följa john" efter dom, då ska det nog gå bra!

Berra skuttar över ofarliga naturbommar på gården, tänk vad han kan när han slappnar av!

PEPPA!

Nu har dom preliminära startlistorna för helgen kommit ut! Startar faktiskt hyfsat till i alla klasser!
Peppar med lite fina failbilder jag hittade i mina mappar!FREDAG

Idag har det inte blivit mycket gjort!

Började dagen med att kratta Lukas hage, samlade ihop allt skit till högar som jag ska köra bort med skottkärra när det torkar. I Iris och Berras hage kan man dock inte göra det, för Berra är en liten terrorist och krattar ut högarna igen! Så den hagen får man ta när det torkat! Men jag har gått med en spade och dikat lite så vattnet rinner undan fortare. 

Sen så red jag ut en kort sväng på Iris, bara i skritt och trav. Hon är superbrunstig, kråmade sig och smågnäggade åt dom andra hästarna hela tiden.

Efter det så har jag krattat lite mer, gjort extra fint i stallet och smörjt lite grejer i solen. Klockan blev nästan sju innan jag begav mig hemåt igen.

Jag hade också tänkt köra Berra, men det gjorde faktiskt Tomas idag! För första gången på två månader! Så nu kanske jag motionerar Berra lite mer sällan, rider 1-2 gånger i veckan på banan bara.

Imorgon blir det uteritt för Lukas och dressyr på banan för Iris!

Berrabus

Idag var jag sjukt smart. Red dressyr på berra trots att det jag gjorde sist var samma sak. Man måste varva med körning så han får ladda ur lite. I alla fall har han en högre lägstanivå än tidigare! Dock kom vi inte riktigt till arbete och då blev berra less. Så istället för att nöta så for vi hem.

Så imorgon tror jag att jag kör en sväng!

 


Dressyr

Började dagen med ett dressyrpass på Lukas! Han kändes mer avspänd än sist och jag kände mig fokuserad, så jag satsade på att rida ordentligt!

I alla fall så var han kanonfin idag, lyssnade otroligt bra på mig och blev inte tung i handen. Det enda som jag kan gnälla på är att han blir lite hetsig på den "övre volten" på ridbanan i vänster galopp. Det är något han har fått för sig, så jag galopperade runt fyrkanten och la stora volter på kortsidorna utan att kräva något så han skulle spänna av ordentligt.

Lukas lossnade så sjukt fint mot slutet av passet. Jag red kort-kort galopp, gjorde hyfsade avbrott(lukas tycker att det är jättesvårt) till skritt efter 5-8 språng och höll på så. Lukas blev kalasfin i båda galopperna! Sen gick jag över till lite travarbete under nedsittning (eller mig studsandes ovanpå sadeln) och gjorde tempoväxlingar(framåt är aldrig svårt, men tillbaka är ofta jättejobbigt) och han svarade bra tillbaka direkt. Jag vågade mig till och med på några lägningar. Han låg kvar i formen och gick lätt att få tillbaka, woho!

Sen till passets absoluta höjdpunkt. Vi fick till dom häftigaste skänkelvikningar i trav som jag någonsin har varit med om undan vänster skänkel. Oh my lord så häftigt! 

I alla fall så gjorde jag alla övningar jag kunde komma på och Lukas löste allt med bravur. Att jag kan trava honom på hemvägen på helt långa tyglar i form gör ju inte ridpasset direkt sämre! 

Så i veckan har Lukas fått MVG på ett pass ute, ett markarbete och ett dressyrpass. Jag tror inte att jag vågar rida igen, vi kommer inte att toppa det här! Eller, vi ska hoppa till helgen(eller måndag), som ett genrep inför första ute-tävlingen nästa helg.. Hoppas det går lika bra då!

Bäst sits i världen, woho!

ONSDAG

Igår var det en fantastisk dag! 10-12 grader varmt och strålande sol!

Började dagen i stallet klockan tio med en uteritt på Iris. OJ så roligt vi hade. Hon var tokfin i traven och slutade aldrig spetsa öronen. Första galoppen inledde hon med några bocksprång innan hon fick en riktigt trevlig galopp. Sen vägrade hon sakta av, utan började galoppera långsamma, fina språng. Sen vände vi och skulle galoppera hem igen. Då var det fasen ben överallt! Hon bockade inte, men studsade och var all over the place. När jag till slut började skratta åt henne blev hon "rädd" för det. Galning! Sen taktade hon i skritten och var hur lycklig som helst, fina häst!

På eftermiddagen blev det markarbete med Marre i Bersan. Hade man varit lite effektiv hade man varit borta i två timmar. Jag var borta i fem, hehe.

I alla fall så började vi på upphöjda travbommar på böjt spår. Inte våran starka sida, men Lukas slappnade av riktigt fint! Sen hoppade vi tre räcken med ett kort galoppsprång mellan. Det tog några gånger innan Lukas förstod att det var trångt, men sen började han backa av själv och i högervarvet fick jag en riktigt trevlig galopp! Han backade nästan så mycket att det blev långt! Det hör inte direkt till vanligheterna på min räser-Lukas. Han skulle nog lätt kunnat ta det på studs om han ville... Haha! Sen skuttade vi över ett räcke på 95 cm i samma galopp! Jag blev nästan lite nervös mot hindret då vi galopperade så sjukt sakta, Lukas drog inte iväg mot det, utan höll samma galopp och jag hade väldigt lite i handen hela vägen mot hindret. Det var ett halleluja-moment kan jag säga. Jag hade fan hjärtklappning efteråt, så lycklig var jag över min lilla häst!

Efter ridningen så käkade jag och Marre pizza samtidigt som vi satt i solen och chillade, helt underbart!

Sen hem med Lukas, göra stallet och till stan för laghoppnings-möte. Kommer att bli superkul, nu är vi dock så många att jag inte tror att jag kommer att få rida i laget, men vad tusan! Sen så pratade jag med Sussi och helt plötsligt var klockan elva innan jag var hemma.  13 timmar stall, helt underbart!

Bersan <3 Lukas frambensteknik är lite underlig måste jag erkänna.

TISDAG

Började dagen med att fara med Berrabus till ridbanan. Det är första gången på ganska länge som jag rider honom helt själv. Jag har inte velat göra det en period då han har varit så laddad så det har känts som att han skulle explodera när som helst. Han kastade sig för en lastbil på vägen till ridbanan(som dock stannade lååångt ifrån oss och väntade på att vi skulle få passera, när berra kastade sig slog han av motorn direkt, tack!). 

På banan så skrittade vi mest, böjde och ställde och gjorde lite skänkelvikningar och fram och bakdelsvändningar. I traven var han lite spänd, eller inte riktigt så avslappnad som han är med sällskap! Men jag flyttade lite för skänkeln i traven och gav mig när han blev trött, vilket går ganska fort, cirka 15-20 minuter är vad som krävs på banan!

Sen red jag Lukas. Han var på bushumör redan i hagen, så jag hade väldigt låga krav. Såklart blev han skiträdd för tråden som slog som fan vid ingången till torpet, stackars Lukas. Inte roligt att försöka rida dressyr efter det..

I alla fall så flyttade vi för skänkeln och red lite övergångar mellan skritt-trav-halt en stund. Gick väl sådär, han var lite spänd och på tårna, men lyssnade trots det på mina hjälper. I galoppen var han faktiskt ganska fin. Förväntade mig att han skulle vara het och tung, men han lyssnade på mig där också utan att dra iväg. Sen red jag hem, efter att Lukas hade kastat sig ut i sidled från gården.. Hade stor lust att klibba av den jävla strömtråden som dom aldrig fixar! 

I övrigt har jag jätteont i ryggen idag. Jag sträckte mig säkert igår när Iris kastade sig i panik för tråden.... Så nu blir det väl att ligga på spikmattan resten av kvällen.

Tove som fotat Lukas på SRK.

Regina Z - stam

Snälla, lämna mail/blogg så man kan svara direkt!

Nej, det är 100% amerikanska varmblod på mammasidan!


Snuttan!

Klockan sju var jag så less på dagen att jag ville lägga mig, så gjorde det. Eller i soffan. Efter åtta blev jag dock ap-taggad och cyklade(!) på min rosa fara till stallet. Utan luft i framdäcket. Där sprang jag ut och hämtade Iris, slängde på henne sadel och träns och hoppade upp. Planen var en liten uteritt, men det började skymma och Iris höll på att kissa ner sig när hon såg några barn på skateboard, så jag styrde mot ridbanan och hoppades på det bästa.

När jag var på väg in på gården där ridbanan är slog det i hagtråden så Iris kastade sig i panik... Det är inte första gången jag är på väg av precis där. OCH TYP FEMTE GÅNGEN JAG BER DOM FIXA DET!!!! Förr eller senare kommer någon häst att sticka, Iris var nära tre gånger idag, Lukas har jag haft problem med att få från gården och Berra skulle sticka i full fart. Jag blir galen!!!!

Ridbanan var i alla fall ridbar, så jag skrittade och travade runt i typ 10-15 minuter. Iris var tokpigg och ganska spänd, så när jag anade lite extra bärighet i traven for jag hem igen. Klockan var nästan halv tio när jag var hemma och det var ganska mörkt. Iris var trött och stod och mös när jag borstade henne, nöjd poa!

Smygfotad

Höhö

Regina Z

Jag såg på värdscupen i helgen som många andra. Men fick veta något roligt! Visste ni att Regina Z som rids av Harrie Smolder är 50 % varmblod? Mamman heter "Just a dream" och är alltså en travare! Man kunde ana det lite i galoppen, men oj så hon hoppade! Borde kanske sätta föl i Iris? Haha!

MVG!

Idag var jag inte supermotiverad till ridning kan jag erkänna. Jag frös och fick städa stallet lite extra eftersom Berras boxdörr tydligen inte hade blivit helt stängd så han hade fått upp den på morgonen. Han hade bökat runt med alla hinkar, rivit ner en liten hylla, vält skottkärra, öppnat soptunnan, havretunnat och även kraftfoderlådan som står BAKOM en vagn. Han hade nog mest haft fullt upp med att pilla överallt, så det var inte mycket foder borta. Han hade mest troligt haft väldigt roligt!

I alla fall så bestämde jag mig för att rida ut en lugn tur på det raka bettet. Jag började jogga i lång, låg form och lät honom välja tempo själv, det är liiite högre än jag vill ha det, men jag bråkade ingenting med honom idag, han fick gå lite snett med huvudet eller rumpan om han ville, så länge han gick i den djupa, långa formen och var lätt i handen. När vi var på rakbanan var han lite mer taggad, men istället för att öka farten så lyfte han bara högre på benen, haha! Han var så fantastiskt trevlig att jag tänkte galoppera tillbaka. Han har inte gått att galoppera ute på enkelbett på drygt ett halvår, han har varit så galet tung i handen. Och på jaktkandaret blir han hög och kort i formen och studsar om man tar i honom. Nu galopperade han lugna, runda språng i en hyfsat djup form!!!! Det gick liiiite fortare på slutet, men när jag bröt av så gick han fort tillbaka till den lugna, djupa formen i trav! När vi var nästan hemma och började skritta så gick han inte superfort och taktade utan skrittade lagom fort och avslappnat!

Den här ridturen kommer jag njuta av hela veckan! Att han dessutom fick stå igår gör att jag blir ännu mera imponerad!

Helgen

I Lördags så tittad ejag på hoppkurs halva dagen och skulle hoppa med Lukas på kvällen. Så jag var på plats en timme efter hoppkursen skulle vara slut. Dock drog den över en timme till, så alltså var dom två timmar försenade..

Efter att ha stått med en sadlad och klar häst en timme så var jag inte så taggad på ett långt ridpass, så jag värmde upp ganska snabbt, Lukas kändes bara fin. Hoppade fram typ tre språng på småhinder och hopapde sedan direkt en bana på typ 80-90 cm. Det gick hyfsat fort. Höjde direkt till 100-110 cm och hoppade igen. Lukas lyssnade inte riktigt tillbaka och vi kom stort på typ alla hinder, så vi gjorde om och det gick bättre, istället för att försöka ta tillbaka så smackade jag på honom om avstånden inte riktigt stämde, så det blev lite för högt tempo, men han hoppade fint!

Jag kände mig inte jättenöjd, men både jag och Lukas hade hemlängtan, så vi nöjde oss där!

Idag har jag kikat på hoppkurs halva dagen och sen kört Berrabus. Det blev bara jogging, vägarna är inte speciellt bra tyvärr. När vi kom hem strechade vi bogen och masserade den muskel vid flanken som var lite kort. Eller, inte masserade. Stod på en pall med armbågen på punkten med min tygnd bakom. Envis liten spänning kan jag säga!

Ny kavaj!

Nu har jag äntligen en ruskigt snygg kavaj. Självklart en Kingsland! (Jag ser ut som en vandrande reklamskylt från kingsland på tävling måste jag säga med skjorta, ridbyxor, strumpor, jacka och nu kavaj från Kingsland. Men dom har fantastisk passform, bekväma kläder och dessutom är det galet snyggt! Jag skulle lätt vilja ha ett schabrak med luva från Kingsland också, hehe.)

Kavajen köpte jag begagnad, dock i helt nyskick för 1700 kr. Den är liiiiiite för tight, så jag får fortsätta springa! (Gjorde det faktiskt så sent som igår, ska kämpa vidare!) Jag kommer att behålla min Mountain Horse-kavaj tills vidare också.
Lite stor, inte supersnygg, men funkar i krig!


Suck.

Var som sagt till ridhuset idag med Berra och Lukas. Hela stora ridhuset var ledigt enligt manegeschemat. Perfekt, då slipper vi trängas då Berra blir sjukt spänd. Kommer till SRK och Tove säger att hela ridhuset är bokat... 

Så vi fick trängas i halva gamla, "lilla" ridhuset, 5 hästar på liten yta. Berra slappnade såklart inte av en sekund, det är bara tredje gången han är i ridhuset. Dom övriga tre som red smackade dessutom HELA TIDEN...... VARFÖR gör folk det!? En smackning är en förstärkning av skänkeln, smackar man jämt så slutar det fungera? Berra lyssnade såklart på varenda smackning.. Vi låg kloss i Lukas rumpa hela tiden för att undvika att Berra skulle explodera.

Så jag ptroade på Berra, vilket Lukas lyssnade på och tog det som en halvhalt/avbrott varje gång. Stackars tove hade det inte lätt! Jag är dock nöjd över att ha en häst som lyssnar på mig! ;)

Vi gav oss efter typ 30 min och red ut en kort sväng. Travade lite och tog dessutom två galopper i en backe. Har i princip inte galopperat på ett halvår så det gick riktigt bra, han galopperade snällt och drog inte på!

Men helt klart sjukt besviken över att vi fick så dåliga förutsättningar. Det är inte kul att köra 30 minuter till ridhuset och ha en plan över vad man ska göra och så blir det bara skit av det hela. Tänk om jag hade haft ett hopp-pass planerat?

Men med tanke på hur stressad Berra var sist och stod på bakbenen och så vidare så skötte han sig bra idag. Gjorde ett kast/stegring då Lukas hamnade lite för långt bort bara.

Längtar såklart massor tills snön försvinner från ridbanan här hemma så vi kan trimma!

Lukas var sjukt fet förra året.

Bloppis

Sprenger babypelham stl 11,5 Använt 15-20 gånger, nypris 1900 kr, mitt pris 1650 kr vid snabb affär! SÅLT

Underbara förutsättningar

Det är fantastiska förutsättningar att ha häst just nu. Snö överallt, i klister-format. Så efter två dagars vila blev det ridhuset.

Dressyr + rullade över två sockerbitshinder. Gick inte bra och inte dåligt. Gick som förväntat efter vila, han är säkert finare imorgon, då rider Tove i ridhuset och jag motionerar Berra. Håll tummarna för ett relativt tomt ridhus!

Btw har jag äntligen ett baucherbett i rätt storlek, woho!!

Just det ja

Ni får själva lista ut hur mycket hästarna blir motionerade idag.


Arg

Idag är jag arg. Om mindre än tre veckor är första utetävlingen och vi måste verkligen hårdträna. När det hela tiden kommer blötsnö får hästarna styltor och går inte att rida alls. Än mindre markarbeta eller hoppa ute. Imorgon blir det dock ridhuset om det inte är så jävla mycket snö att det inte går att rida.

Övriga saker som gör mig arg? Akassan vill ha tillbaka 8000 kr så jag kommer inte ens ha råd med nudlar i typ ett halvår känns det som. Jag får bara tillbaka 252 kr på skatten. Så i sommar kommer det inte hända något kul alls, alla mina pengar kommer att gå till hästarna om jag ska kunna tävla över huvud taget.

Dessutom kan jag inte (vägrar) springa när det är snö ute.

Just nu sitter jag för övrigt och umgås med Lukas i hans box, han vill nämligen inte heller vara ute.


MÅNDAG

Enda sättet för mig att ha koll på veckodagarna är att ha dom som rubrik när jag bloggar, bara så ni vet.

Idag var jag i stallet strax efter åtta och selade Berra. Väglaget där det inte var asfalt var 1dm fruset slask. Det gick tydligen astungt, för när vi vände hade typ selen åkt bak 15 cm för att det gick så jävla tungt. Så jag fick kliva av ute i skogen och remma om selen. Det är inte att rekomendera om det nu skulle vara så att hästen blir rädd för något. Det är en oskriven regel att aldrig kliva av en vagn ute i skogen. Om inte hästen är helt sjukt lugn(typ Iris eller Lukas, dom skulle bara våga springa ifrån mig..!) I alla fall så gick vi en lååång bit innan vi nådde asfalt igen. Då hade selen kanske åkt bak 5 cm, vilket jag ignorerade och sprang typ 2-3 km på asfalt istället. Berra har nog aldrig sprungit den vägen och var all over the place, helt sjukt mycket saker att titta på! Vi överlevde dock hela vägen hem.

Väl hemma kom equiterapeuten Anna Dahlberg och kikade på Berra. Hon tyckte att han var en väldigt frisk och "hård" häst. Med hård menade hon att han inte var ett tjoller som tycker synd om sig själv, vilket är väldigt sant! I varje fall så satt han fast lite i högerbogen och var lite omusklad där. Sen hittade hon ett ställe i flanken där han var lite kort i musklerna på båda sidor. Dessutom fick han lite akupunktur och sådär. Hon hittade dessutom ett ställe i ryggen där han hade lite begränsad rörlighet, men allt var bara småsaker, vilket kändes jättebra!

Så det vi ska göra är att fortsätta rida dressyr, dock fokusera på att rida i vänster varv/vänsterböjd så att Berra använder högerbogen som ytterbog och strechar ut den ordentligt. Dessutom ska jag trycka på den korta muskeln i flanken så han slappnar av i den.

Efter lunch red jag Lukas ett varv på ridbanan innan jag insåg att det inte gick, för Lukas fick styltor, även i trav. Så vi roade oss med att rida längs en grusväg på 300 meter, fram och tillbaka i ett 25cm brett hjulspår. Det gick självklart fruktansvärt dåligt då Lukas var spänd och inte lyssnade på förhållningar och totalvägrade stå still när jag gjorde halt. Det enda positiva var att han gick i form hela tiden(dock hög och kort mestadels) och faktiskt inte tjuvökade och låg på så fruktansvärt mycket som jag räknat med.

Imorgon kväll är det tänkt att jag ska rida dressyrlektion, vilket jag sett fram emot sjukt mycket. Nu gör jag dock inte det längre. Om nu banan är duglig imorgon kväll så har vi haft dom sämsta förberedelserna någonsin med vila lördag, körning söndag och tjoller-ridning idag. 

Fina AK!

Lätt dement

Jag är lite lätt dement tror jag.

Jag tror nämligen att jag har lovat någon att dom får stå på bete hos mig i sommar. Vilket är helt okej, men jag har glömt vem jag lovat. Alternativt har jag drömt att detta har hänt. Men om någon spontant känner att jag har lovat ut det så kan du väl hojta till så jag får skämmas över min glömskhet.

Sen tänkte jag fråga om jag har någon vän som vill jobba som min slav 7-8/6 och 15/6. Jobbet är helt enkelt att vara min slav när jag fotar student. Ni får lön, 500 spänn om det är halvdag och 1000 spänn om det är heldag.(jag tror fan att min slav kommer tjäna mer än mig, det här är ju inte okej.) Well, hojta till!

I övrigt så har jag en slö dag. Har en lista på prylar jag borde göra som jag skjuter upp. Hur kul är det att åka 4 mil för att lämna en tidrapport(som visserligen gör att jag får lön), gå på banken eller ringa arbetsförmedlingen? Jag gör det en annan dag typ.

Crazy horzez på bete

Ändrade planer!

Jag hade glömt att equiterapeuten kommer till Berra imorgon! Om jaghade jag kommit ihåg det så hade jag kört idag, men nu så får jag gå upp tidigt, vara i stallet klockan åtta för att köra en sväng så han är redo till klockan tio!

Sen så ska pappa skrapa av ridbanan lite så allt slask försvinner. Så får vi se om jag rider Lukas där eller far till ridhuset!

Vädret blev tokfint på kvällen och jag mådde så dåligt över att det var klibbsnö, annars skulle jag ha ridit ut på Iris en sväng. Men jag klickertränade Berra en sväng i alla fall! Nu har han verkligen förstått targeten, så jag försvårade det lite och la den på marken och backade ifrån honom, så han var tvungen att gå efter för att röra den och så vidare. Jobbade också på "apport" med en petflaska, men vet inte riktigt hur jag ska få honom att förstå att han ska lyfta den.. Får fundera vidare! Han förstår mitt tecken för backa men känns väldigt motvillig så vi får nöta vidare på dessa trick ett tag till!

Täcke till salu

Sjöhagen wear stl 140, fleecetäcke. 120 kr


Helgen

På lördag var det ganska lugnt, vädret var riktigt värdelöst och jag var så nöjd över att jag planerat in den som vilodag för pållarna! Iris frös när jag kom till stallet, vilket resulterade i att hon kom i full galopp, bockandes, reste mot berra och vände sig om och matade slag i luften. Tokfia! När jag hämtade ett tjockare täcke såg hon fruktansvärt nöjd ut kan jag lova! På kvällen kom det 1dm snö som resulterade slask.. 

På kvällen var det fest i stan! Supermysig kväll med Älin, Mli, Kicki, Oskar, Elin & Johanna också! Jag fick spela black jack åt någon kille när han köpte drinkar och fick behålla vinsten på 450 kr! Woop woop! Nu har jag faktiskt råd med mina nya stallskor som jag beställt!

Idag så fick Lukas komma ut på en körtur. När det är 1dm snö/slask så är det inte så roligt att rida då det lätt blir styltor. Men när man kör kan man låta hästarna jogga på lite fortare än ridtempo och då blir det inga styltor! Så vi körde en kort tur i friskt tempo. Lukas såg mycket nöjd ut över att få springa med huvudet i vädret, haha!

Jag ska strax till stallet och tjollra lite. Kanske klickerträna Berra lite. Var sugen på att fara ut och springa, men det är som sagt slask överallt, så får vänta någon dag tills det försvunnit och jag har blivit helt frisk.

Imorgon ska jag köra Berra och rida Lukas, vi får se om det blir ridhuset eller om det går att rida ut eller på ridbanan!

FREDAG

Haft fullt upp i helgen och får hinna ikapp med lite bloggande nu!

I fredags så fick Lukas komma ut och galoppjobba ordentligt! Jag skrittade och travade fram och sen galopperade jag i princip resten av turen, men lite skritt över vägar som avbrott. För varje galopp blev han snäppet mer avslappnad och i den sista galoppen så jobbade han riktigt trevligt! Och kändes faktiskt lite trött, det var ett väldigt välbehövligt jobb!

På eftermiddagen for vi med Berra till Innervik och körde pullert, han fick jobba ganska hårt, körde korta och tunga intervaller.

Sen på kvällen var det fest i Stackis med Jean, Sussi, Marre, Emma B, Fribrä osv! Superkul kväll verligen!

12:e april

Idag är det min alldeles egna dag! ;)

Klev upp strax efter åtta och tänkte rida Iris på morgonen, men det regnade och var riktigt trist väder, så jag struntade i det. Istället satt jag hemma till strax före tolv då det kom en rolig leverans. Klubbens nya bommar, hurra!

Sen blev det till stallet och sko om Lukas. Tyvärr åkte vinterskorna på en omgång till, vågar inte riktigt lita på vädret än tyvärr.

Sen blev det ridtur på Irishjärtat! Hon brukar få jogga på ett tag, ungefär 5-10 minuter innan man kan kräva något av henne, men idag gick det ovanligt fort innan hon slappnade av och började jobba i form. Fina tjej! Travade bara tills hon kändes fin innan vi övergick till galoppen. I vänster varv kändes hon riktigt härlig! Hon jobbar i en sån trevlig form i galoppen direkt. När jag tyckte vi hade galopperat klart gjorde jag en förhållning och ptroade. Då saktar hon alltid av till trav. Inte idag dock, hon bara kortade galoppen och jobbade ännu bättre. Jag gjorde en förhållning per varv i volten och hon bara kortade sig och gick jättefint! Jätteroligt att hon kommer i form så pass fort! I högergaloppen saknas det dock en del styrka än så länge.

Sen så for jag hem och åt lite pizza till middag innan jag skulle "montera" bommarna. Dvs att "fälten" på bommarna är otroligt styva plaströr som är ihoprullade och är ungefär hälften så grova som bommarna. Det tog mig över en timme att få alla på plats, sen var jag helt slut. Det tog ytterligare en timme innan dom var på plats i skjulet. Men nu har vi äntligen lätta träningsbommar!
Sen var klockan så mycket att jag skyndade mig till stallet och slängde på Lukas grejerna. Idag red jag med graman och jobbade inte speciellt mycket i skritten och traven. I galoppen red jag på en stor åttavolt och gjorde halt tre gånger per "åtta". I mitten och längst ut på bågarna. När jag gjorde halt ryggade jag även något steg då han inte svarade tillräckligt snabbt på mina hjälper. Galoppfattningarna blev förvånansvärt bra och själva galoppen blev riktigt trevlig. Vi har haft problem den senaste tiden med vänstergaloppen, han har blivit stressad och dragit på, men det här passet lossnade det till 95%, han var ruskigt fin till slut!

Jag måste säga att jag har två fantastiskt fina varmblod. Iris jobbar hemskt gärna i form och har en ovanligt bra galopp för att vara ett varmblod. Hon är världens snällaste och jag litar verkligen på henne till 100%.
Lukas har extremt bra gångarter för att vara ett varmblod, för att inte tala om hoppteknik, vilja och han är en otroligt ärlig häst.

Har kollat på ett gäng filmer på varmblod dom senaste dagarna och dom springer mest på i traven och har otroligt fyrtaktiga galopper. ÄVEN dom som är riktigt välridna. Som det är nu är Iris varken välriden eller i kondition men har en fin tretaktig galopp. Jag är bortskämd med praktexemplar av rasen varmblod! Mina fina hästar!

TAGGA!

Nu börjar taggen komma! Fasen, jag måste träna mera om vi ska överleva säsongen känner jag! ;) Ses vi på tävlingarna? ;)


ONSDAG

Idag började jag dagen med att sitta hemma och göra ingenting till efter lunch.

Sen for jag till stallet för lite dressyr på Lukas. I början var jag inte alls på humör. Det kändes bara jobbigt. Men efter en kort stund så kom jag igång.
Jag jobbade på samma sak som sist, att han skulle stödja på yttertygeln. Vilket gick snäppet bättre idag då han fick galoppera av sig lite energi igår. Sen jobbade jag mycket i skritten också. När jag plockar upp tyglarna spänner sig nämligen Lukas och börjar trava. Så jag plockade upp tyglarna och så fort han slappnade av längde jag dom. Lukas är inte korkad och fattade ganska fort att han fick ha långa tyglar om han chillade.
Sen gjorde jag halt och väntade tills han slappnade av innan han fick gå igen och det gick också fint! I traven sprang han på lite väl mycket, men var fin. När jag kom ihåg att göra tusen halvhalter per sekund blev han riktigt trevlig.
Jobbade hemskt lite i galoppen då banan var dränkt på grund av allt regn. Men lugna fattningar, lugn galopp och försök till hyfsat lugna avsaktningar! Vänstergaloppen var inte bra, men den var inte katastrof heller, så man får väl nöja sig med det!

Efter det fick Berra lite klickerträning. Targeten förstår han och backa för mitt tecken börjar sjunka in lite i alla fall! Så jag införde början till ett nytt trick, "apport". Använde mig av en petflaska som låg på marken och kan förstod i alla fall att han skulle röra den, duktig kille! Lite hjärngympa är alltid bra!

Efter middagen så rullade vi in en ny bal i stallet, sen fick Berra fara på ridbanan en stund. Han är i en konstig vår-känslor-period just nu! När vi skrittade iväg kastade han rejält med huvudet och kändes otroligt pigg. Men när vi kom på ridbanan och började jobba så gick det bättre! Han var duktig idag, inte riktigt lika chockerande duktig som sist, men skötte sig riktigt bra! Idag gjorde vi perfekta fram- och bakdelsvändningar i form! Dock bara åt ett håll, det går åt det andra hållet men är mycket svårare. Vi har alltså provat det EN gång tidigare, nu kan Berra! Han är inte riktigt klok, fina häst!
Vi red kanske 15-20 minuter på ridbanan, sen var Berra trött! Han är absolut inte fysiskt trött, det kan han inte bli, tro mig! Men lillhjärnan tycker att det är svårt att vara på ridbanan! Han gick i microsteg hem, tills han fick syn på en människa uppe på en balkong som drog upp plankor, det var INTE okej, haha!

Imorgon blir det omskoning av hästar och så ska väl det motioneras lite pållar!

I helgen lutar det mot 2-dagars..! Hur tusan ska jag överleva det? Aja, kul ska det i alla fall bli!

Sist jag var ut, travgalan!

Bloppis

Vit piké i nyskick från Gina Tricot stl M. 75 kr inklusive frakt!

Svar på kommentar


I ett miniderby kan det förekomma hinder som pullmangrav, bank och hinder av "naturkaraktär". har startat ett i vännäs då det ingick pullmangrav, uthopp från banan, hoppade ett hinder utanför banan och hopapde in igen. Hindren var utsmyckade med granris och björkslanor bland annat!

Uthopp från banan, hindret har björkslanor.Aprilväder

Aprilvädret fortsätter. Imorse toksnöade det till exempel. På förmiddagen så gjorde jag lite ärenden i stan. Besökte självklart Royal och provade lite stallskor. Mina nuvarande stallskor är egentligen vanliga sneakers och har nog sammanlagt 7-8 hål. Dom funkar när det inte regnar typ. I alla fall så blev jag självklart kär i ett par ariat för 1500 kr. Men insåg att det var lite för mycket pengar för skor att mocka i och hittade en billigare variant för 500 kr, som dock inte fanns i min storlek, men dom skulle ta hem fler så vi får prova när dom kommer!

Sen for jag till stallet och fixade lite i kaoset. Var på så dåligt humör över att alltid behöva städa att jag for hem igen.

Men efter någon timme hemma igen så for jag tillbaka och tog nya tag! Plockade in Lukas och red ut. Lukas var PIGG! Han "fnorkade" när vi travade och gick med hög nacke och kort hals. När vi galopperade var underlaget lite för hårt egentligen, men Lukas var tvungen att få galoppera av sig! Vi nötte mycket vänster galopp, men rackar-Lukas bytte till höger när det blev för jobbigt. (Det här är hästen som totalvägrar byta när vi rider på ridbanan). 

Nu ska vi nog kunna komma till ridning i dressyren igen! Galoppera bort lite tok så vi slipper det imorgon!

Sen fick Berra fortsätta klickerträna lite! Targeten funkade hyfsat från början, men jag gick vidare till "inte tigga" vilket han fattade förvånantsvärt fort. Sen övergick jag till att han skulle backa när jag höll upp ett finger i luften. Stackars berra höll på att slå knut på sig själv när inget fungerade! Han försökte stjäla godisen från mig, vända bort huvudet, lukta på mina händer och han såg så desperat ut! Jag fick kämpa för att inte börja skratta högt! Tillslut förstod han ungefär att han skulle backa i alla fall! Sen plockad ejag fram targeten igen och då fungerade det klockrent.

Måste googla lite för att vidareutbilda mig själv känner jag!

Nu blåser det halv storm ute och jag funderar på att fara och ta in hästarna lite tidigare än vanligt.

Såhär pigg var Lukas idag!

Gårdagen

Igår var det en fullspäckad dag, Berra startade och jag jobbade på travet. Dock startade han lopp ett, vilket innebar att jag hann sela utan att stressa!

I alla fall så gick Berra iväg bra från start(vilket han inte brukar göra) och fick rygg ledaren, suveränt! Mindre suveränt är att dom körde 32 första varvet, och 25 sista varvet. Sista 500 gick nog ännu fortare. Och där satt Berra fast i rygg och ville bara UT och om så han galopperade i rygg. Hade han inte galopperat hade han nog varit sämst trea. Trist!

Nästan hela dagen gick åt på travet, men på kvällen så dressyrade jag lite på Lukas. Fokus var att få upp honom på yttertygeln(vilket han tycket att är så jobbigt) och övergångar skritt-trav. Jag red i cirka 50 minuter på ridbanan innan det gick hyfsat. Han var dock fruktansvärt pigg hela tiden, fick knappt nudda honom med skänklarna. Efter passet var jag nöjd och tyckte att jag hade ridit hyfsat och hästen hade lyssnat hyfsat. Det stora problemet var all energi som nästan sprutade ur öronen, så planerade in galoppjobb kommande dag(idag).

Har ni dressyrproffs som läser min blogg(ni är säkert många) tips på någon bra övning för att få upp hästarna på yttertygeln. Och då menar jag inte "håll i yttertygeln och banka med innerskänkel" utan någon konkret övning.

Klockan åtta hade vi tassat hem över skaren(vi har minst tre decimeter snö kvar, så det var ganska spännande att gena över skaren, men den höll!) och det var forfarande ljust ute, hurra!

SÖNDAG

Idag var det markarbete som stod på schemat. Lina red Iris och jag Lukas. Jag red på det raka bettet och med graman.

Övningen bestod av 4 studs på långsidan, tight till en upphöjd bom med bom före och efter, avstånd 2,5 meter. En oxer med lite klurig väg med bom före och efter, avstånd 3 m. Bifogar en fin skiss.

I alla fall så fick man plocka bort någon meter på ridbanan från varje kant då den inte torkat upp längst ut i kanterna än, så det var lite trångt, vilket inte gör så mycket när man markarbetar. I alla fall så hoppade Iris bara studsen, det var lagom för henne som inte sett en bom på nästan ett halvår. Galoppen måste stärkas massor innan hon får börja hoppa.

Lukas var pigg och försökte dra på lite väl mycket i vänster varv, men skötte sig hyfsat i höger varv. Särskilt på bommarna på böjt spår var han riktigt trevlig i höger varv.

Berra klickertränade jag lite på morgonen. Försökte lära honom vad en target var och poletten trillade ner ibland, han var dock lite för ivrig och tänkte inte riktigt, så vi ska göra den övingen en gång till innan vi går vidare. Men det blir senare i veckan, för imorgon är det trav, hejja Berra!LÖRDAG

Igår var det fullt ös hela dagen! Bästa Mli kom och umgicks. Vi red en sväng på banan. Mli red Lukas och jag red Iris.

Lukas såg riktigt trevlig ut, stadig i formen, även i övergångarna. Vilket jag känner att jag måste träna mer på. Hoppade upp en sväng sen och han kändes stadig och jag hade lika mycket stöd i båda tyglarna, han brukar vara lite svår att få på yttertygeln, får nöta på det också!

Iris var förvånatsvärt fin! Tricket med henne är att rida på framåt i traven i 5-10 minuter när hon går med huvudet i vädret och utåtställd. Det ska se riktigt katastrofdåligt ut. Då blir hon riktigt fin när man plockar ihop henne sen. Vänstergaloppen var otroligt fin faktiskt! Jag blev riktigt taggad på att rida lite mer dressyr på henne, fina häst!

Sen lagade vi asgod mat och chillade resten av kvällen.

Fina snuttan!

Duktiga hästar!

Före lunch var jag ute och skrittade Lukas barbacka. Det är INTE skönt. Han har en väldigt markerad manke och inte ett gram fett på den heller, man känner exakt hur skelettet ser ut.. Haha, det blir barbackagjorden på i fortsättningen!

Efter lunch så red jag Berra med Lina som red Iris. Vi for på ridbanan och dressyrade lite. Jag skäms nästan lite över mina hästar då Berra går i stadigare form än dom två tillsammans. Hur nu det gick till? Han gick i klockren form i skritten och traven hela tiden, gjorde fina skänkelvikningar och vi nosade lite på fram- och bakdelsvändningar också. Inte okej att Berra kan så mycket, han är inte mycket dressyrriden nämligen. 20 gånger i livet kanske? Det vi måste träna på nu är att han gärna går in med rumpan lite i höger varv och att han inte riktigt formar sig i vänster varv. Så fort banan är helt torr får vi börja fila lite på galoppfattningar!
Vi red kanske 15-20 minuter på banan, mycket skritt. Sen var Berra så trött i lillhjärnan att han stod blickstilla i mitten av volten när jag instruerade Lina på Iris. Han rörde inte en min när jag smackade som en idiot för att "hjälpa till" när Iris galopperade. Berra svarar på alla kommandom framåt otroligt kvickt och känsligt, men han förstod att jag inte menade honom så han stod som fastfrusen, kloka häst!

När vi kom hem till stallet började jag klicka in honom också. Steg ett då ett klick betyder en godis. Efter typ tre godisbitar försökte han äta upp klickern, han är inte dum! Får leta upp en target och träna in det nästa gång!

Jag är lite kär (a)

Filmen!


Tävlingsplanering

Nu är det drygt fyra veckor kvar till första utetävlingen, det blir hemmatävling på SRK! Alltså 4-5 maj gäller det!

Vi ska in och hoppa på ridhuset eller liknande 1 gång i veckan och försöka markarbeta 1 gång i veckan hemma är planen. I övrigt ska det såklart ridas ut och trimmas dressyr i vanlig ordning!

Den 23 april är det pay & jump på SRK, då ska vi rida 110 cm.

Den 1a maj är det också pay & jump på SRK, rider 110 cm även då, som ett genrep inför tävlingen. Är dessutom på utebanan, så då får vi in en bra känsla och tre dagar tills det är allvar.

Just nu har jag anmält till fyra klasser. Jag vet inte riktigt vilka jag ska rida, då jag bara ska rida tre stycken, men det får vi ta då vi närmar oss. Måste dock nämna att en av klasserna jag fungerar på är ett miniderby, så inom några veckor måste snön försvinna så vi kan öva på att hoppa bank. Jag har aldrig hoppat en bank i hela mitt liv nämligen, hehe. Jag längtar helt sjukt mycket, särskilt efter idag då Lukas hoppade så fantastiskt fint!

Förra miniderbyt vi var med i, 110 cm i Vännäs, 8 fel. Här hoppar vi ut från banan!

Fina Lukas!

Idag blev det hoppning i ridhuset och världens bästa Marre hjälpte mig! Jag hoppade en bana med några linjer, en trekombination och även ett "smalt" räcke, dvs en betydligt kortare bom än vanligt.

Första rundan hoppade vi på 70 cm, det blev kalasbra med två stopp, haha. Snacka om att varken Lukas eller jag tog det seriöst. Ett av stoppen så tittade Lukas(som för övrigt är helt otittig) på några lådor vi hoppat en miljon gånger och backade dessutom i rena förskräckelsen, charmig häst. Jag kunde inte annat än att skratta.

Sen hoppade jag banan på en meter. Vilket gick bara bra, förutom att vi kom fel på sista hindret, jag glömde vägen och ändrade mig i sista sekund, så vi hoppade genom oxern istället. Sen hoppade jag banan på 110 med något räcke på 120 och det gick riktigt bra! Hoppade om trekombinationen någon gång också i andra varvet. Dock blev det knasigt in, så jag ptroade så han stoppade på det andra hindret, när vi tog om det så stoppade Lukas på hinder nummer två. Lätt förvirrad, "men du sa ju sist att jag skulle stanna här!". Sne tog vi om det igen och då blev det bara bra! Jag hinner dock inte riktigt räta upp mig mellan hindren, men jag får träna, träna!

Det som är så sjukt roligt är att vi inte har hoppat bana på 110 cm sen den 21 augusti! Drygt sju månader!!! Det är inte ens sant så länge sen! I alla fall så är jag toknöjd och nästan mest lycklig över att Lukas har börjat hoppa rundare språng och genom hela kroppen istället för att ta allt på fart. Det känns inte heller som att det är för högt, han gör det så lekande lätt, fina, fina häst!

Jag & Lukas, med fina polaren Primo och Marr3!

Ridbana

Det blev som sagt ridbanan för Lukas! Den var faktiskt riktigt fin, bara man kapade någon meter i varje kant så gick det utmärkt att rida på den!

I alla fall så kändes han lite mer spänd än igår direkt och jag började med att göra skrittserpentiner på halvlånga tyglar en stund för att få honom att slappna av och följa mina ledande tygeltag. Sen joggade jag igång honom i trav och tjollrade på ett tag. Högergaloppen var trevlig och så var det dags för vänster. Har fått skippa den helt dom senaste två passen på ridbanan då han har varit riktigt knäpp, dragit mig ur sadeln och sprungit för fullt. Men jag lät honom rulla runt fyrkanten och pratade lugnande med honom tills han slappnade av, sen övergick jag till högergaloppen och gjorde lite övergångar galopp-trav trav-galopp. Det är riktigt svårt att få till bra, men det blev hyfsat i alla fall! I galoppen satt han sig mer på bakdelen när jag rätade upp mig, det kändes fantastiskt! Sen jobbade vi på vänstergaloppen igen, samma övning där och det blev hyfsat! Han lyssnade i alla fall på mig och då fick jag vara nöjd! Efter allt galoppjobb så var han ganska taggad, jäklar vilket tryck han fick i traven kan jag säga! Han gick i en klockren form och tog i med hela kroppen, jag satt bara uppe på ryggen och studsade för att han jobbade så otroligt! 

På kvällen så rakade jag även gulden.

Pullert

Idag på förmiddagen har jag och Berra varit till Innervik och kört lite pullert! Berra var fantastiskt duktig och betedde sig som att han inte gjort annat tidigare!

En pullert är alltså en fyrhjulsvagn med ledade skaklor och vagnen är utrustad med en fotbroms. Jag bromsade rejält i drygt 30 sekunder och sen fick han gå fritt i 30 sekunder och så bromsade jag igen. Så man kan säga att jag körde skrittintervaller. Jag körde i cirka 45 minuter och sen var Berra nöjd och varm. Vi körde inte så länge då det är en ny typ av träning för honom. På måndag startar han för övrigt igen, i Skellefteå även denna gång!

Ursäkter

När det kommer till hästfolk finns det två sorter. Dom som kämpar på i alla väder och genom alla motgångar och dom som hela tiden kommer med ursäkter.

"Det är för kallt för att rida idag", "hästen är gammelskodd", "jag har ont i foten", "min sadel/träns/benskydd/schabrak/whatever är trasigt/borta/smutsigt" och så vidare i all oändlighet.

Dom som inte har tusen ursäkter löser motioneringen alternativt, är det hårt i backen så skrittarbetar man eller far till ridhuset. Jag insåg igår att jag inte hade någon sadel för dagen, då red jag helt enkelt ett lika seriöst pass i barbackagjorden. Idag har jag världens träningsvärk i ryggen efter gårdagens ridpass, det är fruset i backen, Lukas måste skos om(helst igår), det är kallt och jag är dyngförkyld. Massor av ursäkter helt enkelt. Men jag ska strax iväg och rida en sväng på ridbanan ändå. Dock kanske jag får skritta mest, beroende på hur underlaget är.

Det jag vill komma fram till är att jag inte respekterar folk som kommer med ursäkter hela tiden. Det är mer okej om man är ärlig och säger att man skiter fullständingt i att motionera hästen för att man inte har lust. Då kanske man inte ska ha häst, men man är åtminstonde ärlig.

Sen finns det SJÄLVKLART godkända ursäkter. Som att vara sjuk "på riktigt"(tycker inte förkylning räknas), att ha en tappsko(vid halka eller hovöm häst, jag har faktiskt hopptävlat med tre skor, det gick finemang, hehe) eller något liknande. 

Jag är toksugen på att träna dressyr!

Stor vovve?

Haha, tequila undrade vad det var för förvuxen råtta som kom och hälsade på!


Fina häst!

Idag blev det ridhuset med Lukas! Dock är min sadel på Royal, då en söm som sagt spruckit och skulle lagas, så jag fick rida i barbackagjorden. Hade alltså inge som helst förväntningar på att det skulle gå bra.

Men när jag hade värmt upp honom så började jag jobba honom i traven och han tog alla halvhalter jättefint och blev stadig och gick med en bra takt! Jag satt bara och finåkte. Han var minst lika fin i båda galopperna OCH avsaktningarna till trav var helt okej! Jag var helt lyrisk! Sen så stod det lite småhinder i manegen som vi hoppade och jag fick tillbaka honom jättefint mellan hindren! Sen spexade vi lite och hoppade drygt 110 cm också. I barbackagjord!

Förstår ni hur sjukt nöjd jag var när Johanna filmade? Jag har nämligen ingen film på honom när han går BRA i dressyren, så jag var överlycklig att det var filmat! Sjukt roligt också med lite hoppning i barbackagjorden. Men, då är Johannas telefon helt sär och hade inte sparat ett skit. Jag är så sjukt jävla arg! FYFAN. Så nu kan jag inte vara glad över att Lukas var fantastiskt fin, nu kommer jag vara sur hela dagen över att filmerna försvann. 

Börjes?

Någon som ska vara med och beställa från börjes? :)

Effektiv!

Jag var hemma från stallet klockan två idag. Då hade jag redan hunnit med massor!

Jag och Johanna for på återvinningen med en släp med skräp, väl där så öppnade dom tydligen klockan 14, så det var bara att fara hem igen. Då skrittade vi ut barbacka en sväng istället. Lukas var pigg och glad som vanligt!

Sen så for vi på Royal. Min sadel har spruckit i en söm för andra gången på bara någon vecka, men Andrea fixar det! Dessutom blev det lite shopping. En sadelbock att använda när man ska smörja. Som det är nu sitter jag med sadeln i knät. Det funkar inte så jättebra. Sen köpte jag även ett baucherbett i en storlek för stor(12,5cm) och ska kolla hur det sitter, jag tycker att skänklarna på babypelhamet stör lite nämligen. Sen köpte jag sadelklister från Effax och en bandageväska från Eskadron att ha mina skydd i. Det blev faktiskt superbra måste jag säga!

Sen for vi på max och käkade lite innan vi for hem och gjorde stallet.

Gräft Berra!

Idag startade Berra i Skellefteå. Jag både jobbade och selade så jag hade det lite stressigt.

I alla fall så gick han iväg långsamt från start som vanligt, låg bland dom sista ett varv innan han gick ut i tredjespår efter ett varv och rundade hela gänget, jäklar vad det gick! Han kom upp på en andraplats och höll den in i mål. 28,8 blev tiden och han tjänade 20k!

Min "jobbhäst" William Express startade också och kom trea, duktig kille!

Jag måste berätta lite om Berras mamma, Gräft Slogana. Hon har sju avkommor, varav 3 har startat. Samtliga startade idag! Berra blev tvåa i Skellefteå, Lillebror Gräft Rabalder blev tvåa i Årjäng, i samma lopp blev bådas lillebror Gräft Flaks fyra! Jag vet var ytterligare ett syskon bor. 3-åriga Gräft Lura(som är sjukt lik Berra!) bor i Sörens stall på travet.
Gräft Rabalder & en nyfödd Gräft Lura (måste ta någon ny bild på henne så ska ni få se på look-alike Berra!


Snöade "lite" i värmningen!

Finaste Berra! ♥

William Express

RSS 2.0