Fan

Nu har jag äntligen pratat med läkaren. Jag har sprickor/frakturer pÅ minst två ställen i bäckenet och även korsryggen. Jag får inte ens stödja på mitt högra ben på sex veckor. Jag kan dock det, det vänstra kan jag inte stå på. Längtar inte till sjukgymnastiken, jag får mig inte upp ur sängen nämligen.

Sandra och cillen kom och hälsade på, det var fantastiskt. Jag grinade när dom kom, men innan dom for hade jag skrattat så jag hade ännu ondare i magen än tidigare. Tack tjejer, ni räddade mig ikväll! <3

Bäckenfraktur

Jag har inte pratat med någon läkare än men har minst en konstaterad bäckenfraktur. Så jag har själv räknat ut att jag inte kommer att rida på 6-8 veckor. Dock har allt redan löst sig, fast det är inte helt klart. Just nu varken kan eller får jag flytta mig. Får inte äta heller, så misstänker att dom eventuellt vill operera..
 
Loella tar just nu hand om båda mina hästar, iris verkar ha klarat sig bra, är dock lite svullen i en kota. Ska få åka till betet på söndag. Lina och Loella turas nog om att rida henne skulle jag tro.
 
Lukas ska få bo på srk med Sussi och Jean. Marre och cillen har dessutom lovat att hjälpa till och rida honom. Känns som att en sten lättade från bröstet, tack så mycket!!
 
Jobbet känns skit. Jag trivs och verkar uppskattad och hade gärna jobbat hos dom efter skolfotosäsongen. Nu känns det rätt kört  tyvärr. :/
 
Film på iris från igår, innan hon kraschade: länken hamnade visst under bilden.
http://www.youtube.com/watch?v=rS0q0ePNT44&feature=youtube_gdata_player

Houston, we have a problem

Jag har ett problem. Lukas ska börja sättas igång NU och jag tror att det kommer dröja minst en vecka innan jag kan rida. Om inte ännu längre. Någon som kan tänka sig att sätta igång honom med lugna ridtturer typ 4 gånger i veckan? Helst vill jag ha honom på betet, men jag kan ha kvar honom där han står tillfälligt, det finns ridbana på gården
 
Någon som har en vettig ide? 
 
Jag kan inte gå än förresten, det bara svartnar för ögonen och jag mår illa, så jag ska be om en skintröntgen imoegon. Dom ville inte göra en idag då dom tyckte att det kändes onödigt. Sköterskor à kommer tillbaka klockan tre och sex för att ta blodtryck, kommer nog inte sova så gott, kan bara ligga på rygg nämligen.
 
Iris fyllde förresten 16 år idag(eller igår är det nu), stackarn kunde ha haft en bättre födelsedag.
 

Krasch part 2

Det gick inte att fortsätta skriva förra inlägget så jag fortsätter här istället.
 
Jag är i alla fall inlagd över natten och har fått lite smärtstillande så jag hoppas att jag kan jobba i helgen, måste tjäna pengar!!!
 
Loella var gullig och tog med iris till zebs hage så hon fick låna ett täcke och ska bli kollad ikväll.
 Skrev till Birgitta, där Lukas står tillfälligt, och dom hade fixat allt. Han skulle egentligen tillbaka till betet imorgon, men han fick stå kvar där så länge han ville. Loella hade dessutom tagit hand om min bil och finka och tittat till likas, alla är så gulliga. Har jag riktigt tur så kommer Marre och hälsar på en sväng också! Skulle egentligen till henne och umgås i stallet i eftermiddag nämligen. :D pappa var precis förbi med en bok och en mobilladdare så jag klarar mig, det fanns ingen tv här tyvärr.

Krasch

Det blir inga fler fina bilder på mig och Lukas ikväll. Istället roande jag mig med att vurpa med iris. 
 
Jag skulle i alla fall hoppa iris med Loella och zeb. Hade en ensprångskombination, ett räcke och en oxer. När jag red fram kändes iris jättetrevlig, ordentligt framme och jag gjorde lite öppna/sluta/skänkelvikningar. I galoppen svarade hon bra framåt. Började hoppa fram på räcket på 70 cm och hon hoppade helt okej efter 5-8 språng, det tar ett tag innan hon kommer igång. Vi hoppade kombinationen några gånger upp till 80 cm och det kändes helt. Okej till slut. Hoppade oxen på 90 cm och det gick kanon så höjde till 1 m. Första gången petade hon bakbommen, andra gången rev hon bakbommen mer rejält och tredje gången gick det åt helvete.
 
Hon hoppade i alla fall rakt genom hindret och sen stöp hon. Enligt Loella flög jag av, sen voltade iris och landade på mig. Då kom Loella och slet fram mig(låg alltså under iris), när jag var bortdragen reste sig iris upp.
 
Iris var lite halt i början men det gav med sig. Jag låg dock still på ridbanan i väntan på ambulansen. Så jag fick åka till akuten och bli uppkollad. Hade väldigt  ont i höften/bäckenet och på ena sidan i magen. . Det verkar dock inte vara något, men jag får stanna över natten för observation. När jag skulle resa mig för att byta säng gjorde det dock så ont att jaghyror att jag s immade men fortfarande stod kvar. :P

Smakprov!

Mer kommer senare idag eller ikväll!

Inspirerad


Jag känner mig fantastiskt inspirerad just nu. Hittade en mobilfilm från i höstas på Iris, cillen red! Då hon såg kanonfin ut! Det roligast var dock när dom galopperade, cissi sa typ "Men hon suger ju på alla hinder hela tiden!" Hon skulle alltså bara rida dressyr och Iris tyckte att dom skulle hoppa det som stod framme. Om man har tänkt galoppera förbi ett hinder som står innanför spåret med henne så måste man verkligen rida förbi, annars bryter hon inåt och hoppar istället, sötpållen!

Så till veckan ska det bli ett seriöst dressyrpass med mycket öppna/sluta och lite skänkelvikningar!

Sen så får jag dessutom sätta igång Lukas till helgen!!! Happyface! Att hans ben aldrig har sett såhär fint ut någonsin gör att jag känner mig fantastiskt taggad! Nu är det ingen tävling före slutet på augusti visserligen, men jag ska försöka komma iväg på lite träningar hos Erica om det passar mitt schema. Vi får se hur snabbt vi kommer igång och hur mycket han har tappat på en månad helt enkelt.

(Snäppet bättre teknik än Iris)

Dagavill

Värdelöst jobbpass idag, 11-19. Hinner inte rida före jobbet och orkar inte efter. Före jobbet gjorde jag dock stallet.

Efter jobbet så for jag och Loella och byggde lite hinder som vi ska hoppa imorgon, mest troligt kommer det film på det. Iris är crazy-bananas att hoppa så det blir nog bra. Sen for vi till stallet och duschade Lukas, han ska nämligen fotas med mig imorgon. Det ska inte regna, hoppas att det stämmer! Sen så gick vi en promenad och mötte några läskiga får, hujedamig! Efter det tog vi in pållarna.

Ungefär så spännande har min dag varit, imorgon händer det dock mer roliga saker, tagga!

Bjuder på några bilder som visar hur det brukar se ut när Iris hoppar, hon har makalös teknik! Och jag har bäst sits och snyggast stil också FYI!
Fast ibland så glänser hon lite i alla fall!
 
 

Derby

Och hur roligt såg inte det här ut att vara!? 

Barbacka

Idag var det fullt ös på jobbet, jag var faktiskt svettig när det var dags för lunch, jag har slitit som ett djur! Fick sjukt mycket beröm över att jag var duktig och pålitlig från mina arbetskompisar, superroligt! På mitt sommarschema har jag jobbat cirka 30 timmar i veckan och varannan helg. Men jag fick ett nytt schema på bara veckorna istället då dom ville att jag skulle vara där och hålla ställningarna när dom ordinarie var på semester. Så jag kommer vara ledig varje helg i sommar! Nackdelen är förstås att jag förlorar en hel del OB då det är 100% på söndagar, men det får jag leva utan! Dock jobbar jag hela den här helgen, när stadsfesten kommer till stan, men lika bra att tjäna pengar istället för att göra sig av med dom.

Efter jobbet så kom Tomas förbi stallet och verkade/raspade Lukas hovar lite. Han ska få gå utan skor i en vecka till eller så. Tills vi kommer igång och börjar trava igen!

Veterinär-peter hade varit ut och tittat på Berra idag och skrivit ut två mediciner, som var luftrörsvidgande bland annat. Det syns på stackars Berra att han inte är helt frisk, lilla killen! ♥

Sen var jag rätt slut, men for på betet och red Iris i typ 15-20 minuter barbacka på hacket. Hon kändes fin, vi gjorde några galoppfattningar i varje varv och hon kändes bara fin! Loella filmade lite när vi travade. Jag gör hela tiden uppresande tygeltag, vilket ser lite underligt ut. Inte helt lätt att göra uppresande tygeltag på hackamore, för att inte tala om ledande. Och jag vet att jag måste bak med axlarna och upp med blicken, shame on me!

Som ni ser så har vi en lite begränsad ridvolt på gården, det fungerar dock bra att tjollra lite som idag!

Jag är sämst

Kunde inte motstå priset, 999 kr på Skara hästsport, istället för 4995kr.
Jag älskar mina mountain horse-stövlar, men dom är sjukt tighta, vilket jag dessutom vill att dom ska vara. Vintertid vill jag dock ha lite tjockare sockar och långkalsonger. Då känns det som att jag töjer ut dom, så jag hade faktiskt velat ha ett par stövlar till. Jag brukar välja storlek 40 på skor, men valde 41 så dom inte skulle råka bli för små, är dom lite stora kan jag alltid lägga in en sula.

Dressyrpass

Det skulle regna idag, så jag hade tänkt rida efter lunch, vaknade dock till bra väder! När jag kom till betet hade vi plötsligt kanonväder, strålande sol!

Skulle hämta Iris, hon var dock död. Stekte utsträckt i sanden och sov väldigt gott. Så jag sprayade dom hästar som såg besvärade ut av knotten. Kopplade transporten och packade Iris grejer. Till slut vaknade dock Iris och jag kunde lasta och fara på ridbanan!

Iris var lite loj idag, svarade inte riktigt framåt med energin hon hade förra gången. Skulle nog ha haft ett spö med mig. Det räcker att ha det i handen så har hon mer egen bjudning och energi. Dock så jobbade hon riktigt trevligt i traven direkt. När jag rider dressyr på Iris så blir det kort och intensivt, med så få skrittpauser som möjligt. För hon dör av helt så fort hon skrittar. Så jag tror vi bara red 20 minuter intensivt. I galoppen tyckte jag att hon var lite bättre än sist, saknade dock lite energi. 

Sammanfattningsvis så har jag inget att klaga på och det enda som brast var nivån på energi, men det var faktiskt väldigt varmt också, så hon är ursäktad!

Efter jag var klar på betet så har jag legat ute i solen och läst och njutit! Nu får jag nog hitta på något annat då jag tror att jag riskerar att bränna mig om jag solar med. Underbart att ha fått lite färg!

Idag så ska jag skicka några paket, veterinären ska kika på Berra och troligtvis ta blodprov som dom kan kolla för allergi och så ska jag ut på en promenad med Lukas.

Här kommer en liten videoblogg + en film som jag själv filmade med min mobil när jag red Iris, inte mycket att se kanske, men det är i alla fall något!

SÖNDAG

Det var en toppenkväll igår! Jobbade på midsommartravet, sista loppet gick i mål vid midnatt, då fortsatte festen två timmar till på publikplats, så jag slöt up med mina fina vänner! Sen var jag bäst i världen och skjutsade hem allihopa, så innan jag var hemma så var klockan halv fem.

Så det blev bara fem timmars sömn inatt, vilket har gjort att jag har känt mig bakis hela dagen, mycket underligt. Jag tror dock att jag har hållit på att bli sjuk i flera dagar, så det är säkert det som spökar. Tror att jag har feber just nu.

Lukas fick förresten byta stall igår. Berra fick fara tillbaka till betet och Lukas är tillfälligt inhyrd i ett stall i Bureå. Hans haggranne har tävlat 150cm, så jag hoppas att hon ger honom lite supertips så han är fit for fight när han är fräsh igen. På tal om det så är hans ben mycket finare nu, tillräckligt för att jag inte ska tro att han är döende i alla fall.

Idag har jag mest tjollrat, kikat lite på loppis, varit ute på promenad med Lukas, städat lite i stallet och sådär. Jag var dock sjukt duktig och var vid ridbanan i 1,5 timmar och jobbade vidare på att hacka bort gräskanten som har vuxit in på banan. Nu är det inte mycket kvar! Dock kräver det att alla som sladdar krattar in kanten för hand efter sig om det ska hålla sig så, verkar tyvärr inte ha gått in hos alla och kanten håller redan på att växa in på vissa ställen. Känns rätt så jobbigt att kämpa med att få det bra då inte alla andra anstränger sig. Snitt per person är att sladda banan två gånger om året, då borde man väl kunna göra det ordentligt?

Sen så for jag och Loella till betet för att åka häst. Det innebär att skritta ut barbacka. Vi var ute ganska länge, travade någon kort bit(och Iris var kalasfin!), Skulle prova galoppera också, men Iris bara bockade, haha! Trots att jag valde en hyfsat brant backe med tung sand. Tokfia!

Bloppis

ALLT ÄR SÅLT!
Pannband stl full, mycket bra skick 80 kr.Kotringar, använda 1 gång, 40 kr
Sadelgjord stl 120 cm, 60 kr
Reflexbrösta 30 kr
Kavaj från mountain horse stl 36, mycket bra skick,  450 kr
Schabrak, lapparna kvar, stl full, 100 kr
Westernchaps med fransar, bra skick, dock en reva som är lagad hos sadelmakare(se bild), stl XS=cirka 38, 400 krNya ridbyxor, dock med litet hål på ena knäet(se bild). Märkta stl 40 men stora i storleken, 40 kr
Back on Track ryggvärmare, nytvättad enligt BoT tvättråd, dock lite hår på. 500 kr(nypris cirka 750 kr)
Inte alls urblekt som det ser ut på bilden, utan i mycket bra skick!
Fleecetäcke stl 135, 100 kr
Benlindor 80 kr
Hovlack, ytterst lite använt, 100 kr(nypris 200 kr)

Sommar ♥

Idag blev det lite ändrade planer! Tanken var att jag skulle dra Iris till ridbanan för ett seriösare dressyrpass på förmiddagen. Dock blev det kanonväder, så jag har solat istället, känns inte jätteshyst att rida lite hårdare i stekande sol. Tror inte att Iris mår dåligt över att chilla på betet en extra dag! Nu sitter jag dock vid datorn en stund, för jag kan nog inte sola mer utan att bränna mig, älskar sommaren!!

Om ett tag så ska Berra få åka tillbaka på betet, vi har kommit fram till att Berra mest troligt har en pollenallergi, jag gissar på gräspollen. Men man ska tydligen kunna ta blodprov och testa, så det ska vi mest troligt göra! Det är ju bra att veta vad som gör Berra sjuk varje sommar!

Efter det ska jag ta Lukas och promenera till ett stall i bureå som han ska få bo i tills på fredag, då ska han få komma ut på betet igen. Så han ska få stå i en lite större hage och så ska jag gå en promenad med honom varje dag tills han får komma ut på betet. Då får vi hoppas att benet ser bättre ut så jag kan börja sätta igång honom. Saknar att rida min fina häst, för att inte tala om träna och tävla!

Men duuuu!


"Sommarsjuka"

Berra har en "åkomma" som jag och Tomas döpt till sommarsjuka. Han blir helt enkelt sjuk varje sommar ungefär samtidigt. Det brukar gå bra att starta midsommar(och han går alltid kanonbra!) men sen är det kört. Han får feber.

I år har det dock kommit någon vecka tidigare, så han har feber, är lite snorig och hostig. Såklart blir det ingen start. Vi har spekulerat massor och provat olika upplägg. Är det betet? Han har både blivit sjuk före och efter betessläpp, så inte det. Pollen? Nja, det känns för sent. Värmen? Fast i år har det inte varit så varmt än..

Är det någon där ute som har erfarenheter som liknar denna? Han har 1,2-1,4 graders feber, men är ner på normaltemp ibland. Och han får det alltid i slutet av Juni varje år. Det här är alltså fjärde eller femte sommaren det händer. Vi har det inplanerat i tävlingskalendern, ingen start på hela juli minst. Det här är inget som smittar heller.

Så jag har inte fått rida idag. Har ju numera en medryttare i form av Loella som rider Iris ibland! Just nu hade det kanske inte behövts då både Berra och Lukas inte är friska, men ju mer Loella rider ju mer kär hoppas jag att hon blir så hon vill fortsätta i höst också!

Måste dock berätta vad Iris lyckades med i tisdags när dom var ute och red. Dom skrittade, Iris snubblade och gick omkull. Hur klantigt!? I skritt! Dock så låg Iris kvar tills Loella kravlat sig upp, hon är klok min dam!

Ytterligare en fråga, någon i Bureå som vill fota mig och Iris på lördag förmiddag på ridbanan, tänkte dressyra och få några nya bilder.

Fölbilder!


Ändrade planer

Skulle som sagt rida Berra, men det blev inget av! Han hade nämligen lite feber, ungefär 0,5 grader bara visserligen. När jag släppte ut honom i hagen igen blev han mycket upprörd över att inte få komma ut och gjorde ett galoppjobb i hagen istället, haha! Ska ta tempen på honom imorgon bitti också, är han inte helt feberfri så blir det ingen start på midsommartravet tyvärr! Årets höjdpunkt.. Men då tar vi dom i höst istället!

For på ridbanan och hackade bort lite gräskant som har växt in på ridbanan. Jag gör lite varje dag så jag kommer nog snart vara klar, blir toppen!

Sen så var jag och kollade på Andreas lilla föl. Som tyvärr förlorade sin mamma men har nu en surrogatmamma. Fantastiskt fint föl!

Här kommer en film på Berras lilla frispel! Lukas bryr sig extremt mycket som ni ser!

Eskadronschabrak till salu

Nypris 900 kr, använt mindre än 10 gånger, pris 650 kr. Stl full. SÅLT

Dressyr/markarbete

Jag har hunnit med en del innan lunch idag! Började med att ge Lukas och Berra lite hö. Berra fick inte speciellt mycket hö igår men hade ändå lämnat lite, han insåg väl att det faktiskt fanns gräs att äta också. Men han ville ändå ha lite hö när Lukas fick, snål-Berra!

Sen så for jag till Ljusvattnet och lastade Iris och rullade till ridbanan. På med dressyrsadel, träns och graman och ful diciplin direkt. Iris var riktigt fin! Skritten var energisk ochg traven var bra direkt. Gjorde halt från trav, helt perfekt. Halt till trav var dock inte riktigt lika bra, men klart godkänt. Sen övergick vi till vänstergaloppen. INTE bra. Hur kan hon ha tappat såhär mycket? Galopperade ett tag innan vi gick över till höger. Mycket bättre, dock inte jättebra.

Sen hade jag två hinder uppställda på varsin långsida, ett räcke på futtiga 60 cm och en oxer på 70 cm. Hoppade räcket i bägge varven 5-6 gånger. Det är ungefär som att Iris måste lära sig att hoppa varje gång man gör om det, hon glömmer som hur man gör mellan gångerna. Jag fokuserade på att hon skulle ta tag i hindren och fortsätta rakt fram efteråt, inte så komplicerat. Dock har hon tidigare blivit helt tom 1-2 galoppsprång före hindren, men nu skötte hon sig super. La sen till oxern så jag rullade på dom två hindren. Eftersom hon drar inåt vill jag hålla henne utåt över hindren, vilket gör att hon byter galopp över(hon gör ju visserligen rätt), så vi fick göra avbrott vid kortsidan och börja om i rätt galopp. Efter ett tag skötte hon sig riktigt bra, hoppade räcket på en volt och då landade hon direkt i rätt galopp, så nöjde mig där. Avslutade med att galoppera på volt och vips så var bägge galopperna kanonfina!

Jag kan ibland glömma att hon behöver tid på sig att värma upp ordentligt. Nu var hon fin i traven direkt, dock så brukar det ta ett tag innan det lossnar, så självklart måste hon få lite tid i galoppen också. Fina häst!

Får se om jag drar henne till torpet för ett rent dressyrpass på lördag förmiddag, vore kul om jag fick med en fotograf också!

Strax så blir det galopparbete på heden för Berra!

Babbel

Jag sitter här och chillar lite, har varit och gett hästarna frukost. Berra är så söt, han står precis utanför Lukas sjukhage hela tiden och äter hö, trots att det finns mycket gräs om han bara går bort en bit!

Jag måste bara berätta en konstig sak om mig själv! När jag var liten var jag extremt kräsen och åt inte många saker. Typ makaroner och korv. Så jag har fått lära mig äta en massa saker i vuxen ålder. Till exempel: Mjölk,(i gymnasiet) pizza, cola,(i högstadiet!) potatisgratäng, potatissallad, ris, vattenmelon, fisk, morötter med mera! Och jag är fortfarande jättekräsen men jobbar på att lära mig tycka om fler saker. I sommar ska jag lära mig tycka om yoghurt och körsbär.(för vi har faktiskt ett körsbärsträd på gården) eventuellt jordgubbar också, haha!

Men nu ska jag fara och hämta Iris för ett ridpass på ridbanan!

KÖR FÖR GUDS SKULL MED STÄNGD ÖVERLUCKA!

När ska folk lära sig att stänga överluckan?! Det är lag på det i Sverige. Det här är INTE första eller sista gången hästar försöker(eller lyckas) med att hoppa ut ur transporten!! Det gick dock bra den här gången.

Edit: Läste att bakluckan tydligen var stängd vid avfärd men att hästen lyckats sparka upp den. Men det finns många som kör med öppen lucka utan en tanke på vad som kan hända.

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/6/Forsokte-ta-sig-ur-transport/

Lukas behandlad

Fick till slut tag på veterinären som kom idag. Kan kikade i alla fall på Lukas och böjde och jag fick springa med honom. Jag var ju inte närvarande vid det förra veterinärbesöket men han såg i alla fall mycket bättre ut, det var ju tur det i alla fall.

Han var rejält svullen över kotsenskidan och (om jag kommer ihåg termerna rätt) så finns det ett "ringband"(?) eller något likande i anslutning som var något kort, vilket innebar ungefär att när han var så svullen så stramade det åt så ledvätskan inte kunde rinna undan.

Just den här typen av svullnad kunde vara lite svår att bli av med men Peter trodde på en bra prognos i alla fall.

Så det var bara att lasta Lukas (och Berra) och fara hem. Lukas ska stå i sjukhage några dagar och får komma tillbaka till betet nästa fredag. Berra ska starta på Lördag på midsommartravet här i skellefteå och mår nog inte dåligt av att få vila från gräset någon dag innan.

I övrigt så har jag varit en sväng till Luleå och kollat ögonen inför eventuell laseroperation. Räknade med att det skulle bli ett klart nej, men det blev bara ett "nja". Har fått linsförbud och ögondroppar som ska användas 4 gånger om dagen i en månad, sen ska jag dit igen och kolla läget. Det är ganska viktigt för mig att få göra det här av flera olika anledningar så jag hoppas att det ska gå. Hur jag ska ha råd har jag ingen som helst aning om dock. Får köpa en trisslott. I alla fall så avskyr jag mina glasögon och mår typ dåligt när någon ser mig i dom, blä. Så det kommer inte bli en jätterolig månad av den anledningen. Jag kommer inte att kunna använda solbrillor till exempel, och jag kan nästan inte vara ute i solen på sommaren utan. Och jag är blind om jag tar av mig glasögonen, så det funkar inte heller. BLÄ.

Var även på Royal och köpte myggmedel, täckesimpregnering och en saltsten till betet. Jag lämnade in ett täcke på lagning och ett på tvättning (som senare ska lagas). Sen hämtade jag hem min hoppsadel som inte blivit såld än, jag kan lika gärna använda den på Iris då jag inte verkar bli av med den.

Imorgon ska jag dra Iris till ridbanan och rida ett seriösare pass. Funderar på att bygga upp en liten markarbetsövning också. Måste för övrigt säga att jag är jättenöjd med min finka, kände inte att hästarna rörde sig över huvud taget när jag körde hem dom från betet, gilla!

Jag ska även galoppjobba Berra på heden och kanske klättra lite, härligt!

Skynda dig att bli frisk nu! ♥

MÅNDAG

Ny vecka, nya saker att göra. Idag jobbade jag till fyra, sen skyndade jag mig hem för att sola lite. Hur skönt är det inte med sommar egentligen!? Efter det så for jag och jobbade vidare med min stötting, allt järnet är nu målat! Ska komma ihåg att köpa färg imorgon, då är det bara det pysslet kvar, den kommer att bli så fin!

Efter det så var det betet som gällde, det var Berra som skulle komma ut på en tur. Jag har tidigare fixat så jag har haft sällskap när jag har ridit Berra då han har ett otroligt stort kontrollbehov och klarar inte av att inte veta vad dom andra hästarna gör när inte han är där. Har han sällskap är det dock lugnt, då kan han koncentrera sig på det. Men döm min förvåning då Berra var kanonfin! Han var helt avslappnad hela tiden. Och då tog vi dessutom tre galopper utan att han blev virrig. Dock var han lite söt, det stod en lastbil i skogen och lastade timmer, och den tjöt på ett sånt sätt att det lät som en häst gnäggade. Berra svarade omedelbart, haha!

Enda nackdelen med värmen är att ohyran har exploderat. Det var ett moln med knott runt Lukas. Dock är han ordentligt sprayad, så han var inte speciellt biten, men såklart irriterad över alla insikter.

På tal om Lukas så har jag inte alls en bra magkänsla. Det har gått tre veckor sen han blev behandlad och enligt planen så skulle Lukas i princip vara i full gång. Istället så har han fortfarande ont och gallan ser värre ut än någonsin. Försökte få tag i veterinären idag, men lyckades inte. Han ska få komma ut igen och kolla så får vi höra vad han säger. Men jag har inte en bra känsla kan jag säga. Han har en likadan galla som Tomas förra häst AK hade. Han finns inte längre på grund av den. Så just nu känns det fruktansvärt jobbigt att inte veta hur saker och ting kommer att bli. Så ni får gärna hålla en extra tumme för Lukas!

Barbackadressyr

Idag var det barbackadressyr på Iris som gällde! Red på hackamore. Iris var tokseg och lyssnade inte alls på skänkeln. Jag skule ha haft ett spö att väcka upp henne lite med. Det räcker att man har det i handen i fem minuter, då kommer bjudningen fram!

I alla fall så skötte hon sig jättefint, gick i ett bra tempo och i en stadig form hela tiden. Hon jobbar så bra med ryggen att jag håller på att glida av, hon blir otroligt rund om ryggen när hon jobbar rätt! Vi övade några galoppfattningar också, i början drog hon ner huvudet och bockade, knasfia! Högerfattningarna gjorde hon bra, vänster var dock lite för jobbiga när vi har ett begränsat utrymme och inte jättebra underlag.

Lukas har lyckats riva sönder sitt täcke, men jag tror att det ska gå att laga, får tvätta det och lämna in det på lagning. Jag får äntligen komma fram till honom nu i alla fall, skönt det i alla fall.


Soft up pro

Hämtade dessa skönheter på posten. Hade ju soft up sen tidigare, men det var den första modellen, som saknade "piggarna" som gör att dom är svårare att tappa. Så jag sålde mina gamla med stigläder för 1800 kr(köpte dom för 1500 kr för 1,5 år sedan) och köpte dessa för 2300 kr ungefär. Soft up är dom bästa stigbyglarna!


Sommar!

Idag är det lite sommarväder! Hämtade finkan fårn reperationen strax efter nio. Det blev kalsbra! Nu ska den hålla i många år till! Jag drog den till stallet och skurade ur den invändigt.

Efter jag skurat finkan så sandpapprade jag risslan, så nu ska jag bara komma ihåg att köpa färg så kommer det bli superbra!

Efter det vaknade Johanna, så vi solade på gräsmattan och käkade pizza.

Sen så kom en kompis från Östersund, Nathalie! Vi for på betet och red en sväng. Hon fick äran att rida Berra och jag red Iris. Vi chillade lite och galopperade lite backe och sådär. Berra såg jättefin ut. Iris var lite knasig sista intervallen, men skötte sig bra! Väl tillbaka på betet tänkte jag prata med Lukas, men fick inte komma i närheten.. Måste komma ihåg att köpa morötter! :)

Nu ska jag duscha och leta kläder, ikväll är det utgång som gäller!

Risslan, ni ska få se en efterbild när den är klar sen!

Min hästtransport

Nu är transporten lagad och klar! Såhär ser den ut. En Cheval Liberté 2002 XL.Hemma!

Nu är jag äntligen hemma igen! Inledde såklart med en ridtur! Det blev Loella på Zeb och jag på Iris! Jag har skrittat Iris dom gånger jag har ridit henne, annars har alltid någon annan fått rida henne då jag har ridit Berra. Så jag räknade ut att det är en hel månad sen jag sist red seriöst på henne! Helt sjukt, men det kändes också, hon fuskade en del kan jag säga! Sen så tog vi en riktigt trevlig galopp i stenmjölsbacken, samlade galoppen haöva backen, sen blev det fri fart den andra halvan. Det utnyttjade Iris och lekte galoppör! Kul hade vi i alla fall! I nästa vecka ska hon få gå ett dressypass på banan.

Sen fick Loella fånga Lukas åt mig, jag får fortfarande inte komma i närheten, haha. I alla fall så fick han komma in och få lite godis, prova sitt nya träns(se bild här nere!) och komma ut i hagen igen. Imorgon ska jag beväpna mig med morötter!

Lukas blev behandlad imorse och jag har inte känt på hans ben på en vecka, så jag förväntade mig en klar förbättring, men inte det. Fortfarande en ganska rejäl galla. Jag får lite ångest när han är svullen runt kotsenskidan. Det är anledningen varför inte AK längre finns.. Jag vet inte vad jag tar mig till om det skulle vara något allvarligt. Lukas är perfekt för mig. En drömmatchning. Han är nog så nära min drömhäst som jag någonsin kommer att komma med den ekonomi jag har. Så nu måste jag sluta ha ångest och hoppas att det går till sig fort som tusan!

HUR SNYGGT TRÄNS?!?! :D :D Från Silver Crown, köpt från england. Hittade mitt drömträns!

Equiterspeut

Jag sitter i Borlänge på "jobbet". Sen klockan sju har jag egentligen jobbat 30 minuter. Jag har i övrigt köpt godis, tankat bilen och gått på systemet. Snart ska jag jobba en kvart till innan jag får fara hem 75 mil igen!

Ingemar har precis behandlat Lukas. Han var lite öm i ryggen( gick utan täcke en natt när det regnade lite) och hade fortfarande ont i kotan. Så förhoppningsvis så kan Ingemar behandla igen på söndag och så kanske jag kan sätta igång honom om en vecka. Håll tummarna!


Torsdag

Nu är jag less på att ha semester. Det finns ju inget att göra! Längtar hem till mina pållar!
Idag har jag shoppat. För över 4000kr skulle jag tro. Varav över hälften på träningskläder. Tyckte att mina skor som kostade 199kr på Ica maxi för typ åtta år sen kanske inte var så bra så jag köpte ett par ordentliga. Var på team sportia och dom filmade hur mina fötter såg ut när jag sprang. Vänster fot perfekt, höger fot katastrof, såg fan inte klokt ut, tårna pekade rakt ut, inte konstigt att jag har problem när jag rider också. Blev löparstrumpor, löparbyxor och ett linne i funktionsmaterial också. Nu har jag inget val, bara att träna så jag får valuta för pengarna. Tackar Gud att det var 20% på alla sportprylar!

Dessutom köpte jag nya skor att ha typ till vardags och ett par sandaler till sommaren. Sen så blev det lite linnen, sandpapper(?), solbrillor och en badrumsvåg.

Sen så for jag ut och sprang idag också. Blev nästan 4,5 km idag också. Och under högerfoten så blev det en blåsa. Får hoppas att det är en engångsgrej, men eftersom jag vrider lite konstigt så kanske det inte är det.. Får gå till kiropraktikern och styra upp höften igen.

Imorgon blir det jobb typ 7-12 och sen köra 75 mil hem. Pappa är dock med och kör, skönt!

På lördag ska jag hämta finkan också! Nu är den lagad och fin igen, dock drog det iväg lite och blev 2000kr, men om det innebär att den håller länge till så gör det inget, bilder kommer!


Remont

Jag tycker att remontnosgrimmor är fruktansvärt fula. Verkligen gräsliga! Men nu har equality line kommit med ett snyggt remontträns under tusenlappen! Nästan så jag skulle kunna köpa det själv! ;)


Dagens shopping

Kostade sammanlagt 1350 kr.
Nytt tävlingsschabrak, jaktkandar i en storlek mindre, graman med hälften rep och hälften läder. Två nya borstar i lite bättre kvalité.

Planen var att unna mig skälv någon mer långärmad tröja och eventuellt ett par chaps. Gick sådär helt enkelt!


Woho!

Idag har jag:
..solat solarium i brist på bra väder
..sprungit 4,5 kilometer(1,5 längre än jag brukar!)
..varit i vackra siljansnäs(där jag bodde tills jag var ett år gammal)
..shoppat hästgrejer för 1500kr i Sveriges största hästaffär
..käkat grillat
..sålt en häst åt min gamla chef och fått 3000kr för det, Woho!!!!!!!


75 mil senare

Befinner mig nu i Leksand!

Lukas fick komma ut på en skrittrunda med Loella idag då iris hade ett färskt sår på insidan ena låret som Loella tvättade. Men imorgon ska iris få komma ut i skogen!

På fredag ska Ingemar kolla över Lukas igen, får jag tummen upp så sätter jag igång honom på söndag eller måndag!

Två dagars semester står på schemat för mig!

Lyckades lägga till två bilder via appen, får inte bort den första så vi får väl hoppas på sommarväder till helgen så jag kan ha det när jag ska ut :P


Iris ♥

Jag måste bara säga att det är jätteroligt att Iris är igång för fullt just nu. Hon är tokfin! Jag mår bara dåligt över att jag inte har hunnit rida ett dressyrpass på henne på riktigt länge! Siktar på att ta med henne till Bureå nästa onsdag och rida lite dressyr. Hoppas på bra väder och att jag lyckas ragga en fotograf!

En mycket positiv sak är att Loella är sugen på att bli medryttare på Iris. HOPPAS att det kommer att funka, det vore toppen! Iris är för fin för att bara stå och jag får inte tiden att räcka till.

Lilla älskling ♥

MÅNDAG

Den här dagen började inte så bra. Sov max 4 timmar, jag brukar behöva sova 8-9 timmar för att fungera. Jobbdagen flöt dock på. Sen hem fort som fan och slängde i mig en macka och for för att hjälpa Tomas tömma skitkärran. Han var dock sen till något, så jag fick göra det själv. Sjukt jobbigt.

Sen blev det en uteritt på Berra, Loella på Iris, Alva på Zeb och Marie på Nalle. Berra hade sjukt jobbigt med att hålla koll på allihopa samtidigt. Vi tog två galopper och Berra är så fin så! Skulle dock ha haft en ridbana på gården att nöta vidare på fattningarna.

Efter ridturen hade jag tänkt kolla till Lukas. Han vägrade. Hur får man tag på en häst på 6 hektar som inte går att locka med foder? Som man inte får komma inom 15-20 meter ifrån? Det är den stora frågan. Jag kommer aldrig att kunna rida igen. Jag får hoppas att han har glömt detta till i helgen när jag är hemma igen. 

Imorgon rullar jag mot jobbet klockan sex. Hoppas att jag har kommit ihåg allt bara!

Första gången jag rider Lukas igen (jag skulle gissa på söndag) så ska ni få se en överraskning!

Tävlingsbilder!

Tävlingsbilder från KDRF, blandade fotografer!
Det underbara med min fina häst är att han utvecklas mellan varje tävling. Jag tycker att han skötte 110cm rundan så perfekt som han kan, trots att jag hade lite brister i ridningen. Fina, älskade pålle! ♥


Monstermuren!

Jag är så sjukt stolt! ♥Fina bakben!?

Spontant

Gårdagen blev väldigt spontan! 
Började med att fara till falmarksheden och lämnade lite grejer som ska med på travets loppis på onsdag, for sen och träffade en kompis i Hjoggböle som jag inte sett på ett år, sen vidare till Ragvaldsträsk och tittade på en tre dagar gammal fölis. Jag blev kär och ville stjäla den! Sen kom jag spontant på att jag ville festa på kvällen, torgfest i Bureå! Hur många gånger har man gångavstånd till fest? Så jag for på systemet.

Sen var det vidare mot betet! Tanken var att jag skulle ut och skritta med Lukas, men han fick jag INTE tag på, jag fick inte ens komma inom en radie av 20 meter, trots att jag hade morötter med mig.. Så jag ändrade upplägget och red Iris istället. En skrittrunda barbacka på världens finaste tjej!

Sen blev det fest med Johanna på kvällen, men när vi gick till torgfesten var det sjukt lite folk och såg väldigt dött ut, så vi gick hem till Johanna istället. Typ halv elva kom vi på att vi skulle till stan och gå ut på krogen! Sagt och gjort! När vi anlände till krogen var det ungefär vi och fem pers till, men mot slutet var det riktigt mycket folk, kul! Vi spelade lite Black Jack och kvällen slutade med att jag plussade en hundring, trots drinkar och så vidare! Jag hade en KANONKVÄLL!!! Jag älskar spontanitet, då hinner man inte bygga upp några förväntningar och så blir det king hur än man gör!

Idag sov jag till tolv, och mådde faktiskt bra!
For på betet för att rida, Berra och Iris var först ut, lite galoppträning i backarna. Berra tycker att det är sjukt kul och var kalasfin den sista backen. Iris såg hemskt nöjd ut hon också! Sen skulle vi ut med Lukas och Xl. Min kompis fick tag på Lukas direkt, men Xl vägrade, så Lukas fick komma in och få lite ryggmassage och sen ett täcke och komma ut igen. Han var ganska spänd i ryggen, men jag fick ju inte komma nära honom igår, så då blev det inget täcke. Men imorgon ska jag massera igen med lite arnika så ska det nog gå till sig!

Sen så for jag till stallet och smorde upp lite selar och samlade ihop ett släplass med skräp som ska köras bort imorgon. Det tar sig sa mordbrännarn!

Sen så chillade jag vid datorn några timmar innan jag for ut och sprang. Utökade sträckan med några hundra meter och kände mig pigg hela vägen, underbart när det händer lite grejer! Då fixade jag två gånger den här veckan, får se om jag lyckas nästa vecka, kanske inte då det är lite resande och sånt som kommer ta upp några dagar.

Imorgon är det fullt ös, jobb 7-16, köra bort skräp, rida Berra med Loella på Iris, Alva på Zeb och Marie på Nalle, packa bilen och fixa så bär det av mot Umeå och sen Borlänge på tisdag! Kommer tillbaka fredag kväll.
Äntligen helg!

Nu är det helg! Två helt lediga dagar men inget viktigt inplanerat, bara lite tjoller!

Efter jobbet idag så pysslade jag lite i stallet, nu är det inte så mycket kvar invändigt innan det är "klart", städat och i ordning! 3 selar ska smörjas, en krok ska skruvas upp och mina senaste två plaketter. 

Utvändigt så ska vi dock köra bort en massa skräp(pinnar) som jag har rensat hagarna ifrån. Förstår inte var dom kommer ifrån då vi har jordhagar utan träd i. Dessutom så ska stallet målas utvändigt, det är bara målat typ 4 meter, så det är en del kvar. Men måla är roligt!

Sen for jag till Ljusvattnet, planen var en ridtur på Lukas. Dock så ville han inte veta av mig. Kan bero på att han har fått medicin varje gång han har sett mig dom senaste 8-9 dagarna. Efter många finter så fick jag i alla fall i honom den sista sprutan. Undrar när jag får tag på honom nästa gång. Sen höll jag på ett tag med att ta alla hästarna till bäcken för att dom skulle dricka. Det tar ett tag innan dom får in rutinen. Dock satt jag på Iris grimma på Nemo, men var tvungen att släppa honom när resten av gänget kom. En liten stund senare var Iris grimma borta. Uppskattningsvis 1,5 hektar att leta på. Jag hittade den inte kan jag säga.. Suck.

Nu på kvällen så har jag varit duktig och sprungit 3 km. Hur svårt ska det vara att komma ihåg och ta sig tid att göra det två gånger i veckan? Jag ska försöka få in rutinen!!

Imorgon ska jag på lite äventyr, bland annat kolla fölbäbis! Sen så ska jag skritta ut på Lukas också. Får se om jag hinner dressyra lite på Iris också, det känns som att det är på tiden!

Mys

Idag blev det en skrittrunda på 4 km på Lukas med Lycka med. Mysigt! Det blev barbackagjorden och hackamore. barbackagjorden enbart för att Lukas manke inte är att leka med. Inte ens i skritt. 

Det är lugnt på betet, Berra är helt förtjust i att ha en kompis som faktiskt kliar tillbaka! För Iris vet inte hur man gör det. Hon ställer sig med mulen mot halsen/manken och står still så när hon blir kliad. Hon fattar inte att hon ska klia tillbaka. Konstiga häst.

Lukas fick en mycket underlig vän i form av Nemo. Det är inte frivilligt. Nemo bestämde helt enkelt att Lukas var hans vän och har följt efter honom som värsta stalkern. Det ser ganska charmigt ut. Iris har sina två pensionär-älskare på var sin sida om sig. Konstiga häst.

Stal några bilder av Loella från idag!

Lukas är död. Nemo sörjer.
Till vänster skymtar man Iris och hennes boytoy XL.

Zeb och pojkvännen Berra. Jag hoppas att Zeb kliar försiktigt, börjar Berra sakna man så vet jag inte vad jag gör!

Betessläpp!

Jaha, nu är resten av djuren släppta på bete!

Det blev ett jädra liv direkt då Iris, Nalle, XL och Berra(det ursprungliga gänget) fick tillskott av Nemo som ville ta Iris ifrån dom övriga grabbarna. Lukas gick då till andra änden av hagen (Som är på 6 hektar, han var säkert 200 meter bort), klok häst måste jag säga! Inte ett dugg intresserad av bråk. Zeb höll sig också på avstånd och åt för fullt.

Nemo hade då bestämt ganska direkt att Iris var hans brud. Nalle(21 år gammal) blev inte nöjd, inte heller XL(också 21 tror jag). Berra höll sig faktiskt undan i början! Gammelgubbarna gaddade dock ihop sig mot Nemo som inte gav sig. Efter drygt en halvtimme fick dock Berra nog och jagade bort honom med besked! Han skulle INTE få vara i närheten av hans flock. Berra hade det dock jobbigt, han försökte springa och "hämta" både Lukas och Zeb, han har så svårt med att ha sina polare splittrade. Fantastiskt att se! Han sprang alltså i full galopp mot Lukas som var flera hundra meter bort, gnäggade, och vände typ 20 meter innan, precis som att han tänkte att Lukas skulle haka på. Detta upprepade han många gånger.

Men Lukas ville inte vara med och höll sig på sin kant. När Berra hade jagat bort Nemo tillräckligt många gånger sprang Nemo till Lukas, som inte alls blev nöjd, utan försökte gå iväg. Nemo hakade dock glatt på sin nya kompis. När vi for därifrån var det alltså Nemo och Lukas, totalt otippat. Berra bestämde sig för att hänga med Zeb och gammelgubbarna tog beslag på Iris. I allt kaos stod förresten Iris helt stilla i mitten och tokbrunstade... 

Nu får vi hoppas att det blir lugnt i flocken och att inga hästar skadade sig. I kaoset fick dock Nemo ett sår på knäet som det riktigt sprutade blod från. Men dom var och sprang i skogen så han har eventuellt slagit sig där. Det var dock väldigt ytligt. Berra trampade av sig en framsko. Han skoddes om i måndags... Shyst.

Nog snackat, här kommer lite bilder!

Nalle, Iris, Berra

Nemo, Berra

Berra, XL, Nemo, Nalle, Iris

Berra & LukasBerra, XL, Nemo, Nalle & Iris

Zeb

TILL SALU

Kavaj, mountain horse strl 36. Pendantskött och i nyskick.
500 kr SÅLD

Städdag

Idag var det då städdag på torpet. Vägen blev ordentligt sladdad och ridbanan fick sig en ansiktslyftning! Alla stolpar står ordentligt och tråden är sträckt. Större delen av gräskanten som har växt in är borta och inom kort så sitter det dessutom nya grindhandtag uppe. Stiligt!

Sen sladdade jag banan och så käkade vi lite hamburgare.

Efter det så for jag till stallet och pysslade vidare. Insåg att flaket till lastvagnen borde oljas ett varv till. Vi får se om jag hittar någon olja här hemma, annars får det vara. Jag drog in risslan i stallgången, det är som sagt nästa projekt! Den ska dock få torka någon dag först. Dessutom mockade jag klart det sista i hagarna och städade lite vid höet.

Sen så har jag samlat ihop allt jag inte använder och lagt dom i en kasse, dom ska få följa med på travets loppis nästa onsdag. Då befinner jag mig i borlänge för 2 dagars semester!

Strax är det dags för middag, sen blir det projekt betessläpp 2.0! Resten av odjuren ska få komma till paradiset, dom kommer nog vara lyckliga skulle jag tro!

GRATTIS LILI!

Lillhjärtat fyller sju år! ♥

Äntligen!

Nu är jag lite ledig! I 12 timmar, sen är det städdag på torpet, men det känns fan som semester!

Jag har varit sjukt efttektiv på eftermiddagen! Först så mockade jag klart Lukas hage. Och målade på lastvagnen. Sen for jag till betet och Iris fick nya dojjor! Under tiden galopperade Berra konstant i hagen och skrek. effektiv motionering om inte annat, han var blöt i svett efteråt. Och då kan han ändå se henne om han står på en viss plats i hagen. Galenpanna.

I ljusvattnet fixade jag även Iris swarowskipannband, det hade lssnat någon sten så jag hade köpt några extra som jag satt fast med superlim och sen så använde jag genomskinligt nagellack på resten av pannbandet och hoppas att resten av stenarna sitter!

Efter det så for jag hem och ryckte skorna på Lukas. Satan så jobbigt det är!! Jag ska aldrig bli hovslagare. Sen så blev han avmaskad och fick sin medicin, efter det så plockade jag ihop lite skräp rut hagen.

Det är så skönt när det börjar bli "pedantstädat" överallt på samma gång! Stallet är skurat till 90%, ska bara tömma lite spån, byta ut en krubba och tvätta fönstren.

Sen så ska hagarna få sig en lättare renovering med ny tråd och några nya stolpar. Förhoppningsvis är det bra väder torsdag-fredag, då blir utsidan av stallet ommålat av våran praktikant! 
Det är några selar kvar att smörja i sadelkammaren och den ska sopas och skuras.

Sen ska jag dessutom skrapa och måla risslan. Den kommer att bli sjukt fin! Jag är så taggad!

Imorgon är det städdag på torpet(ridbanan). Sen funderar jag på att stjäla sladden och fara till ljusvattnet och sladda våran lilla "volt" så kanske det går att rida på den. På kvällen släpper vi resten av hästarna på bete! XL kommer tillbaka, Lukas får komma dit, även Zeb och Nemo. Nemo får dock komma dit på prov. Han betedde sig lite som en mobbare sist han var där och sköter han sig inte så får han åka hem. Jag siktar på att ha en bra flock, det är så mycket trevligare!

En tråkig sak är att en bekant här i Bureå har fått en fölbäbis imorse och mamma häst kanske inte klarar sig. :( Jag ringde direkt och sa att dom fick prova ha Iris som surrogatmamma om det skulle sluta illa. Även om det innebär att hon inte får gå på betet så får man ställa upp i situationer som denna!

Hjälp oss! Söker surrogatsto till dagsfärskt föl!!! Ring mig på 070- 571 46 71 om du vet nån! Sprid gärna!!!(Bureå i västerbotten) /Andrea Waller

Nemo

Huvudvärk

Blä. For faktiskt hem två timmar tidigare från jobbet idag. Jag har lite ont i huvudet och tippar på att jag har feber. Så går det om man sover för lite! fast det går mycket bättre nu när jag kom hem och det blev tyst. På tal om jobbet så känns det jätteroligt. Personalstyrkan är typ 6-7 personer och hälften har sagt att dom är jätteglad aatt jag har börjat, känner mig supervälkommen och det känns faktiskt som att jag är en tillgång! Superkul!

Jag ska nog fara till stallet snart och pyssla lite. Måla lite på järnet på min lastvagn och mocka hage. Lukas ska dessutom avmaskas. Kom ihåg! Lukas är så sjukt snäll, han får butta morgon och kväll och jag kommer och promenerar med sprutan(sprutas i munnen) och han står helt stilla i hagen och är helt lös när jag ger det till honom. Vore det Iris så skulle hon lista ut det efter en dag och inte låta mig komma i närheten.

Sen så ska Iris skos klockan sju. Hon har gått 11 veckor sen sist, hehe. Alla skor sitter dock fortfarande kvar. Jag förstår inte hur det alltid blir minst 10 veckor mellan gångerna, hennes hovar växer inte fort helt enkelt! Framhovarna är lite långa men bak ser det fortfarande helt okej ut.

Jag har tänkt rycka Lukas skor så får han vara barfota i någon vecka.

Jag har shoppat lite crazy i veckan förresten. Ni får se när grejerna kommer. Lite oplanerat då jag ska till Borlänge nästa vecka och gå på Aubiose. Sveriges största hästaffär i kvadratmeter mätt. Jag var helt lyrisk förra sommaren när jag var där kan jag lova! Så det blir inte en billig shoppingmånad! (lägg till veterinärräkning på 1500 kr och dessutom equiterapeut-äkning på säkert minst 1000 kr som dyker upp när som helst). En gång i livet! (?)

Bortskämda hästrackare.

Crazy day

Stallet före jobbet. Medicin till Lukas. Till betet. Bytte täcke på Iris. Jobb 8-17. 

Direkt efter jobbet så blev det lite improviserad ridning. Tomas körde Berra och drog däck och jag red Iris barbacka. I mina vanliga jeans. Vi travade en liten bit också och Iris var taggad och hade superroligt! Ska försöka få till ett dressyrpass till helgen på donnan!

Hem. Slängde i mig mat. For till Dag med lite stolpar. Körde hem XL från betet(han ska skos). Till stallet och fixade hö, medicin till Lukas, avmaskning till Tompa. Duschade. Nu är klockan halv tolv och det är dags att sova, imorgon är det jobb igen.

Imorgon har jag saker att göra före jobbet också. Medicin till Lukas, kolla till hästarna på betet och skicka ett paket som jag inte ens har packat än. Jag börjar klockan åtta och har en halvtimmes körtid, så det blir att kliva upp i tid!

Sen film

Film från utomhus-debuten den 5e maj. Både jag och Lukas hatade vädret och underlaget och det är den sämsta känslan jag någonsin har haft. Men bjuder på den ändå. Jag slog för övrigt ansiktet i mankammen över hinde nummer två. Och mot kombinationen red jag bara iväg honom då han inte hade någon bjudning. Jag hörde dock inte att bommen for ner och fortsatte. Men kände en viss tacksamhet då jag slapp rida vidare, det var helt enkelt inte roligt!

SÖNDAG

Fullt ös idag. Kollade till samtliga pållar och tog det lite lugnt en stund innan det blev stallet igen. Då pysslade jag lite, mockade och impregnerade 1½ täcke. Sprayburken gav upp innan jag var klar tyvärr.

Sen blev det travet hela dagen. Riktigt surväder att jobba i, jag är inte avundsjuk på kuskarna kan jag säga.

Sen blev det fort hem och Lukas fick sig en snabb-behandling av equiterapeuten Ingemar. Han gick igenom honom ordentligt i fredags och gjorde bara lite finslipning idag. Lasrade kotan och även nacken och knäckte lös nacke och rygg ytterligare. Lukas såg mycket nöjd ut! Det känns bra att få två snabba behandlingar med laser såhär under läkningen, jag märker redan skillnad från fredagens behandling. Nästa gång Ingemar kommer upp(om cirka en månad) ska han få gå över honom igen.

Imorgon blir det jobba. Eventuellt rida Berra på kvällen? Jag räknar i alla fall med det.
På tisdag får Iris nya skor. Lukas skulle väl egentligen behöva det, men han ska ändå chilla ett tag, så jag fungerar på att rycka skorna så får han vara "naken" ett tag. Jag får enligt veterinären sätta igång Lukas om en vecka, men ganska exakt efter det så ska jag bort en vecka, så jag tänkte att han får chilla en vecka extra istället. Så får vi se om han är fit for fight inför piteåtävlingarna som är efter ytterligare tre veckor. Nästa tävling efter det är nämligen mot slutet av augusti... Hur tragiskt är inte det? På sommaren vill man ju tävla! Nåja, jag får helt enkelt fara på lite träningar istället!

Superskönt med laser!

Utvärdering majimål

Skriver upp förra månadens mål och utvärderar i kursiv stil!
IRIS

- Ska fortsättas ridas igång med fokus på form, övergångar och stärka galoppen. Det har varit varierande ridet men sista veckan har hon gått ordentligt.
LUKAS
- I dressyren så vill jag att han är lite lugnare och väntar lite mer på mina signaler. Jag vill att traven är lite mer vilande och mindre springig. Bättre, han var jättefin sista dressyrpasset! Dock måste traven jobbas vidare på!
- I hoppningen vill jag komma igång och träna mer. Just nu har vi hoppat för lite för att ha något speciellt att träna på, vi måste träna på allt helt enkelt! Han var superfin på sista ericaträningen!
- Två meeting inplanerade, SRK till helgen och Vännes om drygt två veckor. SRK-meetinget gick sådär. Vann en klass, men dom andra glömmer vi. Vännäs var jag jättenöjd med! Fyra i 100 cm och två 4-fels-rundor i 110 cm. Så startade jag två klasser på KDRF också, 100cm med 4 fel och dubbelnollade 110cm och kom tvåa! Kalasnöjd med den dagen!

Det blir inga nya mål för Juni då hästarna är på bete och Lukas ska sättas igång efter behandling!

Mer pyssel!

Nu har jag varit i stallet och fixat upp flaket på lastvagnen! Först putsade jag det och sen oljade jag in det! Nu är det några år sedan jag byggde det(jo, jag har byggt flaket! Dock hjälpte Dag till lite med detaljerna.) och jag har inte gjort något åt det, dessutom står den ute dygnet runt. Hittar jag lite hammarlack så kanske jag styr upp det imorgon, då är den fräsh och fin igen!

Nu är det bara Risslan som ska renoveras upp också! Måste dock köpa färg till den.. 

Lukas var inte nöjd att vara ute idag, så han fick komma in i stallet och sova, mycket nöjd över det! For på betet med 400gr vintertäcke med hals. Iris såg ganska nöjd ut!

1. Före.

2. Efter putsning

3. Inoljat!

VILL HA!

Jag är kär. Tyvärr inte rik. I ett väldigt svagt ögonblick kanske jag blir betydligt fattigare?

Skitväder

Ja, som rubiken lyder är det riktigt skitväder ute, regnar och blåser och är cirka 9 grader varmt. Dock har det inte varit så hela dagen, så jag har hunnit med en del grejer!

På min nya fina finka är det lite plastreperationer som behöver höras längst bak på taket. Så med lite kontakter så for jag hem till en gubbe i bureå och knackade på. Jag hade räknat med reperationer för typ 2000kr. Efter att ha kikat lite sa han. "Hmm.. Jag tror inte att kostnaden kommer att överstiga.. hmm.. 500 kr. I så fall hör jag av mig." Jag dog lite av tacksamhet!

Lukas har fått vara ute på promenad.

Sen så har jag varit i stan och köpt nya skor till båda odjuren. Iris ska skos på tisdag förhoppningsvis och Lukas klarar sig nog 1-2 veckor till.

Efter det var jag och Tomas ut med Berra och Iris på en skritt-tur. Iris var otroligt sur! Försökte "nypa" mig två gånger och när vi skulle stänga grindarna till e4an från hästryggen svarade hon inte på mina skänklar, så jag smällde till henne med tygeländen och då slog hon jävlar! Berra stod precis bakom med vagnen och som tur var så träffade hon varken Berra eller Tomas, men det small ordentligt i skalmen på vagnen... Ston! Insåg dock att hon har gått 5 dagar i rad(dock två skrittpass) och det är inte alls hennes grej. Så det blir vila imorgon! Eftersom Berra är lite speciell och vill ha sällskap så har hon fått jobba lite hårt i veckan.

Sen har jag också krattat ihop den sista skiten i hagarna, precis då jag var klar så öppnade sig himlen!

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och fara till stallet igen, jag ska putsa flaket på lastvagnen och eventuellt olja in den. Jag var smart igår och ställde in den under tak, bravo mig!

Imorgon så ska Lukas skrittas på förmiddagen och sen jobbar jag på travet hela dagen!

RSS 2.0