Pannlampa

Igår köpte jag en pannlampa. Min förra har försvunnit och jag saknar den. Så jag köpte den värsta dom hade i affären. Den lyser upp 200meter och man kan zooma och greja, 349kr gick den på! Lukas blev blind då jag provade lysa på honom. Sen lyste jag upp halva hagen så bägge hästarna blev lite spooky, hehe.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b931029606ee4f39e51bed.jpg" class="image">


Suck

Idag är en sån där dag där inget vill fungera, jag blir så less. Först så är jag så less på att sälja grejer. Folk säger att dom ska ha saker och sen får jag aldrig betalt.. Oseriösa köpare finns det jävligt gott om!

Sen så blir jag så less på andra också.. För flera veckor sen pratade jag lite med en person och var jävligt tydlig. I jävla sista sekunden återkommer den personen och säger något helt annat, men nej, jag vägrar ge mig när jag kollat upp en grej i gott om tid..

Sen blev jag lite sur över att Royal inte ska ha någon julkalender i år.. Jag har typ väntat en månad på det.. Suck.

Sen så red jag Lukas i ridhuset också. Jag fick ingen bra känsla alls tyvärr. Dock så fick han jobba ordentligt och jag var rejält tuff med honom, det var första gången jag lyckades rida förvänd galopp genom en hörnpassering i båda varven, Lukas fick kämpa som en gnu. I traven ville han inte riktigt slappna av och vila på steget. Inte heller tog han mina halvhalter. Blä. Men han har gått väldigt lungt i veckan så det har sina förklaringar.

Imorgon ska det typ vara snöstorm, Lukas kommer älska vädret, inte.

Bjuder på en bild som gjorde min dag. Jobbet var jag fan bäst på idag, klapp på mig.


Jobb

Jag sitter på jobbet och äter lunch. Jag förstår dock inte varför man ska ha lunch i en hel timme? Jag har haft lunch i drygt en kvart och är less. 30 minuter lunch och sluta tidigare röstar jag för!

Jag sitter och kollar vädret hela tiden. Som det ser ut nu så kommer det att vara stadiga minusgrader och komma cirka 3 dm snö de närmaste tio dagarna. Jag hoppas faktisk att dom har rätt! Får vi tre decimeter snö så tror jag att det kommer att gå att rida i mer än bara skritt. Dessutom kommer jag nog kunna köra både stötting och rissla! Jag älskar att min lilla hopphäst är grym på det också, kanonmysigt!!

Idag blir det som sagt vila, men imorgon så var jag lite sugen på ridhuset faktiskt.. Vi får se vad som händer!

På lördag kommer jag att jobba. På förmiddagen blir det antingen att ta hand om Sörens hästar(Berras kusk och min hovslagare) på travet eller jobba i ragg. På eftermiddagen ska jag faktiskt premiärjobba på Konsum hemma i Bure! Dom har ringt mig från tre olika butiker i veckan, jag känner mig ganska eftertraktad just nu! Synd att man inte kan klona sig.

Well, nu ska jag försöka slå ihjäl lite tid tills min rast är slut!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/449988/images/2012/pic_50b755459606ee2576a6291b.jpg" class="image">


Onsdag

Idag har jag jobbat med travisarna. Eller, än är det inte så mycket jobb med travisarna, det är så mycket annat som ska styras upp. Idag drog jag om tråd och skruvade om isolatorer i 1,5 hage. Sen tog både tråden och orken slut. Jag skrattade lite åt fölisen, Ben. Han promenerade ut ur hagen, under tråden och gick en sväng och käkade lite gräs som han hittade, innan han gick in i hagen igen. Han stoppade helt enkelt huvudet under tråden och gick ut. Dom andra hästarna stod avundsjukt kvar på andra sidan tråden, mycket snopna! Haha! Hagen ligger väldigt avskilt så egentligen gör det inte så mycket.

Lukas fick sig en promenad i pessoaselen idag. Helsike vad jobbigt det är att gå fort när man är så välklädd! Lukas skötte sig fint, som vanligt. Fina frukt! Imorgon jobbar jag så värdelösa tider att han får vila.
2010?

Ha-begär

Jag vill ha båda dom här täckerna. VILL HA! Men jag kan dock inte ens övertyga mig själv att jag behöver någon av dom tyvärr. Men jag VILL HA!!! Jag är helt klart täckes-galen. Schabrak, träns och täcken är mina värsta laster. Ridtäcken också förstås! Jag har typ.. sju? Och täcken.. 12? På en stackars häst.. Jag har till exempel två Back on Track-täcken. Jag behöver bara ett. Men jag kan inte bestämma mig för vilket jag ska behålla. Så jag behåller helt enkelt båda!
Varför vann jag ingen hopptävling i somras och fick ett sånt här fint vinnartäcke!?

Snopet

Dagens plan var som sagt att hästarna skulle få massage. Helena var dock sjuk så det blev inget av!

Den första snön har kommit och jag tänkte mig en ridtur och gick och hämtade hästarna. Som stapplade in på tå, hej snöstyltor. Nej, jag har inte saknat er. Klockan var redan ganska mycket, så jag beslutade mig för att chilla lite med Lukas istället för att jävlas med klibbsnö. Jag borstade upp honom och snyggade till honom lite med saxen. Dessutom bytte jag ut alla brodd mot 9 mm. Jag har tidigare haft pyttebroddar i trakterna i väntan på snön. I helgen ska det tydligen toksnöa, så nu är det bytt! På framhovarna skruvade jag fast mina polarpads. Dom är lite nötta och halvtrasiga från förra året, men jag hoppas att dom håller några veckor, då blir det att sko om med snösulor runt om!

Imorgon jobbar jag med travisarna och sen har jag tänkt rida ut en sväng på Lukas.

Produktutvärdering, Thermoleggings!

Jag köpte ett par thermoleggings från Hööks för 129 kr för att testa och se om dom var varma. Jag brukar använda vanliga leggings under ridbyxorna, eller rättare sagt två par. Igår så red jag istället med thermoleggingsen från hööks, enbart. Och det var lika varmt som två par vanliga leggings! Så jag kan rekommendera dessa! Dom satt dessutom riktigt bekvämt.

bambambam

Idag har det inte varit många lugna minuter. Jag började dagen med att inte kunna somna före typ tre. Så går det om man kliver upp 16.00! Det första jag gjorde var att fixa stallet. Det kommer jag dock inte ihåg att jag har gjort, jag misstänker att jag sov när jag gjorde det.

Sen for jag till stan med transporten och shoppade släpen full. Med spån. Till jobbet. Men jag var lite crazy och köpte 12 stycken broddar på royal också, woho! Sen så var jag upp på travet och hälsade på Sören, jag frågade honom lite om hur vi skulle göra när vi skulle köra 1-årshingsten. Han körde nämligen in honom i vintras. Tydligen så var det bara att tuta och köra, kanon! Han frågade också om jag kunde jobba lite åt honom i helgen, ta hand om hans pållar och mocka och sådär, vilket jag tackade ja till. Varför inte jobba typ 14 dagar i rad? 


Sen så styrde jag mot jobbet, där jag fick packa ur alla 47 balar spån, som jag nyss packat in i släpet.. Morgongympan avklarad! Sen storstädade jag stallet. Jag har ett "litet" hörn kvar, en box med halmbädd som ska tömmas.. Dock så är det punka på skottkärran för tillfället och innan det är fixat så vägrar jag! Boxen används inte just nu, så det är inte synd om någon häst som måste stå där.

Sen så blir det skynda sig hem, kasta i sig lite mat och rulla mot nästa jobb. Man vet att man jobbar i en butik på en mindre ort när kunder som inte har sett en förut skakar hand och presenterar sig! Jag reagerade dock inte så mycket på det föränn nästa kund påpekade det, haha. "Vad gör du här, var kommer du ifrån och vad har du gjort tidigare?" kanske var en lite underlig fråga.

Efter jag slutade jobba så for jag till stallet och plockade in hästarna. Lukas fattade ingenting när han inte fick gå in i sin box och äta, han smet typ sju gånger. Nej, jag orkar inte sätta på honom en grimma och sätta fast honom, han får väl lära sig att stå kvar. Sen red jag i 45 minuter, varav typ 20 minuter effektiv tid på ridbanan. Den höll på att börja frysa, så underlaget var lite underligt. Jag hade inte så stora krav, jag jobbade honom mest i traven. Och insåg att jag var extremt sned då jag vred mig som en mask för att lyckas göra skänkelvikning åt vänster. Blä. Jag galopperade typ sammanlagt i en minut. Men han var fin i båda galopperna och jag kände mig nöjd med det! 

Imorgon ska jag jobba, äta och mest troligt inte göra något med Lukas, då jag har en lucka på en timme, sen ska han få massage. Lyxigt!
Morgongympan

HV Polo Harvard

Det här schabraket är jag lite sugen på.. 599 kr och finns hos Hööks. Men jag ska inte köpa några schabrak just nu! Sen så skulle jag vilja ha ett Lamicell Elegance också, har ett i dressyrmodell, men rider aldrig i dressyrsadel i och med att Iris har flyttat, det är dock ett kanonschabrak! Finns på hööks för 399 kr. Mitt dressyrschabrak är till salu för 270 kr, använt ett fåtal gånger.


Härlig lördag!

Gårdagen var perfekt!

Jag började med att rida Lukas på ridbanan på morgonen och han var helt enkelt fantastiskt fin! Det saknas fortfarande en del styrka, men vi har kommit en god bit på väg! I alla fall så var han mest så fin för att han tog mina halvhalter klockrent, vilket han annars kan ignorera och bara springa. Men allt var klockrent, skänkelvikningarna åt vänster har dock börjat strula igen, jävla snea bäcken!! Jag verkar inte få till det alls tyvärr.. Enligt kiropraktikern så kan frakturen påverka lite på det sättet att mitt bäcken inte är lika stabilt längre, utan lättare glider "fel". 

Men Lukas var kanon i båda galopperna! I höger så var tiometersvolter och början till förvänd kanon! I vänster så blir han lite stressad om jag ska försöka mig på förvänd, så jag nöjde mig med att vända upp på medellinjen och bara rida rakt fram istället för att sikta tillbaka till spåret, vilket gick bra. Sen provade jag att rida galoppsluta också. I högervarvet så var han grym!! Och det trots att mitt bäcken egentligen motarbetar den rörelsen! Fantastiskt! I vänster var det lite svårare och gick lite fortare, men det gick! Fina häst! Visst ska man skratta högt när man rider dressyr för att hästen är så jäkla fin!?

Sen blev det att skynda sig till Ragg och jobba. Jag skulle rida Tone, ett litet kallblodsto på fyra år. Hennes problem är att hon lätt blir stressad när hon jobbar. Vi skrittade bara, men Tone kunde bara slappna av i 4-5 steg, sen travade hon några steg, skrittade några steg och så vidare. Vid två tillfällen blev hon lite blockerad och det kändes som att hon skulle sticka. Vid ett tillfälle så hade jag en äng som jag försökte skritta någon volt på så att hon skulle slappna av. När hon blir spänd så slänger hon upp huvudet och blir väldigt stum i munnen, så det blir lite dragkamp och hon blir mer stressad. I alla fall så blev hon lite blockerad och drog världens bocksprång, jag tappade stigbyglar och tyglar och hamnade ordentligt på snedden. Dock så har hon aldrig tidigare bockat, så hon blev så chockad att hon stod helt stilla så jag fick sätta mig till rätta och klappa om henne innan vi fortsatte. I två omgångar klev jag av och promenerade en bit, så hon skulle få slappa av, vilket hon gjorde. Innan Pös(chefen) köpte henne så var hon känd som en galning, skenade och hade sig. Hon har varit i proffsträning någon månad, vilket gick bra tills hon for i sken en vända. Så planen för henne är att skritta tills hon är lugn i huvudet innan vi börjar trava. Hon ska inte få något kraftfoder alls heller. Eventuellt tar jag med pessoaselen och jobbar henne i den också!

Pös körde Lundell, en rejäl kallblodskille på nio år som bäst beskrivs som nallebjörn! Han är genomsnäll och ser ut som en bruksnordis! Dock så slog han i vagn en gång igår, men han är inte körd på 1,5 månad så jag tror att det var energi som han inte riktigt kunde hantera, haha!

Efter det så tömkörde vi Alex, en ettårig varmblodshingst. han är redan 167 cm över korset.. Helt enorm kommer han att bli! Han blev inkörd i februari och sen har han gått i hagen, så vi börjar om från början. För det första så var det som att sela en gammal häst. När vi tömkörde så hade jag ett långt grimskaft och gick bredvid/bakom. Men han var extremt duktig! Irriterad över bettet, men var inga problem att styra och få att gå framåt. Han stannade på röstkommando! Vi höll kanske på i 15 minuter och tömkörde mellan en massa "farliga" grejer, vilket inte var några problem, vilken cool kille!! Men i veckan ska han få lite träns-träning så han accepterar bettet lite mer till nästa gång vi ska köra.

Är ni förresten intresserade av att höra om vad jag gör på jobbet? Det är främst dessa tre hästar som kommer att nämnas, det finns tre avelsston och en fölunge också. Dessutom en tävlingshäst som är i proffsträning, som kommer hem snart. Men han kommer jag nog inte att köra, han är lite farlig. En hingst som är fullkommligt medveten om att han är starkare än mig.. Som dessutom är lite för smart för sitt eget bästa, så han får Pös köra själv! :)

Efter jag kom hem så var det utgång med bästa tjejerna! Vi började med att gå ut och äta innan det var förfest och krogrunda. Tyvärr så tog jag inte en enda bild dock! Men vi hade en riktig kanonkväll, dock så mår jag som jag förtjänar idag. Det finns en anledning till att jag sist var ut i februari, haha! Idag så klev jag upp klockan fyra och for till stallet, där jag och Tomas sladdade till leran i hagen. Det ska nämligen bli kallt och frysa imorgon, så då ville vi inte ha en extemt knölig hage, så Berra fick dra en superläskig hemmabyggd sladd. Berra var ganska säker på att den åt små kallblod. Dock så är Berra ganska härdad nu, så han kom över sin rädla ganska fort. Men att klafsa omkring i leran i mörktet var ganska jobbigt då Berra tog rejäla steg. Jag höll honom i ett grimskaft och Tomas tömkörde.

Imorgon jobbar jag dubbelt, så jag tror inte att jag kommer hinna rida Lukas tyvärr. Men han har varit så fantastiskt fin trots att han har vilat lite fler dagar än jag planerat tidigare, så det gör nog inget. Mot slutet av veckan ska jag nog till ridhuset och trimma ordentligt, jag taggar redan!
Fina Tone!

Reflex-tips!

Ni vet dom här vanliga gula benreflexerna? Som håller i ungefär en månad? Reflexen spricker, kardborrarna slutar fungera, det tar en vecka för dom att torka och spännerna går sönder? Dessutom så fungerar reflexeffekten under all kritik.

Jag har dock hittat reflexer av fantastisk kvalité! Jag har haft dom i ett år och dom är fortfarande i nyskick. Dom är inte i tyg, utan i något annat material som bara är att torka av med en trasa om dom blir skitiga. Kardborren fungerar så bra att man egentligen inte skulle behöva ett extra spänne. Dessutom så finns de i extra lång modell, som fungerar om man använder benskydd på hästen!

Hemsidan är under all kritik, likaså produktbilderna, men jag svär att det är dom bästa reflexerna på marknaden! Jag har martingalreflexen" och "benreflexer med kardborreband och spänne". Dock så behövde jag inte betala någon frakt när jag beställde, så det är ett stort plus!

Vinnar-väggen

När en häst vinner ett travlopp så får ägaren en vinnartavla. Jag har dock alltid ringt och gullat med travbanorna och fått en extra vinnartavla gratis. Dock fick jag den förra vinnartavlan från Boden och en liten faktura på 150 kr. Men det är det absolut värt, det är ju minnen för livet!

I alla fall så funderar jag på om det inte hade varit kul att införa på ridtävlingar också? Att ha en fotograf som tar en hoppbild till exempel och dessutom fotar prisutdelningen, trycker en vinnartavla och sen skickar hem till vinnaren? Jag tror att det skulle vara enormt uppskattat! Och det kostar i princip ingenting för klubben att ordna, vid utetävlingar är det enkelt att fota och det finns så många duktiga tjejer som säkert kan ta på sig uppgiften att fota.

Jag har i alla fall ett problem. Jag inväntar två vinnartavlor till och jag har helt enkelt slut på vägg! Eftersom jag har garderober på en sida i rummet, fönster på den andra och snedtak på dom andra två väggarna så är det här den enda väggytan som finns. Snacka om angenämna problem!

Bus ♥

Hittade lite fina bilder på Berra på internet som jag tänkte bjuda på, bland annat vinnarcirkel-bilder från dom senaste tre segrarna!

Dagens seger!

Härliga häst!

Jag kom precis hem från stallet, det blev en ridtur på banan. banan var ganska mjuk och klafsig, inte Lukas favoritunderlag. Men han kom fort över det och var pigg, glad och arbetsvillig! Jag har som sagt svårt att känna efter hur fort man rider när det är mörkt, men jag tror vi hade lite övertempo i traven mest hela tiden. Men trots det så kändes det BRA! Lukas svarade på hjälperna och var taggad! Galoppen kändes faktiskt ganska kanon, om man jämför med hur det har varit tidigare.

Imorgon ska jag rida dressyr i dagsljus, vi får väl se om jag har haft rätt med min känsla eller inte. Upp till bevis! 

Förresten så var rakningen det bästa jag kunde göra. Innan jag rakade honom så har han svettats på ena sidan av halsen, som han gjorde i somras. Efter rakningen gör han inte det längre, det känns bra! Dessutom så var han snustorr efter våran ridtur. Tidigare så har han nästan sprungit in i boxen för att rulla sig, det kliade överallt. Idag stod han och chillade i gången, skönt!

Imorgon blir det fullt ös! Först ska Lukas ridas på morgonen, och jag ska fixa stallet. Sen ska jag till ragg och jobba, två turer ska jag ut på då. Sen så ska jag hem och hjälpa Tomas sladda till underlaget i hagen. Efter det så blir det till stan och middag med mina fina vänner och mest troligt utgång efter det, jag bara älskar livet just nu!

Kan tillägga att det känns fantastiskt bra att Iris har flyttat också, jag ångrar mig inte en sekund!

Berra

Glömde säga att Berra har tjänat 100 000 kr på en månad..! Helt sjukt!


Tredje raka!!

Berra är bra just nu, för att citera speakern, "det här är norra Sveriges bästa kallblod just nu". Jag får fasen rysningar!!! 1640 meter, dödens hela loppet. Han gick undan och vann lätt med fem längder! Fina bus!! Och absolut inte trött, flåsade ingenting i vinnarcirkeln.

Nu får han lite semester och så tar vi dom efter jul!!


Fredag!

Nu är det fredag och löning! Jag blev glatt överraskad när jag kollade kontot imorse, jag hade fått ännu mer lön! 9000-10000 kr mer än jag räknat med! Helt galet, jag har aldrig fått så mycket i lön. Kunde både spara en hel del och betala av på hästtransporten, härligt!

Nu är vi på väg till Boden på trav! Tomas har köpt en backkamera på jula för cirka 600 kr, så vi kan titta på vad berra hittar på i transporten! Den är trådlös så det är en del störningar, men det är förvånansvärt bra bild! Dock var det svårt att fota, men ni får ett smakprov ändå!Naken-pålle

Nu på kvällen blev Lukas naken! Eller lite i alla fall.. Jag duschade honom före middagen och han hade nästan torkat helt vid halv åtta. Så jag rakade halva Lukas. Halva kroppen, halva huvudet och halva frambenen. Det gjorde lite ont i mig över att inte raka hela hästen. SÅ FULT!!! Men Lukas var nog glad över att få behålla lite päls så han slipper frysa i vinter. Fast han blev så fin där jag rakade honom... Det kliar i fingrarna, jag vill ta resten också! Äh, vi får skämmas när vi far till ridhuset helt enkelt..! Jag klippte manen också. Men rakapparaten. Det gick fort som tusan och blev helt okej ändå! Jag räknade med att det skulle gå åt helvete, men där hade jag fel! jag får kanske finslipa med saxen någon annan dag, den blev lite längre på mitten och jag vågade inte utmana ödet mer än nödvändigt.

Förresten så fick jag mitt lönebesked idag och jag fick 7000 kr mer än jag räknat med! Woho! Så nu är jag äntligen ikapp efter sommarens något knapra inkomst från försäkringskassan. Jag är ofantligt glad! Dessutom så har jag 2000 kr till på väg in. Pengar gör en lycklig, det är sant!

Galopptur

Nu är Lukas riden! Jag red en lite kortare vända, cirka 8 km och galopperade en hel del. Men jag ville inte gå på honom så hårt att han skulle ha träningsvärken from hell, för jag vill rida imorgon och på lördag också, utan att hästen är död.

I alla fall så var han så sjukt söt idag! När jag skulle börja med vänstergaloppen så fick jag hela tiden sitta och trycka rumpan till vänster, annars bytte han galopp för att det var så jobbigt. När jag sen skulle bryta av från högergaloppen så vägrade han! Han galopperade i princip på stället och totalvägrade bryta av, för han visste att det var vänstergalopp som gällde, söte! Han skötte sig jättebra idag! När jag travade fram honom så ringde telefonen, så jag släppte tyglarna helt och svarade, pratade en stund och stoppade undan telefonen igen. Under tiden joggade han vidare i exakt samma tempo! Bara det gjorde min dag, fina häst! Dessutom var han lugn och fin direkt när vi bröt av från galoppen, han brukar takta och vara lite spänd, men inte idag. Jag funderade på om han var sjuk, för han var så extremt fin! 

När vi kom hem så var han ganska svettig och det riktigt kröp i honom, för det kliade överallt! Men jag hade inte mockat före jag red, så jag ville inte att han skulle rulla sig, då det blir så jäkla stökigt, så jag snabbmockade. Under tiden stod Lukas tålmodigt utanför boxen och väntade på att jag skulle bli klar, så jäkla söt!

När hästarna hade fått komma ut igen så mockade jag lite i hagen, men det var lite fruset så det gick ganska dåligt. Så jag skurade upp Lukas nya box och en stor del av stallgången. Nu är det bara kvar lite stallgång och Berras box, sen så är stallet nystädat igen, härligt! Jag organiserade lite bland mina täcken och schabrak och insåg att jag sålt så många schabrak att jag inte hade speciellt många kvar, hur gick det till? Täcken har jag dock så jag klarar mig för alltid skulle jag tro..!

Lite senare idag så ska jag dra Lukas till ett stall några kilometer bort och låna deras dusch, så han ska få ett litet bad! Vi får se om han hinner torka till ikväll, då tror jag att jag rakar honom.

Till salu

Jag ska sälja min rosa reflexbrösta. Jag har köpt en likadan blå istället. För rosa brösta, blå benreflexer och gult reflextäcke blev lite väl mycket blandat för min smak. Den är av extremt bra kvalité och använd ett fåtal gånger. Helt klart överlägsen alla andra jag har provat. Den är extremt ställbar och i stl full. 175 kr inklusive frakt.


Värmesulor

Idag blev det lite shopping.. Ett par värmesulor! Dom var inte billiga, 1500 kr gick dom på, så jag hoppas verkligen att dom är varma! Det som var positivt är att man laddar upp dom med ström och dom håller värmen 3,5 timmar på max värme. Dessutom går det att ändra värmen trådlöst. Om dom fungerar bra och jag slipper  så är det välinvesterade pengar! Jag har lovat mig själv att lägga pengar på varma kläder den här vintern. 

Jag har planerat att köpa ett var varma ridstövlar och ett understll i merinoull på royal, men jag ska invänta Royals julkalender och se om det finns något bra erbjudande jag kan nyttja!

Dom är beställda på Myone.se

Peppad!

Nu är jag taggad! Jag har fotat klart för säsongen! Inget mer skolfoto, utan blandning av konsum och hästskötare, just nu är jag så taggad!!! Det ska bli så roligt att ha två olika jobb, variation är så kul!

Med hästskötarjobbet så har jag ett ovanligt stort ansvar kan vi väl säga. Jag får styra upp en hel del grejer då min chef jobbar hemskt mycket borta. Så nu på lördag så ska jag fara och köpa spån och jag har beställt lite grejer som behövs till stallet. Jag får ta egna beslut och har mycket att säga till om och det är så roligt. 

Jag är lite överspeedad just nu, att dricka cola på morgonen är inte att rekommendera, hej sockerkick!

Strax ska jag till stallet och rida ut en sväng på Lukas! Det blir galoppjobb idag, han ska få jobba ordentligt! Sen så ska vi se om jag kan få låna en dusch, då ska han få bada och så kanske jag hinner raka honom ikväll.

Woho, tagga livet!!

Gilla värmen!

Igår kväll så blev det att bege sig till umeå för en hotellnatt, då jag jobbade där idag. Hotellet/vandrarhemmet var sjukt coolt! Huset hade nog varit något annat en gång i tiden, det fanns en massa gångar och smala trappor som jag sprang och utforskade, haha! Jag hittade dessutom en bastu, så det blev lite bastande. Dock fanns det bara en dusch, som var helt öppen och om någon annan hade kommit in så hade man stått helt naken och duschat.. Så jag skulle smyga genom lobbyn i bara handduk för att ta mig till rummet, tror ni inte att det är första gången jag ser någon på hotellet? Dessutom typ fem killar... Lite pinsamt, ja!

När jag jobbade idag hade jag för ovanlighetens skull en timme lunch, så jag käkade och gick sen runt lite i huset. I källaren hade dom ett tropikarium med ett helt gäng ormar, apor och andra spännande djur! Dessutom hade dom lösa apor som förföljde mig när jag gick runt och tittade, hur fränt som helst!

Det blev en hyfsat lång arbetsdag idag, så det var mörkt när jag kom till stallet. Att bara ha en box att mocka är helt fantastiskt, det går hur fort som helst! Eftersom det är så många plusgrader så hade det tinat i backen, inte helt, men det var åtminstonde en mjuk yta. Så jag for till ridbanan och red en sväng. Vi har lampor, men dom lyser typ upp 10% av ridbanan.. Så det är i princip helt mörkt. Jag brukar inte kunna rida alls när det är mörkt, men det gick faktiskt helt okej idag! Det går lite för fort i traven, för jag kan inte riktigt bedömma tempot när det är mörkt, men annars så skötte han sig bara bra!

Imorgon så blir det uteritt, dusch och eventuellt rakning har jag tänkt, hurra!

Powerwalk

Idag blev det en powerwalk i pessoaselen för Lukas. Jag gjorde det hela jobbigt och övade på halt-trav-halt-övergångar. Jag höll på att dö eftersom jag också var tvungen att springa..! Men han blev ganska lyhörd till slut, så vi får väl se om han kommer ihåg det till nästa gång jag rider, i så fall så var det fett värt det!

När vi kom tillbaka till stallet insåg jag att vi har en ny rutin. Av med träns och sele, sen promenerar Lukas iväg till sin box under tiden jag går och hämtar strech-morötter. Nu när det är betonghårt i hagen är det inte så kul att rulla sig ute, så då får han göra det efter vi har ridit, dessutom naken, woho! När han har rullat klart så kommer han tillbaka till uppbindningsplatsen när jag ropar, sötis! 

Ikväll ska jag till Umeå och sova på hotell, jobb där imorgon. Sen så blir jag sen hem, så Lukas får nog vila imorgon. Sen så verkar det bli ganska många plusgrader i 4-5 dagar och jag räknar med att det blir mjukt i backen, så då ska vi köra hårt! Galoppjobba och dressyra på banan! Kanske till och med markarbeta!? Jag blir så taggad att jag dör!!!

 

Iris dotter

Det var en läsare som ville att jag skulle berätta lite om Iris föl, vilket jag absolut kan göra!


På Sveriges nationaldag 2005 föddes en liten stotjej som senare skulle döpas till Lili. Jag var inte speciellt gammal, men skulle självklart sova i stallet. Första natten så var det lugnt, men andra natten vid tio på kvällen såg jag att något var på gång, så jag ringde Iris dåvarande ägare, Rågär. Hans kompis Peter var dock den första på plats, han kollade in läget och såg att det inte riktigt var som det skulle, så han ringde bonden i byn. Han har förlöst ganska många föl och mängder av kalvar. Dock hade han ingen bil hemma, men han tog traktorn och var strax på plats. Han kom in i boxen, såg att fölet låg fel. På typ en minut hade han fixat till det och kort därpå var fölet ute. Lili hade legat med frambenen korsade över huvudet och utan assistans hade hon aldrig kunnat komma ut. Så det var fruktansvärt tur att vi var på plats!

När hon föddes så tog det lite tid innan hon stod på benen. Iris var för trött för att tvätta fölet ordentligt, så jag hjälpte till. När hon skulle dia så hade hon väldiga problem att hitta rätt. Men tills slut kom jag på att Iris bakben var så blodiga att det nog var svårt för Lili att känna någon lukt av juvren, så jag tvättade av henne och sen gick det kalas!

Efter det så gick allt som en dans. Iris litade på mig till 100% så jag fick göra vad jag ville. Jag vet att första gången hon skulle verkas så var hon så vältränad att vi stod i hagen och höll henne i grimman och alla fyra fötterna verkades utan några problem alls.

När det var dags för inkörning så tror jag att vi tömkörde henne en gång innan vi satt henne för vagn. Vilket gick helt smärtfritt, hon skötte sig kanon! Sen red jag in henne också, vilket var lika enkelt.

Hon fungerade inte riktigt som travhäst, hon blev förkyld hela tiden och såldes som ridhäst när hon var 4-5. Hon flyttade till sundsvall till en tjej och har det kanon. Jag har hälsat på en gång och hon mådde som en prinsessa!

Trött!

Jag brukar alltid somna före elva. Igår så somnade jag nog klockan ett tidigast.. Och sov fruktansvärt dåligt hela natten, vred mig och drömde mardrömmar..

Idag har det varit fullt ös på travjobbet. Hon som jobbade där innan har inte ansträngt sig mer än hon behövt, så jag har en hel del att styra upp. Skulle borsta upp ett gäng hästar, men jag hann bara med en. Dock så avmaskade jag samtliga! Jag ska försöka ta några bilder någon dag. Bäbis-ben är helt fantastiskt söt!

Efter jobbet så dog jag i soffan. Och har i princip redan lagt mig. Dock ringde Tomas och ville att jag ska komma förbi ikväll och ta in hö. Så jag får hålla mig vaken några timmar till!

Imorgon ska jag jogga Lukas lite på dagen. Berra startar förresten på fredag i Boden igen! Håll tummarna!


Mer eller mindre snygga rakningar

Vissa rakningar är snyggare än andra. Tänkte visa några, vi börjar med den fulaste!

Helrakad häst, utom benen och huvudet. Det fulaste som finns är när man inte har rakat benen och dom är alldeles lurviga..! Blä! Jag mår nästan fysiskt dåligt av att se en sån här rakning!

Snäppet bättre, benen är rakade från knäna och upp! Men huvudet är inte vackert..!

Ytterligare lite bättre. Halva huvudet är rakat. Ryggen och rumpan är lämnade för att förhindra att en häst som är känslig i ryggen ska bli kall.

Samma rakning! Berra klarar sig utan körtäcke hela vintern med denna rakning.

Endast en "lapp" för sadeln lämnad.

Nästan perfekt när det kommer till den estetiska biten. Rakad hela huvudet, öron osv. Benen är dock lämnade från knäna och ner då jag anser att det inte syns speciellt mycket och behövs som skydd när vi har skare på snön i hagarna.


Söndag

Idag hade jag tur! Det har varit varmt inatt så marken var tinad! Hurra! Så det blev galopparbete för Lukas idag. Jag hängde på honom jaktkandar och graman så att jag skulle ha full koll på honom i galoppen idag. Dock så tar han inte stöd alls i traven, vilket jag löste genom att rida på långa tyglar. Vilket faktiskt fungerar!! Det hade det inte gjort för några månader sen!

När det var dags för galopp så tänkte jag nöta vänster, den tycker Lukas nämligen att är mycket jobbigare. Nu kom jag dessutom åt honom när han inte kunde springa ifrån mig, så han tyckte att det var snorjobbigt! Han bytte till och med galopp för att slippa! Jag vill verkligen att han ska kunna byta galopp på ridbanan, vilket han inte kan. Så jag kunde inte bli arg på honom för att han bytte ute.. Men vi galopperade på ett tag i höger galopp innan vi bröt av och fattade ny vänster. Han bytte sammanlagt tre gånger. Sen kom vi till våran rejält jobbiga stenmjölsbacke. Där jobbade jag ihop honom ordentligt och passade honom hela tiden så att han inte skulle kunna byta galopp. Efter ungefär halva backen kände jag att han inte orkade mer och tänkte tat han skulle få sträcka ut resten av backen, så jag reste mig i sadeln och lättade på tyglarna. Jag hade inte riktigt förväntat mig att Lukas skulle förvandlas till en galopphäst i bästa upploppsanda! Herregud vad han sprang! Hästarna brukar alltid stanna när dom kommer upp på backens topp. Lukas hade dock inte en tanke på det och det tog säkert 300 meter innan jag fick stopp på honom. Men jaktkandar och graman! Crazy horse, haha! jag tror dock att han behövde sträcka ut ordentligt några hundra meter. Jag tog en till galopp lite senare och då kändes det att han var döslut i musklerna. Så jag skrittade ordentligt länge och joggade bara lite.

När vi kom hem så masserade jag in rygg, rumpa och hals med arnika för att förhoppningsvis hjälpa musklerna återhämta sig. Sen kylde jag benen och stechade ordentligt. Sen blev det ut i hagen. Jag var duktig och tvättade och smörjde sadel, träns och gramanen grundligt. Sen skurade jag ur Lukas gamla box! Det gick faktiskt fortare än jag trodde, så jag tar nog både Berras och Lukas nya box någon dag till veckan! Så blir det fräscht och fint till vintern.

Efter jag var klar i stallet så for jag och hälsade på mitt ny-gamla jobb, hästskötare i Ragvaldsträsk! Jag kollade in hästarna och måste säga att det just nu bara är trevliga individer där! Jag ser jättemycket fram emot att börja från början med de två kallbloden som ska tränas, sen ska vi även börja träna 1-års hingsten Alex, han har ett otroligt trevligt temperament! Sen ska årsfölet "Ben"(som jag fick döpa idag!) också uppfostras, men han har ett fantastiskt psyke så det kommer nog att gå busenkelt! Sen bjöd chefen, Pös, mig på resturang i stan och visade mig sin nya gård som han kommer att flytta till i vår.

Imorgon så blir det att jobba i Ragg, eller det blir att shoppa lite på Royal och sen ska hästarna borstas upp och så ska jag städa lite i stallet. Hästarna ska skos i veckan, sen börjar träningen! Lukas ska jag eventuellt jogga imorgon, det beror lite på vädret. Är det fruset i backen så får han vila helt imorgon!

Alex i somras!
Ultima & Ben. Han är dock lite större nu!

Stallinspiration

Här kommer de utlovade bilderna på stall som jag har blivit inspirerad av! Om jag ska ha ett stall så ska det vara max fyra boxar, men något i de här stilarna kanske?? Fokusen är att det ska vara LJUST, stilrent och öppet och hästarna ska helst kunna kika ut ur boxarna. En vattenspilta ska finnas! I stallet ska det vara så lite grejer som möjligt i gången och jag tror att jag ska skippa täckeshängare helt..
Tänk om det hade gått att få ihop det med en sån här takhöjd!? Dock inte så ekomomiskt i kalla sverige..!
Det här är bureås finaste stall! Lukas stod här några veckor i somras!
Arv?

Haha, rensar bilder och hittade denna! Det syns att dom är släkt va? Pannluggen nedärvdes tydligen..!

Sadelkammare-tokig

Om de tär något som jag är helt tokig i så är det snygga sadelkammare med smarta förvaringar..! Genom åren har jag sparat ner en massa bilder i en mapp på datorn som heter "stall-inspiration". Om jag någon gång bygger eget stall så ska jag lägga ner ordentlig energi på en trevlig sadelkammare! Jag bjuder på några favoriter av både sadelkammare och smarta förvaringar!

Våran sadelkammare är så extremt liten så det är bara trångt i den.. Så jag drömmer om något liknande detta! Imorgon lägger jag upp lite bilder på olika stall!
Warnmarks.blogg.se
Helt klart den bästa schabrakförvaringen jag har sett!
Tegelvägg är fantastiskt snyggt!
trångt men fantastiskt fint!!
hastbloggeen.blogg.seVäldigt lättöverskådlig benskyddsförvaring!
kanonbra bandageförvaring!

Lördag

Idag har jag varit effektik! Vaknade typ halv åtta och var väldigt pigg! Jag kan ju säga att jag är dödstrött efter klockan nio på kvällarna..! I alla fall så for jag till stallet före nio och mockade ur Lukas box, han ska nämligen få flytta in i Iris box, då får han och Berra stå bredvid varandra. Dessutom så har den boxen ett fönster och en vattenkopp som fyller sig själv.

Jag hade tänkt tömköra i pessoaselen idag, men det blev att skritta ut barbacka på hacket istället. Lukas kändes lugn och fin. När jag hade hunnit en bit så insåg jag att jag hade glömt hjälmen! Det var absolut inte meningen och jag kände mig ganska dum när jag mötte folk, jag skämdes faktiskt lite. Det känns mer okej att vara utan hjälm om man ska fota, men bara rida ut? Nja. Dock så är ju Lukas 100% säker så jag överlevde. 

Sen så fick Iris flytta hemifrån! Efter fem år hos Tomas som Berras flickvän så var det dags! Det var som sagt bara 2 mil till hennes nya hem(dock bara för två veckor, sen så ska hon flytta till naturbruks i burträsk). Hon ska få stå på en lösdrift med två andra hästar. Lösdriften var jättetrevlig! Iris sprang ett varv i hagen, sen hittade hon höbalen! Där parkerade hon och jag antar att hon kommer att bo vid den i två veckor..!

När jag kom hem så smörjde jag upp hennes dressyrsadel som jag tror att jag ska sälja. Den är nämligen 17" och jag behöver 17,5".. Men den är så ruskigt bekväm att jag helst vill ha kvar den..! Berra gick omkring och ropade på Iris, stackarn kommer att sakna sin tjej! Om vi har tur så kanske hon får stå på bete i Ljusvattnet, då vet jag några som kommer att bli glada!
Iris med balen!


Camilla

Jag hittade lite gamla bilder på mig som jag tänkte bjuda på! Visst var Lycka söt när hon var en bäbis?! Och den bästa studentpresenten var ett par tömmar, haha!
 

 

Tio år med Iris

Imorgon är det dagen D, dagen då Iris flyttar!

Jag tänkte berätta lite om min och Iris tid ihop. För tio år sen, då var Iris sex år och jag var tretton. Jag kunde inte rida, men var mycket fascinerad av hästar! Så jag tog min cykel och for till ett stall som jag sett från vägen när vi hade kört bil och gick väl in och frågade om jag fick hjälpa till. I stallet stod åtta hästar, fyra travhästar och fyra ridhästar. Det blev så att jag fick börja sköta den snällaste, varmblodet Iris. I början så var det bara mocka och borsta som gällde antar jag. Jag tror att jag hade skött henne i ett halvår innan jag fick prova rida. Jag skrittade ett varv runt ridbanan med ledare. Sen fick jag skritta själv. Då var Iris inriden, hehe! Tredje gången jag red henne så red jag ut själv och provade få henne att galoppera. Det gick inte! Detta var vintern 2002. Första gången jag fick henne att galoppera var 2004! Jag skojar inte när jag säger att hon är hyfsat travsäker..!

I alla fall så tjoller-red vi bara i ganska många år! Hon var en travhäst tills hon var åtta år, då blev hon betäckt och fick ett föl, Lili.

2008 körde  jag & Dag körde in henne för släpskaklar och drog lite timmer. 2009 började jag rida henne lite mer seriöst, det var också då som vi började hoppa lite! Det året gjorde vi våran tävlingsdebut, 50 och 70cm! På den tävlingen så var det första gången i hennes liv som hon hoppade en bana och även en oxer..! Vi debuterade även 90 cm det året.

2010 så skadade hon bogen i hagen på betet. Lite olika veterinärer tittade på henne och ingen hade någon aning om vad det var. Över telefon bedömde dock en veterinär att hon skulle kunna vila bort det mesta. Hon stod i ett halvår innan jag började sätta igång henne och planen var att hon nog aldrig skulle kunna hoppa eller ridas fullt ut igen. 

2011 var hon nog finast någonsin ändå! Vi tävlade hoppning upp till en meter. Då insåg jag dock att hon hade viljan och skallen, men inte galoppen och tekniken. Vad sägs om att debutera en meter med kombination på samma höjd när man aldrig har hoppat en kombination i hela sitt liv? Hon var lite fundersam men köpte det! På alla tävlingar vi har varit med på så har hon stoppat 3-4 gånger, annars har hon alltid hoppat och gjort sitt bästa.

Sammanfattningsvis så har Iris varit den perfekta förstahästen som det går att göra allt med! Rida ut i alla gångarter i grimma, bada med, köra timmer med, ha barnridning, tävla och helt enkelt lita på till 100%. På dessa tio år har jag aldrig trillat av, om jag inte har ridit barbacka och tappat balansen. På TIO år! Iris är fantastiskt snäll och vet precis var hon har fötterna. En gång var jag ute och gick med henne då det var väldigt halt. Jag halkade omkull och landade under Iris. Iris tvärstannade, såg sig omkring och flyttade försiktig på sig så att jag låg bredvid henne istället. Hon har nog nästan aldrig råkat kliva på mig. Vi bodde i bollnäs i ett halvår och hagsystemet fungerade så att när man tog in hästarna så fick dom springa genom en gång som var typ 300 meter lång till stallet. Även om det var kolsvart och Iris kom i full galopp så kunde jag stå mitt i gången och vänta, hon skulle aldrig springa över mig.

Det finns så fruktansvärt mycket att berätta om våran tid tillsammans, men det här är ett litet urval! Jag ska bjuda på lite bilder! Tyvärr så finns det extremt få från våra första år tillsammans, innan digitalkamerans tid! 


Iris har varit jävligt fit en gång i tiden! (2004)

Hon har också varit en liten tjockis!

Vilket hade en riktigt god anledning! 

2007
2006, Iris ville inte hoppa stora sockerbitar omg!!

2007

Iris & Berra blir ett par 2007, Berra endast tre år gammal!


2008

Iris favoritplats i livet.. Sova och äta samtidigt!

Härdad...!

Vi har kört fast också..!

2009, här försökte vi vara lite mer seriösa..!

Första gången vi hoppade på ridbanan!

Första tävlingen!

Mor & dotter 2009

Retas inte med Iris när hon sover..!


2010, här började hon bli riktigt fin!

2011, första riktiga ridturen efter hon skadade bogen

2012, fina älsklingen! ♥

Lukas vill ha!

Den här finns tydligen på hööks butiker för 899 kr! Lukas vill ha!
 

Equterapeutbesök!

Idag kom Ingemar förbi och jobbade lite på Lukas. Det blev lite nålar och laser på höger fram/vänster bak och på ländryggen. Eftersom Lukas har artros i halsen så är kiropraktik uteslutet där, så det blev lite "handpåläggning" i nacken. Lukas blev ganska vinglig kan jag säga. Lite läskigt att sånt faktiskt fungerar! Dessutom så skickade han energi med nålar till halsen, Lukas blev så svettig att det ångade om honom! Och då satt det inte en enda nål i halsen.

Manken var mycket bättre, precis som jag trodde, kanon!

Dessutom fick jag också lite "handpåläggning" och fick bäckenet fixat. Som sagt, ganska läskigt att det fungerar! Han höll händerna mot ryggen/bäckenet i max fem minuter. Det var 2 timmar sen. Jag har nästan ont i ryggen och blev toktrött efteråt. Dessutom är träningsvärk utlovad! Inte konstigt att hästarna ska vila samma dag som dom blir behandlade!

Jogging

Idag hade jag ett "hål" på två timmar. Vädret var helt fantastiskt så jag skyndade mig som fan med att äta lunch och bege mig ut en sväng på Lukas!

Det blev lite jogging och övergångar. Lukas var lyhöd och fin efter två dagars vila. Han kändes riktigt fin i traven faktiskt! Det var ett riktigt mysigt ridpass!

Imorgon kommer equiterapeuten på förmiddagen, så då blir det vila! Vi får se om jag hinner ut med Iris en sväng innan det blir mörkt! På lördag ska jag nog promenera med Lukas i pessoaselen och så ska jag köra Iris till sitt nya hem! Spännande!

Rakning

Lukas är en riktig lurvboll just nu. Det är inte ens roligt att ta in honom och rida, han ser ut som värsta skogsmullen. Men jag hade sagt att jag inte skulle raka honom i vinter.. Dock så svettas han ganska rejält då vi är i ridhuset.

Jag har i alla fall bestämt mig för att raka halva Lukas! Dessutom så har jag andra skär som gör att pälsen är lite längre när man rakar, både Berra och Iris blev kanonfina!

I nästa vecka så blir det ridhuset någon vända. Då får det bli en dusch och rakning!

Hittade någon bild från förra våren som visar rakningen lite. men helsike vad han trampade på ordentligt detta ridpass! Dit ska vi igen!
 

Svårplanerat

Just nu så är det lite svårt att planera ridningen då det är stenhårt i marken. Den här veckan jobbar jag lite knasigt, men jag ska försöka ta mig i kragen och promenera lite med pessoaselen imorgon och på torsdag.

På fredag kommer mest troligt equiterpeuten och går igenom Lukas. Jag skulle gissa att han är låst i nacken. Jag hoppas att han är bra i manken! Så då vilar han mest troligt fredag-lördag.

På lördag så blir det flytt för Iris! Det är bara 2 mil hon ska åka, vilket känns bra! Då kan jag hälsa på när jag vill.

Nästa vecka så jobbar jag min sista dag på jobbet som skolfotograf, säsongen är nu slut! Så då kommer jag övergå till att delvis jobba några dagar i veckan på konsum och träna travisar dom andra dagarna. Jag hoppas att jag får ett schema på konsum, annars kommer jag ha lite svårt att planera. Travjobbet får jag styra helt själv, det känns kanon!

Nu har jag haft så tur att jag i princip alltid hinner ut när det fortfarande är ljust. Min akilleshäl är verkligen mörkret! Det kommer tyvärr bara att bli mörkare, så jag får helt enkelt ge mig fan på att ge mig ut ändå. Problemet med mörkret är att jag totalt tappar min känsla när jag rider. 

I alla fall så har jag tänkt att skritta/jogga ute och rida i ridhuset 2 gånger i veckan tills det kommer ordentligt med snö. Jag har drygt två mil till ridhuset, så jag orkar(och har inte råd) att fara oftare än så.

Stämmer väderleksrapporten så kanske vi får ordentligt med snö nästa helg! Fast dom brukar hinna ändra sig några gånger innan dess.. I så fall så får vi hoppas att vi inte har några fler plusgrader. När snön kommer så kan vi börja med den ordentliga vinterträningen, galopparbete! Får vi tillräckligt med snö så brukar jag rida en hel del inne i byn. Underlaget brukar vara kanon och dessutom så finns det gatlysen så jag slipper det förbannade mörkret!

Bjuder på några gamla vinterbilder! Jag lovar att jag klär mig ordentligt på vintern! 17 lager kläder, täckbyxor, rånarluva, handskar med batterier och värmeslingor... (Jo, jag fryser ändå!)

Åh :')

Kolla vad gulligt inlägg Rebecca har gjort! Det gjorde min dag att läsa så snälla saker! Jag måste såklart tipsa om hennes blogg också! Rebecca har ett fullblodssto vid namn Zamona som just nu är dräktigt men rids fullt ut. Rebecca håller på med det mesta, hoppning, dressyr, terräng, teamchasing med mera! I och med att hon håller på med så mycket olika grejer så är det en väldigt varierad och trevlig blogg!
Och visst är hennes häst fin? Det är något med mig och svarta hästar.. mums!

Drygt schema

Idag , imorgon och torsdag jobbar jag fruktansvärt korkade dagar. Tre timmar på morgonen, två timmar hål och tre timmar jobb igen..

Idag var jag dock lite snabb och hann jogga iris en sväng på lunchen. Men jag gjorde inte stallet, det får bli ikväll. Imorgon och på torsdag kommer jag mest troligt inte hinna rida, kul..!

I alla fall så var iris pigg och glad, inga konstigheter där!


Uppdaterad bloppis!

Mer prylar och bättre priser!
Priserna är plus frakt.

Allroundschabrak stl full - 100 kr

Allroundschabrak stl full - 100 kr

Hoppschabrak från Mias i nyskick - 170 kr

Dressyrschabrak stl full - 200 kr

Ridregntäcke stl 145 - 120 kr

Vinterjacka från mountain horse stl M, mycket bra skick - 170kr

Dunjacka från jacson stl S - 170 kr

Dunväst stl s - 120 kr

Täckbyxor i nyskick stl 36 från five - 170 kr

Ridtäcke stl full, 50 kr

Våffeltäcke stl 135-145, 50 kr
Tävlingstop i funktionsmaterial i nyskick stl xl, 75 kr

Långärmad piké från Kyra K, 80 kr stl S
Vita ridbyxor från mountain horse stl 40, 100 kr

Ridbyxor märkta stl 40-42, treadstone, 70 kr

Galoppträning

Idag så var underlaget på grusvägarna perfekt! Och enligt prognosen så fryser det på inatt igen, så det var bara att passa på, galoppträning stod på schemat!

Jag måste säga att Lukas är fantastiskt fin att trava på ute nu! Han joggar på i en jättetrevlig, lägre form och känns så otroligt taktfast och stabil. Det gick över när vi började galoppera. Jäklar så tung han var bitvis! 50% av galopparbetet var riktigt trevligt, resterande 50%.. inte speciellt! Men han fick i alla fall galoppera länge! Särskilt vänstergaloppen fick sig en omgång! Vi har en jättefin, lång och dryg, stenmjölsbacke som han fick jobba ordentligt i! Vi joggade en del på hemvägen, men skrittade av ordentligt. Lukas kommer garanterat ha träningsvärk imorgon!

I stallet så fick han lite massage med arnika och så strechade vi ordentligt.

Förresten så är Berra en hjälte. Igår kväll upptäckte Tomas en hovböld som spruckit. Det blev ett rejält hål och han var ordentligt öm där den spruckit. Det sprang han lopp på. Som aldrig förr dessutom! Jäkla järnhäst!

Berra är bäst!!!!!

Berra utklassade motståndet på travet idag, han var helt enkelt bara bäst! Nio längder vann han med, och var den enda hästen som var pigg i mål! Sören satt bara och ptroade och bromsade honom in i mål! 40 000 kr intjänat och kvalificerad till V75-final i Gävle i januari!


Morgonritt

Just nu sitter jag i bilen på väg till Boden, berra ska starta! Hoppas att han är lika fin som förra veckan!

Innan vi for så hann jag rida Lukas en vända. Vädret har varit ganska milt några dagar så det har hunnit tina i backen. Så det blev ridbanan idag! Dock så var den extremt plaskig och jag insåg ganska fort att Lukas inte ville slappna av riktigt på det underlaget, så vi galoppjobbade runt fyrkanten ganska länge istället. Bara rullade med fokus på att han skulle slappna av. Om vi har lika tur med vädret imorgon blir det galoppjobb ute. Det gäller att passa på innan det fryser igen.

När vi kom hem så fick jag spola nederdelen av Lukas, sadelgjord, stigbyglar och stövlar. Det var inte lite lerigt kan jag lova! Sen fick Lukas och iris dela hage idag då berra är borta hela dagen.


Vill ha!!

Just nu vill jag verkligen ha ett par ridstövlar från ariat som tydligen ska vara riktigt varma! Kostar bara 2700 kr.. Ett merinoull-underställ för 1100 kr hade inte heller suttit fel!


Smurf-ridbyxor!

Idag har jag shoppat ett par ridbyxor, i färgen smurfblå! Dom är helt nya och jag fick dom för 150 kr, kommer bli snygga till våren! Och dom var faktiskt riktigt bekväma också!

Ridhus!

Idag var det ridhuset som stod på schemat för lite dressyrarbete. Denna gången var det inte uppbyggt en hel bana med tävlingshinder, så Lukas var något mer avspänd..!

Jag började med att jogga fram ganska länge och bara få in rytmen och känslan. Jag har ridit så lite ordentliga pass på slutet att jag kände mig väldigt ringrostig. Sen så försökte jag hålla fokus uppe hela ridpasset och hela tiden jobba. Jag har så lätt för att åka häst och vara nöjd med det. Men i alla fall så jobbade jag med tempoväxlingar, nedsittning och lite skolor i skritt. Mot slutet kunde jag böra öppna/sluta/skänkelvikning enbart genom att fördela om vikten. Riktigt häftig känsla! Det blev inte perfekt, men det var riktigt kul att Lukas lyssnade så pass bra! I galoppen kräver jag ingenting just nu, bara att han går i ett hyfsat tempo och är lätt i handen, vilket han fixade bara bra. När vi får snö och bra underlag så blir det en hel del galopparbete för att stärka hela Lukas och bygga upp musklerna igen.

Lina red ut en sväng på Iris också. Nästa helg så kommer hon att flytta, det känns kanon!

Bra dag!

Idag har varit en fortsatt bra dag! Jag har varit riktigt hurtig och har skickat lite paket, tvättat, städat, dammsugit, tokat golv, dammtorkat, städat toan och så vidare! Jag har fått sålt lite grejer så saldot på kontot har klättrat från 9 kr till drygt 700 kr. Så jag kanske överlever månaden ut om jag har tur.

Dessutom har det löst sig med Iris! Min förra medryttare Lina kommer att ta henne på foder ett halvår till att börja med, sen får vi se vad som händer! Vi får se när hon flyttar, förhoppningsvis innan månadsskiftet. Det känns kanon! Jag hade nämligen gett upp hoppet och funderat på att skicka henne till slakt. Jag resonerar så att en häst som är död lider inte. Hittar man inget vettigt hem utan låter henne komma fel, ja då lider hon! Men nu så får hon fortsätta leva och må bra!
Fina tjejen!

Uteritter

Just nu står uteritter på schemat! Det är fruset i backen och lite snö på det, så ridbanan går inte att använda just nu.

Igår hade jag tänkt att Lukas skulle stå, men jag hann med en skrittur barbacka med hackamore. Jag följde med Tomas som drog däck med Berra. När vi skulle över e4an va rjag inte riktigt med och Tomas hamnad enågra meter framför. En bit bort kom en lastbil och i och med att jag satt barbacka så tog jag det säkra före det osäkra och gjorde halt istället för att följa med över. Lukas bryr sig inte en sekund över att berra går iväg, så det kändes helt lugnt. Vet ni vad lastbilschauffören gjorde? Han STANNADE på e4an och vinkade över oss! Jag blev helt chockad och skyndade mig över och vinkade glatt! Det må finnas en hel del idioter i trafiken men det finns en hel del med vett i skallen också! Han gjorde min dag!

Lukas var något överladdad! Han balanstravade på långa tyglar i sidled flera gånger och frustade, toktaggad! Berra och Lukas tävlade också i "vem-kan-skritta-snabbast". Pigga hästar!

Idag slutade jag tidigt(som jag visserligen gör jämt just nu) och jag hann ut med båda hästarna! Iris stod först på schemat!

Jag fick börja med att bli lite arg på henne. Hon testade mig genom att låtsas vara skvättig. Så jag fick skälla ut henne kanske 3 gånger dom första fem minutrarna, sen gav hon sig och var som vanligt igen. Hon är så ruskigt smart och kommer på saker att testa med. Vanliga hästar vägrar gå från gården, Iris hon försöker med allt i smyg. Hon skickade också ut högerbogen massor för att komma undan, men jag höll emot konstant och hon blev ruskigt fin. Hon travade lugnt och välbalanserat hela tiden och jag hade verkligen ingenting i handen! Och hade samtidigt ett otroligt tryck i traven, hon trampade på bra med bakbenen och jobbade genom ryggen. Jag kunde till och med sitta ner och göra skänkelvikningar, hon var tokfin!! Sen stod jag och pratade med en jag mötte ett tag också. Iris brukar alltid stå och vila ett ben och sova, men idag skulle hon inte stå still! Efter tio minuter gav hon upp och blev som vanligt igen. Det är lite jobbigt att det första jag måste göra när någon annan har ridit, är att visa henne vad som är okej eller inte. Och när hon inser att det är sluttjafsat är hon världens lättaste häst att rida.

Sen fick Lukas komma ut också. Först joggade vi bara kravlöst, men på vägen hem satt jag ihop honom lite och gjorde lite skänkelvikningar, han var riktigt trevlig. men laddad! Imorgon blir det ridhuset för en urladdning!
Bild från igår!

Bortom världens ände

Jag befinner mig i skogen. I Malå. På ett hotell där dom har renar på tapeten. Jag ska dock jobba ytterligare fem mil in i skogen imorgon.. Så efter jobbet imorgon så har jag 20 mil hem.. Ball!

Idag fick Lukas jogga lite på grusvägarna och så red vi lite dressyr på en äng. Det blev inte så seriöst, men han fick röra på sig i alla gångarter i alla fall. Han var lite ojämn i munnen i början, så jag fick kliva av och lossa nosgrimman ett hål, så blev han trevlig igen! Jag kan upplysa om att jag hade nosgrimman väldigt lös från början också, men inte tillräckligt tydligen. Nu är den så stor att jag inte behöver öppna den när jag tränsar! Så jag rider i princip utan nosgrimma på Lukas, men det är snyggast med nosgrimma på honom, så den sitter där som prydnad!

Imorgon blir det mest troligt vila!


Rixallsvenskan!

Idag har jag köpt en andel i en travis! Stall norrbotnia som ingår i rixallsvenskan, 1000 andelar á 400 kr. 

Det funkar så att det finns cirka 15-20 stall som har 1000 andelar var. Dom tävlar under 2013 och den hästen som har mest poäng vinner. Det hästen har tjänat får delägarna dela på i slutet av året. Spännande!

Yes!

Idag är det fullt ös! Jobbat, varit hos kiropraktikern igen(och fick tyvärr betala fullt pris igen..), varit till ragvaldsträsk och vattnat hästar, hem, ridit Lukas, fixat stallet och om tio minuter ska jag iväg till nästa jobb!

Den här gången blev dock bäckenet bättre hos kiropraktikern, inte perfekt dock. Men det kanske jag aldrig kan få verkar det som. Sen red jag Lukas. Som var döende när jag tog in honom. Han hade ju ett AJ-AJ-sår på låret. Han stod och vilade bakbenet och såg jätteledsen ut när jag skulle kolla närmare. Det var ett lite rejälare skrapsår och jag for ut och red som vanligt. Det har frusit i marken igen så jag tog en lite kortare runda. Vi gjorde lite trav-halt övergångar och jag blev glatt förvånad. Det börjar funka! Skritt-halt funkar klockrent, det gör han på vikt- och rösthjälp. ÄNTLIGEN. Det tog bara två år! Gjorde lite skänkelvikningar också, och idag så kunde jag göra åt vänster, inte helt perfekt som sagt, men hyfsade. Får väl nöja mig med det tills vidare.

Men vet ni vad det bästa var? Att Lukas var helt lugn hela ridturen. Vi kunde trava av på långa tyglar!! För två år sen kunde han inte ens skritta och var tokstressad hela tiden. Fina killen!!!

Bloppis!

Priserna är plus frakt.

Allroundschabrak stl full - 100 kr

Allroundschabrak stl full - 100 kr

Hoppschabrak från Mias i nyskick - 170 kr

Dressyrschabrak stl full - 200 kr

Ridregntäcke stl 145 - 120 kr

Vinterjacka från mountain horse stl M, mycket bra skick - 200 kr

Dunjacka från jacson stl S - 200 kr

Dunväst stl s - 150 kr

Täckbyxor i nyskick stl 36 från five - 200 kr

Ridtur gånger två!

Idag har jag inte följt min plan alls! Jag var ganska tidigt i stallet och fixade, riktigt skönt att ha all tid i världen för en gångs skull!

Sen tog jag in Iris och gjorde henne iordning för en ridtur på ridbanan. När vi var halvvägs dit så ångrade jag mig dock och styrde ut i skogen. Vädret var helt fantastiskt, det kändes som att det var vår! I alla fall så fick jag korta mina dressyrläder ett hål, ready to go! Jag hade ingen graman på, vilket jag brukar ha när vi rider ut, men det gick bra ändå. Hon var liiite stark i galoppen, men annars så gick det bra. I den första galoppen studsade hon lite, men jag pratade lite med arga rösten och då skärpte hon sig och uppförde sig exemplariskt. Förutom när jag skulle sakta av till trav, då galopperade hon jättesakta och vägrade bryta av, haha! När vi tog den sista galoppen gjorde hon samma sak, men då fick hon fortsätta galoppera i den galoppen. Hon kämpade emot en liten stund, men den så släppte hon järngreppet i munnen, rundade sig och blev kanonfin! En helt grym galopp, äntligen börjar lite av styrkan komma! Sen vägrade hon sakta av, trots att hon var tvungen att jobba extremt hårt. Iris var mycket nöjd och glad över dagens ridtur!

Efter lunch så red jag Berra på ridbanan! Inte världens smartaste idé insåg jag senare. Har Berra vilat i två dagar så är han inte jätteavslappnad direkt.. Vi fick inte gjort något vettigt egentligen, vilket var synd då jag faktiskt hade raggat en fotograf! Jag provade också ta en galopp, vilket inte var speciellt lyckat! Det var första gången han någonsin har varit stark på ridbanan och han hade lite väl mycket energi uppåt. Men jag bjuder på några bilder ändå!

Lukas hade jag tänkt skritta en sväng, men jag insåg att det inte var mycket lönt i och med att jag är så sned i bäckenet. Jag fixar det imorgon, så då far vi ut en liten sväng istället! Jag gosade dock lite extra med honom i hagen, vilket han verkade uppskatta!

 

Dressyr

Idag kändes Lukas inte alls rolig när jag red dressyr. Helt ärligt så var han ganska trevlig, men inte sig själv. Ingen duracellkanin som bara ville jobba, utan han gjorde vad jag sa åt honom. Så jag trodde såklart att han var döende. Senare under dagen kom jag på att det säkert var träningsvärk! Vi var ju faktiskt ute och galopperade för första gången på över en månad igår. Så imorgon ska jag bara skritta ut och så får vi se om han fortfarande är döende på måndag. Så jag ska passa på att rida iris på banan, mycket galopparbete blir det!


Iris till salu!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=668223

Nu har jag sänkt priset lite i hopp om att hitta det perfekta hemmet åt mitt hjärta.

Typiskt..!

 
Idag red jag ut Lukas. Jag har tyvärr insett att besöket hos kiropraktikern inte hjälpte. Hellre tvärtom, det känns värre..! Jag sitter med mycket större tyngd på vänster sittben och lutar mig åt höger för att kompensera för det. Lukas går såklart undan för vikten på vänstersidan och det blir bara pannkaka av alltihop. Så jag har bokat en ny tid på måndag så får vi se vad dom säger. Jag hoppas att jag kan "reklamera" gårdagens besök..

I alla fall så blev det en uteritt. Jag var ganska irriterad på Lukas som inte lyssnade på mig.. Jag tror dock att min snedhet gjorde honom lite förvirrad. Och jag fick nästan klämma mig fast med benen för att inte hänga allt för snett över honom. Vi galopperade i alla fall en del på heden och Lukas var ganska fin egentligen. Han var lite tung i munnen och ignorerade mina halvhalter lite. Men när jag satt tillbaka honom ordentligt så lyssnade han faktiskt.

Jag gjorde förresten ett trevligt fynd i stan idag! Jag köpte en värmefilt i fleece på rusta för 299 kr! Den är så sjukt mysig! Jag tror att Lukas skulle vilja ha en sån inbyggd i täcket! Det är förresten tråkigt att batteridrivna vantar inte fungerar så bra som man kan tro, det hade varit suveränt!

Imorgon ska jag släppa ut hästarna, sen ska jag jobba Lukas på ridbanan. Jag är supertaggad, det är så roligt att börja rida ordentligt igen! Efter ridturen är det jobb som gäller några timmar. Det är hästloppis på ridhuset, som jag tyvärr missar. Men jag har ändå lyckats fynda ett schabrak! Marre var nämligen förbi och hämtade upp lite grejer som jag hade tänkt sälja, och hon hade ett schabrak som jag fick köpa. 

Fina Lukas!

Det här inlägget glömde jag att publicera igår tydligen!

Idag så blev det ett dressyrpass på ridbanan, hurra! Den var helt tinad, dock väldigt blöt.. Men det gör absolut ingenting!

Första gången på väääldigt länge så blev det också ett ordentligt pass! Eftersom det var 7-8 plusgrader så behövde man inte frysa och kunde rida i tunna handskar, vilket gör så mycket för känslan! Jag jobbade mycket med skänkelvikningar i traven, men jag får inte till dom alls i traven! Jag har varit hos kiropraktikern idag, men han fick nog inte riktigt till det, för jag sitter för mycket på mitt vänstra sittben och då vägrar Lukas att flytta åt vänster.. Åt höger gick det dock kanon! 

Jag jobbade mycket med att han skulle lyssna på mig och inte springa ifrån mig i traven, vilket satt hyfsat faktiskt! Han har börjat fatta att man kan gå från trav till halt utan att kriga i tio meter. Han var faktiskt riktigt trevlig i båda galopperna. Det märks att han har tappat en hel del styrka, men han kämpade på bra idag! Han blev inte heller jättetung i handen i vänstergaloppen, skönt! Jag provade en del travökningar, vilka är fina i ungefär fem meter, sen orkar han inte bära sig rätt längre. Som sagt, vi har en hel del jobb innan vi är klara!

Under tiden jag red Lukas så red Saga Iris. Det såg jättebra ut, Iris såg lugn och snäll ut, hon galopperade lugnt och fint och skötte sig klockrent. Precis när vi skulle fara så gick jag dock utanför ridbanan med Lukas för att stänga av en lampa som var på mitt på dagen, då trillade Saga av Iris. Jag missade helt vad som hände, men jag tror att Iris kastade sig åt sidan så att Saga druttade av. Saga landade såklart på rumpan i leran, stackarn! Men hon hoppade upp igen och red några varv till, då var Iris lika snäll igen..! 

Jag hoppas att det fortsätter vara plusgrader i några dagar till, då ska vi fortsätta nöta på ridbanan så länge vi kan! Fast jag är ganska sugen på att galoppera i skogen också.. Kan vi inte få ha sommar ett tag till?


2 år med Lukas!

Åren går fort som tusan! 2 år har gått sen jag hämtade min fina Lukas. Egentligen så tycker jag att det är först i år som han har landat helt och börjat bli den hästen som jag vill ha. Jag bjuder på lite bilder från vårat första år, enjoy! Dom första bilderna är från första ridturen här hemma!

Tjock?!

RSS 2.0