Vad gör folk som inte har häst?

Igår fick Gabbi komma ut på betet, lastträningen i förrgår hade gett resultat, jag visade henne att det fanns godis i transporten och skickade sen in henne. Duktig tjej!

Så nu har hon fem pojkar för sig själv, Berra vaktar henne som en hök, hon ser väldigt nöjd ut måste jag säga. Kollade till dom imorse innan jobbet, det regnade och blåste en del, men Gabbi såg väldigt nöjd ut ändå!

Efter jobbet så tänkte jag visa vattnet, som är en nedgång till en bäck med rinnande vatten, vissa hästar är väldigt skeptiska, men Gabbi tyckte det gick bra. Dock så gick hon sjukt sakta när vi gick mot utgången, hon ville gärna stannar i hagen. Sen gick dessutom Berra slalom framför oss för att jag inte skulle ta hans tjej.. Sjukt irriterande, haha! Han är som en snäll vakthund.

Så jag var en vända på wallers sadelcentrum och köpte en martingaldel till min förbygel, då den som sitter där är jättelång. Och ändå var klockan bara efter fem när jag var hemma. Och efter det så har jag inte gjort något, så vad gör egentligen folk som inte har häst?


Update

Idag har jag städat bland mina papper, som alltid hamnar på hög. Ett år sen sist upptäckte jag efter att jag arbetat mig ner till botten. Det var faktiskt tungt att slänga alla Lukas veterinär-räkningar och equiterapeut-räkningar. Fina prinsen. ♥

Jag kan också tala om att jag har kvar samtliga lönespecar som jag har fått, i hela mitt liv. Fråga mig inte varför.

Idag har jag lasttränat Gabbi. Och insett att lastningen inte är något problem, det är grunduppfostran, horsemanshipet. Vilket jag har lagt ner ungefär 0% energi på. För i den vardagliga hanteringen är hon så sjukt snäll och cool. Men när det kommer till något som är liiiite spännande, och man behöver dra lite i grimskaftet, ja då går hon mot trycket, alltså bakåt. Det är inte hennes fel att jag hoppat över den biten! Efter lite hjälp från farbror Lars så kunde jag skicka in henne hyfsat i transporten i alla fall. 

Så den här månaden när hon inte ska ridas så ska hon bli awesome på horsemanshipet från marken. Hon ska bli som Iris, hon flyttade den del av kroppen som jag pekade på, det var chill kan jag säga! Sen så ska hon lasta sig själv också! Och vara lugn i transporten, nu är hon lite spänd, trots att hon går in själv.

Mycket mer spännande än så händer inte just nu! Imorgon får hon dock åka ut till betet och få 5 pojkar för sig själv, hon kommer må som en prinsessa! Och Berra kommer få det jobbigt. Måste hålla reda på bruden!!
Vacka bäbisen! ♥
 

Bilder från i veckan

Har lite bilder från ett ridpass tidigare i veckan. Känslan var värdelös, men det ser okej ut på bilderna i alla fall!
 
 

Fler bilder från P&J

Vi har så fina hästar i stallet just nu! Sandra tävlade 3 av dom idag, hon fick kämpa för att hinna, men hon gjorde det bra! Kvalitén blev inte så bra, men motiven var snygga, som alltid!
 
Tävlingsdebut!

Eller, åtminstonde pay&jump på hela 80 cm!

Förmiddagen var chill, då första start var 12.30. Gabbi skulle starta först, så när vi rullade in på KDRF´s parkering, lite försenade 11.55 så blev vi inte överlyckliga över att veta att första start var klockan 12, hehe. Men dom flyttade oss sist i klassen i alla fall. Så istället fick vi fyra före oss. Optimala förutsättningar första gången man är iväg va? ;)

Ut med häst, på med grejer, upp med Sandra och in på framhoppningen. Gabbi var så sjukt avslappnad, haha! Hon tog det hela med ro, det fanns ju så många hästar och människor att titta på, skitkul ju!

Väl inne på banan så fick hon vara ensam, tog dock det med ro. Hon sprang förbi två hinder, men skötte sig över förväntan! Bästa Sandra red henne så fantastiskt bra! Njut av filmen, tror att det kommer bilder imorgon!

Photoshoot!

Jagdörsåfinabilder!!! Tack, bästa Sofia!! Fina Gabbi skötte sig som den stjärna hon är! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Idag så red jag Gabbi sista gången på ett bra tag! Planen är nämligen att Sandra hoppar pay&jump på lördag och sen blir det vila för lilla stjärnan, så får hon lite tid att fundera på allt hon har lärt sig. 

Av den anledningen så ville jag ha en bra känsla, det skulle vara lätt och roligt idag. Vilket det också blev. Hon var lugn och trevlig, lyssnade jättebra på mina hjälper och allt fungerade på det sättet jag ville. När jag skrittade av runt terrängen så satt jag och njöt över att ha en sån otrolig förståndig fyraåring! Orädd, klok och fantastiskt snäll, tänk att jag impulsköpte henne på hästnet, ibland har man bara tur, eller hur!? (speciellt jag, jag har bara tur när det går bra, hehe.)

Efter ridningen fotade jag en kompis och hennes häst, vi får se när det finns tid att pyssla lite med bilderna, bjuder i alla fall på ett smakprov!
 

Gårdagens hoppning

Här kommer både bilder och film, närmare beskrivning behövs inte! Visst har jag tur som har så proffsiga kompisar som jag kan ta hjälp av nu när jag är så ringrostig?

Laseroperationen

Efter lite tjat så får jag väl lov att utvärdera min laseroperation. Jag använde mig av metoden Lasek, som tydligen passade mina ögon bäst.

Själva operationen var sjukt okomplicerad, jag fick bedövande ögondroppar, dom frågade om jag ville ha lugnande, vilket jag avböjde då jag inte var ett dugg nervös. Kom in i behandlingsrummet, la mig på en "sjukhusbår" och gick ut efter 15 minuter. Direkt när själva laserbehandlingen var klar fick jag ett par linser som skydd. Jag gjorde operationen på eftermiddagen och var hemma mot kvällen, allt hade gått bra!

Dom följande två dagarna var dock inte roliga, jag hade nog ganska mycket besvär. Dom ville gärna att man hade linserna i fyra dagar, men jag fick plocka ut dom efter två dagar, och då blev det mycket bättre! Jag var i stallet efter tre dagar och hängde lite. Dock fattade jag inte hur jag skulle kunna köra bil efter en vecka, jag såg nämligen riktigt dåligt. Synen innan var typ -6,5 på ena ögat och -5,? på det andra. Men efter en vecka var det inga som helst problem att köra bil. I ytterligare en vecka var jag lite torr och svullen i ögonen.

Nu har det gått en månad och jag har inga besvär alls egentligen. Jag ser lite sämre vissa dagar, typ när jag har sovit lite och är lite trött. Men det ska tydligen ta ett tag innan man ser riktigt bra. Jag är dock väldigt nöjd med resultatet än så länge och skulle göra om det alla gånger!

Jag opererade mig hos Koskela och är riktigt nöjd med allt bemötande. Att dom som var med på operationen ringer 19.30 en fredagkväll för att kolla att allt är bra säger rätt mycket om servicen, eller hur? Jag betalade 27.000 kr för operationen, samtliga förundersökningar är gratis.
 

Stjärnan

Idag har Sandra hoppat Gabbi, hon var verkligen en stjärna! Berättar mer imorgon, har bilder att bjuda på!
 

Dressyr på Berra

Idag fick Berra bli lite motionerad! Han står på mitt bete i ljusvattnet.
Om jag ändå kunde förstå mig på hur den hästen fungerar. Vi är ganska övertygade om att han är gräspollen-allergiker, men jag börjar fundera på om han inte tål värme dessutom. Så fort vädret är lite varmare så får han lite förhöjd temp. Och det påverkar honom, han blir lite slö. Idag var det kanske 16 grader i skugggan och sol. Som på beställning så hade Berra lite högre temp än normalt. 

Så istället för att fara ut och fräsa i skogen med galoppintervaller längs våra fantastiska, nysladdade sandvägar så trimmade vi lite dressyr. Ställningar och böjningar och flytta undan skänkeln gjorde vi. Assvårt sa Berra, tills jag bad om skänkelvikning. Han blev så glad över att göra något enkelt att han blev så överambitiös att han gick mer åt sidan än framåt, haha! Några steg i traven var han fantastisk! Men mest så försökte han smita iväg till hagen. Han fick ta en galopp i varje "varv" och tog fattningarna jättefint och hade en lugn galopp. Fördelen när Berra är lite påverkad av värmen är att han är lite mer "lagom". På vintern är han så explosiv att jag brukar undvika att rida, för det känns som att sitta på en bomb.

Passet blev kanske 20-30 minuter och bestod till större delen av skritt, så det var mest hjärnan som fick jobba idag!

Berra i Ljusvattnet för några år sen!
 

Tävlingsdebut!

På lördag händer det grejer! Då ska nämligen Gabbi tävlingsdebutera! En pay & jump på hela 80 cm. Dock är det inte jag som rider, utan Sandra! Jag vill att allt ska bli rätt såhär i början och Sandra har utbildat sin häst Valle till 130 som dom tävlar nu. Så jag kan säga att det känns väldigt tryggt att låta henne hjälpa mig med Gabbi såhär i början!

För att dom ska få lära känna varandra lite bättre så kommer Sandra rida hela veckan, mest troligt. För att jag inte ska dö av ridabstinens så kommer jag att motionera Berra lite och även försöka låna någon häst av dom andra i stallet.

Måste kompensera förra inläggets fulbild med en lite vackrare.. och en liten jämförelse! Det har hänt lite på några månader va?
Juli 2013
April 2013
 
 
 
 

Fantastiskt ridpass!

Idag har har varit fantastiskt omotiverad. Jag har gjort så lite som möjligt helt enkelt. Jag var absolut inte sugen på att rida, vilket nästan aldrig händer. Väl inne i stallet så ryktade jag ett bra tag och provade även knoppa halva manen på Gabbi. Det var ett år sen sist jag knoppade, så jag tänkte att det var dags att träna lite! Men lite hjälp från Agnes så fick jag till det hyfsat i alla fall.

Efter det så red jag på banan. Det kändes faktiskt lite proffsigare med knoppad man. Även om det bara var halva manen, haha! I alla fall så var det nog vårat bästa ridpass hittills. Gabbi var fantastiskt lugn och avslappnad och väldigt ridbar, stadig i formen. Helt enkelt kalasfin! Hon tog dessutom tre av fyra galoppfattningar i höger galopp klockrent. Den fjärde var dåligt planerad av mig, så hon skötte sig prickfritt. Så fantastiskt roligt! Fina häst!

På kvällen fick jag även prova en häst som gått 145.. Ett fantastiskt välridet sto, jag blev alldeles kär! Herregud så fin!! Så efter att ha glidit runt som ett proffs i tio minuter kan man inte vara annat än lycklig!

Just nu är livet ganska nice.

Jag jagade faktiskt fotograf idag, men ingen kunde komma och ta kort, visst hade det varit fantastiskt roligt att se lite bilder när hon var extra fin? Får hoppas att hon bjuder på samma fina uppvisning fler gånger! Jag förstår inte hur hon lyckas bli så fantastiskt ful på alla bilder med iphonen. Hon har inte ett enormt huvud och en liten kropp, jag svär, haha!
 

Ny design - nytt namn!

Det är många som har klagat på min gamla design. Det är helt okej. Jag hade den i över tre år, Lukas fanns inte ens med på den. Världens bästa Tove har lovat att göra en ny. Jag har dock inte några bra bilder som jag kan använda just nu. Så jag har faktiskt gjort en egen design, jag är otroligt förvånad över att jag har lyckats! Det blev inte så bra, men det gick fort i alla fall.

Dessutom kan jag berätta att Gabbi inte längre heter Gabbi! I och med att jag var tvungen att tillverka ett nytt pass så kändes inte Gabbi som ett speciellt roligt namn. Så efter lite funderande så döpte jag henne till LÉtoile. Det är franska och betyder "stjärnan". Passet är förresten på gång och kommer under nästa vecka, tjoho!
 

Uteritt

Igår så hoppade Sandra Gabbi åt mig. och tydligen skötte hon sig fantastiskt bra och fick MVG! Mycket roligt att höra! Själv så sprang jag på kvällen, tredje gången på en vecka. Jag hoppas att jag lyckas hålla i det här nu!

Idag så red vi ut en kort vända och myste mest. Gabbi fick försöka lära sig att se sig för, vilket bulldozern tyckte var ganska onödigt då hon plöjde genom skogen! Vi tog en kort galop bredvid en hage, vad händer inte då? Jo, en av hästarna i hagen får spel och kommer i full galopp bakifrån. Min lilla bäbis höjde huvudet lite, men gick kvar i samma lugna galopp. Duktig tjej!

Gabbi har även sagt till mig att hon inte gickar lusern. Det är inte gott. Inte alls. Idag när jag tog in henne så tittade hon barapå maten och såg besviken ut. Så vi får se om jag får komma på någon annan lösning. Idag så matade jag dock henne ur handen. Vilket hon tyckte var jätteroligt! Så till slut så hade jag lurat henne så mycket att hon faktiskt började äta och såg ganska nöjd ut. Dock är det inte ett fungerande koncept, tror inte att någon av dom andra i stallet är så sugna på att mata min häst för hand, haha!

Imorgon jobbar jag fantastiska 8.45-19.15. Dock är det ganska trevlig OB, så jag kommer vara nöjd när jag får lön nästa månad. Nu har förresten chefen gått på semester, så istället är jag huvudansvarig på jobbet. Det är faktiskt jätteroligt! Hoppas dock att allt flyter på bra, så vi slipper kaos..!
Sandra & Gabbi

 

Nu händer det grejer!

Nu börjar det hända grejer som involverar Gabbi.. Än så länge tror jag att jag håller er på sträckbänken ett tag till, men i nästa vecka ska ni få veta lite!

Nyfikna? ;)
 

Dressyr

Igår var det vila för hästen och löpning för mig som stod på schemat, idag var det dock omvänd ordning!

Dagens plan var ett pass på ridbanan. Hon har kastat en del med huvudet, främst i traven när hon har blivit lite trött. Så idag åkte en lös halsförlängare på, i syfte att mjukt visa att det är bättre att ha huvudet på plats. Vilket verkade fungera riktigt bra måste jag säga! När hon inte slängde med huvudet så hängde den bara löst. Kanske poletten trillar ner efter ett par ridpass? Det återstår att se!

Hela passet igenom så var hon väldigt lugn, jag fick faktiskt börja med att rida framåt ganska ordentligt. I vanliga fall så löser hon det på egen hand, hon har så mycket motor. Hon blev faktiskt trevligast efter galoppen, då var hon stadig i handen, taktfast och hade en bra bjudning. Så det blev ett väldigt kort pass idag, då jag valde att avsluta med en väldig trevlig känsla rakt igenom. Duktig tjej!

Imorgon rider Sandra, jag är tyvärr på jobbet under tiden. Det hade varit kul att se! Men det kommer fler tillfällen.
 

Dagens bästa hästnamn!

Jag jobbade på travet idag och en häst gjorde min dag! Tyvärr så ville bilden hamna snett, men ni kan nog läsa ändå!


Galoppträning

Idag stod det galoppträning på schemat för fröken! Vi har en liten slinga som vi brukar använda som avskrittning, vilket fungerar bra för galoppintervaller. Gabbi var dock inte jätterolig. För på slutet åt ena hållet står fyra snygga grabbar och väntar på henne, så då har hon så bråttom för att hinna till dom. Åt andra hållet är hon kanonfin. Förutom att hon inte ville fatta höger galopp, vilket verkar ha blivit till en vana. Dom närmaste veckorna ska det mönstret brytas! Sandra ska rida henne ganska mycket några veckor, så vi får se hur hon är efter det.

I alla fall så blev hon trevligare för varje runda vi galopperade, med tröttheten kom avslappningen. Jag var ganska tuff med henne och hon kändes tacksam över att få sakta av sista gången. Jag travade av henne på banan, innan hon fick gå ut och mysa i hagen igen.

Imorgon är det vila på schemat, skulle tro att det behövs efter dagens pass!
 

Gabbis pappa

Om lite information om Gabbi stämmer, och om jag har lyckats googla rätt så är det här Gabbis pappa, Zamdoro. Vilket jag absolut tror, då jag tycker att dom har ganska stora likheter utseendemässigt.
 
 
 

Miss u 
 

Hoppning!

Idag stod det banhoppning på schemat för Gabbi. Film finns, dock har jag den inte, så den får ni se senare! 

I alla fall så hade vi en tvåsprångskombination räcke-räcke på en långsida och en linje med räcke-räcke på den andra långsidan och tre oxrar på olika diagonaler. På ett av räckerna på linjen hade vi hängt en plastmur. När hon fick syn på den höll hon på att kissa ner sig och vågade inte komma inom 20 meter från den. Men efter några minuter kom hon över sin rädsla och när det senare var dags att hoppa var det inga problem alls.

Idag så hade hon bjudning så att det bara sjöng om det! Skitroligt, det tog dock ett tag innan hon förstod att hon var tvungen att se sig för och backa av själv. Sen så är piloten fruktansvärt ringrostig, jag har inte hoppat ett hinder på över en meter sen maj förra året..! Så jag tycker att det är lite för spännande att hoppa just nu, haha!

Det enda jag kan bjuda på är en liten bild på dagens bästa språng från filmen, hyfsade framben, eller hur?!
 

Gabbi önskar sig!

Gabbi önskar sig något liknade som tävlingsschabrak.. Det ska dock vara från Cristina Sports, då jag har hört att det är bättre kvalité än Anna Scarpati! Men visst ska hon ha rosa? Hon är ju ändå en tjej!
 

Sommarhäst!

Fler ovisade bilder, denna gången från hagen! Jag måste säga att min häst är en liten fotomodell, härligt!
 

Bilder - Betesläppet

Bättre sent än aldrig, right? Nu är dom för övrigt hela sju hästar på betet, efter dessa bilder togs så har det kommit en till. Måste jag säga hur mycket jag älskar mitt bete? 9 underbara hektar!
 

Ovisade bilder!

Jag har varit fruktansvärt dålig på att städa min dator på slutet, så jag har gjort en rensning i bildmappen, här kommer lite bilder på Gabbi när jag red ett dressyrpass i Bureå för någon vecka sen. Känslan var inte alls så bra, men så är det ibland!
 

Insektsbett

När det kommer till insekter så bryr sig inte Gabbi överdrivet mycket när man rider. Har hon en brems på halsen så viftar hon bara lite irriterat på huvudet. Dock så är hon ganska känslig i ögonen och har en huva på i hagen. Hon beter sig dock som att hon ser ganska dåligt i den, hon går extra sakta när hon har på sig den, haha!

Det märkliga är dock hur hon reagerar på mygg/knottbett. Hon får en liten svullnad där hon blivit biten, som vägrar försvinna. Dock verkar det inte klia eller besvära henne. Har ni sett något liknande förut? Dom sitter över hela kroppen.

 

Foder

När Gabbi kom till mig så var hon inte speciellt tjock, som ni kanske minns! Hon har gått upp mycket i vikt och muskler, men det saknas fortfarande lite fett för att hon ska vara riktigt fin i kroppen. Jag har tyvärr ingen sadel-lös bild på henne, men ni förstår i alla fall skillnaden.

När hon kom så fick hon fri tillgång på hö och har även fått 2 kg krafft groov 125 per dag. Sen släppte vi på bete, som dom går på om dagarna, inne får hon det hö hon äter. Jag trodde att det skulle hända ganska mycket då hon fick gå på gräs, men det blev inte en så stor skillnad.

Så för ett par dagar sen så har jag börjat med lusern. Än så länge får hon ½ krafft-mått om dagen. Hon har även börjat få kraffts mag-tarm, vilket ska hjälpa magen lite på vägen. Vi får väl se om det blir någon skillnad! 

Men visst har det hänt en del sen i mars i alla fall? 
Märklig vinkel på bilden, och snyggaste beridar-Marre posar för eran skull, right?
 
 

Silver Crown

Lukas fick ett superfint Silver Crown träns med repnosgrimma förra sommaren. Det är jättetrevlig läderkvalité och jag tycker mycket om det. Men när ska Gabbi ha en repnosgrimma? Det är nog väldigt långt bort! På Lukas satt den väldigt löst, då han trivdes bäst så. 
Men till Silver Crown-tränsen kan man byta nosgrimma, så jag beställde en vanlig och en remont. Så nu har jag ett träns för alla tillfällen, haha. 

Jag tror inte att det går att köpa Silver Crown i sverige, jag har beställt både träns(som man förresten "bygger" själv!) från England. Klicka här för att se lite nosgrimmor som man kan välja! Jag beställde nosgrimmorna i helgen och fick dom idag, kanonservice! Det är inte omöjligt att jag kommer att handla därifrån igen!
 

Slut på "semester"!

Idag så var jag tillbaka första dagen på jobbet efter laseroperationen. Jag har blivit förslappad på en vecka och tyckte att allt var hemskt jobbigt, tänk ändå hur fort man vänjer sig vid att vara ledig!

Efter jobbet så for jag och red min fina häst. Idag var hon en stjärna! Hon var så otroligt lugn i huvudet, så jag kunde börja rida direkt. Annars blir det lätt att vi joggar en stund tills hon har varvat ner. I traven fick jag inte riktigt till det i hennes lättare varv, vänster. Jag hade nämligen lite ont i höger armbåge och jag tror att jag blev lite styv i den armen. I höger varv gick det betydligt bättre, så det gjorde jag inte en så stor affär av. Hon har tidigare velat kasta sig in i galoppen lite, jag skyller det på mig också. Jag har velat att hon ska göra en bra galoppfattning lite för mycket och överdrivit hjälpgivningen. Idag var jag lugn och gjorde en "lagom" fattning, vilket lede till en jättetrevlig galoppfattning med en avslappnad galopp som följd. Hon brukar vara lite laddad, men idag så gjorde hon halvhalter för sitsen i galoppen, otroligt trevligt! Sen var det då dags för höger galopp. Första fattningen blev fel, men hon fick galoppera på en bit i fel galopp, slappna av och vila lite på steget, sen bröt jag av. Det tog drygt halva ridbanan. Men då var hon lugn efter avbrottet. Om jag tar tag i henne direkt, då blir hon lite stressad, vilket jag ville undvika. Så jag gjorde en ny fattning ganska omgående, och det blev en jättetrevlig fattning och rätt galopp. Just nu så är det här den bästa metoden vi har testat, så vi kör på den ett tag! Hon förstår precis vad jag vill, men tycker att höger galopp är så jobbig!

Själva galopperna var fantastiska. Dom bästa hittills på ridbanan. Hon var så rund och avslappnad och var väldigt lyhörd på både röst och säte. Hon kommer att vara fantastiskt rolig att jobba i galoppen när det kommer lite mer styrka. 

Imorgon får damen vila, hon har förtjänat det efter idag!
 

Nu är jag tillbaka!

Sådär ja, nu börjar livet återgå till det normala, jag ser betydligt bättre och kan köra bil utan problem, vilket jag aldrig trodde i helgen! Så snart har jag supersyn, som alla andra. haha! Kommer ett utförligt inlägg om min operation om några dagar.

Mycket har hänt sen sist, jag har "impulsköpt" en ny bil! Jag har haft det i tankarna mot vintern, men det dök upp en fin bil på blocket, så jag åkte till pite och lämnade volvon där, så jag blev av med den direkt, tjoho! Nybilen är en Suzuki Grand Vitara. Jag är fantastiskt nöjd än så länge, jag längtar faktiskt efter att köra lite hästtransport vintertid, det känns bra att slippa vara livrädd över att inte ta sig upp över isiga backar, jag har slirat ett antal gånger..
Jag har även ridit Gabbi på banan en gång, i tisdags. Det gick dock inte speciellt bra, hon hade gått några dagar i rad och kändes lite springig och matt. Så hon vilade igår och idag följde vi med Sandra & Valle ut i skogen! Gabbi skötte sig exemplariskt. Hon har galopperat både framför, bakom och bredvid Valle och gjort det jättebra. Valle travade dessutom iväg en gång, Gabbi hängde inte med och galopperade istället och jag skrattade så mycket under tiden att jag inte kunde bromsa. Hon är ganska cool!

På hemvägen så mötte vi en lastbil. Den var shyst och både höll ut och saktade in. Så jag vinkade tacksamt. Då hälsade chauffören tillbaka - genom att tuta! Jag tror inte riktigt han insåg vad han gjorde, haha! Men bäbisarna ska härdas i tid, right? ;)

Igår så hade vi tacokväll hos mig och alla brudarna kom. Vi är nästan tio stycken, så hur stor är chansen att alla kan samtidigt? Inte speciellt stor, så det var hur kul som helst! Ni är bäst. Nu ska samma gäng på födelsedagsfika hos Marre, hon blir gammal!

GRATTIS MARRE! ♥
 

Still alive!

Hej allihopa! Nu börjar jag återfå synen lite! Jag ser fortfarande ganska suddigt, men det blir lite bättre för varje dag! Om några dagar till så ska jag nog få börja köra bil igen, skönt!

Idag har jag jobbat lite på travet, det var en kort dag och jag fick göra lite lättare grejer än vanligt, vilket fungerade kanon! Sen så har jag och Lycka varit i stallet och städat lite. Det går inte fort, men slutresultatet kommer att bli super!

Imorgon så ska jag rida Gabbi igen, tjoho! Hon har gått rätt så tufft, så det blir lite basic på ridbanan. Sen så får hon vila på onsdag och så hoppas jag att jag får sällskap för en uteritt på torsdag. Sen så trimmar vi på som vanligt igen. Det ska bli spännande att se om det är någon skillnad nu efter att Marre har ridit henne några dagar!

Här kommer det en film från ena dagen Marre red, jag har en film från dagen efter om ni vill se? Tror dock det är ungefär samma sak. Släng in lite kommentarer om min fina bäbis som bara är riden i drygt fyra månader tack! :) Ett tips är att se filmen i fullskärm och i hd!

Laseropererad

Efter drygt två dagars blundande mår mina ögon snäppet bättre, dock är världen fortfarande ganska suddig! Marre tar hand om min lilla bäbis, men jag har varit där idag och skällt på min lilla häst som tydligen är rädd för karlar och visade det genom att bita hovslagaren i ryggen... Inte snällt, jag som hade lovat att hon var snäll.. Tur att jag hade med mig lite fika som plåster på såren!

Marre red efter det, och så vitt jag såg så tyckte jag att min bäbis var jättefin. När synen återvänder kan jag kanska klippa ihop lite film, så får ni också se!

En ruskigt trevlig grej som har hänt sen sist är att jag har ringt mitt försäkringsbolag nu ett år efter kraschen och berättat om mina ärr jag har efter olyckan. Utan minsta tjafs så gav Folksam mig 10k direkt. tack så mycket. Det mesta ska sparas till en ny bil, men Gabbi ska absolut få sig några saker. Ett set från Cristina Sports kanske..? Har nog hittat den perfekta designen till min lilla tjej-häst.. Vi får se om jag kan bestämma mig någon gång!

Eventuella stavfel ber jag om ursäkt om, jag ser inte riktigt vad jag skriver. På återseende!
 

Rida, rida häst

Idag har jag ridit ut Berra en vända, själv. Inte speciellt roligt. Han är nämligen alldeles för medveten om att dom andra hästara kan umgås utan att han övervakar det hela, vilket är en mindre katastrof i Berras värld. Så han var ganska spänd större delen av ridturen. Sen hade vi typ 10-15 bremsar som trogna följeslagare, dom hängde glatt med när vi försökte trava ifrån dom.. Odjur!

När man rider tillbaka till betet så kan man komma "bakvägen" och måste igenom hagen för att komma till "stallet", men Berra var så sjukt laddad när vi kom hem, så jag sadlade och tränsade av direkt. Han for iväg i full fart och hoppade ett dike på vägen mot polarna, han höll på att förgås av nyfikenhet över vad dom andra hade gjort under tiden han varit borta! Rider man med någon är han dock otroligt cool. Dåligt psyke på den där, haha!

Gabbi var ganska matt idag. Hon har lätt för att svettas och verkar påverkas en del av värmen. Egentligen var hon riktigt trevlig och okomplicerad, men jag tyckte inte riktigt jag hade henne där jag ville i handen. Men man kanske inte kan få allt på en gång? Imorgon hinner jag inte rida, sen så ska jag laseroperera ögonen och då får jag inte rida på ett par dagar, typ 4-5 skulle jag tro. Så då är hon i Marres våld, förhoppningsvis kommer hon att lära sig massor av bra saker tills jag får rida igen!

Det hon behöver träna på nu är:
- Att bli stadigare med huvudet, hon har vevat lite med det dom senaste passen. 
- Generellt så kan hon göra bättre galoppfattningar än hon gör nu(garanterat mitt fel, hehe), men hon fattar helst inte höger just nu, det är väl lite för jobbigt helt enkelt.
- Vi har inte gjort byten på ett tag, gjorde ett försök idag och hon gjorde dom inte på hjälpen längre, så kanske man skulle ha fräschat upp minnet lite där?

Det är inga stora grejer alltså, det känns skönt att det mesta fungerar ganska bra just nu!
2 år sen idag.. Finaste prinsen! Kollade på filmen nyss och jag red katastrofdåligt. Trots det vann vi 95cm och kom två i våran andra 110 någonsin.. Trots att vi red hälften i trav! Om Gabbi får 50 % av den hinderuppfattningen. försiktigheten och hjärtat som Lukas hade, ja då kan jag skratta mig lycklig. Älskling. ♥
 

RSS 2.0