Blablabla rubrik..

Igår började dagen på absolut bästa sätt. Uteritt i underbara ljusvattnet med en kompis, fantastiskt!

I ljusvattnet kan man bara sätta fast en häst ordentligt, så jag tog in berra först och började skritta honom på gården. Berra är ett kontrollfreak av rejäla mått, så att lämna dom andra hästarna i hagen och fokusera på vad jag vill är ganska jobbigt. När till och med Sussi gick ut i hagen så rann bägaren över och herr bus studsade omkring lite på bakbenen. När han insåg att han skulle få en kompis med sig ut så blev han fantastiskt glad!

På själva ridturen var han så avslappnad att vi travade och Sussi och Leon galopperade samtidigt som jag pratade i telefon utan att hålla i tyglarna alls. Vi avslutade dock med lite galoppintervaller, då blev det lite mer fart på tillställningen!

Efter det så fick Gabbi gå en kort stund på ridbanan, hon var överlag ganska springig, men jag tror att hon i grund och botten var trött och lite matt. Jag red i 30 minuter och efter passet så somnade hon nästan på gången.

På kvällen så var det festival som gällde och jag måste säga att Magnus uggla var grym! Jag hoppas att jag får chansen att se honom igen någon gång!

Idag är det vilodag för alla, välförtjänt!


Fina hästarna, jag saknar er ♥
 

1 år sen idag

Då lyckades jag och Iris krascha totalt, vi gick omkull på ett hinder, Jag flög av och Iris voltade och landade på mig, vilket resulterade i bäckenfraktur och fraktur i ryggen. 6 veckor på rullator blev straffet för det! Nu är det dags att ringa försäkringsbolaget och se om jag kan få lite cash för mina ärr i ansiktet..!


 
 

Bäbishäst

Att ha en unghäst gör att det är svårt att planera. Man kan inte säga "idag ska jag göra exakt det och det ska gå sådär." Det är verkligen bara att slappna av och se vad hästen tycker och tänker just idag. Vissa dagar känns det som att det är flera år kvar innan man kan träna ordentligt/tävla och vissa dagar så känns det inte sååå långt borta ändå! Något jag håller på att banka in i hjärnan på mig själv är att jag måste vara lugn i huvudet 100% av tiden jag håller på med Gabbi. För är jag lite spänd eller irriterad så smittar det av sig omedelbart. Men är jag lugn hela tiden, då hjälper jag gabbi att vara lugn också.

Igår så red Sandra Gabbi och dom var tydligen inte alls sams. Så dom var säkert upprörda båda två skulle jag tro. Idag när jag tog in Gabbi så var hon lite orolig i gången, lite stressad. Så jag pysslade och tjollrade lite extra och började ridpasset väldigt mjukt med mycket beröm så att hon slappnade av. Världens bästa Marre hjälpte mig från backen och såhär i efterhand så var det nog ett av dom mest givande ridpassen, för att det gick så bra på slutet! I början så kände jag mig vinglig och obalanserad, Gabbi skötte sig helt okej, men jag kunde inte riktigt slappna av. Med lite lättare justeringar så blev det så mycket bättre. Och att Marre står på marken och påperkar vad man gör för fel och tjatar ger så fuktansvärt mycket.

Det som är absolut roligast med Gabbi är att hon är otroligt känslig och lyhörd för hjälperna när hon är lugn och har jobbat av sig lite. Att gå in på en 10-metersvolt enbart med lätta ytterhjälper är inga problem. Inte för att jag med avsikt väljer att göra så små volter med henne, men hon tar helt enkelt hjälperna lite för bra ibland, haha! Jag kan då inte påstå att jag klagar i alla fall!

Dags för nya ridbilder kanske? Tove?! 
 

Det händer så mycket!

Dagarna går otroligt fort, fick jag bestämma så skulle jag inte ha tid att jobba just nu, haha!

Igår fick Gabbi åka på sin första dressyrträning på torpet i Bureå för Andréa Waller. Nu börjar lastningen vara i princip perfekt och hon står bättre på släpet, skönt! Dock har hon lite dåligt tålamod att stå still efter vi har parkerat fortfarande.

Hon var lite snurrig i stallet när jag skulle sadla och lyckades riva sönder sin grimma, men det var nog inte riktigt meningen, hon bara fortsatte backa fast det tog stopp, helt odramatiskt. Tomas var shyst och kom cyklandes med en ny grimma efter jag ridit klart.

När jag skulle rida så var planen att skritta runt och chilla i 15-20 minuter när ekipaget före red, dock så blev den hästen halt när jag hade varit på banan i en minut och gick ut. Då blev Gabbi ganska upprörd och totalt okoncentrerad och flamsig. Och det satt kvar i princip hela ridpasset. Så själva ridpasset gick inte speciellt bra av den anledningen. Men nu tänkte vi träna på någon vecka och ge det ett nytt försök, kanske med en kompis på banan samtidigt!

Idag så har det tillkommit tre hästar på betet i ljusvattnet! Tyvärr så var dom ganska tråkiga, så vi får se om det blev någon bra bild, ska försöka hinna med att kolla på det imorgon. Men nu ha rjag lite ridpolare där, så Berra ska få komma ut och visa lite ridvägar, ska bli jättetrevligt. Hur jag ska hinna det har jag dock ingen aning om. Sova mindre? Men jag klagar inte, för det är så sjukt roligt just nu! Fina hästar och fina vänner, kan man ha det bättre?

Efter betessläppet så besökte vi Andréas butik, "Wallers Sadelcentrum", och shoppade lite, Gabbi fick en ny grimma bland annat! Sen så käkade vi på baren och njöt av det fina vädret.

Sen så for jag till stallet i Bureå för att börja städa lite. Jag smorde lite selar, så nu är det "bara" lokselarna kvar. Varför sparar man alltid det jobbigaste till sist? Sen så storstädade jag sadelkammaren, skrubbade golvet, organiserade och dammtorkade. Det blev en enorm skillnad. Under tiden jag höll på och var lite ledsen över att våran sadelkammare är minst i världen så kom Tomas förbi. Jag blev oerhört lycklig när han meddelade att han skulle bygga ut sadelkammaren innan vintern! Så den kommer bli minst tre-fyra gånger större! TJOHO!!! Jag är så fantastiskt glad över det ska ni veta!


Hela stallet ska städas upp ordentligt, jag får ta en bit då och då. Här är dagens resultat! Förstår ni varför jag tycker att våran sadelkammare är snäppet för liten? Nu är det dessutom hälften så mycket grejer som det brukar vara i den, då Gabbi bor i bergsbyn och Berra är på betet.
 
Något matt!

Gabbi fick gå ett kort pass på ridbanan idag. Det var ganska kvavt och bremsarna har kommit ordentligt idag, så hon kändes ganska matt från början. Jag red mest runt fyrkanten och ställde inga högre krav. Hon var riktigt trevlig när vi travade av!

Vet ni vem som följde till stallet? Lycka! Lycka är min och mammas hund, men hon bor hos mamma, som bor i dalarna. Hon är hemma på semester, så gissa vem som har stenkoll på exakt vad jag gör? Hon var faktiskt riktigt duktig, hon låg still bredvid ridbanan hela passet. När jag skrittade av så fick hon hänga med. Gabbi bryr sig inte ett dugg om henne, så skönt!

Igår så kom mamma med lite ikeaprylar som jag skruvade ihop, det ska bli lite makeover i stallet! Det är lite brist på förvarning, vilket leder till dålig ordning, men jag hoppas att jag har löst några av problemen, det kommer bli så fint! Ska fräscha upp målarfärgen när jag får tid över först och främst!

Bjuder på lite vovvebilder idag!
"Tjohoooo, jaga hästar på banan är ju awesome!!"
 

Givande ridpass!

Idag har jag äntligen ridit Gabbi på banan, det var drygt en vecka sen sist! Marre har gjort ett bra jobb och Gabbi kändes jättetrevlig. Mer på yttertygeln helt enkelt! Det andra var egentligen ganska bra från början. Hon kom lite snabbare till ett avslappnad arbete trots att hon var pigg och lite snurrig. Vi hoppade också en serie bestående av studs-studs-ett galoppsprång, räcke-ett galoppsprång, räcke-ett galoppsprång, oxer. Hon gjorde det jättebra, klok häst! Det blev en liten filmsnutt på det hela. Det finns en hel del att jobba på när det kommer till min hoppsits, men jag skyller helt enkelt på att det var så otroligt länge sen jag hoppade regelbundet att det är så spännande och jag kan inte fokusera på allt just nu, haha! Men jag ska vara bättre nästa gång! När jag sen travade av så var hon jättestadig och fin, superkul!

Sen så red jag Lasse en vända också. Det tog ett tag innan han slappnade av, men sen blev han TOK-fin! Jag kände mig som ett riktigt proffs som bara kunde sitta och finlira. Hur roligt som helst! Sen tvingade Marre mig att trava av i jockeyläder, haha! Lasse tyckte att jag betedde mig lite märkligt..

PS, låten är en pik till mina tränare.. hehe

Midsommar

Igår började jag jobba 06.00. Innan jag hade gått och lagt mig så hade klockan passerat 06.00 igen. Galet!

Jag red ut Gabbi på kvällen, passade på att rida längs 70-vägen då inga bilar var ute, så vi tog oss till en fantastisk ridväg. Gabbi har blivit lite tittig. En stor blå pressenning var så skrämmande att hon var tvungen att vända om. När hon stod med framhovarna på kanten till ett stort dike så insåg faktiskt hon att det inte var en lysande idé.. Vi gjorde även ett slidestop då det absolut inte gick att galoppera genom en vattenpöl. Men sammanfattningsvis så hade vi en kanonmysig uteritt!

Efter det tog jag in hästarna och skulle fara hem. Det gick sådär, hälsade på mina vänner på vägen hem och helt plötsligt fick jag en 10-minuters makeover och så var partyt igång!

Idag har jag grym träningsvärk i vaderna. Att gå barfota på asfalt i en mil gör inte att man får ont i fötterna dock, haha!

Ikväll så var det midnattstrav och jag jobbade. Saker man inte vill höra när man kör en vinnare när kusken blir intervjuad är till exempel: "han har ett väldigt instabilt psyke. Ingen vågade köra honom hos hans förra tränare." Då är man inte så kaxig. Nästa häst såg lite snurrig ut, men "han är jättesnäll!" Att man sitter i en vagn där man inte når fram till fotstegen samtidigt som hästen inte går framåt, utan ger ett intryck av att både vilja slå och stegra, ja, man är inte jättekaxig då heller. Det ska vara stabila kallblod säger jag bara!

Nu ska jag återgå till att ha ångest över att det inte är ljust dygnet runt så länge till.


When I close my eyes you're all I see In the dark of night you're in my dreams

 
 

Fina, fina stjärna!

Det blev något knas med videon som jag la upp igår, så har ordnat det nu!

Idag har varit en av dom tuffaste dagarna på året om man jobbar i matvaruaffär. Dock trillade semesterersättningen in på mitt konto, vilket gjorde dagen så mycket bättre! Kunde inte ha kommit mer lägligt!

Marre har ridit min lilla bäbis idag också. Idag var hon bara nöjd och jag fick ett litet klipp som jag tänkte visa er!

Gabbi leker i hagen

Idag vilade Gabbi. Hon var inte speciellt trött, jag bjuder på det här! Det hon stampar på är en leksak som hon har grävt fram i hagen. Det är en hård platsbit med lite mjukare spret på, som faktiskt verkar hästsäker, haha! Någon som har en jollyball över? Tror min lilla poa skulle tycka att det var kul!
 
 
 

Trimma pålle

Gabbi är fortfarande på träningsläger, jag har inte pratat med Marre idag, men på instagram så hade hon skrivit "MVG till finaste 4-åringen idag"! Så jag antar att dom kom bra överrens idag helt enkelt!

Jag red Lasse en vända på banan. Det gick bara sådär. Jag fick aldrig riktigt fram honom, han svarade för hjälperna, men hade ingen egen motor och bjudning. Jag försökte göra nya saker hela tiden för att få honom alert, men fick inte riktigt till det. Mot slutet så var han fin i galoppen i alla fall, men jag har ridit honom då han har varit betydligt trevligare också, så jag är inte helt nöjd. Sen tvingade jag häststackarn att skritta av runt terrängslingan. Att man måste gå på fel sida om hagstaketet är tydligen extremt läskigt.

Mer spännande än så har min dag inte varit!
Lars
 

Lägesrapport

Det är väldigt märkligt att vara "hästlös" måste jag säga! Marre hade ridit Gabbi på banan idag och varit väldigt konsekvent. Gabbi hade tyckt att hon var en riktig kärring i början, men blivit kanonfin efter en stund. Marre kunde dessutom styra, jag känner mig verkligen som en Grand Prix-ryttare nu, styrproblem känns ju sjukt rutinerat, haha!

Imorgon ska dom jobba vidare på samma sak. På kvällen så ska jag rida Lars en vända, så slipper jag få så mycket ridabstinens! Det blir nog först på söndag jag rider Gabbi igen, då står det förhoppningsvis uteritt med sällskap på schemat! Sen så hinner jag rida drygt en vecka innan jag ska laseroperera ögonen och vila en vecka, så då antar jag att bootcampen/utbildningen/rätta-till-mina-fel fortsätter, haha.

Jag måste säga välkommen till mina nya läsare! Jätteroligt att ni har hittat hit! Vill ni veta något så får ni hemskt gärna slänga in en fråga!
Gabbi dag ett hos mig! Dags för nya uppställda bilder tror jag minsann!

Örnsköldsviksortens ryttarförening

Jag måste säga att man blir lite tävlingssugen när man besöker fina klubbar! Klubben var mysig, man fick ett bra bemötande, dom hade en helt ny hinderpark och det absolut viktigaste, underlaget var kanon! Jag åker helst inte längre än 15 mil för att tävla. Till den här tävlingen är det cirka 25 mil och jag kommer absolut tillbaka!

Blandade bilder från helgen bjuder jag på!

 

Bilder på Valle

Jag var som sagt i Örnsköldsvik på tävling med Marre, Sandra & Valle! Här kommer några av helgens bilder på Valle! Jag tycker att jag lyckades med några bilder i alla fall, tjoho! Jag är ju övertygad om att jag har glömt hur man fotar nu för tiden! (Märkligt att samtliga bra hoppbilder är från höger?) 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Bloppis

Sadelgjord i läder stl 130, välskött. 200 kr.
Gult set, schabrak + fyra benlindor. Använda två ridpass. 250 kr.
 
Amigo ofodrat regntäcke stl 140. En lagning vid gjordarna som är gjord av ett proffs, i övrigt är täcket i väldigt bra skick. 250 kr (Nypris 650kr)


Hoppgjord från Lippo stl 130. Nypris låg på cirka 1300 kr. Mitt pris - 700!
Den är använd på ett fåtal tävlingar, plattan har fått några märken, men annars är gjorden i absoluta nyskick.
 

Hästbyte

Fredagens ridpass gick riktigt dåligt måste jag säga! Tillräckligt dåligt så att Findus hade fått köpa henne billigt. Hon vägde dock upp det hela genom att skritta förbi en stor brasa som knastrade och bolmade rök ungefär en meter ifrån henne utan att jag behövde mana på. Hon är fantastiskt orädd!

Igår så red jag ett riktigt bäbispass, gjorde inget komplicerat och berömde hela tiden. Jag tror att det behövdes, hon var väldigt tillfreds efter passet!

Just nu är jag i övik och kollar på hopptävling, men när vi kommer hem så ska jag inte rida min häst, jag och Marre har nämligen bytt häst, haha! Jag ska rida Lasse en vecka och hon Gabbi. Förhoppningsvis ska vi överkomma styrproblemen (som egentligen är ganska små) som jag och Gabbi är ungefär lika mycket skyldiga till! Så i veckan blir det inte någon hoppträning.

Men nu ska jag mot tävlingen! Vi har sovit i världens minsta lilla stuga, mysigt!


Inspirationen flödar!

Jag känner mig otroligt inspirerad just nu. Jag längtar efter varje ridpass, då det finns otroligt mycket att lära sig! Jag måste jobba stenhårt med min egen ridning, min sits och känsla. Det är mest Marre som tjatat på mig om sitsen och nu kommer hon hem efter att ha varit utomlands i två veckor, så vi får väl se hur mycket jag fuskat under tiden hon har varit borta.. Hon har också tvingat mig att korta tyglarna ungefär två meter, men det tror jag att jag (nästan) har lyckats med. Gabbi känns mer samarbetsvillig där! Ruskar lite mindre med huvudet gör hon i alla fall. Jag lovar att rapportera om hon tycker att jag har blivit lite bättre på något!

Med Gabbi är jag ganska nöjd med travarbetet just nu. Jag måste få upp henne bättre på yttertygeln i höger varv bara. Hon skjuter gärna ut bogen och är svårsvängd i det varvet.

I galoppen så springer hon gärna lite för fort, drar lite i tyglarna och blir lite arg när man tar i henne. Sista ridpasset var jag tuff, så vi får se om hon har lärt sig något! Det är samma sak som i traven, hon måste upp på yttertygeln så att vi inte hamnar i diket, hehe.

Jag får styra upp lite konkreta mål med henne och utvärdera i slutet av varje månad, så jag ser om det händer något! Jag tror jag får göra det med mig själv också..!

Vi får se vad hon får göra ikväll, kanske skutta lite, annars jobbar vi vidare på förra ridpassets problem!


Love it

Idag har jag min sista "extra-lediga" dag innan jag går på heltid. För alltid, hehe. Från och med nu så jobbar jag fem dagar i veckan om jag inte tar semester! Nu ska jag bara lära mig hur det fungerar!

Det har varit en lugn dag. Började med att fara till stallet i bureå och smörja lite selar. Nu är det bara fem kvar.. Fast jag har all tid i världen på mig. Dock måste jag skynda mig att göra det sista i hagarna då pappa snart kommer med traktorn! Jag har också besökt "Wallers Sadelcentrum" igen. Världens mysigaste hästaffär, jag kommer bli stammis direkt, haha!

Sen så har jag faktiskt städat bilen. Jag har bara pratat om att göra det sen typ i april. Bra där! Sen så har jag haft lite intressanta telefonsamtal, återstår att se vad som händer nu. Förhoppningsvis trillar det in lite pengar på mitt konto om några dagar och ett stort problem är löst.

Det är också flera roliga saker på gång som jag hoppas att jag kan berätta om snart. Händer den ena grejen så faller det ett stort cementblock från bröstet kan jag säga, håll tummarna!

Nästa vecka så ska jag och Gabbi åka iväg på våran första hoppträning för Erica Sjöström, och veckan efter blir det våran första dressyrträning för Andréa Waller. Nu ska vi träna på att träna!

Gabbi fick tuktas lite idag. Hon är dålig på att svänga i höger varv, så vi tränade på det idag. I traven fick jag nästan till det helt och i galoppen, ptja, vi hamnade inte i diket i alla fall! Förhoppningsvis sitter detta om några pass till. Snart är det dags för en ny film, jag måste se om det ser vettigt ut. Annars ska jag skämmas, skärpa mig och rida bättre!

Jag måste säga att livet är toppen just nu. Jag har en fantastisk häst och fruktansvärt fina vänner. Jag ska NJUTA så mycket det bara går!
 

Nya ridbyxor från Star rider.

I fredags fick jag ett par nya ridbyxor på posten, Tyras egendesignade ridbyxor från Star Rider. Jag har använt dom i helgen och tänkte utvärdera dom.

Dom skulle vara små i storleken, men jag tyckte att dom var normala. Bekväma och ett glansigt tyg. Som tyvärr var riktigt kass kvalité på. Jag har ridit i dom tre gånger och dom ser redan noppiga och nötta ut. Linningen känns väldigt smal och dom åker ner på baksidan när man sitter ner. Så nja, jag håller mig till mina älskade John Whitaker. (Och mina nya Charlies. tokbekväma!)
 

Wow!

Vilka reaktioner jag har fått på gårdagens inlägg, både här och på facebook. Helt otroligt så många människor som har varit med om exakt samma sak som mig. Vilket förstås är katastrof. En hästaffär ska helt enkelt inte gå till på det här sättet. Jag brukar ha ungefär 100 besökare dagligen, både igår och idag har jag haft över 800! Det här är helt klart ett ämne som berör och man borde göra något åt. Tyvärr så känns det som att man inte kan göra mycket mer än att varna andra och hoppas att ingen mer blir lurad.

Jag måste dock tillägga igen, att min häst är fantastisk och jag ångrar inte en sekund att jag köpte henne, jag skulle göra det igen. Att hon är ett år ynge än annonsen sa ser jag bara som positivt, då är hon mer i fas i sin utbildning.

Alla papper är klara och skickade, så jag har förhoppningsvis ett nytt pass inom en månad. Då kan vi börja hitta på roligheter! Förresten så ska jag försöka fara iväg på lite dressyr/hoppkurser snarast! Nu vet jag att munnen ser kanonbra ut, så nu ska vi träna på att fara på kurs!
 

Oseriösa hästförsäljare, Madelene Palmqvist/Hanafi

I slutet av Mars kom Gabbi. Jag köpte henne av en tjej som heter xxx och bor i skåne. Jag var väldigt tydlig med hur jag ville att kontraktet skulle utformas. En grej som var en liten nackdel var att passet var kvar i holland, men var på väg till sverige. Men jag ville såklart ha min häst så fort som möjligt, så hon skulle skicka passet så fort det dök upp.

Nu är det den 10 juni och jag har inte sett röken av något pass. Och jag har tjatat ihjäl mig.

När Gabbi anlände så kom det bara med två saker. Besiktningsprotokollet och ett kvitto. På kvittot stod dock ett namn som aldrig hade nämnts tidigare - Madelene Palmqvist. (Nu Hanafi). En person som jag ALDRIG skulle ha köpt en häst av. Googla hennes namn så ser ni varför. Kontraktet som jag hade bett om var inte heller med.

Sen dess så har jag tjatat som en dåre. "Passet kommer nästa vecka!" Jo tjena. Till slut började jag fråga lite mer detaljerade frågor, vem hon hade varit i kontakt med angående passet, vilka telefonnummer hon ringt osv. Inga svar på dom frågorna. Till slut så påstod hon att passet var i Danmark hos en kompis som skulle ta det till sverige, då sa jag helt enkelt "Jag ska ha en bild på passet IDAG!" Sen har hon inte svarat på något sms. (Hon går för övrigt inte att ringa till) Så jag har då insett att jag måste ordna det själv. Det enda jag har är ett chipnummer. Och jag har pratat med Holland, som hon ska vara ifrån, där är hon inte registrerad, inte heller i sverige. Så där kommer lögn nummer ett, hon är inte från Holland. Så jag kontaktade Svenska Hästavelsföreningen för att göra ett nytt pass, "till häst med okänd härstammning". Jag köpte henne utan stam, så det gör mig inte så mycket. Det vore dock bra att veta stam om hon ska betäckas någon gång i framtiden.

Så idag när vi skulle kolla tänderna, så gjorde vi en signalementsbeskrivning och kollade ålder på tänderna. Min häst som jag trodde var fem år är inte alls det. Gabbi är fyra år gammal. Där är lögn nummer två. Dock gör det mig inget att hon är fyra. 

Frågan är då om hon har haft ett föl? Veterinären kikade lite men sa att det var väldigt svårt att säga. Så det vet jag helt enkelt inte.

När jag har klart alla kostnader för pass + grundvaccination så kommer jag skicka en faktura till xxx. För jag betalade faktiskt för en vaccinerad häst med pass. Det ska bli intressant om jag får betalt. Annars så kommer jag att göra ett polisärende av det här. Det får helt enkelt inte gå till på det här sättet!

Jag är fruktansvärt nöjd med min fina häst, men fruktansvärt missnöjd på hur denna affär gått till. Hade jag fått veta sanningen direkt, att hon inte hade ett pass och jag hade fått ordna det själv, ja då hade jag köpt henne ändå, för ett lite reducerat pris. Men eftersom xxx hela tiden lovat att passet har varit påväg, ja då har jag helt enkelt trott på det och väntat. Så nu hade jag egentligen kunnat tävlingsdebutera någon 80 cm lokalt, men utan pass så går det dåligt.

Ni är mycket välkomna att dela det här inlägget på era bloggar och varna andra för dessa personer.
 

Var ska man börja?

Det har hänt massor i helgen. Igår så fick Lukas vandra vidare. Hans kotsenskida hade blivit värre och han var halt och låg mycket i hagen. Så tyvärr blev det bara två veckors bete istället för tre månader. Men sista kvällen så såg han glad och lycklig ut, och det värmer i mammahjärtat. ♥

Sen så började jakten på en beteskompis till nalle. Mot kvällen så fick jag tag i ett kallblod som blev fantastiskt lycklig över att få springa på så stora ytor. Han såg ut att springa och leta efter ett staket, men hittade inget, så han sprang flera hundra meter i fullt ös med tokspetsade öron. Härlig häst!

Jag red ut Gabbi en vända också. Hon var lite rolig, vi galopperade upp för en liten backe, när hon plötsligt nästan pallnitade ner i skritt, ungefär som att hon hade sett något läskigt på marken framför henne. Men nej, det kom en bil bakifrån. Är man bäbis så kan man tydligen inte galoppera och koncentrera sig på något annat samtidigt, haha! Hon är inte ett dugg rädd för bilar, än så länge! Sen hittade vi en till stäcka där dom har lagt nytt grus på vägen, men inte speciellt grovt grus, utan vägen var mjuk och fin! Så där fick hon galoppera lite mer. Jag bestämde också att hon skulle galoppera långsammare, då blev damen lite stark och drog ner huvudet. Så nu ska jag betsla upp vid uteritter. Har lite att välja mellan då hon rids på novabett nu, hehe.

Eftersom jag var i stallet till 22.30 så borde jag ha gjort något mer.. Just det ja, jag mötte upp veterinären som skulle kika på en pålle med sårskada också.

Idag så var jag först i Bureå och städade lite i sadelkammaren. Den årliga smörjningen av Tomas grejer fortsatte. Jag smörjer upp allt ordentligt en gång om året. Nu är allt utom selarna fixade. Det är bara sju stycken, varav 3 lokselar... Jag är inte peppad! 

Sen så åkte jag till Andreas butik och fikade lite. Den är så fruktansvärt mysig! Till alla skelleftebor: Andréa tar hem skor åt hästar, det är bara att säga till vilken storlek man brukar använda, så kommer hon ha det på lager! Stöd världens bästa Andréa och handla era skor där!

Efter det så blev det stallet för lite ridning! Gabbi fick hoppa lite idag. Sandra började med att rida. Idag var hon inte på speciellt roligt humör, så Sandra fick vara riktigt bestämd. Sen blev hon fin! När Sandra började rida så sken solen och det var varmt och skönt. Innan hon hade hunnit börja galoppera så öppnade sig himlen och det blev skyfall. Vi var blöta in på underkläderna på några minuter. Stal en bild från ljunggrenamanda.blogg.se som visar ungefär hur vi såg ut.
 
Sen fick Gabbi hoppa lite då. Jag är lite rädd för att gå omkull, det är nog det enda jag är rädd för när jag rider. Så när jag ser att vi kommer helt fel på ett hinder så tänker jag "NU DÖR VI!", men jag vet att jag inte får styra undan eller något liknade, så jag är kall och rider på. Och än har vi inte dött. Men jag skriker det i hjärnan, haha. Våga vägra fega ur! Eftersom Sandra sa att det visst gick att styra i galoppen så gjorde det också det idag. Tänk hur det fungerar ibland, hehe. Sista lilla banan vi hoppade kändes kanonbra! Inget kom på film då det som sagt var skyfall. Nästa gång kanske!

Sen så lastade vi(vilket gick helt okej.) och åkte till veterinären för att kolla tänderna. Hur glad blev jag inte när dom inte behövde göra något alls?! Inga vargtänder och allt såg bra ut, känns kanon för framtiden. Men nu kan jag inte skylla på tänderna när hon slänger med huvudet längre, attans! Nu måste jag ju rida ordentligt... Eller hitta något annat att skylla på!

Det uppdagades dock en annan grej när dom tittade henne i munnen, men det ska få ett eget inlägg..!

Saknar dig redan,

Min fina prins finns inte längre. Det känns otroligt overkligt. Hur kommer livet se ut nu, utan världens finaste Lukas? <3


Drömprinsen ♥Lördag

Igår gick dagen inte riktigt som planerat. Jag red Gabbi efter jobbet, vilket gick helt okej. Jag var dock inte riktigt lika fokuserad som jag har varit dom föregående ridpassen, så skäms på mig.

Sen skulle veterinären komma och vaccinera hästarna. Jag trodde att han skulle komma senast 7-8. Han kom 23.30, hehe. Dock så skulle han titta på en sårskada på en häst också, så det var bara att fördriva tid!

Idag har jag hämtat hö, så nu ska jag förhoppningsvis klara mig hela sommaren. Sen så har jag ridit ponny också. Jag fick rida för glatta livet idag och fick henne inte riktigt dit jag ville ändå. Sen så har jag tömt en box i stallet i bureå och städat lite i stallet. Arbetet tar aldrig slut, men det blir så fint när man har pysslat lite!

Nu ska jag inte lyfta ett finger mer idag, bara mata hästarna ikväll!


Old pics

Vännäsmeeting 2011. Cillen skrittar tydligen i jockeyläder? Den där stilen ska jag köra för alltid, det var ju fint.

Svensk sommar

Nu har vi haft kanonväder med högsommarvärme i tre veckor. Så idag blev vi straffade ordentligt. Cirka 10 grader varmt och blåste enormt mycket imorse. Vinterjacka och långkalsoner på, haha! Och nu på kvällen red jag i linne i solen. Märkligt!

I alla fall så var gabbi fin idag också! I skritten övade vi lite på att flytta åt alla möjliga håll. Framdel, rumpa, framdelsvänding, skänkelvikning. Jag gör allt för att förvirra min stackars unghäst, men det går tydligen inte, hehe. I traven satt skrittövningarna kvar, så hon flyttade fint för skänkeln. Vid några tillfällen höll vi på att falla över en stackars bom som låg alldeles själv på banan. Min hopphäst förstår inte riktigt vitsen med bommar på marken, det är lovande för framtiden! I galoppen försöker jag vara lite snäll med henne för att undvika att hon ska slänga med huvudet, tappa ordning på benen och landa i diket, så hon fick rulla på lite utan krav en stund, innan jag försiktigt visade henne vad jag var ute efter. Jag tyckte att hon skötte sig bra! I högervarvet har dock ytterbogen ett litet eget liv när vi ska svänga, men vi överlevde diket idag också!

När jag travade av så var hon kanontrevlig, fina häst! När man ger henne långa tyglar i skritten så får hon dock totalt soppatorsk och släpar benen efter sig, bokstavligen talat, haha! Hon är ganska söt, lillsnuttan.
Gabbi tycker att hon står bra här. i höpåsarna. Hon ställder sig där varje gång jag ska ta in henne från hagen, trots att det finns massor av plats att stå på, där det INTE är höpåsar.

Välkommen till norrland

Vi har tydligen vinter året runt!

Så fruktansvärt bra dag!

Idag har allt gått hur bra som helst. Det är nu helt klart att jag har en fast heltidsanställning på mitt jobb, tjoho!!

Sen åkte jag till stan och kollade upp mina ögon för sjuttioelfte gången på typ 14 månader och nu har jag äntligen bokat en laseroperation! Ska bli så otroligt skönt, jag längtar ihjäl mig! Jag har alltid haft linser, i alla fall sen jag gick i åttan. Jag avskyr glasögon. Verkligen HATAR. Och har använt glasögon varje dag i över ett år för att mina ögon skulle få vila och bli operationsklara. I februari gick dom sönder och jag tejpade ihop dom med eltejp. Om en månad så slipper jag dom! Lycka!

Och så kom skatteåterbäringen idag! Fick inte så jättemycket, men extra pengar är alltid välkommet!

Sen så red jag min FINA häst idag igen. Jag var så jäkla duktig. Även om jag har stora brister i min sits så var jag konsekvent och jäkligt noga hela ridpasset. Så hästen gick som en klocka. Vi travade lite bommar och rullade på världens minsta kryss som vi avslutade med att riva. Duktig hopphäst. I galoppen så har vi bråkat lite några gånger, men idag så gick det bättre, jag fokuserade på att hon skulle slappna av och vila lite på steget. Hon har insett att höger galopp är en pain in the ass, så nu fattar hon bara vänster. Detta från att inte ha tagit fel galopp en enda gång på två månader. men det går nog över snart skulle jag tro! 

Något som är jätteroligt är att hon fort efter avbrott från galopp blir stadig och trevlig i traven. Sammanfattningsvis så känner jag att hon kommer bli så jäkla fin!!
En morgon i paradiset
 

Hur tänker folk?

Det är skillnad på att ställa upp för en polare som man vet att ställer upp till 100% tillbaka. Gör man en tjänst åt någon då, ja då vet man att det jämnar ut sig i slutändan. Jag kan avvara både tid och pengar som jag kanske inte har, om jag vet att kompisen ställer upp om jag behöver det. Jag har ett gäng såna människor i min närhet, och ni vet vilka ni är. Ni är värda otroligt mycket ska ni veta!

Att ställa upp och göra något åt en person som man vet att man aldrig får något igen för det, ja då är det en annan femma.

Jag värdesätter min tid ganska högt. Jag sitter i princip aldrig och har "tråkigt", jag har alltid många bollar i luften och saker som ska göras. Om jag då ställer upp och gör något för nån som inte kommer ge mig något tillbaka, ja då vill jag gärna ersättas för det. Att personer sen blir sura över att jag inte har tänkt ge bort min tid och mina pengar, ja det förvånar mig.

Ber jag någon som jag inte "känner" om en tjänst, och vet att jag inte kan betala tillbaka med en tjänst, ja då är jag personligen väldigt noga med att kolla hur jag ska ersätta personen i fråga, så att den inte ska känna sig utnyttjad.

När man tycker att man är shyst och ställer upp och vill ha betalt sin tid och får höra på omvägar att personen som då desperat har bett om att få hjälp sen gnäller på att man är snål, ja då får den personen sen klara sig utan min hjälp. Och JAG förlorar då absoluit inget på det, jag vinner mer tid.
Chillar lite, ok?

Kvällsritt

Idag jobbade jag 9-19 och Gabbi vilade. Sandra frågade dock mig om jag ville rida Brandy. Tidigare på dagen hade jag suttit och längtat efter att få rida och träna, så trots att jag var sjukt trött så gick jag med på det hela! Jag fokuserade på att vara konsekvent i min ridning och på sitsen. Vilket är lite svårt när man inte har någon som skäller på en när man fuskar, men jag tror att det var ganska okej.


Ponnyn var lite tråkig när jag började rida, men med konsekvent ridning så var hon riktigt rolig på slutet. Nu längtar jag redan tills imorgon då min lilla dam ska få röra på sig igen! Tjoho! 
Ponny-Brandy

Hingstsläpp!

Idag har kråkan fått åka på hingstsläpp. Han skötte sig kanon när det kom till både lastning och åka transport, han stod helt stilla hela vägen. Duktig kille! Släppet gick bra och lungt till, det var sju stycken ettåriga kallblodstravar-hingstar som släpptes! Bjuder på en liten film!

Sen så har jag ridit Gabbi på banan också. Skulle fokusera på galoppen, vilket gick sådär. Hon var lite all over the place. Men jag tror att det kan sitta lite i munnen. En vecka kvar till tandläkaren, vi får väl se då! Annars får jag helt enkelt rida bättre. (Jag hoppas på tänderna, hehe).

Tävlingsbilder

Jag tror jag blir avskedad som groom, sneaste huvan ever?!
Herman bjuder på dagens snyggaste hoppbild!

Så trött att jag dör

Jag är helt sjukt trött. Och var ändå tvungen att ta in hästarna, vilket visade hur trött jag var. Jag släppte nämligen Gabbi rakt genom stallet. Jag hade varken öppnat hennes boxdörr eller stängt dörren ut. Som tur var så gick hon inte så fort, så jag kunde springa ikapp, hehe.

I alla fall så var jag i stallet strax efter åtta och red Gabbi på banan. Nu börjar jag få en hyfsad sits i traven, så nu får jag försöka ändra sits från katastrofal till hyfsad i galoppen också. Jag kämpar i alla fall! Gabbi skötte sig bra idag, som vanligt!

Sen åkte jag och Sandra på tävling på KDRF, hon tävlade både Valle & Lasse. Jag groomade och fotade lite. Hon vann 1m med Lars och kom trea med Valle i 110, första utanför placering med Lasse. Jäkligt bra riddag helt enkelt! 

Det är ungefär vad jag har hunnit idag. Imorgon blir det att köra Kråkan, släppa honom på hingstbete, släppa ihop herr Berra med en stokompis och sen rida Gabbi. För tredje dagen i rad för första gången, vi får se om hon dör av trötthet. 

Jag fick en kommentar om att det kanske var dags att byta design? JAG VET. Den är bara över tre år gammal. Pinsamt. När jag får någon fin bild på Gabbi så kommer det en ny, jag svär.

Bloppis

Blå ridbyxor från tattini stl 38, använda en gång. 150 kr
Rött allroundschabrak stl full från mias, bra skick, 120 kr.
Hoppgjord stl 120, välanvänd men i bra skick. 150 kr.
Gullris - 50 kr
(Gullris omnämndes redan 1561 av Matthiolus som en växt som gör en stark och frisk. Den innehåller virgaureasaponin som är urindrivande, kramplösande, svamp och bakteriedödande samt inflammationsdämpande.
Hjälper kroppen att bli av urinsyra. Kan prövas mot vätskeansamling samt inflammationer i njurar och urinblåsa.
Utvärtes mot svampinfektioner. Bl.a. Candida albicans, den vita svampen som är vanlig i öronen på häst.)
Knutlösa - 70 kr
Innehåller bland annat VALLÖRT med allantoin som stimulerar celldelningen och snabbt reparerar skadad vävnad samt inflammationsdämpande eteriska oljor. Masseras in på skador (senskada, muskelskada, gaffelband osv) Jag har två flaskor men behöver bara en.
Hoppgjord från Lippo stl 130. Nypris låg på cirka 1300 kr. Mitt pris - 700!
Den är använd på ett fåtal tävlingar, plattan har fått några märken, men annars är gjorden i absoluta nyskick.

RSS 2.0