Hästar

Här kommer en presentation på hästar som nämns här just nu! Fråga gärna något om ni undrar!

Kråkan
Tomas nya häst, en kallblodshingst på ett år som vi håller på att köra in, han åker på hingstbete på söndag!

Valle & Sandra
Valle är åtta år och cirka 182 i mankhöjd, har tävlat upp till 130 cm. Sandra är en av mina kära vänner som försöker få någon ordning på mig och min ridning!

Marre & Primo
Marre är den som tjatar mest på mig, när jag red i dag så hörde jag "STILLA HAND, FRAM MED SKÄNKELN!" hela tiden, mycket nyttigt att hon tränar mig även när hon är i turkiet. Primo är sju år och har gått 110.

Frida & Brandy
Frida äger även Bailando, Brandy är till salu. Brandy är utbildad cirka LA/LA tror jag. Hon är en d-ponny.

Emma & Lazlo Z(Lars, Lasse)
Lasse är importerad från Holland och har tävlat 120 med Emma.

Bailando 
Fridas nya stjärna. Tror att han är sex-sju, men sent tagen. Tävlat upp till en meter tror jag. Han har dock inget bra smeknamn, har ni någon bra idé?

Berra
Berra är Tomas travhäst. Han har hunnit bli nio år och har tjänat drygt 640 000kr hittils. Han har en enorm personlighet och kommer med nya påhitt med jämna mellanrum.

Hänger ni med?

Life is good!

Det har varit lite berg och dalbana dom senaste veckorna, men nu hoppas jag att det mesta lugnat ner sig till det vanliga!

Jag slutade jobba härliga 14.30 idag och har hängt i stallet hela kvällen med bästa Sandra! Vi har smörjt lite prylar och ridit ut en vända. Gabbi lekte först bulldozer i skogen. Det var ungefär en miljard myggor, men hon brydde sig inget alls. Sandra red Lasse som höll på att dö. Han piskade med svansen och stampade med bakbenen. Gabbi gick fruktansvärt ryckigt då hon var väldigt framåt, men samtidigt blev lite rädd för Lars. Jag beskrev det som att åka i en bil med någon som försöker lära sig växla och har problem med kopplingen, hehe.

I alla fall så joggade vi bara och Gabbi kändes fin! Sen så red vi stora 70-vägen med, så Lasse skulle slippa monstermyggorna i skogen. Gabbi verkar inte ens registrera bilarna, SÅ SKÖNT. Lasse stampade så mycket med bakbenen att han halkade på asfalten i skritt och höll på att trilla omkull, så han blev förvisad till dikeskanten.

Imorgon bitti ska jag rida en häst, vi får se om det blir Primo eller Bailando. Håll tummarna att jag inte dör om jag rider Bailando, Frida köpte honom på rea som bockmaskin för några veckor sen, hehe.

Efter det så ska jag och Sandra åka på tävling med Lasse & Valle(det är en jäkla massa hästar här just nu, ska jag presentera dom?). Sandra rider bägge, men jag kanske får rida fram Lars då hon startar så tätt. Jag och Lars förstår dock inte riktigt varandra, så det kändes lite pinsamt om jag inte lyckas fatta galopp på honom när vi är på tävling, haha. Jag kommer skämmas ihjäl!

Efter tävlingen så ska jag trimma Gabbi på banan, tjoho!

Nalle, 23 år, på betet igår morse 05.50. Han tyckte jag hälsade på tidigt.
 

Onsdag

Idag har Gabbi fått gå på banan en vända till. I traven så satt det vi lärde oss igår direkt, sen kom hon av sig lite, det var faktiskt ganska jobbigt. Igår fungerade inte galoppen alls, men idag var den mycket bättre! Jag måste jobba vidare på min hand, men jag tycker dock att det har blivit lite bättre i alla fall! Efter ridturen fick hon duscha, hon är så duktig. Man får faktiskt duscha henne i ansiktet också!

Sen så har jag äntligen mockat klart Lukas & Berras hage och smygstartat lite i kråkans! Jag hatar dock min armbåge som jag har en inflammation i, den förstör min effektivitet! Enda gången jag känner av det är egentligen när jag mockar. Skräp!

Om två veckor ska vi till veterinären och kolla munnen, det blir intressant! Här kommer en kort snutt när jag travar, ser ni någon förändring?

Tjoho!

Det är otroligt att jag inte är trött, Har börjat dom senaste dagarna med att mata hästarna strax efter fem, jobbat en hel dag och flängt vidare! 

Idag så red jag Gabbi igen, hon provade skygga första gången idag också, skrittade fram ute och hon blev rädd för en fågel som flög upp ur ett dike. Hyfsat odramatiskt.

"Problement" jag har haft med Gabbi när jag har ridit har ni sett, hon har grejat med huvudet och inte accepterat bettet. Det är ju såklart jag som har ridit fel och Marre och Sandra har skällt på mig, dom är bäst. Så idag red jag rätt(mindre fel) och hästrackarn var kanonfin! Det var som att poletten trillade ner i traven. Jag bara njöt, fantastiskt! I galoppen sprang hon dock mest, men hon är förlåten. Bara att hon gör byten på hjälpen gör att hon är ganska dyr, haha!

Så imorgon ska jag rida bättre i galoppen också, tjoho vad jag är taggad!

Nya ridbyxor!

Jag har glömt att berätta att vi nu har en egen hästbutik i lilla Bureå! Vi har alltså konsum, en mack, frisör, blomsterhandel, pizzeria och en hästaffär. Galet roligt! Det är också världens bästa Andréa som äger den, det är henne som jag ska börja träna dressyr för så småningom, dessutom så har hon provat ut mina sadlar.

Hon har köpt ett gäng ridbyxor som Charlies designat till kanonpris, endast 599! Jag "skulle bara" prova, men dom var tokbekväma och satt som ett smäck!

Hon har ingen hemsida än, men i alla fall en facebooksida, klicka HÄR!  

Andréa håller som sagt dressyrlektioner på torpet i Bureå också, hör av er om ni är intresserade!

Sunday

Idag så red jag Gabbi på banan, där hade jag först hjälp av Sandra och sen Marre, dom är bäst! Gabbi kändes lite mer taktfast idag än tidigare och jag behövde bara fokusera på min egen ridning. I högergaloppen fick jag upp henne så bra på yttertygel, så när jag skulle lägga en 20-metersvolt så svarade hon så bra på hjälperna att hon gjorde en hälften så stor volt, haha! Duktig tjej! Hon fick dock totalt soppatorsk till slut, tror nog att det tog på!

Sen har jag pysslat på med allt möjligt idag, först har jag dragit lite tråd i Berras hage för att få honom att stanna på plats, nu tror jag att jag har lyckats! Jag har dessutom äntligen mockat klart hagen, tjohooo! Det är bara lite efterarbete kvar, sen ska jag fortsätta med Kråkans, men det är betydligt mindre att göra där. Jag både tror och hoppas det i alla fall! Sen så har jag städat lite i mina schabraklådor, tagit med mig grejer till betet och fixat lite där. Gullat med Lukas som var otroligt mysig tills jag hämtade grimman. Då gick han med bestämda steg längst bort i hagen. Alltså typ 300 meter bort. Han hade INTE tänkt komma in, haha.

Nu har jag nattat hästarna lite tidigare än vanligt. Dom kommer nämligen att få frukost typ 05.15 hela veckan. Tomas är nämligen borta, så jag tar hand om hästarna, dock så börjar jag sex hela veckan, men det är bara att kliva upp i tid helt enkelt!

Tror ni att Berra stannar i hagen? Den översta tråden ser kanske löjligt hög ut, men lägg till en meter snö så blir den ganska lagom! 

Pics


Uteritt själva!

Nu har det hänt mycket grejer igen!

Igår var det trav och berra startade! Han gjorde ett bra lopp och slutade trea på 26,0! Duktig kille!

Idag har Lukas fått komma på betet. Han och nalle sprang i cirka 20 sekunder, sen åt dom. Pappa rapporterade att dom stod och hängde några timmar senare, mätta hästar kanske? ;)

Gabbi har fått leka bulldozer i skogen! Vi har gått på stigen som vi röjde förra veckan, det enda hon tyckte var läskigt var när det var lite fuktigt, det löste hon genom att gå så fort hon kunde! Sötbruden. Sen så mötte vi lite bilar, brevlådor och dammsugare, allt gick bara bra! Hon fick galoppera ganska länge och skötte sig helt perfekt, fina häst! När vi kom hem red vi rakt över en presenning och mellan en traktorsläp och ett dike utan problem. Jag gillar psyket på min bäbis!

Efter ridturen så fick hon duscha och gå ut i en gräshagen en stund! Nu är jag i Umeå och jobbar, fullt ös helt enkelt!


Betet är färdigstängslat!!!

Ikväll efter jobbet så gjorde jag ett ryck på betet och gjorde klart allt! Tjoho! Så nu släpper vi dom första två hästarna på lördag, så fruktansvärt skönt!! 

Bjuder på lite mobil-bilder från betet, se och var avundsjuka!
Om man gör en "trekant" av skogen ni ser, det är inhägnat. Ibland är det ett helsike att hitta hästrackarna.
Gräsmattan, även "ridbana"
"Ridvolten"

Och nu bjuder jag på en bildbomb från tidigare år!
(Synd på traktorn, den ska egentligen inte bo i hagen, hehe)
(Hm...)
Tack för att ni sprang iväg hästarna...
HAHA
♥ 

12-timmars

Idag blev det ett 12-timmars stallpass. Nu är jag trött, men nöjd!

Dagen började i Bersan, där har vi nu röjt en stig, så det är bara att rida ut, utan att först rida efter 70-vägen. Kanon! Äntligen kan jag och Gabbi få rida utanför ridbanan, tjohooo! Sen kom Ingemar (Equiterapeuten) och gick igenom Gabbi. Hon såg betydligt bättre ut, så nu ska vi träna på i sommar och sätta en massa muskler! Hon var inte speciellt förtjust i nålarna idag.. Eller i Ingemar för den delen, tur att hon går att muta med godis!

Sen fick hon och Bailando komma ut i en inbetningshage ett par timmar. Jag tror dock att dom sprang mer än dom åt, hehe. Under tiden byggde vi sommarhagar. Eller trasslade rättare sagt ut tråd-härvor. Om trådarna hade varit ordentligt ihoprullade istället för ihoptrasslade till den största härvan jag har sett så hade vi haft flera timmar över till roligare saker... Ja, lite bitter får man vara!

Sen for jag vidare till ljusvattnet för att dra tråd. Det gick fantastiskt enkelt. Vi hade nämligen tråden ordentligt ihoprullad och har ett litet hemmabygge som gjorde att jag, alldeles själv, hängde tråden över axeln och gick runt hagen samtidigt som tråden rullade ut sig själv perfekt. Love it. Dock så behöver vi inhandla en trådrulle till innan jag kan fortsätta, men nu är det inte mycket kvar! Hoppas att jag hinner klart så vi kan släppa dom på lördag!

Sen blev det sista stallet. Ut med en möglig ensilagebal och in med två nya. Sen så körde vi Kråkan för första gången. Det tog typ 30 meter innan han fattade att han hade en vagn efter sig. Då hoppade han lite på bakbenen. Men han är så liten att jag klarade av att hålla ner honom med lite våld. Sen provade han göra om det några gånger. Två hela varv runt gården blev det. Kanonduktig kille måste jag säga! 

Efter det så red jag Lukas en vända. Joggade lite ute bara. Han känns inte helt fräsh, så sommarbetet kommer helt perfekt. Mysa i hagen och mest få massor av kärlek och gott gräs i obegränsad mängd! Berra hann förresten rymma två gånger på fem minuter idag. Så han fick stå i boxen några timmar som straff. Han rymmen nämligen så fort Kråkan/Lukas får komma in. Står dom i hagen, ja då gör Berra också det. Annars går han rakt ut. Skrälle!

Efter senaste dagarnas frenetiska mockande av hagar, sågande av träd(stig-röjningen) och släpande/nerslagande av stolpar så har min armbåge sagt upp sig. Han nog en liten inflammation där. Så jag ska försöka undvika att mocka hagen några dagar. Tomas lovade att hjälpa till i kråkans hage. Men sen är det Gabbis kommande hage kvar också. Den är preparerad med sand, så den måste mockas för hand. Får bli ett projekt så snart som möjligt, när det börjar växa så blir det ett helvete att mocka den. Det har dock inte stått på "att-göra-listan" förrän nu, så jag får försöka klämma in det. Jag har fått laserbehandling av Ingemar och har back on track nu, så jag hoppas den håller ett tag till!
Mys-pojkar ♥

Energi!

Herregud, jag har energi så det bara sjunger om det! Efter att ha börjat jobba klockan sex på morgonen brukar jag vara lite sliten på kvällarna, men jag skyller på vädret, jag lever upp på sommaren kan jag lova!

Jag har nyss kommit hem från en löptur på dryga 3 km. Inte speciellt mycket att skryta om, men när jag springer 5 km utan att det känns speciellt jobbigt är jag ganska nöjd, så förhoppningsvis är det inte långt dit. Nu ska jag träna upp min höft och fot, all in för tusan! Nu vägarar jag bli förkyld eller bryta bäckenet, haha. Jag hann precis vara nöjd förra sommaren innan jag kraschade. Och efter 6 veckor på rullator var inte kondisen på topp kan jag lova!

Jag längtar redan efter imorgon, livet är KING! Njut för tusan!
Last summer! (man kan ana kryckorna där!)

Pyssel

Idag blev det en liten pysseldag!
Först åkte jag och pappa en vända till betet och fixade klart alla stolpar och drog ut en rulle tråd. Nu är vi på g! Förhoppningsvis hinner vi klart imorgon!

Efter det for jag till Bergsbyn och fixade stallet och betade Gabbi en vända. Hon är dock så jobbig och äter en tugga, går en bit, äter en tugga... Så det blev inte långvarigt! I helgen ska hon dock få börja gå en stund i en inbetningshage, så då får hon sköta sig själv!

Sen så blev det sista stallet för dagen! Lukas fick gå i en inbetningshage som jag byggt igår under tiden jag mockade hagen, nu är jag nästan klar, tjoho! Då är det bara att börja med Kråkans efter det då. Det är verkligen ett evighetsjobb att ha häst, det finns alltid något att göra. Tur att jag älskar alla delar med att ha häst. Eller, eventuellt inte att frysa på vintern då, haha! När jag mockat ett gäng kärror så städade jag stallet lite. Var ett mindre bombnedslag före jag började, men blev ganska bra sen. Längtar tills hästarna är på bete så jag kan skura och göra fint! Haha, hur taggad som helst!

Imorgon är jag ledig och det är arbetsdag på schemat! I bergsbyn ska vi röja en stig så man kan rida ut utan att rida på storvägen, sen ska vi bygga sommarhagar där också! Gabbi ska motioneras också. Sen ska jag som sagt göra klart betet i Ljusvattnet och så ska Kråkan sättas i vagn. Vilken kanondag!

Nu är också avmaskningsmedlet fixat, så bägge hästarna får sig en kur innan betessläpp.

Livet leker! Jag är inte avundsjuk på folk som är bittra och långsynta kan jag säga, så jobbigt allt måsta vara. :)

Lukas för ett år sen ♥


Jobbig dag för fröken!

Idag har det inte blivit mycket gjort! For till Lukas imorse, där hela grabbgänget låg och sov, jag fick värsta sommar-och-betes-känsla. Brukar nämligen alltid fara förbi betet innan jobbet på morgonen och kolla läget, då brukar dom ligga och sola och mysa i sanden!

I väntan på att Kråkan skulle vakna så mockade jag vidare i hagen och nu börjar slutet närma sig, woho! Sen är det bara Kråkans hage kvar... Haha. Tur att det inte alls är lika mycket. När jag är klar där kommer pappa med traktorn och kör bort allt lagom till betessläpp. Då har vi rena och fina hagar till hösten, känns helt underbart att få det gjort!

Sen är det bara stallständingen kvar. Jag var dock duktig och skurade stallet en vända i november-december, så det är inte så hemskt smutsigt i år. Jag önskar att jag hade tid att måla stallet utvänding, men får nog inse att det inte finns tid för det. Men vem vet, om jag ger mig fan på det kanske jag hinner. Då kommer det bli kanonbra!

Kråkan vaknade till slut och fick komma in för tömkörning. Han är så jäkla cool nu! Han fick prova ha bakbensskydd, knäkappor och käk idag och kunde inte bry sig mindre. Han fick gå över lite stockar och kullar i skogen och tog det mesta med ro. På onsdag får han mest troligt sättas för vagn första gången, spännande!

Sen så var det Gabbis tur. Utrustningsändring med en alldeles för lång martingal som snyggt hängde och slänge och en Marre på ryggen. Som tur var så hjälpte Marre så bra att martingalen var överflödig. Jag skulle visa vilket odjur(överdriver inte alls, nejdå) hon var igår, men då visar hon sig från en mycket bättre sida såklart. Jag hoppade upp och red en stund i slutet och fick en jättetrevlig ridkänsla. Att Marre sa en massa snälla saker om henne efteråt värmde i mammahjärtat!

Sen så fick hon bli skodd också. När det var dags för hov nummer fyra så var hon så trött att hon hade kunnat somna. Innan skoningen så hann hon dock gå och lägga sig och sova i hagen en stund. Lillhjärtat! Imorgon blir det eventuellt en liten skrittvända ute, vore bra att komma igång med lite uteritter nu!

Kvällen avslutades på bästa sätt med tacos med lite brudar hos mig. Jag har världens bästa vänner, just so you know! ♥ 

Ni får ju gärna slänga in en kommentar om min lilla poahäst! (Gärna beundra hennes galoppobyte lite extra!)

Gurka

Idag har det blivit en chilldag. Körde upp Lukas till travet för skoning imorse, sen fick han gå på gräsmattan under tiden jag mockade hagen.

Efter det blev det solning och grillning, för tredje dagen i rad. Det fortsätter smaka lika fantastiskt kan jag lova! 

Sen rullade jag vidare till nästa stall för att motionera Gabbi lite. Hon var inte jättedyr idag. Övade på sina nya trick "kasta-så-mycket-det-går-med-huvudet" och "springa-så-fort-benen-bär". Imorgon blir det utrusningsändring i form av martingal + Marre. Så får hon styra upp det jag ställt till med, hehe.

På den positiva sidan så var hon trevlig i skritten och gjorde alla tre byten jag bad om rent (minst 2,5 rena i alla fall, hehe) och direkt på hjälpen. Sjukt trevligt att hon bjöd på det! Skrittade både av och fram på terrängen, vilket var klockrent, hon bara skrek lite. (Och alla andra hästar svarade såklart för att göra det hela ännu mera ensamt.) Efter ridpasset fick hon duscha och käka lite gräs, myspys.

Kan för övrigt upplysa er alla att jag ska kolla tänderna på henne. Misstänker att det aldrig är gjort i hennes femåriga liv, kanske på tiden! Ska bara komma ihåg att boka en tid på kliniken. Vilket jag kommer glömma!

Bjuder på en fin bildserie från ett betesläpp för några år sen. Nemo var inte jättesnäll med stackars Rist svans. Även Iris var hyfsat rabiat. Enjoy!
(Kolla noga på sista bilden, till vänster om Nemo. Jepp. Det är en stor bit svans. Tur att det fanns mycket att ta av!)Camilla ♥ Sommar

Idag har vi sommar! 18 maj och vädret visar sig från sin bästa sida! Och jag har varit härligt effektiv, precis som det ska vara!

Började dagen med att ställa Lukas på gräsmattan och mocka lite hage. Nu har jag mockat allt som har torkat, så nu får jag vackert vänta på att resten av hagen blir torr. Efter det så tömkörde jag och Tomas Kråkan. Han är så tuff! Han har en härlig inställning. Det enda som är läskigt är att "byta underlag". Alla underlag går bra att gå på, men när man går på grusväg och det blir asfalt är det mycket underligt. För att inte tala om vattenpölar! Dock är han inte ett dugg rädd, bara inte speciellt intresserad av att gå där, haha!

Sen så låg jag och solade en timme. Det är nog något av det absolut bästa jag vet. Love life!

Sen så åkte jag och pappa till Ljusvattnet och slog ner lite trästolpar. Pappa såg dock lite sliten ut i värmen, så vi fortsätter imorgon! Sen gjorde jag lite ärenden i stan innan jag åkte till nästa stall.

Väl där red jag två hästar, Lasse och Brandy. Lasse är en riktigt fin holländare som kräver lite ridning. Brandy är en härlig liten d-ponny! När jag red Lars så hjälpte Marre mig från marken. Lasse är fantastiskt rolig att rida! Och när jag gör rätt så gör han det också, men det tog ett tag innan jag förstod exakt hur jag skulle göra. 

Brandy jobbade jag mest på att få upp på yttertygeln och försökte tänka på min jäkla sits. Den suger tametusan! Så imorgon när jag rider Gabbi så ska jag fokusera som en galning på skänkeläge och att ha en stilla och låg hand. Skärpning!

Imorgon ska Lukas få åka till travet och få nya skor. Dock hann Royal stänga innan jag skulle köpa skor. Så jag får försöka hitta en baksko som fungerar (till den hoven han har haft en aluminiumsko) så får han köra en vända till med skorna han har. Han går ändå inte mer än 1-2 gånger i veckan längre, så det ska nog gå bra.

Ljusvattnet ♥

Sommarvärme! + Ridfilm!

Idag efter jobbet så har jag NJUTIT. Det är sommarvärme idag och livet leker!

Igår så lånade Marre Gabbi av mig och red en vända på ridbanan. Och idag hjälpte hon mig när jag red. Så nu har vi lite nya grejer att jobba på! Väldigt simpelt saker, gå undan för innerskänkel och upp på yttertygel.

Idag fick hon prova ett nytt bett, novabett. Direkt jag satt upp så märkte jag en stor skillnad från sist jag red. Hon sökte sig ner på ett annat sätt och var lite stadigare i munnen. Dock så är hon lite all over the place med huvudet än så länge, men det kommer.

I traven så har jag en alldeles för ostabil hand, inte konstigt att hon vevar med huvudet(vilket gör min hand ännu mera ostabil), men jag fick nog till det lite bättre efter filmen tog slut, Marre kom med lite tips! Dessutom drar hon gärna iväg i traven lite, och då tappar jag rytmen själv, så det är bara att rida ordentligt och jobba vidare på sitsen!

Det blev en mysig sommarkväll men lite pyssel, putsning av läder och sådär innan jag plockade in hästarna och åkte till Lukas. Dom får börja sova ute på nätterna nu, men Lukas fick ha ett 100gr-täcke på sig, han är ju så frusen av sig. Sen började jag mocka ur hagen. Den har torkat till 80%, så nu kan man äntligen börja snygga till ordentligt! Härligt att mocka hage klockan 22.00 på en fredagkväll, kan man ha det bättre? ;D

Nu har jag tre-dagars helg! Fantastiskt skönt! Jag ska vara ute och njuta av vädret hela helgen! Jobba vidare på beteshagen, som för övrigt kommer bli mer bebodd än jag trott förhoppningsvis! Lukas och Nalle går där hela sommaren, Berra kommer när gräspollen-säsongen börjar(Ja, han är allergisk, snutten), ungefär vid midsommar. Därefter kommer Kopia och Leon och även förhoppningsvis Herman och Corint! Oj så roligt!!!

Jag ska även mocka hagen vidare och hästarna ska skos. Kråkan ska tömköras och pållarna ska ridas. Och vädret ska vara fint. Vad mer kan man begära?!

Här kommer en filmsnutt från idag. Jag är som sagt inte nöjd med min hand. Skämmes!

Vaccination

Idag har det varit fullt ös, som vanligt!

Började med att rida min svarta prins på ridbanan. Idag var han inte alls lika "på" som han brukar. Jag kunde lätta ur i handen och använda skänklarna utan att han tog tillfället i akt och ökade farten. Jag kunde inte sätta något tryck alls i honom. Så vi red helt enkelt på helt långa tyglar idag, i en djup, lång och låg form. Lukas frustade och var kalasnöjd. Vi galopperade en hel del och han bara rullade på i ett lugn tempo och var fantastiskt avslappnad. Härligt!

Sen så tömkörde jag och Tomas Kråkan en vända. Jag är imponerad, han skötte sig kanon! Härlig framåtbjudning och tog styrningen bra.

Efter det så rakade jag Berra. Han var sjukt långhårig och blev fantastiskt fin när jag var klar. Han såg faktiskt ut att tycka att det var otroligt skönt att bli av med pälsen.

Gabbi fick chilla idag. Veterinären var nämligen förbi i stallet, så jag passade på att vaccinera henne. Så imorgon får hon vila och så ser vi om jag rör lite på henne på onsdag.

Jag har också jobbat på travet. Måste säga att det är både stressigt, men framför allt, roligt att vara vinnarcirkelpersonal. Få sitta bakom fina hästar som precis vunnit lopp är ju riktigt trevligt. (Speciellt eftersom jag fick dom snälla hästarna och min kollega fick dom bråkiga, hehe.)

Om min transport har fått sommardäck så är dagen fulländad. Jag har nämligen inte varit hemma, men har jag tur så har pappa gjort en insats! Att det dessutom har varit kanonväder idag gör ju inte livet sämre. Fina hästar och fina vänner, mer behöver man inte! ♥

Hoppbilder!

Bästa Maja har fotat, tack! Bjuder på att jag inte ser ut som folk på bild!
 

Lycklig!

Fantastisk dag. Helt underbar. Perfekt!

Började dagen med att släppa ut odjuren, göra stallet. Jag var så duktig att jag cyklade dit. Men var tvungen att cykla hem och hämta bilen för att jag skulle koppla finkan och köra och duscha Berra. Mycket smart, haha! Tur att jag har nära!

Berra har fått duscha idag, han ska rakas imorgon. Han har nämligen tappat vinterpälsen, fått sommarpäls. Den slutade dock aldrig växa och nu har han typ vinterpäls igen. Detta händer varje år och tydligen ser hans syskon(samma mamma) lika tråkiga ut. Dåliga gener! Så nu ska han helrakas så han slipper svettas så mycket i onödan.

Sen har jag kikat på tävlingar idag igen. Provade fota lite, men vill kräkas. Mitt dyra objektiv och jag samarbetar inte alls. Blir inte bilderna bra så är det inte roligt att fota. Och fotar jag inte så är jag ju inte direkt taggad på att köpa ett nytt objektiv som fungerar bättre, eller hur? Ond cirkel! Mitt kamerahus har varit med ett tag också, så jag borde nästan köpa nytt där. Använder än så länge min jobbkamera, men den kommer jag få skicka tillbaka inom kort tror jag..

Efter tävlingarna var slut så fick stallets ungisar åka på äventyr! In i transporten och upp på SRK för att hoppa tävlingshinder! Gabbi var fantastiskt duktig. Hon fick hoppa olika lådor och grindar och även en kombination. Helt sjukt duktig var hon. Tittade lite, men hoppade ändå. Jag tycker dessutom att jag lyckades vara kall och sitta kvar och vänta. Coacherna klagade inte så mycket nämligen. Dom är för övigt bäst, puss! ♥

Imorgon ska jag bara göra roliga saker! Ringa lite samtal, rida Lukas en vända, pyssla i stallet, ordna sommardäck till släpen, raka Berra och jobba på travet. Tagga livet!

Visst ser min lilla sparv ut som en riktig ridhäst?!

Helg!

Vilken dag! Efter jobbet så blev det att fixa stall ett, sen åka och titta på lite tävlingar på srk.

Efter det så for jag till stall två och red Gabbi en vända. Idag kändes hon störd över något, kanske bara på lite dåligt humör? Klockan var i alla fall ganska mycket, dessutom regnade det, så det kanske var något av det som irriterade henne? Vi får helt enkelt se hur hon känns imorgon, då tar vi nya tag!

I helgen är det fullt ös! Tomas är borta, så det blir ett gäng givor i stallet, får försöka pussla in det då jag egentligen hade tänkt vara på tävlingarna hela helgen. Dessutom ska både Gabbi och Lukas ridas, sen tänkte jag ta kråkan på en promenad. Berra ska jag försöka duscha då han ska rakas snarast, han är så otroligt långhårig! Pälsmonster!

Om några veckor är det dags för betessläpp, hoppas på bra väder i månadsskiftet! Det ska bli så fantastiskt lugnt och skönt! Bara ha ett stall att sköta om. Betet ligger dessutom bredvid vägen mot jobbet, så det är lätt att titta till hästarna som står på betet. Det kommer förresten bli ovanligt lite hästar i år! Vi brukar ha 5-6 stycken, men i år blir det bara 2-4 stycken mest troligt! Men det blir skönt det också, kanske bygger lite mindre hage i år. 9 hektar är kanske att ta i om dom blir lite färre!

Dock ska hagen byggas innan det är dags för släpp, när jag nu ska hinna det? Men sen ska stallet skuras och hagarna mockas helt rena. Det är så underbart att få det gjort, så är stallet i kalasskick till hösten igen!

Det är synd att det blev så dåligt väder med mycket regn, det var nämligen inte speciellt långt bort att hagarna skulle ha varit torra, då hade jag kunnat börja mocka redan nu.


Ridtur!

Idag var det äntligen dags för en ridtur på Gabbi! Det var en vecka sen sist. Vi gjorde inget komplicerat, kollade bara att hon kom ihåg allt som hon har lärt sig. Nu kan jag förbereda fram/bakdelsvändning genom att göra en halvhalt, som jag gör bara genom att krama med knäna lite lätt, härligt. Det är otroligt roligt att hon redan kan skilja på fram, bakdelsvänding och skänkelvikning. Hon gör det såklart inte korrekt, men hon förstår innebörden.

Hon fick dessutom prova en ny sak idag! Det låg nämligen framme fem stycken travbommar. Första gången trampade hon på några stycken, sen red jag över dom 4-5 gånger till, vilket hon gjorde väldigt avslappnat och trevligt.

När jag var klar på banan så skulle jag rida över en liten nedsänkning som var liiite lerig. Det ville inte damen, så där hade vi våran första diskussion! Det var väldigt harmlöst och över på någon minut. Jag var noga med att vara lugn och bestämd och pausa för att tänka. När hon väl gick över så var hon helt cool. Vi skrittade av en vända i skogen, där det fanns många saker att titta på. Så någon var trött i huvudet när vi var klara för dagen!
Jag har insett hur otroligt roligt det är att kunna bevara alla positiva sidor hon har, för något jag kan "skryta med", det är att jag är lugn och har stort tålamod när jag rider. 99/100 gånger i alla fall. Så än är jag inte perfekt, men jag jobbar på det. Jag har insett hur otroligt lite det hjälper att bli irriterad. Dock svarar hästar väldigt olika på att bli "tillrättavisade". Iris till exempel, jag grälade alltid på henne konstant när jag red. Hon skärpte sig och tog inte alls åt sig! Lukas blir otroligt sårad och ledsen om man säger ifrån med stränga rösten, så där räcker det med att jag harklar mig lite om han inte gör exakt som jag vill. Gabbi är känslig, men ganska tuff. Hon kan man säga ifrån ganska ordentligt med rösten och ge henne lite tid att fundera på vad hon gjorde för fel. Får hon sova på saken så har hon lärt sig till nästa dag.

På tal om att lära sig över natten. Det är så otroligt roligt med hästar. Vissa behöver man nöta grejer flera gånger och vissa lär sig under tiden dom inte gör något. Både Berra och Gabbi är den senare sorten. Berra behöver man prova en sak på en gång, sen kan man rida fem veckor senare, och då kan han saken man tränade på. Dessutom klockrent oftast.

Gabbi är likadan. Så jag kan utan problem låta henne vila 3-4 dagar i veckan. Hon lär sig nämligen saker under tiden ändå. Fråga mig inte hur det fungerar!

Imorgon ska jag och Tomas tömköra kråkfågeln, spännande! (Han har förresten inte provat bita mig en gång än, han som tydligen skulle vara värsta huggormen. Vi får se om han gör något försök!)

Bra bloggare

Jag måste be om ursäkt, jag är tydligen värdelös på att blogga. Men nu är det vår, jag är utomhus istället för att sitta vid datorn, tjoho! Försöker sammanfatta vad som hänt sen sist.

Söndag:
Jobbade. Sent på kvällen lastade jag och Tomas Lukas och åkte och hämtade den nya stallmedlemmen, Kråkan! Han är alltså en ettårig hingst. Han gick faktiskt nästan raka vägen på transporten, där Lukas försiktigt nöp honom i näsan när han inte stod still, duktig farbror Lukas!

Måndag: 
Skulle egentligen jobba lite extra, men hann inte med det helt enkelt. På morgonen hade Gabbi tydligen vevat med frambenen och fastnat i tråden. Sen hade hon rivit ner två trästolpar. Hon var lite varm i ett framben, så jag ringde veteinären direkt och bokade tid för ultraljud på kliniken. 

På kvällen jobbade jag på travet. Jag har fått ytterligare en arbetsuppgift, jag jobbar nu med att dra open strech-linje, är startpersonal och vinnarcirkelpersonal. Som vinnarcirkelpersonal får jag och en till person ta hand om vinnarna i vissa lopp, under tiden som kuskarna blir intervjuade. Kul att få lite närkontakt med hästarna och inte bara stå och kolla på starter! Men jäklar vad vi får flänga fram och tillbaka. Tur att det är roligt!

Idag:
Crazy dag. Skulle köra upp för utökad b-behörighet imorse. Hade hyrt släp för att göra det hela enkelt. Kopplar ihop ekipaget. OCH LYSERNA FUNGERAR INTE. Det innebär alltså att jag inte får köra upp och pengarna för uppkörning + släphyra = 1400 kr bara är att kasta i sjön. (Roligt när man har 112 kr på kontot just nu.) Jag är rätt så förtvivlad och vet inte hur fasen jag ska lösa situationen. Men min sjukt gulliga uppkörningsman säger då att han kan flytta tiden till efter hans sista uppkörning för dagen, så jag får några timmar på mig att lösa problemet. Så jag lånar en bil, kollar så allt funkar och kör sedan upp senare. Själva uppkörningen gick i alla fall kanon! Så nu får jag dra ett lite tyngre ekipage, nice!

Förutom det så har jag även varit hos kiropraktikern. Han skannade min ryggrad för att mäta spänningar. Kan berätta att samtliga pilar ska vara korta och gröna. (som den längst ner till höger) Kan dock upplysa er om att jag inte har ett dugg ont, det är bara det att jag inte kan rida Lukas, han går på snedden. Undrar varför??!
Dessutom så har jag kollat igenom Gabbi. Kanonfin i benen och fick bli longerad. Så det är bara att boka av veterinärtiden, skönt som fasen! Jag är dock inställd på att allt ska gå åt helvete direkt något händer nu..
Det gick lite bättre att longera denna gång, hon tog alla kommandon när jag ville att hon skulle öka farten. Dock var det inte lika intressant att sakta av! Hon har dessutom fått sitt nya Glen Gordon Ariel-träns, så fint!

Sen har jag gått en vända med Kråkan på gården. Han gillar tydligen att bitas, men jag har bestämt att han inte ens ska få prova, här ska vi uppföra oss exemplariskt. Han kommer garanterat bli tillräckligt jobbig när han blir könsmogen ändå!

Återbesök

Igår longerade jag Gabbi en vända. Gick sådär måste jag säga. Vi får väl se om det går bättre nästa gång helt enkelt!

Imorse kom Ingemar på återbesök. Han tyckte att hennes snedhet såg bättre ut och att hon hade musklat på sig. Härligt att höra! Så han tror enbart att hon är sned för att hon är svag. Men han ska få komma tillbaka om några veckor till och se att det fortsätter gå åt rätt håll.

Gabbi har fått en ny hagkompis idag, han heter Bailando och är sex(?) år gammal, så dom är nästan jämnåriga. Gabbi blev sjukt lycklig och ville leka och helst springa i rumpan på sin nya kompis. Han var inte jätteglad över det kan man ju säga.. Dock så fick jag en bild några timmar senare, då dom delade hö-hög. Snuttisar!

Lukas har jag ridit ut en lite längre vända. Jag kom också på varför jag alltid sitter ner i galoppen när jag rider ut. Det går lite onödigt fort annars, hehe. Jag höll dessutom på att falla av igen. Vi skrittade av, på långa tyglar och utan stigbyglar när Lukas blir "jätterädd" för ingenting och kastar sig runt. Han har blivit lite laddad av att vila så mycket tror jag. Han fick busa lite då vi mötte bruksnordisen Rist som behövde lite draghjälp = Lukas fick galoppera förbi bruksnordis + 8-hjulsvagn i skogen, wohoooo! Rist travade cirka 50 meter, så jag tror vi lyckades. Hehe.

The big suprise

Nu tror jag att jag kan avslöja "hemligheten"! 

Berra har fått en lillebror! Han heter "Kapten Kråka" och är en kallblodshingst på ett år. Döpt efter ingen annan än Commander Crowe, hur fränt? Har stulit lite bilder från uppfödaren. Han anländer mest troligt på måndag til stallet!

Kapten Kråka R.F.
e. Tangen Scott
u. Änga Märta
 

Sjuk!

Idag har jag varit sjuk. Hade utsläpp imorse och mockade åt Gabbi. Det tog sjukt lång tid och var helt galet jobbigt. Så jag insåg att jag inte skulle palla jobba, så jag ringde och sjukanmälde mig. Det är helt emot mina principer och jag känner mig fruktansvärt lat. Hehe. Jag for direkt till nästa stall och mockade åt Lukas. Sen köpte jag halstabletter och sov halva dagen. Nu börjar jag må lite bättre och siktar på att jobba imorgon.

Imorgon ska Gabbi få longeras med inspänningar första gången. På lördag morgon kommer equiterapeuten, sen blir det vila i helgen. Vilket känns lite tråkigt, för jag vill rida massor. Helst två gånger om dagen. Helt klart nackdelen med att ha unghäst, dom måste vila och smälta allt hela tiden, hehe. Tur att jag jobbar på söndag, då kan jag både tjäna cash och ha något att göra, win.

I övrigt är det sjukt mycket som händer just nu, jag måste skriva ner allt viktigt, annars glömmer jag det. Men om en vecka är förhoppningsvis två grejer avklarade.

Jag vet inte om det är okej med så här mycket snö i maj btw.

Mer bilder!

Några veckor sen fotade jag Marre och Primo.
 

Lite bilder

Jag har inte fotat på evigheter. Inte seriöst sen förra sommaren. Och ja, jag har fasen glömt hur man gör. Så bjuder på lite markarbetsbilder från igår.

 

Maj!

Äntligen går vi in i maj, hur underbart? Nu är livet fantastiskt tills det blir september igen, woho! Siktar på den bästa sommaren ever, ok!?

Idag har Gabbi fått hoppa bana. Hon är så fruktansvärt förståndig. Helt otittig och väldigt shyst! Jag klantade mig en gång genom att komma i korsgalopp och sitta fast i innertygeln, så då skuttade hon på sidan. Annars skötte hon sig exemplariskt!

Lukas fick gå lite dressyr idag. Han var på sitt vanliga dressyrhumör, det innebär att han ignorerade mina halvhalter. Dom dagar han lyssnar är han amazing att rida. Vilket är typ en av tio dagar. Han var superbusig när vi galopperade. Det innebär att han ruskade på huvudet en gång, haha. Inte så dramatisk! På vägen hem red vi genvägen genom skogen för första gången. Halvvägs var den dock avspärrad med ett plastband som inte gick att rida runt. Det var dessutom för lågt för att jag skulle nå det från hästryggen, så vi kom mot det i trav för att skutta över det. Jo tjena, Lukas hoppade typ fyra meter långt och var helt överlycklig, sötnosen.

Nu är det bara att ni kommenterar genast!RSS 2.0