Till salu

Helt nytt fleecetäcke stl 145, inte ens uppackat ur förpackningen, 150 kr
 

Jag blir galen

Prio ett i helgen kommer att bli STÄDNING! Hemma har jag borta två jackor och i stallet ett par skydd och samtliga halsar till mina täcken. Och jag har ingenstans att lägga dom heller, så jag förstår verkligen ingenting. Men som sagt så blir jag helt galen när jag har grejer borta. Det är på den nivån att jag typ inte kommer kunna sova ikväll. Detta trots att vi hade inventering på jobbet och att jag 11 timmar senare bara vill dö. Men nejdå, upp och börja klockan sju imorgon igen!

Efter många timmars pissregn så var Gabbis täcke torrt när jag tog in henne. GILLA!
 

Berra är i farten!

På fredag startar Berra på Bergsåker...

Och på måndag i Boden! Hejja! (Och spår ett på volten båda gångerna, hur ofta händer det? I Berras fall är det bara när det är sju hästar på volten framför. Eller, det känns i alla fall så!)
 

Horseware-täcken till salu

Amigo mio 200g stl 140. Kanonskick. 500 kr.

Amigo 400g med hals 150g. En pytteliten lagning på rumpan som knappt syns. Det läcker inte in där eller något, är lagat av ett proffs. Ett kanontäcke som jag aldrig skulle sälja om inte Gabbis rumpa stack ut, haha! 1000kr

Rambo 370g. Stl 140. Utvändigt är det som nytt. Berra lyckdes dock klä av Iris och förstöra fodret på det, så det är utbytt till ett nytt i samma material. Det har släppt lite i en söm. (typ 10 cm), vilket är lätt att fixa, men det stör inte funktionen. 1200kr
 

Mörker

Idag så blev det en liten uteritt. I totalmörker. På med reflexer och pannlampa. Kråkans uppfödare, Frida var förbi stallet idag med ett reflextäcke, vilket blev helt kanon! Så vi syntes absolut. Pannlampan fungerade också jättebra, en del hästar brukar nämligen tycka att skuggorna är lite märkliga. 
Jag joggade Gabbi lite, hon lekte giraff i början och tyckte att det var så spännande att vara ute i mörkret. Och jag var hemskt glad över pannlampan, annars skulle vi inte ha varit på vägen, för Gabbi har noll koll! Jag lovar att jag blev livrädd när jag såg två ögon som reflekterades inne i skogen, men det visade sig att det bara var en kisse. Vi hann möte fyra olika katter på våran korta tur, de ni!

Sen så mötte vi också en traktor på den smala grusvägen i skogen. Som hade rejäla strålkastare, brummade rätt ordentligt och såg väl hyfsat skräckinjagande ut. Inga problem. Vi mötte en vedtrave som stod vid sidan av vägen lite tidigare också. Den var totalt livsfarlig och det tog tio minuter tålamod innan lilla fröken vågade sig förbi. Jag förstår inte riktigt hennes prioriteringar??

Idag har hon också fått sitt nya Rambo Duo-täcke! Det är 100 gr och har en 300gr liner, såhon fick ha på sig det direkt. Det har dessutom löstagbar hals! Så nu har jag några täcken till salu, slänger upp dom strax!

Sen så målade det sista i sadelkammaren, så nu är det grundmålat ett varv! Nu återstår det bara att se om det räcker med ett lager färg ovanpå det. Det blir så sjukt bra!!
 

Nu jäklar så händer det grejer!

Efter lite efterforskningar (tack facebbok av alla ställen) så har jag äntligen fått fram lite äkta information om Gabbi! Gabbi ÄR fem år gammal. Så veterinären som var "100% säker" på att hon var fyra år hade alltså fel. Hon har INTE haft något föl som dom otroligt seriösa *host* svenska säljarna påstod. Hennes mamma heter Thira B och är nu 19 år gammal och tävlar fortfarande hoppning med en junior! Hon har gått 130 cm. Pappan heter Zamdoro MP, det är hans gamla ryttare som har bekräftat dessa uppgifter och han hade full koll på vem Gabbi är! Zamdoro är 9 år gammal och går för närvarande 140.
Jag har ingen som helst koll på avel, men har fått förklarat att Sam R, Gabbis farfar, fick 10, 9,5, 9, 9,5 i hoppning på sitt hingstprov. I varje fall så skulle det vara bra stam, vilket är fantastiskt roligt att höra! Så nu har jag något att utgå ifrån om jag skulle vilja producera en bäbis någon gång i framtiden.

Hjälpsamma personer i Holland ska dessutom kolla om jag kan få tag i Gabbis riktiga papper, jag blir så glad att folk anstränger sig för min skull! Dessutom kanske det kommer upp någon film på Zamdoro som jag kan visa er så småningom!
 

Ny design!

Vad tycker ni, visst är den kanonfin!? Dock så inser jag så otroligt lite bilder jag har på mig och Gabbi som faktiskt är fina! Dom som Sofia tog på oss i somras är fantastiska, men det börjar vara dags för lite nya. Är någon intresserad på att fota lite?

Jobbet med sadelkammaren går framåt! Jag har grundmålat tre väggar idag, så jag hoppas att jag hinner den sista väggen och taket inom kort, sen så ska den målas ett varv till. Efter det ska golvet in och sen är det bara det roliga kvar, skruva upp alla hängare och in med grejerna! Tjoho!!!

Före och efterbilder kommer då det är klart!
 

Presentation

Jag heter Camilla, är 24 år gammal och bor i Bureå utanför Skellefteå i västerbotten. Jag har ridit sen jag var 14 år gammal, men bara tävlat i några år.

Min första häst var ett varmblod som hette Iris, henne började jag sköta när jag var 14 år och hon var en aktiv travhäst. Till slut så fick jag henne från ägaren. Jag red in henne och hade henne i tio år, vi tävlade lite hoppning på lägre nivå och gjorde det mesta!
Nästa häst var en riktig stjärna, Lukas! Han var också ett varmblod, en riktig stjärna! Vi tävlade i hoppning upp till 110cm. På dom två åren vi hann tävla så lämnade vi inte en tävling utan rosett, han var snabb och väldigt försiktig och ställde upp i alla lägen och hade alltid spetsade öron! Tyvärr så var han skadedrabbad det sista året och blev utdömt i början av sommaren 2013. 
I mars 2013 så köpte jag Gabbi, eller LÉtoile(som är franska och betyder "stjärnan") som jag döpt henne till. Hon hade nämligen varken ett riktigt namn eller ett pass när jag köpte henne. Hon är importerad från Holland och är fem år gammal. Trots att hon är papperlös så har jag lyckats få reda på stammen. Zamdoro MP - Thira B. Hon blev inriden i år och är en fantastiskt trevlig häst. Tillsammans med min kompis Sandra så har hon i oktober 2013 startat felfritt 1m.

Andra hästar som kommer nämnas är Berra & Kråkan. Dom är kallblodiga travhästar som delar stall med Gabbi. Berra har jag skött om i fem år och han är en riktig duktig travhäst! Kråkan är en ettårig hingst som nyss är inkörd och är fantastiskt cool!
 
 

 
 

 
 
 
 
 

Ojdå

Gabbi fick sig ett nytt vintertäcke för att hon var så duktig idag.. Eller för att hon har breddat sig så pass att alla täcken i 140cm har blivit lite för små!
 

Planering

Jag ser faktiskt (nästan) fram emot den här vintern. Mest för att jag ser fram emot alla träningar och förberedelser inför nästa säsong! Jag hoppas på kanonunderlag i vinter så att vi kan galoppera massor! Påmin mig gärna om det här när jag fryser och klagar. 

Kortsiktigt så blir det ingen hoppträning i veckan, vi tar det lugnt med vila/skritt i veckan och så lite uteritter i helgen om underlaget tillåter, sen kör vi igång igen.

Jag är faktiskt inne på att köra in henne också! När det fryser i marken så blir det ridhus eller skritt som gäller, så då kan jag lika gärna tömköra. Och jag tror att det inte skulle vara några problem alls att sätta henne i vagn, hon är så fantastiskt förståndig. Och vissa gånger är det riktigt trevligt att ha inkörda hästar. När jag hade stukat foten och inte kunde rida på tre veckor så var det fantastiskt. Och så kan man bädda ner sig med massor av filtar också när det är riktigt kallt ute.. Bara fördelar! Det återstår att se om jag lyckas att påbörja projektet bara.
 

Photoshoot - Jennie & Valle

 

Last week

Den förra veckan var inte alls rolig. Jag var nämligen sjuk onsdag-fredag, men vägrade sjukanmäla mig. För jag var inte SÅ sjuk, ni vet väl hur det är? Jag mådde i alla fall ganska bedrövligt.

På onsdagen var det dessutom hoppträning och jag var inte speciellt sugen, men det gick faktiskt bra att rida. gabbi fick se galoppbommar för första gången. Det gick faktiskt bra. Hon förstod inte alls hur fasen man skulle ta sig över 5 stycken galoppbommar dom första gångerna, men när hon väl förstod så var det busenkelt. Men trots att det blev knasigt så gjorde hon sitt bästa endå, härlig inställning! Sen så blev två av dom fem bommarna upphöjda, så det blev en kombination med galoppbommar mellan, vilket gick bara fint! Sen så hoppade vi tre räcken på långsidan med 6-7 galoppsprång mellan. De sista vändorna så fick jag en riktigt trevlig känsla! Duktig tjej!

Sen så hade jag tänkt duscha henne, men jag har inte fått någon ny nyckel då det är bytt nyckelsystem trots att jag har hört av mig för flera veckor sen. Så nej, hon fick vara lortig på helgens tävlingar, haha!

Torsdag-fredag var jag som sagt sjuk och gjorde så lite som möjligt. Fixade lite inför helgens tävling och smörjde inte en pryl. Det är nog första och sista gången jag gör det inför tävling, haha! Jag kan ärligt erkänna att förutom en puss i boxen på torsdagen så rörde jag inte min häst på två dagar. Då är man inte pigg!
Bus & Gabbi
 

Tävlingsreslutat!

Den här helgen har varit otroligt intensiv. Gabbi har nämligen tävlat båda dagarna! Hon har varit otroligt klockren att ha med sig. Hon har varit helt lugn, och bara glad över att få träffa alla sina polare från i sommar. På framridning och framhoppning har hon varit stencool. Det enda som har varit lite spännande var väl att det stod en massa människor bredvid hindren, haha. Hon har inte betett sig som att hon aldrig varit på tävling förut!

Lördag;
Sandra red en lokal 95cm avdelning B. Det finns egentligen inget att säga om det, det är bara att kolla in filmen! Gabbis tävlingsdebut! Hon tyckte att läktaren var lite spännande, det var ju en massa människor där!

Söndag:
Sandra red 1m, debut på den höjden alltså. Och Gabbi var fantastisk!!! Hon var felfri, det är helt sjukt så stolt jag är över min lilla stjärna! Så stjärnan har fått sin första rosett, nästa år ska hon och jag få jaga lite fler! Måste tillägga att jag är ganska säker på att hon aldrig har hoppat en ensprångskombination förut heller..

Nu får ni bjuda på lite kommentarer! Vad tror ni om min lilla häst, visst är hon en stjärna?!

 

Berra gillar hösten!

Idag är Berra i Boden och fortsätter sköta sig helt fantastiskt! 500 meter ifrån mål så satt han fast med sex hästar framför sig, men med lite tur så fick han sig ut och spurtade riktigt bra till en andraplats!

Berra har alltså passerat över 100k i år och 700k totalt i insprungna pengar! Vilken kämpe! Duktiga, duktiga Berra!!
 

Frustningar

Idag stod ett ridpass på ängen i skymningen på schemat. Skulle Gabbi bråka lika mycket som förra gången eller sköta sig? Om vi säger såhär så var det hårfint. Hon var pigg och spänd och jag kände tendenserna i skritten i början, men jag gullade lite med henne så hon skötte sig! Dock var hon fortfarande väldigt spänd. Så vi skrittade. Och skrittade. Och skrittade lite mer. Volter, halter, bakdelsvändningar i all evighet. Till slut så slappnade hon av lite. Hon blev i alla fall lite lydigare. Så då gjorde vi lite övergångar till trav. Massor. Det stora målet med ridpasset var att jag ville att spänningarna skulle släppa och att hon skulle börja frusta. Men efter lite övervägande insåg jag att det blev ett litet för högt mål idag. Det var väldigt nära, men hon vågade inte riktigt slappna av det sista som behövdes. Men hon travade bitvis i en riktigt trevlig form, var lätt i handen och lyhörd. Det fick räcka! 

Man kanske inte kan begära så mycket mer av en fyraåring som rids i halvmörker på en äng, i blåsten, för andra gången i livet, haha? Jag kanske ska vara glad över att hon inte exploderade och planterade mig i ett dike? Fortsättning följer på projektet "avslappnad häst på ängen" !

Arbetet med den nya sadelkammaren går fort framåt!! Nu är väggar, tak och dörr klara! 75% av spånet som ska fungera som isolering är inskottat i väggar och tak, nu ska det in med el, målas och in med golv. Sen är det den roliga biten kvar, inreda!! Den blir inte stor på något sätt, men att gå från städskrubbs-storlek till normal sadelkammare kommer att vara himmelriket!  

Slutresultatet kommer garanterat likna det här, jag lovar.
 

Lätt och roligt

Idag blev det ändrade planer, ingen hoppning! Dock så blev det ridhuset idag ändå. Tanken var väl ett renodlat dressyrpass, men det stod framme två små klossar, perfekt att rulla på utan några krav alls. Vi kom lite knasigt på dom några gånger, men det är nyttigt för gabbi att se sig för och lösa det själv. Sen tog vi två små skutt på ett litet räcke, roligt! Idag var hon 100% samarbetsvillig, sprang ingenting och skötte sig helt enkelt jättebra! Okomplicerat och roligt var det!

Jag kan också meddela att hon har helt slutat att kasta med huvudet. Hon har inte gjort det en enda gång på flera veckor, inte ens igår då hon protesterade allt hon kunde. Vårat nuvarande "problem" är galoppfattningarna. Hon verkar ha gjort det till en sport att alltid fatta fel galopp just nu, haha. Jag är inte direkt orolig över att vi inte ska få till det, det sitter till 100% säkerhet i min ridning, så med lite hjälp från backen kommer det gå över. Det roliga är att dom första 3-4 månaderna fattade hon inte fel galopp EN ENDA gång, men har börjat med det nu. Jag undrar vad som snurrar i hennes lilla huvud? 

Jag har fått veta lite roliga saker om att vi eventuellt kommer få någon hopptränare som kommer och håller kurs i vinter. Om det hela går i lås så kommer en av mina två "drömtränare" eventuellt upp, det ska i så fall bli fantastiskt roligt att prova rida för honom i så fall! 
 

Today was the day

Visst är det lite märkligt att jag har haft Gabbi i över ett halvår och hon har aldrig testat mig? Hon har protesterat och det har varit lite kommunikationssvårigheter, men ingen ren "testning".

Men idag så provade hon! Det är fortfarande fruset i marken, så vi red på en äng, planen var att jogga lite och gör alite övergångar. Hon var pigg och det hela var ganska spännande, stora ytor utan någon form av inhägnad, så hon hade inget att ta "stöd" mot. Att vi bara gjorde lite skritt-trav övergångar igår och inte har gjort något riktigt pass sen i onsdags gjorde säkert sitt.

Jag gjorde mycket övergångar men hon var ganska springig och tog inte riktigt förhållningarna, så vi nötte vidare, helt plötsligt så ville hon inte gå i höger varv, hon bröt ut i riktning mot stallet och när jag fortsatte rida till höger så kastade hon iväg bogen, stannade och tänkte uppåt. Hon reste faktiskt lite en gång också. Kastade sig iväg några språng i galopp och gav intrycket att hon kunde bjuda på härliga luftsprång.

När hon började testa så tänkte jag "var lugn, luta dig inte framåt och var mjuk och tydlig". Samtidigt undrade jag hur många jäkla varv jag var tvungen att rida innan hon gav sig. Ge upp finns inte i den situationen, inte heller säga ifrån, då hade hon tagit det hela ett steg längre. Jag bytte varv ofta då det gick bra i vänster varv, hon sprang bara lite mer där. Efter ungefär 4000 varv eller sju timmar. (Kanske 15 minuter, men det kändes som en evighet) så var Gabbi slut i huvudet och blev snäll och frustade och gick att trava av på långa tyglar. Så nu återstår det att se om hon har lärt sig ett hyss hon kommer använda, eller om hon insåg att det inte var lönt och sköta sig, vad gissar ni på?

Imorgon ska Sandra hoppa henne i ridhuset, då kanske hon kan få göra av med lite energi!
 

Here we go again

Veckorna bara rasar förbi. För varje dag så blir det mörkare och kallare. För er som inte bor här uppe i norr så kan jag meddela att det har snöat, är minusgrader och jag är tacksam över både fyrhjulsdrift och dubbdäck. Jag är barnsligt förtjust över att jag kan koppla ur fyrhjulsdriften och köra bakhjulsdrivet också. Ni kan inte förstå hur fruktansvärt roligt jag tycker att det är när man får sladda lite, haha! Utan broddar på hästen så skulle jag inte röra mig en meter utanför gården just nu, det är dessutom fruset i marken. Dock så har dom lovat varmare väder igen, så jag längtar redan!

Så idag gick det inte att trimma på ridbanan som planerat. Istället blev det en uteritt med övergångar skritt-trava 15 steg- skritt. Inte så spännande. Förutom att vi skulle gå över ett dike och Gabbi sa NEJ TACK. Jag tjollrade en stund och valde att kliva av och gå före innan hon blev för upprörd. Vi hamnade i det läget att jag inte hade kunnat tvinga över henne, men hon följde glatt efter när jag gick före. Så vi får göra om det en dag då det är lite ljusare, så hon ser att det faktiskt finns en botten som går att kliva på. Vi avslutade med att jogga lite på en lägda. Jag tror att det kan bli lite bättre resultat i dagsljus. Dels kan jag inte rida i mörker och dels så var det nog lite spännande!

Jag måste säga att benvärmare är fantastiskt. Jag håller ju redan på att frysa ihjäl, det står ju hela -1 grader på termometern. Långkalsonger + ridbyxor + benvärmare som man drar över låren blir fantastiskt mysigt. Och man blir inte ett dugg klumpigare, tummen upp på det! Våga vägra frysa!
 

Tävlingfoton

Jag lovade att bjuda på lite bilder, här kommer dom!
 
 

Bloppis, påfyllning

Bilderna är så dåliga att man inte kan tro att jag vill sälja grejerna, jag vet. Ber om ursäkt, men jag orkar verkligen inte plocka fram systemkameran. Eller vända bilderna rätt väg. Hehe.

Schabrak stl full från eskadron. Nypris typ 800 pix. Använt på 3-4 tävlingar, alltså i nyskick. 400 kr.

Piké från mountain horse i jättebra skick stl S, 150 kr

Bogskydd stl full i något fleeceliknande material. Kanonbra passform! 100 kr.
 

Träning!

Efter två dagar kurs i butiksekonomi så satt det fint med hoppträning!

För en utomstående är nog inte våra träningar så intressanta, Gabbi orkar inte så jättemycket. Det var lite bommar i trav och galopp på böjt spår och några fristående hinder idag. Bommarna på böjt spår var kanske lite överkurs, men vi gjorde det väldigt basic och gav oss så fort hon gjorde det på ett bra sätt.

Nu längtar jag redan efter nästa ridpass, här ska det finslipas på min ridning så vi är ännu bättre nästa vecka!
Att älska en häst

Jag är inte riktigt som många andra. Jag tycker många köper en häst, eller hund eller whatever. Sen har dom djuret i tre veckor och sen så "älskar jag hästen mer än allt annat". Okej att folk fungerar så, men det gör inte jag.

Jag tycker väldigt fort om nya hästar. Men jag har väldigt lätt att hålla distans, tre hästjobb senare och det har aldrig varit någon häst som jag har saknat. Inte ens Tone som bodde hemma hos mig i tre månader. När jag ser henne sköta sig bra på travet så blir jag glad och stolt, thats it. Just nu så är Gabbi bara en häst. Som jag gillar tokmycket, men just nu är det där det stannar.

 Innan jag kände att jag verkligen älskade Lukas så hade jag haft honom i minst ett år. Men sen... The love of My life. När jag väl älskar en häst så gör jag det så mycket att det värker i hjärtat.

Jag saknar min vackra svarta prins. Min stora kärlek. Gabbi är inte där än. Jag både längtar och fasar för det ögonblicket. För det är helt fantastiskt tills den dagen det tar slut, då är det fruktansvärt.
Fantastisk söndag!

Åh, vilken underbar helg. Jag har väldens bästa vänner, ni gör mig så lycklig!! Det finns inget bättre än att skratta så att man får ont i magen!

Idag så hjälpte Cissi mig att rida dressyr på Gabbi. Vi gjorde väldigt allt väldigt basic. Red på en stor "fyrkantig" åtta i skritt och trav och gjorde halt/avbrott och igångsättningar. Sjukt svårt att göra det helt rakt. Men fantastiskt nyttigt. Sen red vi bara lite på volt i trav och galopp och gjorde inget avancerat alls, men Gabbi kändes kanontrevlig och jag fick någon liten "aha-upplevelse". Så jag kände mig inte helt värdelös och vet vad vi ska bli bäst på, tjoho!


Efter det körde vi en liten photoshoot på Jenie och Valle. Jag lovar att försöka komma ihåg att slänga upp lite bilder här när jag har redigerat dom. Ska bjuda på dom jag tog på hopptävlingen sist också, har totalt glömt bort det!

Sen så var jag och kikade lite i ridhuset innan det var dags för trav. Jag jobbar med så härliga personer, det ska alltid vara lika roligt att gå till jobbet! Det gäller båda mina jobb, det är underbart. I alla fall så startade lilla Tone idag. Hon skötte sig kanon och blev tvåa! Så hon har startat tre gånger och kommit 2-5-2 och tjänat strax över 20 000 kr. Det kunde man inte tro i vintras då hon var så stressad och bara skulle skena! Lilla smulan! Visste ni förresten att jag blev erbjuden att köpa henne? Och övervägde det.. Då hade hon betalat för sig vid det här laget, kanske dumt att jag inte slog till? ;) Men då skulle jag inte ha haft Gabbi, så det var nog tur att jag lät bli, haha!

Berra startade också, gjorde allt grovjobb och galopperade bort en tredjeplats strax innan upploppet, men han ställde sig och fick en femteplats i alla fall. Men han kämpade riktigt bra!

Ärthjärnorna 1-5 som gjorde sitt bästa för att sabba dagens fotografering..
 

Fina smulan!

Sandra hoppade Gabbi i ridhuset idag. Hon är så jäkla duktig! Sandra alltså. Eller båda två! Sandra gör det så otroligt okomplicerat när hon rider Gabbi. Hon rider fram, tar några språng och hoppar sen banan som står framme. Busenkelt. Jag tyckte att det såg fruktansvärt högt ut och förstår inte hur någon törs hoppa över en meter, haha!

Gabbi tar allt med ro, förutom att bli lämnad, det är nog det enda som hon tycker är. Jobbigt. Hon fick dock stå i transporten i kanske tio minuter innan jag lastad av, för att träna inför framtiden med tävlingar. Hon blir långsamt bättre! I början kunde man inte lämna henne tio sekunder utan att hon blev upprörd. I stallgången, haha. 

Efter hon hade hoppat klart så stannade vi kvar i ridhuset säkert 40 minuter och kollade på dom andra som red. Gabbi stod helt stilla. Sådär stilla att det känns jobbigt att behöva hålla i grimskaftet, det hade lika gärna kunnat ligga på marken. Detta trots att det var hästar som hoppade, rev hinder och folk levde om på läktaren. Duktig tjej! Film på hoppningen kommer så fått jag får den från marre! 

Avslappnat

Idag red jag Gabbi efter fyra dagars vila. Måndag var planerad vila och sen kom Ingemar på tisdag, så det blev några extra dagar i rad, kan vara nyttigt! 

I alla fall så hade man ju kunnat förvänta si en lite spänd och pigg häst. Tvärtom så var Gabbi otroligt avslappnad, hon kändes nästan lite lat. Eller det är också fel ord, kanske oengagerad? Hon gjorde precis vad jag bad om i alla fall. I och med att hon var så avslappnad så  gjorde jag mest tempoväxlingar och var noga med hörnpasseringarna. Flyttade lite och rullade på i galopp. Ett trevligt ridpass helt enkelt!

Efter ridpasset så blev det lite mys och pyssel, härligt!

Igår var hon såhär charmig i hagen, haha, stjärnan!
Världsvan

Jag slutar aldrig imponeras av min lilla häst. Idag gick hon rakt på transporten, stod still hela vägen till travet och var så sjukt cool. Skoning stod på dagordningen! På travet skulle dom köra provlopp, så det var hästar, folk och transporter överallt. Dessutom stod jag en bit ifrån när hon skoddes och rakade en annan häst, sen fick hon stå själv en stund i gången också. Och hon stod och bara tittade och var så duktig! MVG i uppförande. SÅ imponerad!!! Jag kan säga att hon numera har högklackat. Även kallat brodd! Dock modell väldigt små. Nu saknas det bara vinterdäck på släp och bil, men dom ska på snarast! Så vi är rustade för istid.

Igår var equiterapeuten Ingemar förbi och berömde hur fin hon blir mellan gångerna han kommer, jättekul att höra!
Döende

Idag var det kanonväder och en lite längre uteritt med Marie och Nalle stod på schemat! Men vi fick ändra planen till en kort uteritt ganska omgående. Gabbi var nämligen mer eller mindre döende. Hon måste ha haft enormt med träningsvärk efter gårdagen! Hon travade med långa tyglar och mulen i höjd med knäna och hade nog fungerat bra att rida i halsring idag! I galoppen så var jag tvungen att styra runt varenda liten ojämnhet då hon inte lyfte hovarna högre än hon absolut var tvungen. Nalle, 23 år gammal, var det dock fart i! Dom betedde sig inte som sin ålder idag kan jag säga, Gabbi fick gå före över en bro som Nalle inte alls tyckte såg säker ut, haha! Den sista biten gick jag och släpade min stackars häst efter mig.

Imorgon vilar hon, det kommer hon nog att uppskatta!
 

Utrustning ♥

Jag älskar att köpa saker till min häst. I och med att jag har haft två hästar så har jag haft en hel del prylar till dom..

När jag köpte Gabbi så hade jag så extremt tur att hon kunde ha ALLT. Täcken, skydd, träns och till och med sadeln! Hur tur är inte det!? Nu har hon dock gått upp en hel del i massa, så ärligt talat är täckerna eventuellt lite tighta, kändes dock som ett lyxproblem, haha! 

Nästa stora i-landsproblem är att jag har så många täcken att jag inte behöver några fler.. Jag har minst 7 utetäcken i olika tjocklekar,(samtliga horseware såklart) typ fem ridtäcken och ett gäng inne/fleecetäcken. Jag älskar verkligen att köpa täcken! Just nu vill jag verkligen ha ett rambo med olika liners, dom är sååå fina. Närmare 3000kr på ett täcke när man har sju olika, det blir nog inget av, hehe.

Nästa sak som jag älskar är träns. Jag har minst 6 stycken. Och en häst. Och jag vill jättegärna prova ett rambo micklem. Men 1500 kr när man har 6 träns? Kan inte heller hitta någon anledning till att jag får köpa det.

Jag måste dessutom erkänna att schabrak inte är lika spännande längre. Jag tycker att det inte finns lika snygga längre, eller är det bara jag? Jag vill ha ett Christina Sports eller ett Equality line med bling. Görfint men sjukt dyrt. 

Men jag har också lovat mig själv att inte köpa mer onödiga prylar, jag har i princip allt jag behöver. Shopoholicen i mig gråter! Jag kanske ska göra en rensing och se om jag har något mer att sälja, eller vad säger ni?

Saker som jag dock har på inköpslistan inför nästa år är en ny hjälm och eventuellt en kavaj. Jag skulle gärna vilja ha ett tävlingsskåp i plats också, men det jag har i plåt duger!
 
 Tävlingsryttare, åsikt tack!

Duger den här? fin eller ful? Varför/varför inte, ge mig era åsikter tack!
 

Jag lever

Motivationen fortsätter ligga i botten. Det enda jag orkar är att jobba och vara i stallet. Allt annat känns som enorma projekt. Vika ihop tvätten som legat i en hög i tre veckor? Det känns ungefär lika jobbigt som att springa ett maraton. Kan väl samanfatta lite snabbt vad som hänt sen sist.

Onsdag:
Hoppträning på ridhuset, första gången. Gabbi skötte sig så fruktansvärt bra rakt igenom. Skickade in henne i en kolsvart transport och hon promenerade på utan att tveka och stod still både till och från ridhuset. Vi var fem i gruppen, så bitvis så var det hästar ivägen och dessutom så var en av hästarna på rodeohumör. Gabbi kunde inte bry sig mindre, vilken stjärna hon är! Hon orkar inte så mycket än, så det blev lite travbommar och så ett litet räcke i trav och galopp denna gång, vilket hon gjorde mycket förnuftigt!

Torsdag:
Andréa kom ut och kollade hur sadeln låg. Som jag själv trodde så blev det ett byte till en större bomvidd och fårskinnspadd som vi ska köra på i fortsättningen.  

Fredag: 
Vila

Lördag:
Idag så red Cissi dressyr på min dam så jag fick se henne från backen, och jag måste säg att hon såg riktigt trevlig ut bitvis! Sen så besökte via Andréas hästbutik, den är sååå mysig! Och jag har ögonen på en kavaj... Jag har varit helt inne på en Animo, men är det verkligen värt att köpa en kavaj för typ 5000kr när man tävlar typ 8-10 gånger per år? Nja.. 

Berra blev även rakad för andra gången denna höst, hårbollen! Men han står verkligen och njuter av att bli av med pälsen, det enda han har lite svårt för är att bli rakad bakom höger öra. Men Berra vägrar vara som alla andra helt enkelt! Jag måste säga att jag var riktigt snabb, en helrakning utom halva benen och halva huvudet på 40 minuter kändes effektivt!

Inatt ska jag jobba en timme. Kändes sjukt värt. Inte. Men efter att ha haft bilen på verkstaden 4 gånger på en månad så är varje krona in välkommen!

Imorgon så blir det uteritt, fixande, jobb på travet. Bland annat!
 

Bloppis

Dyón framskydd, stl full2). Nypris cirka 1500-1800 kr. I väldigt bra skick(i princip nyskick), 800 kr.

Brun lädergrimma med mässingspännen stl cob. Helt ny, 120kr.

Väst stl M 120 kr.

Piké stl M, 150kr
 
 

Dressyrträning

Idag stod dressyträning för Andréa på schemat. Gabbi var riktigt trevlig, hon var avslappnad rakt igenom. Dessutom så sprang hon inte ifrån mig en enda gång i traven, bara det är en liten seger!

Vi gör inte så avancerade saker än direkt. Idag så red vi på en stor fyrkant och gjorde vändningar i hörnen, i både trav och galopp. I galoppen så sprang hon dock iväg lite, men vissa glimtar var riktigt trevliga. Men om hon är på humöret hon var på idag jämt så kommer jag snart att ha en väldigt ridbar häst!

Det bästa av allt var nog att jag faktiskt kom ner i sadeln, det gjorde att jag inte kände mig som en nybörjare som studsade omkring två decimeter ovanför hästen idag.

Avslutningsvis så kan jag väl säga att hon helt enkelt var dyr idag, nu längtar vi efter morgondagens hoppträning. Planen för den är att vara snyggast, det borde vi ju klara av, hehe. I övrigt är jag nöjd om vi lyckas trava bommar utan att det ser ut som ett katastrofområde!
 

RSS 2.0