Montékvalad

I måndags montékvalade Berra på tiden 36,6, väldigt okomplicerat, så i höst hoppas jag det finns någon lämplig proposition så han får komma ut i montélopp, spännande värre!

 

Monté

På måndag ska Berra montékvala! Gud så spännande! Som förberedelse fick jag rida ett jobb på banan i 40-tempo. Så JÄKLA roligt!!! Berra fick gå själv, vilket nog var lika bra, det är jobbigt nog att rida med superkorta(okejdå, ganska långa om man jämför med hur det SKA se ut..) läder på en snäll och lugn häst, hade vi fått sällskap hade jag nog inte överlevt två varv.. 

Det är nästan så man blir sugen på att ta montélicensen.. Men det har jag sagt många gånger, jag är dock inte alls tillräcligt vältränad för att klara av det, men kul hade det varit!

Gabbi skrittar vidare. Vi roar oss med att tömköra/köra med vagn och skritta barbacka. Vi kanske får trava om två veckor? Det återstår att se helt enkelt.

Berra för något år sen
 
 

Gabbis tejp

Bästa SIRI (läs hennes blogg, den är fantastisk!) undrarde vad Gabbi hade för tejp så jag tänkte att fler kanske undrade samma sak.

Det är i alla fall Rehabtape, ska man vara petig heter den typ "kinesiology tape" och är till för människor egentligen, för sportskador och sådär. Gabbis tejp är egentligen för simmare, så den ska klara av att sitta på en häst. Den är elastisk också.

Efter ett dygn hade halva tejpen lossnat så det är väl över förväntan. Då har Gabbi dock haklapp på sig i hagen, haha!

Vad tejpen ska göra är att den ska "nypa" lite i skinnet så det blir mer blodtillförsel och också tvinga musklen att arbeta på rätt sätt.

Så kan alla bara hålla tummarna för att muskeln läker ihop bra så vi kan komma igång och träna någon gång?
 

Rehab pågår

Gabbi är skrittad i två veckor och planen är två veckor till, men vi kör nog tre när vi liks håller på.

Equiterapeut Anna Dahlberg var förbi igår och gav mig lite strechövningar och visade hur jag skulle tejpa muskeln som hon skadat. Sen ville jag ha ut Anna igen innan jag ska börja trava och då hade hon inte tid förrän om tre veckor, så då skrittar vi vidare.

I övrigt så fick jag svar på lite funderingar angående täcke på eller inte vid muskelskada vid bogen och svaret var faktiskt att jag skulle undvika det i så stor utsträckning som möjligt då täcket hellre kunde trycka på skadan än att hjälpa henne med värme.

I övrigt så ska jag rida Berra på travet i veckan och så ska han montekvala på måndag! Spännande värre!

Kallbloden rockar!

Jag och Gabbi har inte gjort något seriöst sen i februari pch man börjar ju fundera varför man håller på, det är ju inte ens roligt?

Men som tur var har Tomas varit borta i veckan så jag har fått motionera lite kallblod och insåg att hästar är ganska kul!

I förrgår så for jag med kråkan, 2-års hingsten, på travet för skoning och motionering. Jag körde bara på en skogsslinga och en vända på rakbanan och det var störtkul!!! Att kråkan är den coolaste tvååring jag har träffat gör inte saken sämre. Det smällde en massa kvistar i vagnen, det var bärplockare och folk överallt i skogen och även en del hästar. Vilken stjärna!!
Igår så tog jag med mig Berra för lite markarbete/hoppning på ridhuset. Jag räknade med en Berra som skulle vara spänd som en fiolsträng, men han var riktigt avslappnad, efter att ha provat stå på bakbenen några gånger i protest över att behöva stå still.. Haha!

Berra fick i alla fall hoppa en liten bana på hela 70cm och tog några hinder i galopp också. Han skötte sig över förväntan och jag hade störtkul!! Så nu är jag nästan sugen på att gå ut och skritta Gabbi ikväll!

På tal om Gabbi så har hon massakrerat sin sjukhage och rymt ett flertal gånger så hon har helt enkelt fått en fullstor hage så hon inte gör sig illa när hon försöker bryta sig ut.. Hon ser väldigt nöjd ut över det och verkar behålla lugnet!
Trött, tröttare, tröttast

I onsdags behandlades Gabbi igen. Jag måste dock börja med att skryta över henne lite. Så jäkla snäll. 15 mil till umeå och stod och sov med öppen boxdörr på kliniken, stod perfekt under tiden veterinären klämde igenom henne och hon blev sprutad i muskeln på sex olika ställen utan lugnande/brems. Och hon tycker inte om att bli stucken. Stjärna!

I alla fall så ska vi skritta en månad, muskeln ska tejpas under tiden. Equiterapeut Anna Dahlberg kommer ut om en vecka och visar mig hur jag ska göra. Jag är dock redan trött på att skritta efter exakt fyra dagar. Gud så tråkigt.

Hon står i sjukhage och hänger bredvid Kråkan, hon är jättesnäll när hon inte leker utbrytarkung shettis-style, vilket hon gjort en gång i natt och en gång idag. Ena gången promenerade hon åtminstonde omkring på gården, eventuellt var hon ut på vägen och till grannen också. Andra gången bröt hon sig in till Kråkan. Hängde med hingsten som inte än har förstått vad man använder utrustningen till. Vilket är tur, för jag vill inte ha en halvblod/nordsvensk-korsning, hur söt den än skulle bli.

Nu har jag gjort hennes sjukhage shettissäker, det skulle väl vara om hon hoppade ut då istället, vilket inte skulle förvåna mig ett dugg visserligen.
 

Fotografering - Grus

 
 

Smulan

Statusen just nu är att vi åker till veteinären igen på onsdag, snälla håll tummarna för att vi får ordning på den rackarns muskeln nu!
 
 

RSS 2.0