Lycklig

Igår blev det en vända till ridhuset, hösttröttheten som hängt över mig i några veckor verkar ha lättat lagom till igår också, otroligt skönt!

Planen var att galoppera över en kloss, jag räknade med lite problem, pigg häst som vilat två dagar och inte hoppat ett hinder på nio månader. Hade vanligt bett men hade med pelhamet in i ridhuset.

Gabbi var störtsnäll. Jättelugn och fin. Så vi gjorde en halt efter klossen en gång och vi kunde rulla på i båda varven utan problem! Det blev nästan ett litet hinder till slut. 

Sist jag hoppade, i vintras, hade vi ganska stora problem med att hon drog iväg både före och efter hindren och dessutom lite problem att svänga. Cissi var med och kikade och fick prova rida henne för första gången sen i vintras också. Hon tyckte att hon var trevligare i munnen och slet inte i tyglarna, det har jag jobbat en del på och det är härligt att det märks! Dessutom tog hon alla galoppfattningar i högervarvet utom en, vilket är kanon! Där har vi haft lite jobb också.

Så en fredagkväll i ridhuset men en fin häst och fantastiska människor skulle jag inte byta mot något annat!

Idag såg hon lite trött ut, så det blev en lugn sväng med Berra. Gabbi överväger nog en karriär som westernhäst då hon sprang med mulen i marken så fort jag travade, stjärnan!


Snabba vändningar

Igår var jag laddad hela dagen. Direkt efter jobbet skulle jag skynda mig packa in häst i transport, köra till ridhuset och rida innan 18.30. Slutar 15.30, har en timme bilfärd till ridhuset om man räknar från jobbet och ska hinna allt i stallet också, så det krävs lite effektivitet!

Men några veckor efter bokad tid hade veterinären tid att kolla tänder på kråkan och Gabbi och halsen på Berra, så det blev ingen ridning alls!

Stackars kråkan blev av med två vargtänder och stackars Berra fick en meter slang nerkörd genom näsan. Gabbi klarade sig lindrigast med bara vanlig raspning. Hon hade lite sår i kinderna, vilket hon har talat om ett tag, så det blev bra att få det åtgärdat! Hon var så rolig när kråkan stod på gången och fick tänderna utdragna, hon stod nämligen i boxen precis bredvid och var otroligt nyfiken och hade stenkoll på vad som gjordes, lilla smulan!

Nya planen är ridhuset fredagkväll, heja oss!


Stackars kråkan...!

Bilder på stjärnan!

Efter rensning så fanns det över 200 fina bilder kvar, tack för fotningen Loella! Allt är oredigerat, älskar min nya kamera och mitt objektiv!

Hon var lite spänd i stallet så jag valde babypelhamet, men det hade räckt med ett enkelbett, fina häst!Jag tror på mig själv!

Det var otroligt roligt att rida idag! På grund av mörker och dåligt väder så har det blivit lite ridning och mest skritt en hel vecka. Idag hittade jag en äng som jag kunde rida på i alla gångarter. Så en orastad unghäst i galopp på en äng utrustad med ett vanligt tredelat bett kunde bara vara dömt att misslyckas? Jag kan tillägga att jag har ridit på babypelham under hela igångsättningsperioden.

För det första så stod det en grävare i full gång som vi skulle passera och så fanns det massor att titta på så jag kan kalla henne något spänd och inte så fokuserad.

Jag gjorde precis som jag gjort den senaste månaden. Red i en väldigt fri form och krävde bara att hon skulle ligga kvar i samma tempo och lyssna på mig. Efter tio-femton minuter kunde vi galoppera runt på ängen utan några problem alls. Efter några varv i båda galopperna började hon frusta och fick fria tyglad, vilket resulterade i att hon hade mulen i marken och galopperade vidare i samma tempo.

I torsdags hade hon vilat tre dagar, tog på hackamore, red barbacka och galopperade två korta bitar. Min häst är så oerhört förståndig! Stjärnan! 

Jag är övertygad om att hon är så lättriden på grund av att min fokus under igångsättningen har varit väldigt kravlös när det kommer till form så länge hon bara behåller tempo och farten jag ber henne om. Oavsett om det har varit väldigt kort trav eller väldigt framåt, inget spring, men ett rejält tempo bitvis.

Jag tror på det vi gör!

Väderberoende

Just nu blir det väldigt ojämn ridning. Ibland är det fruset i backen, ibland snö på marken och ikväll ska det tydligen vara snöstorm. Då gör vi det enkelt för oss och har återhämtning i hagen, Gabbi är under uppbyggnad och vi har inget att stressa till.

I söndags var vi i ridhuset för första gången på många, många månader. Gabbi skötte sig exemplariskt och var kolugn. Hon gnäggade lite men hade inga problem med avbrott från galopp till skritt på helt lång tygel. Några snäpp för slö helt enkelt men första passet i ridhuset motsvarade förväntningarna.
Jag hade planer på att träna övergångar och det skötte hon kanon.

Sen fick hon äntligen duscha!! Hon har fällt kopiösa mängder och varit väldigt äcklig i pälsen, men nu är hon ren tills vidare i alla fall!
RSS 2.0