Bilder!

Mer bilder från förra fotograferingen, då hade det precis kommit lite snö. Nu har vi nog snart en meter om det fortsätter i den här takten!

 
 

Underbara häst!

Igår hoppade jag en liten bana med Gabbi, en linje på 4 språng och tre fristående hinder. Först på 80cm och sen på 90cm, dvs min tävlingshöjd. Dock tyckte jag att det såg högt ut men det var väl bara att bita ihop och sluta vara löjlig!

Vi insåg dock efteråt att vi började på 90cm och sen höjde till en meter..! Sist jag hoppade bana på den höjden var med Lukas för tre år sen, så lite spännande fick det vara!

Första rundan var sådär, hon hamnade i botten och fick kämpa sig över, mn hon gjorde det riktigt bra, var rädd om sig och fixade det! Nästa runda flöt det lite bättre och så avslutade jag på linjen igen och då gick det kanon! Det som var riktigt roligt var att hon drog mot hindren, inte som tidigare, då jag fick 600kg häst i handen, utan det kom bakifrån! Häftig känsla! Både jag och Gabbi hade riktigt roligt och känslan var svårslagen!! Nu längtar vi till Luleå nästa helg, då vi roder en 90 bed A, så länge vädrets makter är på våran sida!

Det som var lite trist är att den bättre rundan på högre höjd inte hamnade på film, men man kan inte få allt!
Tuff träning!

Igår fick Gabbi "sparra" kråkan. En nybliven treåring kan ju inte vara så jobbigt att hänga på? Kallblod dessutom och i endast trav?

Stackars Gabbi har aldrig travat så fort i hela sitt liv eller galopperat i så högt tempo så LÄNGE. Sjukt oförstående till dessa påhopp. Hon ska få göra det två gånger i veckan i en månad, sen hoppas jag att hon har grym kondis. Kråkan lyckades vi få svettig, vilket inte borde vara så svårt då han ser ut som en lurvig nallebjörn, men det är klurigare än man kan tro. Men båda hästarna låg och sov imorse 05.20 när jag skulle släppa ut dom, om det beror på den ovanligt tidiga uppstigningen eller lite fysisk trötthet får man gissa sig till.

Ikväll ska stackars Gabbi få hoppa lite bana, gissa vem som kommer sova gott en natt till?

Gabbi i en nick skelton designad testsadel i söndags!Fullt ös!

Tomas har åkt på semester så jag har två hästar ett tag franöver, förutom Gabbi så ska Kråkan också tränas! Kråkan är nu en treårig liten kallblodshingst som är söt som socker och snäll som en nallebjörn. Dock bockade han in från hagen igår och går som ett skott i vagnen, där har det hänt en hel del sen i höstas! Men han är så rolig att köra, speciellt när vi blir jagade av snöplogen, då tar han i så han känns som en miljon!

Gabbi går som en klocka. Det finns massor att jobba på men inget att anmärka på. Hon gör det hon ska så gott hon kan och orkar. Idag har vi haft en kanondag med sadelutprovning, testning av ett gäng sadlar och vi fick med oss en ny hem! Det blev en fantastisk Lippo Allegria i kalvskinn, Gabbi gick helt fantastiskt bra och jag satt som klistrad i rätt position! Såklart var det bästa Andrea på Wallers sadelcentrum som hjälpte mig. Jag hoppade några språng på 90-100 cm och det kändes kanon!

Jag har precis anmält våran första tävling. Den sjunde februari i Luleå, 90cm. Beroende på väder och vind så kanske det inte blir av, men nu är vi på gång!
 
Nya sadeln, dock i svart!

 
 
 

Dressyrträning

Ibland kan man fundera hur man är programmerad. Upp 06, jobba hela dagen, försöka lasta hästen en halvtimme, köra 3-4 mil transport och träna dressyr i 45 minuter och betala 525 kr för det plus en massa soppa till bilen. Hemma 23.00 och för trött för att rosta en macka och ta av sig byxorna mer än halvvägs.

Och nu ligger man i soffan och är så otroligt nöjd. Gabbi var fin på träningen och jag fick ett helt nytt sätt att rida på och känner otrolig inspiration inför uppgiften. Att jag lasttränade 22.00 en fredagkväll säger ganska mycket också! Det var dock så lyckat att hästen inte ville komma ut ur transporten till slut. Vi gör om imorgon och på söndag, sen borde vi vara back in business.

Bjuder på en bild från i onsdags, stjärnan!!Rackarns häst

Igår hade jag all tid i världen innan hoppträningen och skulle bara lasta Gabbi. I vanliga fall skickar jag in henne på 30 sekunder. Igår kunde jag för mitt liv inte få in henne i transporten på 20 minuter. Eller, jag fick in henne men kunde inte få henne att stå kvar så jag kunde gå bak och stänga då hon bara gick in om jag gick in före. Så jag fick be Tomas om hjälp och blev något stressad och halvsen till träningen.

Själva träningen gick kanon. Jag har mycket att träna på, men Gabbi skötte sig utmärkt under förutsättningarna som jag gav henne. Duktiga smulan!

På hemvägen lyckades jag i alla fall lasta själv under tio minuter, lite trixigt var det allt dock. Men jag får göra det hjälpligt imorgon när vi ska iväg och träna dressyr och sen så nöter vi lite grunder på söndag så ska det nog lösa sig!

Berra startade i bergsåker igår, gjorde ett bra lopp och blev trea! Jätteroligt! Fick en bild av Johanna som jobbar i stallet där han står, fina killen!Snäll hästägare

Årets kallaste dagar med -20 grader kallt. Jag bestämmer mig för att göra nakenråtta av Gabbi, shyst värre! Sparade halva huvudet och halva benen, hade gärna rakat huvudet med, men orkade inte bråka med min stora maskin.

Jag red ut i kylan idag, galopperade en del och insåg att det kommer vara mer höger galopp på schemat när vi rider ut i fortsättningen!

Imorgon blir det hoppträning och på fredag tider vi dressyrlektion för Marc, nu händer det grejer!
Markarbete

Idag blev det lite markarbete på ridhus med två linjer med fjorton meter mellan, byggd som en åtta, så planen var en häst som väntade på order och landade i rätt galopp. Fick lite film på det hela och även när hästen landade i rätt galopp bröt jag ändå av för att rätta till. Nyttigt att se på film helt enkelt! Gabbi var väldigt lyhörd och jag avslutade med att rida på framåt några gånger, vilket gick bra det också!

Övningen fick jag från ett litet häfte som heter "pocket jump" med jättebra markarbetsövningar! Finns att köpa på wallers sadelcentrum!
Film från hoppträning!

Visst har Tove gjort en fin design åt mig? Jag är galet nöjd!
 
I onsdags var jag och Gabbi med på våran första hoppträning sen i februari förra året. Väldigt mycket detaljer att finslipa, jag måste få ordning på galoppen och avstånden, Gabbi skötte sig fint men blev lite trött till slut, jag har faktiskt film på hela spektaklet! Det roliga var att Erica inte tyckte att hon var sämre än sist hon såg henne ändå, vilket jag tror innebär att on har växt till sig och blivit lite stadigare och mndre vinglig!

Nästa fredag rider vi dressyr för Marc och förhoppningsvis blir det kurs för Pontus Westergren i februari! Att jag dessutom har blivit frisk efter över en månad med förkyling gör ju inte att man är mindre taggad direkt!!

Berra

Berra har åkt på en längre utflykt, han befinner sig i Gävle på träning under vintern då isbana inte är hans grej. Han rids mycket och uppfattas som lugn och klok! Tänkte slänga upp lite bilder på honom som ni får njuta av!
 
 
 

Mål för 2015

Nytt år, nya möjligheter heter det väl? 2014 gick inte alls enligt planerna, men nu tar vi nya tag! 

- i dressyren vill jag ha henne stadigare, få med yttersidan och göra bättre övergångar. Skänkelvikningar och galoppombyten ska befästas.

- i hoppningen vill jag ha en bra och jämn rytm och en lyhörd häst som landar i rätt galopp och inte gasar på när tillfälle ges.

- i sommar vill jag tävla! Höjden är oviktigt, vi håller oss på en nivå som känns bra och har roligt helt enkelt.

- jag vill träna så mycket det går! Försöka ta alla tillfällen som bjuds, här ska trimmas!

- viktigast av allt; vi ska ha roligt varje dag!Lite hoppning!

Idag blev det ridhus med hoppning på schemat! Jag har tappat hemskt mycket själv och har dålig koll på avståndsbedömningen så framhoppningen på några räcken gick väl sådär, det var inget stilpris på dom sprången, men det är bara att nöta tills det sitter!

Sen hoppade vi en liten serie med trav in, vilket Gabbi gjorde kanon! Jag är väldigt nöjd och jag tror det höjde självförtroendet för både mig och Gabbi. Nu krävs det mycket träning i vår om vi ska kunna komma ut och tävla i sommar!


RSS 2.0