Skyfall

Jag är inte den som tar in hästarna så fort det regnar, men idag hade vi skyfall så hästarna kom in typ 17.30 istället för 23.30 eller något liknande. Det blev bättre på kvällen men dom fick stanna kvar inne. Konsekvensen av det hela blir väl att jag får kliva upp 4-5 och släppa ut dom så det inte blir onödigt många timmar inne.

Imorgon hoppas vi på uppehåll på kvällen så det blir något trevligare att rida ut och utforska lite vägar!

Igår påbörjade jag projekt sadelskåp! Jag hoppas att den blir snygg när jag är klar!Hoppat!

Idag har vi gjort ett sista hopp-pass innan det blir en liten sommarvila. Efter helgen någon gång åker hon till ljusvattnet och myser 1-2 veckor innan vi kör igång igen.

Gabbi var fantastisk idag. Riktigt jobbig i början, men Cissi hade knep och lösningar så efter att ha kämpat en stund släppte det.

Jag har varit sugen på att prova banken med Gabbi så vi tog den neråt först. Gabbi funderade lite, jag funderade lite mer och när jag vågade prova så klev hon ner så fint! Upp var inga problem, hon bjöd som att hon inte gjort annat!

Vi hoppade på böjt spår idag. Få upp henne på ytter och runt innerskänkel. Gabbi skötte sig kanon och hoppade en ganska svår linje helt perfekt. Sen höjde vi upp ett räcke och hoppade för första gången 125cm! När jag kom på hur man skulle rida och var avsprångspunkten skulle vara så blev det riktigt bra! Men även när jag klantade mig lite så fixade hon det! Vilken stjärna hon är!!Mer bilder

KDRF 1 m
 
 
 
 

Träning för Lotta Sjöberg

Söndag-måndag har jag premiärtränat för en ny tränare, Lotta Sjöberg. 

Dag ett jobbade vi på volt med studs, hinder med ett galoppsprång mellan osv. Skitsvårt och jag hade stora problem att hinna med att tänka och bli klar mellan hindren.

Igår var det bana, brutna linjer och kontroll. Det gick hur bra som helst! Jag hade kontroll och fick till det nästan jämt i alla fall, haha. När det var dags för bana så började vi högt och sänkte allt eftersom, när det var min tur kändes det lite tråkigt att dom hade sänkt så mycket. Det visade sig ligga på 110! Det kändes enkelt och lagom och Gabbi skötte sig kanon!

Det som nästan gjorde mig gladast var att jag kunde lämna henne i släpen i säkert 15-20 minuter innan träningen. Det är en hel evighet mot vad som har gått för ett år sen!

Bilder fotade av Sofia Morén.Egen företagare - check!

Idén föddes i februari, sen har efterforskningar pågått och idag dök min första leverans upp. Jag är nu återförsäljare av hästskor av märket kerckhaert!
 
Gilla "Robertsson Hästsport" på facebook och hör av er om ni vill köpa skor!
 
Jag kommer att ha företaget som ett extraknäck på kvällarna, utöver mitt heltidsjobb och kommer inte ha en butik/webshop, utan man får höra av sig och komma förbi när jag är hemma. Det ska bli spännande att se åt vilket håll det här kommer utvecklas!
 

Bilder från Piteå

Nu har jag en fungerande dator, dock har videokameran gett upp! Men bjuder på några bilder från piteå i alla fall!
 

Hjärtat!

 

Enkelt

Hoppade lite igår, fyra räcken med nio meter mellan och en lite längre oxer på 110cm, för självförtroendets skull. Jag försöker hoppa en ganska lång oxer som avslutning och känna att det är ganska enkelt, bra för både häst och ryttare!

Det hela kändes ganska enkelt, visst, det blir missar ibland och lite tokigt,
Men överlag så känns det som att vi löser det mesta!

På tal om mitt stora projekt! I veckan smäller det, dags att göra det officiellt! Det är så sjukt spännande!! 

Några bilder från helgens tävling, visst är hon fin? 😍

Härliga häst!

Igår blev det en uteritt med lite utforskning runt tuvan. Och tur som jag verkar ha så fanns det ridvägar i direkt anslutning till stallet. Och världens bästa sambo klippte gräset på en platt del av gräset så nu har jag en fullt fungerande ridbana också!

I alla fall så var jag, Gabbi och lycka och utforskade och galopperade på i skogen, superbra underlag och fina vägar. Tog bara en kortare runda men kunde rulla på länge i galopp, underbart! Dessutom verkar det som att Gabbi har utvecklats ett snäpp till också, hon är mer ridbar och slappnar av fortare. Oj vad jag längtar tills höstens tävlingar drar igång!
Tävlingsresultat KDRF

Igår åkte vi till Kåge för lite tävling! Jag hade räknat med att klassen jag skulle rida skulle börja elva, men klassen innan slutade då så det blev en hel del väntan i mulet väder med regn i luften, allt tog ganska lång tid.

Banorna var oerhört pedagogiskt byggda för att vara lokal klass. 90cm hade en bruten linje som låg så sent så att 90% av hästarna hoppade riktigt dåliga språng eller stannade. Och det berodde inte på hindrets karaktär, utan hästarna hade inte en chans att se det i tid och ha rytm och flyt.

Jag kan själv tycka att banbyggarens mål i så låga klasser ska vara att så många ekipage som möjligt går runt felfritt och får en så rytmisk runda som möjligt?

I en meter hade banbyggaren lyckats något bättre, men skulle fortfarande kalla det regional standard. Gabbi var oerhört lydig och följsam, men ett räcke stod i sväng och vägen blev inte helt perfekt och hon tappade ytterbogen. Men istället för att springa på sidan, vilket situationen verkligen inbjöd till så ställde hon upp och löste det hela! Duktig häst, felfri!

Jag skulle egentligen rida 110cm också men med tanke på hur det var byggt, dåligt väder och 55 minuter paus mellan klasserna så åkte vi hem istället! Perfekt uppförande måste belönas också! Duktiga stjärnan!


Jogging

Igår så utforskade vi lite ridvägar men bilen och det fanns det helt okej med, har dock hört rykten om ännu fler. Men ingen plätt som skulle fungera som ridbana. Dock har grannen en hyfsat plan hage som jag joggade lite i igår kväll. Gabbi var inte jätterolig, men det kan bero på att hon vilat två dagar och att rist var lite ledsen och skrek på oss hela ridpasset.

Men vid torrt väder får det duga helt enkelt!
Ikväll åker vi upp på ridhuset och hoppar lite och så hoppas jag att alla fyra skor sitter kvar till efter lördag, det börjar vara dags att sko, men Gabbi är ganska tunn i sulan så vi byter några sömmar imorgon eller på fredag och håller tummarna!Sinnesfrid

Hästarna står på betet och myser. Precis utanför fönstret. Kommer och kikar vad vi gör när vi är ute. Får låna grannens stall och ägaren Inga, 83 år gammal mockade åt mig igår. Hur bortskämda blir vi inte?!

Den enda nackdelen är att vi inte har tillgång till någon ridbana, det finns en privat en kilometer bort, men tyvärr fick vi inte låna den. Men det är hyfsat nära till ridhuset, så vi får åka dit 1-2 gånger i veckan och rida. Är det bra väder så kan vi rida i hagen, den är jämn och fin.

Dessutom är det tävling på lördag och sen vet jag inte om jag åker till Älvsbyn helgen efter, lutar åt att låta bli. Två klasser om dagen efter några timmar i släp verkar vara lite för jobbigt för Gabbi och så långt för en klass kändes lite väl. Efter det är det tävlingsuppehåll i minst 1,5 månader, finns inte en tävling att åka på! Välkommen till Norrland.. Hoppas någon klubb kör en pay and jump så vi kan åka och träna lite.


Stallet i bakgrunden, står precis utanför våran lilla stuga, så jag kan inte klaga på avstånd i alla fall! 

RSS 2.0