Tävling norrskenet

Datorstrul pågår och jag börjar vara något frustrerad, så ingen film idag heller!

Startade först på hela dagen, så uppstigning blev 04.45, då börjar man fundera på varför man inte väljer sovmorgon istället!

95cm bed a: 0 fel. Inte mycket att säga, stabilt! Sista språnget blev inte jättebra, men överlag så var det enkelt!

105 avd B: 0 fel. Jättetrött häst, men hon gjorde det hon skulle och det var absolut inte min förtjänst att vi nollade. 

Överlag så kan jag nog påstå att jag snart törs åka helt själv, hon är väldigt cool på plats och lugnet själv på kaotiska framhoppningar med hästar som stoppar och kastar sig. Det som skulle göra tävlandet något billigare skulle vara om jag kunde ha henne på släpen. Träna träna!

Avslutade dagen med att hämta rist och släppa hästarna på bete hemma i tuvan! Hästarna blev polare direkt och man kan inte vara gladare än jag är just nu!

Svårt!

Gud vad svårt det här med ridning är just nu! Tycker skritt är komplicerat, så illa är det. Stora utebanor har visat sig locka fram lite turbo och döva öron hos Gabbi, så nu måste jag utveckla min ridning för att hänga med. Men att komma ihåg en bana och hinna styra och rida mellan hindren? Nästan omöjligt!

Som tur är har jag världens bästa Cillen som hjälper mig. Hon är guld värd! Jag tror att det blir så jäkla bra när min intelligenta häst börjar sträva mot samma mål som mig.

På söndag ska vi försöka beträda en utebana och pricka alla hinder och dessutom i rätt ordning! Går det åt skogen så placerar jag coachen på ryggen till klass två! Sen på kvällen ska jag släppa Gabbi och en kompis på bete hemma i tuvan. Jag längtar ihjäl mig!! Hon ska få gå i ljusvattnet någon vecka också, har svårt att bestämma mig för vilken plats jag älskar mest!

Det går bra nu! Puss!Pay and jump

Jag var inte supernöjd efter Piteå, vilket man kan förstå. Så igår hjälpte Cissi mig hoppa hemma och Gabbi var fantastiskt fin! Så idag åkte vi lite spontant på miljöträning och pay and jump på den lilla ridklubben i lövånger.

För att nu ska förstå storleken så fick vi rida fram på en grusväg bredvid förvånade får och hoppa fram på banan innan start. Kanske inte optimalt för en oerfaren unghäst, men Gabbi tog det hela fint. Tyvärr var banan väldigt svårt byggd och två linjer på 16 meter. Alltså tre och en halv galoppsprång. Optimalt, eller hur? Som tur är så är ju min häst lika lycklig ändå! Hon var väldigt lugn och hanterade hela dagen perfekt så miljöträningen var perfekt! Och jag fick några bilder dessutom, härligt!

Gladast i världen, smulan!


Tävlingsresultat, Piteå

Först och främst måste jag berömma Piteå som tävlingsplats! Riktigt dåligt väder med massor av regn och banan och framhoppningen var bra ändå! Ordning och koll, bra jobbat!

100 cm: Gabbi var i chock, det fanns så oerhört mycket att titta på! Funktionärer överallt, byggnader, läktare, paraplyer.. Hon tittade på allt utom hindren, haha. Första utomhusstarten någonsin. Hade dålig styrsel och nådde aldrig riktigt fram, så hon bröt ut på två hinder som stod väldigt svårt ut ur ett hörn och jag la en volt, så uteslutna. Hoppade dock alla hinder och var nöjd!

110 debut: Gabbi var trött. Redan på framhoppningen bestämde jag mig för att bara hoppa några hinder, och Gabbi for på sidorna så det blev bara två hinder. Efter hon hoppade tvåan och jag saktade av så åkte mulen i backen direkt, och hon var helt färdig mentalt. Även när vi åkte hem två timmar senare var hon ovanligt lugn. Så hon har lite att fundera på till nästa tävling som är om tre veckor. Jag skulle tro att det är en annan häst nästa gång så jag är varken orolig eller besviken. Ska dock jobba mycket med rakriktning ute och ha mer koll på vänsterbogen, det är den som åker iväg när hon smiter på sidan nämligen.

Kort men intensiv uteritt igår, jobbade på min egen hemläxa direkt. Ge mig två-tre gånger så tror jag på en förbättring där också! Kan intyga att det inte fanns någon fysisk trötthet att prata om! Tokhäst! 
Film och bilder kommer kanske om jag får liv i min dator, men det dröjer nog tyvärr! Bjuder på tillfälliga i dålig kvalité! 

Fantastiska framben, eller hur?!
Datorhaveri

Lovade som sagt film från helgen, den finns på datorn men datorn kommer inte åt internet så den kommer kanske så småningom!

På söndagen red vi en meter och det kändes så oerhört bra. Kom på hur jag skulle rida fram och det gav resultat. En grov ryttarmiss resulterade dock att vi hoppade sista räcket väldigt snett och Gabbi hade inte en rättvis chans att klara det men gjorde ett försök. Oerhört nöjd efter helgen!!

Idag har jag och Cissi hoppat bana inför tävling i helgen och jag är oerhört taggad och lyrisk!!!! Hejja oss!
Tävlingsdag ett avklarad!

Idag har vi ridit 90 och 100 cm och nollade både klasserna, hon är stabil min stjärna! Återkommer med film under morgondagen!
 
 

RSS 2.0