Träning för Pontus Westergren

Ringrostiga och lite svaga, men kämpar på! 


Höstrusk och ringrostighet

Helt plötsligt kom höstrusket. Ungefär två månader senare än normalt. Leriga hagar och blöta täcken. Men jag är så glad, hästarna har fått ett hus i hagen, där det är inlagt ett ordentligt lager sand. Och när man kommer och tar in hästarna på kvällen i spöregnet så möts man av två hästar med torra täcken, helt fantastiskt! Man behöver aldrig oroa sig för att man har blöta och kalla hästar som står och huttrar i regnet.
 
I helgen var jag in med båda hästarna till ridhuset, Gabbi fick ridas och jag fick kämpa! Efter nio veckors vila har jag helt tappat känslan och är enormt ringrostig. Cillen stod och hjälpte mig på becken och tillslut hade jag en häst som reagerade på hjälperna istället för att gå och mysa i ett undertempo. Under tiden stod Hilly och tyckte livet var rmysigt tillsammans med Cillen.

Efter det så var det Hillys tur! Hoppa upp är inga problem alls nu, hon är stencool. Hon går fram när jag smackar, även om det är läskigt och stannar förskräckt när jag säger "ptroo". Duktig tjej!
 
Igår så fick Gabbi hoppa en liten bana för första gången sen i somras. CIllen filmade och jag fick sitta hemma och analysera. Våga galoppera och försöka korta ihop Gabbi så gott det går. Planera ridningen och vägarna är tydligen färskvara. Jag blir alldeles för glad över att klara hindret och är hemskt nöjd efteråt. Ingen fokus alls på att det kommer fler.. Man får skämmas! På lördag morgon 07.30 rider jag kurs för bästa Pontus Westergren. Jag tror kanske vi inte får ut så jättemycket när vi är såhär ringrostiga, men vi behöver mål och inspiration! 
Inte riktigt här, än!
 
 

Överdrivet glad häst

Gabbi är inte riktigt som alla andra, hon är glad JÄMT. Vågra vägra sluta spetsa öronen! Så när vi är ute i skogen är hon såklart ännu lyckligare. Inte så att hon hoppar omkring och bråkar, utan mer lycklig rent allmänt. Första 20 minutrarna kan vi absolut inte göra något seriöst över huvud taget. När vi börjar trava så springer hon med mulen i marken och tittar intresserat på precis allting. Så länge hon inte börjar slams-trava så låter jag henne hållas.

Frihet under ansvar. Jag tror det gör en lycklig häst! Mina hästar har fått göra lite som dom vill, ibland. Så länge dom lyssnar när jag ber om något. Spring med mulen i backen, så länge du tar min halvhalt. Galoppera på i "full fart", men våga bara dra i bettet. Då blir det striktare tempo med avbrott. Och så vidare. 
 
Så våra uteritter kan beskrivas med att vi börjar skritta genom skogen, travar trehundrameter på långa tyglar i något högt tempo med mulen i marken, sen skrittar vi lite. Flyttar lite för skänkel, gör någon halt. Galopp i ganska fritt tempo, kanske på ängen. Lite kortare galopp, kanske under nedsittning. Skänkelvikning i trav.

Skulle jag börja i andra änden, men grejer som kräver koncentration och fokus, det skulle bara göra att vi blev osams. Gabbi måste få rasta av sig lite innan jag kan begära för mycket. I ridhuset är det dock en helt annan fokus, vilket jag uppskattar.
 
Hon har förresten blivit skodd idag, brodd och snösulor. Så bring it on, nu kan det snöa! Hilly får framskor med brodd i nästa vecka, så hon törs gå i hagen utan att halka.

Gabbi, lika glad som vanligt.

Film från KDRF

1 m. Hon gjorde det perfekt. Min orutinerade stjärna med hjärta av guld!


Film från Norrskenet

  Trasig videokamera, trasig dator. Så många månader sent kommer film från Norrskenet. Inte mycket kontroll, men dubbelt felfritt plus debut 105cm.

Motivation!

Motivationen är tillbaka, det känns underbart! Igångsättning är ju inte det roligaste man håller på med direkt.. Och Gabbi har känts dödstrött. Påverkad av pälsättningen. Laddade med jäst och proteiner och helrakade Gabbi. Idag gick hon som ett skott i skogen. Såklart lite FÖR bra resultat på energikontot. Aldrig får man vara nöjd! ;) men Gabbi var lycklig så man kan ju inte annat än att skratta.

Igår så fick båda flickorna hänga med till ridhuset. Cissi Levander fick provrida Gabbi och ska hjälpa mig ungefär en dag i veckan. Cissi var nöjd och Gabbi såg fin ut, det blir kanon! Jag har insett att nu när hästskoförsäljningen har kommit igång så tar den lite mer tid än bag trodde. Riktigt kul och härligt med lite avlastning.

Hilly fick hänga med och titta och jag satt upp i ridhuset flera gånger, härligt att hon inte är mer spänd än hemma! Nu är hon så pass avslappnad att hon kan vända på huvudet och ta en godis när jag sitter på ryggen. Fortsätter det såhär ska jag försöka börja skritta lite strax. Dock måste jag ha en ledare, annars får vi oss inte framåt, lilla smulan.

Sen fick hon duscha och är en stjärna på att bli lastad och åka transport. Inga problem att lasta henne själv om en stund!RSS 2.0