Stolpe ut

USista papperna är klara och allt utom soffan är inflyttat i huset, det mesta står dessutom på rätt plats, så vi bor verkligen här på riktigt nu! Dessutom har våran hyresgäst som ska bo i stugan som vi bott i också flyttat in.. Allt på en vecka! Vi har lite lampor att montera upp och några lass skräp att köra, sen ska vi försöka åka på loppis och Ikea, det här är verkligen kanon!

Gabbi roar sig med att göra sig illa, så går det när man bjuder på semester! Först ett ganska djupt och fult sår på hasen, sen skodde jag om henne och var redo att köra, då har hon haft rally i hagen och är halt, dock helt utan svullnad, så hon har nog vrickat sig.. Mer vila alltså. Man blir ju knäpp! Och Hilly kan jag inte rida, för även om jag håller nig i hagen blir Gabbi alldeles för glad... Tokfia!

Mys-Hilly lät mig komma fram och umgås när hon vilade, första gången hon uppskattade det och kunde bjuda på lite mys! Hjärtat!


Hus, möbler och röjning!

Huset, carport och bakom huset har vi en sluttning ner mot älven.
Jag körde hästarna till ljusvattnet tidigare i veckan, dom ska få bo där till på söndag, en liten mini-semester helt enkelt. Jag har så oerhört mycket att göra runt gården och huset, så det passade helt enkelt bra!

Innan dom åkte så blev Hilly verkad, både jag och min hovslagare har omedvetet skjutit på det, då hon har varit lite besvärlig tidigare. Helt enkelt för att hon har varit rädd för människor! Jag har egentligen inte lagt ner så mycket tid på träningen av det på slutet, jag har mest försökt smörja baksidan av hennes framknän, jag tror hon har kronisk mugg/rasp där, dock så håller den samma storlek hela tiden, så det är inget stort bekymmer. Så det mesta jag gör med hennes ben har helt enkelt varit obehagligt. Inte värdens bästa förberedelse på hovslagaren helt enkelt.

MEN! Jag och hovslagaren blev så jäkla imponerade av henne! Hon drog åt sig ett ben (det som av någon anledning är mest läskigt), en enda gång! Nästa gång ska vi nog slå på framskor så hon kan hänga med ut i skogen utan att få ont i tassarna. Duktiga, duktiga tjej!! I vintras stod hon på bakbenen och kastade sig åt sidorna, för hon var så rädd, stora framsteg!

Jag hälsade på tjejerna på betet idag och blir så stolt över Gabbi! Hilly är låg i rang, lite rädd och väldigt försiktig och tycker dom andra hästarna är lite läskiga, men Gabbi ställer sig mellan och är en väldigt trygg förebild, vilka tjejer jag har!

I veckan har vi samlat ihop lite möbler och packat och burit in lite grejer till huset. Nästa helg ska dom ha auktion och efter det har vi väl egentligen fritt fram, men vi har smygbörjat lite. Idag ska vi hämta en matsalsgrupp som jag tokfyndat begagnat, härligt! Jag köper gärna begagnat och har samlat på mig ett gäng möbler som "bara" behöver lite färg.. När ska jag hinna med det!?
 
När det kommer till renoveringar så ska vi väl i slutändan göra något åt alla rum, bygga altan och allt det där, men det ska vi sprida ut på många år. Det jag dock vill/ska göra direkt är sovrummet, vi ska slå ut en vägg till ett litet förråd och göra walk-in-closet direkt. Golv och tak är vi nöjda med, så ny tapet och det rummet är klart i några år till. I grund och botten har dom gjort allt extremt noga, så det finns inga större brister någonstans, det är bara omodernt. Vi har lite att pyssla med helt enkelt!
 
Det vi ska försöka prioritera i år är dock sly-röjning. VI har säkert närmare 0,5 hektar som är totalt igenväxt, vi har börjat litegrann och det är ett jättejobb. När det är klart kommer vi dock ha en härlig utsikt mot älven, det är en rejäl slänt vid huset ända ner till älven, där vi har en brygga. Supermysigt!
 
 

Bete

Det snurrar på i tusen knyck, som vanligt!

Sen sist har Gabbi gått en pay and jump, 110.
Felfritt och väldigt enkelt! Om allt går enligt planen så hoppar jag lite i helgen, kollar upp sadlarna på båda tjejerna på tisdag och Hopptränar på onsdag, sen är det tävling nästa söndag i Boden, 100, 110cm tror jag att jag har anmält.

Sen åker tjejerna till ljusvattnet i två veckor cirka. Det kommer vara galet på jobbet, auktion på gården och flytt in till stora huset. Jag inbillar mig att vi inte har så fruktansvärt mycket att flytta, då allt som är utomhus, eller i logen, får stanna på sin plats. Stora fördelen med att redan bo på gården!

Vi har röjt en liten del av sluttningen mot älven, så hästarna har en ganska rejäl hage ändå. Dock så växer det bedrövligt dåligt, så vi ska prova konstgödsla när dom är i ljusvattnet, det kan inte bli sämre. Efter endast två dagar på bete så blev dom glada över att få lite hö.. Skillnad mot världens nästa bete, ljusvattnet! Nio hästar klarar sig tre månader utan hö, det är grejer det!

Hilly tycker livet är kul och skulle gärna bli riden fler dagar i veckan, någon som känner sig sugen? 😉


Dom har en väldigt mysig hage i alla fall!

RSS 2.0