Vi har köpt en gård!

Som rubriken lyder, Jimmy och jag har köpt en gård! Den är inte jättestor, men det är ett hus, carport, det lilla huset vi bor i nu och en stor rundloge, alldeles perfekt! Dock inget stall, men det tillkommer förr eller senare såklart!

Hästarna går ju på lösdrift och mår så bra av det, så dom ska fortsätta med det, dock på våran gård i fortsättningen. Tänk att få se dom från fönstret varje dag, underbart!

1 juni så släpps dom på bete här hemma, så får dom stå här tills det tar slut, då flyttar dom drygt en kilometer och fortsätter äta gräs, tills det har växt upp igen här. Vi har tyvärr för lite bete för att det ska räcka hela sommaren. Förra sommaren fick vi låna av grannen, men deras hästar ska gå på bete där i sommar, så hälften av betet försvann i år. Så har vi tre mil till ljusvattnet, så det känns lite långt. Hästarna går i gräshage och vänjer sig hela dagarna nu, det är dom väldigt nöjda med!

Imorgon åker vi på p&j och rider 110! Då hoppas jag att jag inte gör om missarna jag gjorde i Skellefteå förra helgen! 
Red förresten ut Hilly i veckan med Cissi och Gabbi och det gick kanon! Hon har blivit så otroligt cool, fina ponny!
Tävlingsresultat Skellefteå

I helgen har det varit tusen saker och tävling på det, tjoho!
 
Fredag - 100cm
Gabbi kändes fin och jag svängde lite, vilket resulterade i en fjärdeplats! Jag hade lånat ett par Rein Bows och tyckte att jag red annorlunda med dom som hjälp. Annars låter jag gärna tyglarna glida mellan fingrarna om jag känner att vi kommer nära, jättekorkat. Men nu hade jag inget val, så det blev riktigt bra! Lördag - 110cm
Våran "debut". Debuterade egentligen förra året, men då var hon så stirrig att jag inte hade någon styrsel och hoppade bara ettan, så jag vet inte om det riktigt räknas? Haha! Gabbi var sjukt fin på framridning/framhoppning, härligt! I alla fall så strulade det med rein bowsen, jag fick tejpa fast dom lite och det blev inte bra, så jag fick rida utan. Jag skyller på att jag petade två räcken för att jag gjorde som jag brukar, lät tyglarna glida iväg lite. Så ryttarfel helt enkelt, 8 fel! Söndag - 110cm
Trött häst, vilket jag kände redan på framhoppningen, men tänkte att vi provar ändå och ser hur det går helt enkelt! Jag hade inte riktigt samma tryck som jag brukar, så oxrarna blev det lite långt till, hade behövt rida med lite mer ben. Men tyckte jag red bra i övrigt och vi fick till och med rida omhoppning. Ett ner, solklart godkänt! Jättenöjd med helgen, Gabbi har skött sig alldeles utmärkt och jag har fått så mycket fina ord om min lilla häst!! Och jättemånga fina bilder, ska försöka slänga upp några i veckan!

Tävlingsresultat Vännäs

Kort beskrivet så har Gabbi varit fantastisk idag! Underbar att ha och göra med och tyckt att det har varit kul!
 
95 cm bed A - Felfri
Inte mycket att säga, det flöt på fint, inga konstigheter helt enkelt! 105 cm bed A:0 A:0 - Felfri och tvåa!
Vi gick alltså till omhoppning, jag var inte alls beredd och började svänga lite på chans och insåg att jag tog världens sämsta väg till åttan och tappade allt tryck. Men Gabbi fixar allt, så jag körde bara på och det slutade i en andraplats. Jag rider så bedrövligt dåligt när jag kommer nära och jobbar på att få till det, men det sitter i ryggmärgen. Kämpa på! Gabbi är grym helt enkelt!

Full fart framåt

Livet är mycket just nu! Men det är vår och jag har äntligen vaknat, så det är härligt! Jag är på arbetsplats nummer fyra, fem i veckan just nu. Jag har hunnit med mitt vanliga jobb, travet, lite fest-samordnare i Umeå två dagar i rad, samt hjälpt Andrea i både Bureå och Vännäs. Och jobbat lite med mitt eget företag också.. Och imorgon ska jag tävla! Jag ska bo i Vännäs, så världens bästa sambo lastar Gabbi 05.30 imorgon och kör ner henne till Vännäs. Och världens bästa medryttare har haft hand om henne i två dagar och duschar henne idag. Hur bra har jag det inte??


Gabbi är ju störtsnäll, går på lös och är inte så dramatisk, men skulle något strula för Jimmy, som inte alls kan hästar, så är Cissi på jour, underbart!

Jag gillar verkligen Vännäs, det är en av mina favoritplatser att tävla på, vi får hoppas att Gabbi inte är överdrivet intresserad av exakt allt som pågår, utan kan försöka fokusera på vad jag försöker genomföra.. Haha!

Vi rider 95, 105 imorgon, jag är supernöjd om hon känns bra, bonus är om vi går vidare till omhoppning. Känns som rimliga krav, det är trots allt första utetävlingen.

Nästa helg tävlar vi i Skellefteå, tror vi rider 100, 110, 100, ska bli kul!


Tror ni att jag orkar knoppa imorgon bitti? Hon är ju så stilig i knoppar!

RSS 2.0