Fokus på dressyr

Sist jag tränade för Pontus Westergren så fick jag i läxa att Gabbi ska jobba på bättre och bära sig själv bättre. Så jag ska försöka lägga lite större fokus på dressyren. Hoppningen gör hon bra, det är lite sämre mellan hindren. Och bär hon sig bättre, så kommer hon att bli starkare och ta sig an hindren bättre också.
 
Så härom dagen fick jag hjälp från Johanna. Gabbi tyckte det var apjobbigt, även jag. Så vi kämpade på en timme med mest öppna i trav och galopp, få ett jämt stöd på båda tyglarna och att jag ska få en snabbare skänkel. I traven så blev hon riktigt fin bitvis. I galoppen var hon nästan där, tror hon behöver några pass till på sig att acceptera min nya ridning, så kommer det kännas bättre också.
 
I övrigt så börjar våren närma sig även här uppe! Vädret ser lovande ut, så vi ska se om vi lyckas riva isen på ridbanan till helgen. På grund av ostadigt väder hela vintern så har egentligen ridbanan varit oanvändbar nästan hela tiden. Men när vi fått bort isen så kan vi jobba mer kontinuerligt. Jag är överlag dålig på att markarbeta. Det blir antingen dressyr eller hoppning, då jag inte är jätteroad av att köra upp på ridhuset. Så vi får se vad vårens jobb kommer att medföra, det ska bli spännande!

Annars så är det lite rörigt just nu. Jobbet har gått i konkurs så det är många frågor där som man försöker reda ut. Idag är jag akrbetsbefriad, för vi har nästan slut på grejer att göra. Som längst jobbar jag till den 6/4. Har dock ordnat jobb från den 20/4, så det blir inte länge jag behöver gå hemma.
 
 

Tävling i Luleå

Förra helgen var vi som sagt till Luleå och tävlade, första gången på 10 månader, så vi skulle mjukstarta med 90+100cm för att kolla läget och se vad vi behöver jobba med.
 
Jag hade ingen uppstallning, så jag hade planerat noga så vi skulle vara framme i lagom tid. När vi rullar in på parkeringen är jag så nöjd över att vi är precis en timme före jag ska rida första klassen. Då ringer telefonen. "Var är du, dom ropar in dig på banan nu!" Jag hade totalt missat att dom flyttat fram första start en timme.. Haha! Men jag kunde få starta sist i klassen istället. När Gabbi är påklädd klart så frågar jag hur det ligger till. "Det är fyra före dig.." Trav till framhoppningen, galoppera fram lite och hoppa två språng, sen in på banan. Som jag absolut inte hade gått. Men det var en logisk bana, så det var bara att leta efter siffrorna.
 
Nolla.
 
Såhär i efterhand kanske det hade varit klokare att stryka första klassen, men det fanns inte riktigt tid för eftertanke, haha.
 
Nästa klass startade jag nästan först i, så det var bara att skritta en stund, innan det var dags för en lite ordentligare framridning. Gabbi kändes ganska fin överlag, lydig och tog sig an framhoppningshindren på ett bra sätt. Dock var hon vrålstark samtidigt som hon inte riktigt gick fram på banan, vilket resulterade i två ner. Efter lite analys så kom vi fram till att hon var trött i huvudet efter morgonens chock, haha. Det gick faktiskt att lasta henne och lämna henne i släpet och gå iväg och fika. Vilket aldrig tidigare har gått, då hon är lite för fixerad med vad alla andra gör. Nu stod hon snällt och vilade, smulan.
 
Helst en klass om dagen alltså. Det är inte jättekul när man har minst 10-15 mil till tävling dock. Vi får se hur vi lägger upp vårens tävlingar helt enkelt!
 
I varje fall så var Gabbi urlastad sammanlagt en timme och tio minuter och gick två klasser, fort var det gjort! Sambon var i alla fall nöjd över att det inte drog ut på tiden..
 
 

Pontus-träning

Det blev ingen klubbhoppning i tisdags, dom ville han 130kr per start och det kändes absolut inte värt det.


Men pontusträning idag! Kortfattat behöver Gabbi börja bära sig själv och jobba med bakbenen och jag måste öva upp en snabbare och bättre skänkel. Hoppningen var bra! Enkelt och inga konstigheter! Om en vecka åker vi till Lule och tävlar för första gången på tio månader! 90+100cm, kul! Dock är nästa tävling för oss i maj efter det.. surt! 

Hilly har stått i princip hela vintern. Underlag och lathet är grunden till det. Jag red en vända barbacka idag i skritt och trav. Lugn och avslappnad, samtidigt som hon var pigg och glad! Fin ponny!Snö, snö, snö

Den här veckan har inte allt gått som planerat. Vilodag i måndags, då hade jag möte om lite hästskor, vi får se vad det blir av det!


Igår var underlaget helt enkelt för dåligt för att rida, så tjejerna fick jogga lite på lina i djupsnön på ridbanan.

Idag skulle jag till ridhuset! Jo tjena, dels var väglaget riktigt dåligt, dels var det så mycket snö på gården att jag höll på att köra fast flera gånger utan transporten. Fortfarande för dåligt underlag. Så tjejerna fick jogga en dag till, i ännu djupare snö i några minuter.

Men imorgon hoppas jag verkligen att vi får oss iväg, gården är skottad, även transporten är ordentligt framskottad. Bor man i Norrland så är det inte helt enkelt att planera jämt!

Nästa vecka är det pay&jump på tisdag, hoppas det är en bra bana med tävlingskaraktär bara! Någon gång har det varit typ en linje, en oxer och fem räcken. Då kan man lika gärna hoppa själv!


RSS 2.0